A pelikany na tt domagają się wyrzucenia księgowego.
Zapomnieli już, za czyim pozwoleniem jedli i pili na vipach w Dunajskiej Środzie.
-
-
[31] Cracovia - Jagiellonia Białystok 21.06.2020r. godz: 15:00
[quote='sterby' pid='1435661' dateline='1592757605']
Ale był pozytywny aspekt dzisiejszego wydarzenia sportowego.
WAGS-y nie zmieściły się na Vipach i przyszły na E. Było na czym oko zaczepić, choć po ostatnim gwizdku wyglądały jak zbite psy.
[/quote]
Co wyście tam z nimi robili? :O
Dotykaliśmy...wzrokiem :D
[quote='gżegżółka' pid='1435667' dateline='1592757904']
Cholera ciężka. Piąta kolejka po koronawirusowej przerwie i zawsze my tak samo jak gts. My wygrywamy - oni tez. My remisujemy - oni też , My przegrywamy - oni też... Jedyna różnica, że oni przegrywają z trzaskiem, a my jedną bramką,,, My wygrywamy dwiema bramkami, oni jedną i cholernie szczęśliwie... Ale wyniki punktowo takie same.
[/quote]
Probierz ma syndrom sztokholmski. :D
A ja sądzę że dzisiejszy mecz to kolejny który pokazuje gdzie obecnie jesteśmy , z tym składem i najbardziej przereklamowanym trenerem w ekstaklapie. Gramy to co gramy i jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Probierz ma problem czy to w meczach derbowych ( jego niechlubny bilans 1-5) czy też z byłą swoją drużyną Jagiellonią ,prawdopodobnie ma problem z motywacją kopaczy i wygląda to jak wygląda. Obawiam się że kolejny rok minie a ton komentarzy i ogólna sytuacja niewiele się zmieni.
Nie ma problemu motywacji - dzisiaj odwalił ją za niego Filipiak który wparował do szatni przed meczem.
[quote='Orlean' pid='1435728' dateline='1592772399']
A ja sądzę że dzisiejszy mecz to kolejny który pokazuje gdzie obecnie jesteśmy , z tym składem i najbardziej przereklamowanym trenerem w ekstaklapie. Gramy to co gramy i jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Probierz ma problem czy to w meczach derbowych ( jego niechlubny bilans 1-5) czy też z byłą swoją drużyną Jagiellonią ,prawdopodobnie ma problem z motywacją kopaczy i wygląda to jak wygląda. Obawiam się że kolejny rok minie a ton komentarzy i ogólna sytuacja niewiele się zmieni.
[/quote]
Problem jest w tym, że my składu na tle innych zespołów w górnej ósemce nie mamy wcale gorszego, poza ległą i może Lechem(w ofensywie). Baba jaga jest bardzo słaba z przodu, z tyłu też nie jest wybitna, Imaz bez formy, ręcznik w bramce. Betony ciągnie na garbie stuletni Paixao, paprykarze nie mają pół ofensywnego zawodnika, Piast ma Felixa, a tak to parodyści Parzyszek i Tuszyński, Śląsk też nie ma kim straszyć.
Napisze jedno, mój syn paroletni wczoraj na meczu spłynęło mu parę łez po iluś tam niewykorzystanych sytuacjach przez Cracovie.
.. i tyle napiszę.
Niech piłkarze wiedzą, że ich gra nie jest obojętna nie tylko dla starych wyjadaczy, ale też dla dzieciaków którzy żyją ich grą.
[url=https://www.wikipasy.pl/Galeria:2020-06-21_Cracovia_-_Jagiellonia_Bia%C5%82ystok_1:2][b][u][size=large][color=#333399]WikiPasy.pl zdjęcia z meczu[/color][/size][/u][/b][/url]
mysle ze nikt nie zarzuca graczom braku walki itp widac bylo ze sie staraja
jak to Rock wspomnial w ktoryms watku, podlozem wielu wpisow jest tzw wqrw kumulowany i nie identyfikowalbym tego tylko z fatalnym 2020, to juz 17 lat, ilez mozna czekac, budowac i sie nie doczekac....tylko pierdolony rok swistaka w kolko
zirytowalo mnie nawalanie na Tabisza, powaznie, tylko w Filipiaka, i nie na tym poziomie, tylko kulturalnie, jak podczas protestu
Całą liga już poznała taktykę Probierza ... Na początku dawało to wyniki teraz jest totalny brak pomysłu i te kontry Lopes i 4 obrońców ... Gramy bez ofensywy , w pomocy dużo podań trafia do przeciwnika nie da się tego oglądać . Następny mecz zagrać młodymi testować ich dać im szansę a może wyjść z tego dużo dobrego , może wczoraj marnowali szansę ale walki im nie brakowało tylko dać im więcej grać żeby czuli że mogą grać więcej że to ich szansa !!!
Tak też to poczułem. Jakbym był Filipiakiem to bym się uśmiechnął, że zderzak działa. Tu walą w Tabisza, tu na forum jadą po Probierzu..
jeszcze zbieram myśli po tym spotkaniu i podsumuje to wszystko na blogu. tak na szybko to wg mnie to był nasz dobry mecz. przekręcił nas marciniak i to ewidentnie. Nie mógł nie gwizdnąć faulu przed pierwszą bramką. To musiało podciąć skrzydła. No i banał... ustawiło mecz. Inna sprawa, że Pelle miał patelnie na 2-2
@SaNtO bez urazy. Przed pierwszą bramką, to było jedno z wielu padolino w tym meczu. Specjalnie wczoraj zwracałem na to uwagę. Nie wiem, czy Probierz ich tego uczy, sądzę że tak, takie słabe cwaniactwo, ale to nie pierwszy mecz, gdy w stykowej sytuacji, przy braku faulu, padają jak rażeni piorunem.
Kolego, nie pamiętam kto tam wtedy był chyba Thiago, był pierwszy przy piłce, dziubnął ją i w pełnym biegu został trącony przez rywala. Bez względu to czy uznasz to za padalono czy nie to kontakt naszego z piłką był, kontakt z przeciwnikiem również, rywal nie dotknął piłki. Nie jest rolą sędziego oceniać czy zawodnik mógł ustać czy nie, rywal nie dotknął piłki jest książkowy faul. Każda inna interpretacja tego zdarzenia to:
a) łapówka
b) niechęć do Probierza
c) niechęć do Cracovii
Dotyczy sędziego i komentujących
[quote='SaNtO' pid='1435782' dateline='1592813677']
Kolego, nie pamiętam kto tam wtedy był chyba Thiago, był pierwszy przy piłce, dziubnął ją i w pełnym biegu został trącony przez rywala. Bez względu to czy uznasz to za padalono czy nie to kontakt naszego z piłką był, kontakt z przeciwnikiem również, rywal nie dotknął piłki. Nie jest rolą sędziego oceniać czy zawodnik mógł ustać czy nie, rywal nie dotknął piłki jest książkowy faul. Każda inna interpretacja tego zdarzenia to:
a) łapówka
b) niechęć do Probierza
c) niechęć do Cracovii
Dotyczy sędziego i komentujących
[/quote]
A. Ewidentnie. Tylko nie zdziw się później jak przy faktycznym faulu będzie cisza zamiast gwizdka. Nic w tej lidze mnie tak nie wkurza jak padanie przy każdym kontakcie na murawę. Nie piszę o Cracovii teraz a ogólnie. Później wychodzi to w pucharach, gdzie sędziowanie jest inne.
Zirytowały ich bluzgi na Tabisza. No to jest rewlacyjne. Bluzgi na człowieka, którego uważa się (słusznie zresztą), za największego chama i buraka w historii zarządu irytują kibica tego klubu.
Nie ma nic? Źle, 'trybuny nie mają jaj'. Są bluzgi? Źle bo nie na Filipaka, a w ogóle to niekulturalnie.
A idź Pan w *, że tak niekulturalnie powiem.
@tcf nic nie rozumiesz. Bluzgi na Tabisza są kontrskuteczne ponieważ:
a) utwierdzają okupanta w tym, że księgowy wspaniale się sprawdza w roli chujołapa
b) odwracają uwagę ludności stadionowej od właściwego problemu, którym jest Janusz Filipiak.
Próbuj sterby bluzgać Filipiaka nie na forum, tylko na stadionie i sprawdź jaki będzie efekt i ile osób to podchwyci.
Chociaż nie twierdzę, że nie masz racji. Cóż, 'taki mamy klimat'.
ja nie bluzgam, ani na forum, ani na stadionie, bluzgi to objaw bezsilności.
A, że taki mamy klimat, to prawda, dlatego jesteśmy tu gdzie jesteśmy.
Jak uderzyć w Filipiaka żeby go zabolało?
Pytanie konkursowe dla kibiców Cracovii.
Każdy kto zacznie w odpowiedzi pisać o Tabiszu, Bałdysie, Probierzu - ban pernamentny bo to agent profesora :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)