[quote]#post1523144 Mi zawsze szkoda Czechów. Čechy do toho! [/quote]
A mi nie 😉 I Niemców też nie, a może i przede wszystkim 😆 Im to życzę zawsze porażki w każdym sporcie 😀
-
-
Hokej na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie 2022 r.
Ja tak mam z Ruskimi. A w hokeju mam sentyment do Kanady, Czechów i Finlandii. A teraz chyba będę kibicował Szwajcarom, bo ich twarda gra mi imponuje i to kwintesencja hokeja.
[quote]#post1523144 Mi zawsze szkoda Czechów. Čechy do toho! [/quote]
Ja też zawsze kibicowałem Czechosłowakom. Co to była za frajda jak co jakiś czas ograli "wunderteam" CCCP ;)
Po rozpadzie tego trochę "sztucznego" państwa kibicuję mocno Słowakom ale Czechów tez lubię już pomijając ,że piwo 2x lepsze od Słowackiego robią
O tak, Słowacy trochę mniej pojętni w tworzeniu chmielowego napoju ;)
Ale haluszki z bryndzą i skwarkami osładzają słabość piwa!
Właczyłem Dania - Rosja - ledwo zacząłem oglądać a już drukowanie dla ruskich... (skandalicznie gwizdnięte uwolnienie)
Wcześniej widzę że Słowacy odprawili USA... 17-letni Slafkovsky znowu z bramką... (już na tych Igrzyskach)
Czyżby fascynujący finał skandynawski? Szwecja kontra Finlandia? Na pewno by się działo, ale, zobaczymy, jak to się wszystko rozwinie.
Nie dawaj skóry misia Finom dopóki Janosiki po lodzie jeżdżą.
No to mój scenariusz bliżej realizacji. A co na to Ruskie i Słowacy?
może wreszcie Finlandia, z hokejowych potęg to jedyny kraj bez olimpijskiego złota, należy im się ;)
W finale kobiecego hokeja Kanada 🇨🇦 pokonała USA 🇺🇸 3:2, a w walce o trzecie miejsce Finki 🇫🇮 pokonały Szwajcarki 🇨🇭 4:0 🙂
W hokeju męskim półfinały, zatem jutro o:
- godz. 5.10 zmierzą się reprezentacje Finlandii 🇫🇮 i Słowacji 🇸🇰
- godz. 14.10 starcie Szwecji 🇸🇪 z Rosją (formalnie Rosyjskim Komitetem Olimpijskim) 🇷🇺
W pierwszym meczu Finlandia 🇫🇮 pokonała Słowację 🇸🇰 2:0 🙂
Drugi mecz, między Szwedami 🇸🇪 a Rosjanami 🇷🇺, oglądałem od drugiej tercji 🙂 Po dobrym, wyrównanym meczu, remis 1:1 🙂 Dogrywka nie przyniosła rezultatu, więc były karne, w których lepsi okazali się Rosjanie 🙂
No to wszyscy jesteśmy Finami - jak wygrają, rezerwuję saunę i tarzanie się w śniegu!
Widzę, że Słowacy zdobyli brąz w ładnym stylu 🙂 Szkoda, że ten mecz pokrywał się w większości z naszym meczem piłkarskim.
No i proszę lekceważeni tu Słowacy z medalem olimpijskim, a Czesi z czy?
Finowie leją ruskich i zdobywają złoto. Słowacy pokonują Szwedów i mają brąz.
Doskonałe wyniki.
Kacapy z nosami na kwinte, to wisienka na torcie, prawdziwa radosc to Finowie ze zlotem :)
Gratulacje dla Finów, zwłaszcza że to pierwsze olimpijskie złoto jakie zdobyli 🙂
Gole obydwu drużyn 🙂:
https://sport.tvp.pl/58620298/pekin-2022-zwrot-akcji-w-finale-rosjanie-zostali-pokonani
No to w tym tygodniu sauna, ale czy spadnie śnieg? Brawo Finowie!!!
- Edytowany
A prawdziwym odkryciem tych igrzysk był wybrany MVP turnieju , słowacki hokeista Juraj Slafkovský rocznik 2004 !!!!!
- Edytowany
[quote]#post1523912 Finowie leją ruskich i zdobywają złoto. Słowacy pokonują Szwedów i mają brąz.
Doskonałe wyniki. [/quote]
Leją to ciut za mocno powiedziane, tych ostatnich sekund i przykrywania krążka ciałem na środku tafli nie nazwałbym "laniem".
Natomiast dla postronnych nauka, co to znaczy "praca na bramkarzu". Dwie bramki zdobyte właśnie w taki, identyczny sposób. U nas często wpadają sygnalizowane, widoczne dla bramkarza strzały, tam bramkarze łapali niemożliwe rzeczy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)