Wczoraj w radiu usłyszałem, że jest spór pomiedzy rodzicami hokeistow a Tabiszem o jakieś dotacje. Niestety nie mogłem dosłuchać o co dokladnie poszlo. Ktos może napisać czy sprawa tajna ?
-
-
Rodzice hokeistów a Tabisz
Żadna tajna, nagłaśniać!
Tutaj nie ma synka, więc nie założy konkurencyjnej drużyny pod MKS-em i przytuli dotację.
12 dni później
No to napiszcie o co chodzi bo że o pieniądze z dotacji to przypuszczam ale więcej konkretów proszę.
77 dni później
W zeszły czwartek okazało się, że szkola , ktory miała być bezpłatna jednak taka nie będzie. Chłopaki sa w czarnej dupie. Trenerzy namawiali na SMS prowadzony przez Cracovie, absolutnie odradzajac wszystkie inne klasy hokejowe w innych miastach . I co ? drużyna juniora na dzień dzisiejszy nie istnieje, dla niektórych rodziców dodatkowe 300 zl miesiecznie jest nie do przejścia. Co co zostana ( pierwszoklasiści głównie- kumulacja roczników)beda płacić za szkołę na drugim końcu miasta, o nienajwyzszym poziomie I nie beda mieć drużyny .
Czyli nic się nie zmieniło.
To nie chodzi o szkółkę hokejowa, tylko o Liceum Mistrzostwa Sportowego prowadzone przez MKS Cracovia. Do tej pory hokeiści nie płacili za naukę I tak też obiecano w tym Roku.
Ciekawe, dlaczego mnie to nie dziwi...
Smutne, ale dopóki takie buraki będą zawiadywać naszym klubem, które gdzieś maja tradycję i chęć wychowywania następnych pokoleń Pasiaków, to czarno to widzę.
[quote='Anna' pid='1394012' dateline='1565806424']
To nie chodzi o szkółkę hokejowa, tylko o Liceum Mistrzostwa Sportowego prowadzone przez MKS Cracovia. Do tej pory hokeiści nie płacili za naukę I tak też obiecano w tym Roku.
[/quote]
W MKS tak bywa , że dane słowo znaczy tyle co........................
Obietnice Baldysow i spółki przyjmować tylko na piśmie i pokazać adwokatowi przed jakąkolwiek decyzją.
To, że odnośnie sportu dzieci i młodzieży w obu dyscyplinach pozostawiono decyzje w rękach tych panów świadczy, że klub ma je w ...
Rozwiązaniem może być tylko stworzenie pionów młodzieżowych, którymi zarządzać będą pasjonaci oddani szkoleniu - to znaczy - w ich rękach spoczywać będzie podejmowanie decyzji i konkretny budżet,
A budżet skąd?
Napisałem, że przekazanie budżetu z klubu pasjonatom sportu młodzieżowego będzie świadczyć o tym, że jest on priorytetem dla decydentów. Pozostawienie tego segmentu w gestii wspominanych wcześniej panów wskazuje na to, że jest to dla nich możliwość zarobku tak jak w przypadku wynajmowania balonu lidze biznesowej. A i parę zdjęć się zrobi na stronę i wygląda, jakby Comarchovia dbała jakoś szczególnie o dzieci i młodzież. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, to proszę porównać, ile pieniędzy rocznie przekazuje na szkolenie dzieci i młodzieży Lech, Zagłębie itd.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)