Pęknie dycha:)
-
-
Igrzyska Olimpijskie Tokio 2020
Kenneth Bednarek brąz na 200 metrów. Dobrze go wychowali polscy rodzice.
Brawo za kolejne medale dla Polski :)
ależ dramat Polaków na 1500 metrów, 5 lat katorzniczych treningów i wszystko w piach :@
- Edytowany
https://www.youtube.com/watch?v=uBw2uRzHASg
Wyżej film z Pucharu Świata w LA w Dusseldorfie, 1977 rok, bieg na 1500m. Wygrywa Steve Ovett (Europa), przed Wessinghage (RFN) i Straubem (NRD). Na około 150m przed metą schodzi z bieżni mistrz olimpiski z Montrealu, Nowozelandczyk John Walker (w żółtej koszulce) tu reprezentujący Oceanię. Około 150m przed metą to jest mniej więcej to miejsce w którym już wiadomo, że się nie wygra, nie awansuje etc., bo inni zaczynają być szybsi, a ja nie jestem w stanie do3mać tempa na finiszu. Większość zawodniqw, którzy nie kończą biegu schodzi z bieżni, chwyta się za nogę właśnie na około 150m przed metą, a nie na przykład po 500 metrach czy na 30 metrów przed metą. To nie jest przypadek. Niestety są ludzie, którzy nie umieją przegrywać, a przecież nikomu by korona z głowy nie spadła, gdyby dobiegł na dalszej pozycji. Tym bardziej, że Walker walczył o punkty dla Oceanii. Mógł ich zdobyć kilka, nawet jeden miałby wartość. Zszedł i zdobył zero.
Myślę, że aluzja jest jasna.
Reklamy z Dutkiem, (Eurosport), nie przypomina wam jego głowa jaja faberge?
- Edytowany
Żabki mocno w męskich sportach drużynowych, trzy finały : siatka, kosz, ręczna.
a gdyby tak Amerykanki źle zmieniały w sztafecie 4x400 :angel:
I Sapporo po 50 latach znowu złote dla Polski. Dawid Tomala w chodzie na 50 km niczym Wojciech Fortuna na skoczni, zdobywa ZŁOTY MEDAL IO.
Polska lekka atletyka zdobywa w Tokio siódmy medal.
Dawid Tomala brawo :) po południu obejrzę skrót :)
wielki sukces Marii Andrejczyk i niewielki niedosyt, szkoda złota, ale będzie w Paryżu.
17 miejsce w generalnej, nie jest zle.
Jakub Krzewina dzisiaj po biegu.
https://www.youtube.com/watch?v=3_tDu9pHm_I
Krzewina tez ciekawego wywiadu po biegu udzielił, ale jestem w robocie i do końca nie słyszałem o jakie pierd.olnięcie chodziło :)
Sztafeta męska, na którą nikt nie stawiał zrobiła dzisiaj drugi wynik w historii polskiej lekkoatletyki.
ze było potrzebne aby zejsc ponizej 3 minut.
https://www.youtube.com/watch?v=vb-NPaU6md4
Warto posłuchać - dziś się ładnie przypomina, po ponad pół wieku (czyli ponad 50, nomen omen, latach)
Co prawda Johnny, ale nie zwracajmy uwagi na szczegóły
:)
w kajakach z 6 finałów tylko dwa krazki. najwyzszy czas aby pagajowcy poszli w slady wioslarzy
Konrado: "17 miejsce w generalnej, nie jest źle".
Za Gierka w Montrealu byliśmy na 6 miejscu, a w produkcji żyta i ziemniaqw nawet na 2.
W pedzeniu bimbru mogli by chyba tylko kacapy byc rywalem dla nas...
Dziewczyny nie zawiodły ,jest srebro w sztafecie 4x400 z nowym rekordem kraju! jest 14 sty medal
Lekkoatletyka zrobila wynik niesamowity... jednak olimpiada raczej udana... medali 14...calkiem ok...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)