Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Legia Warszawa - Cracovia 20.04.19 20.30

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.04.2019 o 12:31
      Ostatnia aktywność 23.04.2019 o 16:45
      30091 wyświetleń
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 21.04.2019 o 12:29
      Post #1374820 21.04.2019 12:29
    • Edytowany
    Hahahahahaha dobre Zuberg :) Jajko za kwasne bylo na sniadanie?? Taka biedna ta Cracovia ze sie nad nia nie uzalam ... ze nie placze nad karnymi z doopy ... ze nie uzalam sie jak to zle i niedobrze ze przegrali...Nie klepie po plecach trenera i nie uzalalm sie nad nim jaki on to ucisniony i ze wszyscy sa przeic niemu...Jak to wszyscy ta Cracovie szykanuja... No taki ze mnie zly kibic ze sie dowalam do wszystkiego... nie wchodze do doopy kazdemu jak leci bez wazeliny...beeee kruszyna jest beeee... Nie potrafisz wziasc porazki na klate to juz nie moja sprawa...
    • zubereg

13.7K
      8K
    • 21.04.2019 o 12:37
      Post #1374821 21.04.2019 12:37
    Nie musisz się użalać, ale usprawiedliwianie rywali Cracovii jest śmieszne. Szczytowy moment to wychwalanie gts, aż Cie cytowali na psim forum-super osiągnięcie! Może teraz na forum Legii będą Cie chwalić!
    • dangorka, squier strat, Camron oraz 2 innych osób lubią to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 21.04.2019 o 12:45
      Post #1374822 21.04.2019 12:45
    • Edytowany
    Jakie usprawiedliwienia rywali?? Opisalem sytuacje ktora sie wydarzyla na boisku wedlug mnie i mojego odczucia i Ty uwazasz ze to jest usprawiedliwianie?? To samo ze sedziowie od x lat im pomagaja to jest usprawiedliwienie?? To jest stwierdzenie faktow a nie usprawiedliwenie.... Co do gtsu to nikogo nie wychwlalem tylko napisalem w watku zebys tonowac emocje euforii i podniecenia i zeby podejsc do sprawy upadku jak i derbow na spokojnie i z pokora i co wyszlo?? jakos qrwy zyja dalej a w derbach dostalismy wpiedoooool .... na kogo wyszlo?? Ja mam w doopie kto gdzie i co pisze .. mam swoje zdanie i tyle...Moje zycie nie jest az tak nudne zebym sie musial na ich forum zapedzac czy na innych klubow...Jesli sie nudzisz w zyciu az tak ze musisz tam zachodzic i czytac psie wypociny to coz... ja wyyyebane mam na to by sie komus podobac czy nie... zyje swoim zyciem i swoimi wnioskami... A jak Ci sie nie podoba to broni Ci ktos zablokowac? Nie czytac?? Nikt nigdy nie bedzie mi dyktowal co mam pisac co mam mowic jak mam zyc bo to jest moje zycie i moje zdanie ... a to ze jest odmienne od Twojego to mi to kolo .... lata... tyle i az tyle...Nie musze sie do nikogo dopasowywac... Aha ... po co chodzisz na ich forum?? jestes az taki ciekawy co sie tam dzieje??
    • Antoine

1.1K
      2.6K
    • 21.04.2019 o 13:36
      Post #1374830 21.04.2019 13:36
    Pax, Pax między chrześcijany :) Nie ma się co spinać i kłócić, gdyby nie Pesković to byłoby 3-0. Od początku było wiadomo że to będzie zupełnie inny mecz niż w lutym i każda zdobycz punktowa będzie naszym sukcesem. Kolejny mecz który pokazuje że Wdowiak i Helik są słabi i konieczne są wzmocnienia na tych pozycjach. Zastanawiające jest też co się podziało z Dytiatievem.
    • leszeczek

24.2K
      28.9K
    • 21.04.2019 o 13:49
      Post #1374837 21.04.2019 13:49
    Kruszyna, zgoda, że w tym meczy byliśmy słabsi. Ale lampucera nie strzeliła bramki, więc wiele lepsi nie byli. Pytasz co Jędrzejczyk miał zrobić z rękami? Odpowiem - trzymać je za plecami, wtedy byłby gol dla Cracovii, którego jak twierdzisz nie potrafiliśmy strzelić. Jeśli gość trzyma rękę 20 cm od ciała i przez to zatrzymuje piłkę zmierzającą do bramki, to załatwia przy normalnym sędziowaniu karnego przeciwnikowi. Nie za takie zagrania ręką dyktowano karne, tyle, że nie przeciwko lampucerze. Jakoś ta ręka Frankowskiemu nie przeszkadzała w grze, a przypadkowa ręka u leżącego Rapy już tak. Że nie wspomnę, że upadek Rapy też spowodował Nagy depcząc mu na śródstopie. Zadaj sobie pytanie co by było, gdyby to Jędrzejczyk wykopywał piłkę, ta odbiła się od analogicznie ułożonej ręki na przykład Cabrery, który by następnie wbił piłkę do siatki. Gol byłby uznany? Sędziowanie we wczorajszym meczu odebrało mi chęć do oglądania tej przekręciarskiej ligi.
    • Leesior, ZbigniewT, Craxoholik oraz 2 innych osób lubią to.
    • MakuKSC

6.1K
      11.1K
    • 21.04.2019 o 13:58
      Post #1374839 21.04.2019 13:58
    Akurat Helik do momentu karnego gral naprawde przyzwoicie zarowno w obronie jak i w ataku, Wdowiak niestety pewnego poziomu nie przeskoczy i z tym trzeba sie pogodzic. Natomiast Kruszyna, nie potrafie sie zgodzic z twoja teza o obsraniu na poczatku spotkania, bo wg mnie nic takiego nie mialo miejsca, czesto podchodzilismy wysokim pressingiem,utrudnialismy rozegranie pilki cwks-owi, tylko to nie moglo wychodzic wiecznie, bo oni sobie niezle radza z pilka przy nodze, maja po prostu zawodnikow, ktorym przyjecie pilki i celne zagranie, przynajmniej na poziomie ekstraklasy, nie sprawia takich problemow jak chociazby kilku naszym grajkom. My mieslismy duzo niewymuszonych strat wlasnie przez brak jakosci. Problem w tym,ze jak w pierwszej polowie jeszcze jako tako probowalismy cos stworzyc z przodu, to w drugiej polowie niestety gra siadla. Na dobra sprawe to nie wiem czy wlasnie wejscie Hernandeza nie mialo na to wplywu. Poki Piszczek harowal z przodu i obijal sie o obroncow, to cwks nie mial takiego spokoju, zawsze musieli w pewnym stopniu zabezpieczac tyly. Potem w tej feralnej drugiej polowie, kiedy teoretycznie zagescilismy srodek pola, to nie istnielismy. Ja nie rozumiem, jak mozna nawolywac do skomasowanych atakow i obwiniac Trenera ze nie porwal sie z motyka na slonce. Bylo w historii paru takich, co to na sile obstawali przy swoim "unikalnym i radosnym" stylu,a ekipy grajace "na Probierza" wybijaly im z glowy klepanie. Byl tez Jacek Zielinski, ktory rowniez gral w otwarte karty i potem pamietam jak mowil do Czerczesowa "Dziekuje za lekcje". Ja sam mam pretensje do Probierza,ze nie gramy ladnie dla oka,ze nie ma u nas grania pilka, tylko wszystko na hurra do przodu, jak najszybciej(klania sie druga bramka z Miedzia po naszym wolnym), ale mam tez swiadomosc, jakimi zawodnikami on dysponuje. Mozemy grac tak jak Miedz, fajnie klepia pilke, czasem niezle sie oglada ich sposob rozgrywania, ale gdzie oni sa w tabeli? To samo Pogon, naprawde podziwiam jak metodycznie wyprowadzaja pilke a'la Stawowy, jak potrafia podchodzic do grania, pokazywac sie partnerowi, nie dostaja malpiego rozumu i nie wala na pale, ale poki co sa za nami w tabeli i mam nadzieje,ze tak pozostanie. Mamy taki sobie sklad, w sam raz na gorna osemke,ale nic wiecej. Jak pisalem,zeby ludzie nie odlatywali z pucharami, medalami, to zostalem posadzony o syndrom garbatej doli, ktorej nota bene mam juz serdecznie dosc, tylko rozwiazaniem nie jest "pozytywne myslenie", a konkretne ruchy wlasciciela i prezesa w kontekscie wzmocnienia skladu wartosciowymi zawodnikami.
    • VelVet

4.2K
      4.8K
    • 21.04.2019 o 14:14
      Post #1374841 21.04.2019 14:14
    Legia była lepsza.
    • KruszynaKSC lubi to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 21.04.2019 o 14:15
      Post #1374842 21.04.2019 14:15
    • Edytowany
    Co do wczorajszego sedziowania tez mam duzo pretensji ale to nie pierwszy i nie ostatni raz kiedy oni sa ciagnieci na sile za uszy... nie zaskakuje mnie to...nie mam checi sie juz nad tym rozwodzic bo to jest codziennosc...ja sie juz do tego przyzwyczailem i temu moze zlewam to... Nie zaskakuje mnie nie odgwizdanie faulu ...gwizdanie miekkich fauli w jedna strone czytaj cwks....nie zaskakuje mnie ze sedzia Frankowski jest 12 graczem cwksu...nie raz nie dwa nie trzy juz im pomogl i w kolejnych meczach dalej bedzie im pomagal... Mamy jakikolwiek wplyw na to?? mozemy cokolwiek na to poradzic?? nie.. Co do reki Jedrzejczyka ona jest jeszcze dodatkowo po rykoszecie... dla mnie nie ma karnego w takiej sytuacji mimo ze bylby to na nasza korzysc... tak to interpretuje... To jest moje prywatne zdanie...Tak samo reki Rapy nie bylo... Ale co mam zrobic rozplakac sie?? Maku ... bylismy wolniejsi...nasi zawodnicy nie potrafili wygrac zbitej pilki...doskoku do drugiej pilki tez nie bylo... co z tego ze probowali robic pressing jak ich ogrywali jak dzieci... Ja w tym meczu nie widzialem jakiejs mega walki z naszej strony.. widac ze cofnieci bylismy zeby nic nie stracic a nie zeby cos strzelic...
    • termi1995

889
      1.8K
    • 21.04.2019 o 14:36
      Post #1374844 21.04.2019 14:36
    Kruszyna ma rację, znowu mieliśmy kupe w majtach, widać to było między innymi po tym że mamy czas przyjąć piłke a wywalamy ją w piździec. Graliśmy fatalnie. To było tylko czekanie na wykonanie egzekucji. Na temat Wdowiaka się nie wypowiem bo mi szkoda ekranu w telefonie.
    • wrobelson

5.6K
      4.7K
    • 21.04.2019 o 14:52
      Post #1374846 21.04.2019 14:52
    Juz abstrahujac od tego karnego w 94 min. meczu ... bylismy po prostu tego dnia slabsi. Dlatego ta przegrana jakos mnie bardzo nie dziwi :rolleyes:
    • KruszynaKSC lubi to.
    • leszeczek

24.2K
      28.9K
    • 21.04.2019 o 15:20
      Post #1374849 21.04.2019 15:20
    Optycznie byliśmy słabsi, ale ani lampucera ani my nie strzeliliśmy prawidłowej bramki, a lampucera dostała punkty za styl. Co to jest? Pływanie synchroniczne czy piłka nożna? Nie, Kruszyna, ja się nie przyzwyczaję do takiego sędziowania. To wypacza sens rywalizacji. A w zasadzie pozbawia raka rywalizację sensu. Trzeba bić pianę, trzeba krzyczeć, może wreszcie kiedyś się to zmieni. Drukują mecze, pozim niski, a potem się dziwią, że frekwencja spada. Iluż jest hobbystów, którzy chcą oglądać tą ligę pod kątem tego co znowu te czarne szmaty przy poklasku rudej małpy wywiną? Gdyby te "błędy" nie były tylko pod kątem wybranych drużyn to można by powiedzieć "mylić się jest rzeczą ludzką". Ale wystarczy rzut oka w "niedrukowaną tabelę" by stracić to naiwne przekonanie.
    • Camron, morlock oraz Miszczu2007 lubią to.
    • Jarek44

4.1K
      6.1K
    • 21.04.2019 o 15:27
      Post #1374850 21.04.2019 15:27
    Tak czytam i sobie myślę, czy na forum można napisać, że król jest nagi, bez obawy o napiętnowanie??? ;)
    • pasiasty68 oraz konserwa lubią to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 21.04.2019 o 15:35
      Post #1374852 21.04.2019 15:35
    • Edytowany
    Leszeczku ale to nie jest od wczoraj... ilosc razy korzystnego sędziowania na korzysc cwks jest tak ogromna i wieloletnia ze ja sie juz do tego przyzwyczailem. Od dawna ta liga jest tak smieszna jak wlasnie sędziowanie...piszesz o wypaczaniu rywalizacji... tez jest to od wielu lat i tez juz sie do tego przyzwyczailem... jak okradli Jage z mistrza... zmienilo sie cos? Nic... dalej to samo.. Od lat ludzie pisza wrzeszcza ze skandal a pzpn ma to gleboko w poważaniu i robia swoje ... jak we wczorajszym meczu... Szkoda sie denerwowac... to i tak nic nie da
    • leszeczek oraz gargamel9998 lubią to.
    • KamilloLce

5.8K
      5.1K
    • 21.04.2019 o 16:16
      Post #1374854 21.04.2019 16:16
    A ja tej kupy w majtkach nie widziałem, szczególnie w pierwszej połowie. Mamy gorzej technicznie wyszkolonych piłkarzy niż legia i może z tego Wam się wzięło takie spojrzenie, ale ja w pierwszej połowie widziałem doskok z naszej strony, agresywność. Mieliśmy pomysł na ten mecz, ale tego, że CWKS ma lepszych piłkarzy nie da się nijak podważyć, to robiło dużą różnicę, między innymi właśnie w odbiorze spotkania.
    • MakuKSC, leszeczek, squier strat oraz 5 innych osób lubią to.
    • ZbigniewT

1.9K
      3.6K
    • 21.04.2019 o 16:16
      Post #1374855 21.04.2019 16:16
    • Edytowany
    A tutaj jest ręka w polu karnym https://twitter.com/i/status/1119723741993369600
    • wrobelson

5.6K
      4.7K
    • 21.04.2019 o 16:53
      Post #1374857 21.04.2019 16:53
    • Edytowany
    [quote='KamilloLce' pid='1374854' dateline='1555856181'] A ja tej kupy w majtkach nie widziałem, [b]szczególnie w pierwszej połowie[/b]. Mamy gorzej technicznie wyszkolonych piłkarzy niż legia i może z tego Wam się wzięło takie spojrzenie, ale ja w pierwszej połowie widziałem doskok z naszej strony, agresywność. Mieliśmy pomysł na ten mecz, ale tego, że CWKS ma lepszych piłkarzy nie da się nijak podważyć, to robiło dużą różnicę, między innymi właśnie w odbiorze spotkania. [/quote] Bo w 1 polowie gralismy "normalnie". Bronilismy dobrze i ruszalismy do przodu chcac strzelic gola. Ale 2 polowa to juz inna bajka ...stawiamy autobus na naszej polowie i nie wiem na co liczymy ?. CWKS tez sie pewnie zorientowal, ze nas nie interesuje juz ofensywa to zaczeli sobie pykac na naszej polowie ... czego zwienczeniem jest przegrany mecz. Gdybysmy zagrali tak samo 2 polowe jak 1 to bylby remis, albo przy wiekszym szczesciu nawet nasza wygrana, a ze my w 2 polowie w ogole nie chcielismy grac w pilke to sie zemscilo :P Ogolnie zauwazylem ze mamy problem z dobrym zagraniem calego meczu. Z betonami 1 polowa slaba - 2 polowa super, wczoraj z cwks : 1 polowa dobra - 2 polowa slaba
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 21.04.2019 o 17:39
      Post #1374861 21.04.2019 17:39
    By móc grać o wysokie cele musimy mieć więcej piłkarzy ,,robiących różnicę ''co przełoży się też na siłę ławki .Jak kiedyś rozmawialiśmy na CLJ z Probierzem mówiłem mu że 2 razy tą ligę wygrał z Jagą . Liczba błędów na niekorzyść Jagi była nie dość że największa ze wszystkich zespołach to w rozmiarach wręcz ogromnych .Legie kolejny raz holują wg planu -niszczymy rywala bezpośredniego . Trener powiedział nam nic by Legii nawet i to nie pomogło jak bym miał do tego składu dwóch zawodników więcej ,,robiących różnicę ''.Byli tacy wyselekcjonowani tylko trzeba było trochę wydać kasy a dzialacze nie chcieli .Kasy nie jakiejś wielkiej by podcięły budżet ale zwiększającej wydatki. Myślę że ma w 100 % rację bo kilka pkt mieli by więcej i mieli by kim odwarcać losy meczu . Patrząc na nas słowo klucz JAKOŚĆ .Pomyślcie gdzie była by Cracovia bez 13 goli Airama i kilku asyst i profesury Janusza Gola .Takich zawodników potrzebujemy jeszcze 2-3 przy pozostaniu w klubie Cabrery .Wtedy taką Legię można zdystansować . Tego nam wczoraj zabrakło w Warszawie -JAKOŚCI . Jak bym był na miejscu Probierza to przekonał bym Filipiaka do wykupu Airama oraz do ściągnięcia do klubu Udovicic z Zagłębia S oraz tego co dobrze zna i pod jego ręką grał na poziomie reprezentacyjnym czyli Gajosa z Lecha . 2 bardzo kreatywnych graczy .Lewy pomocnik Sosnowca ma 8 bramek i 7 asyst grając w oststniej drużynie ligi .31 lat ale wydolność do biegania 20 latka .Wystarczy popatrzeć ile ten gracz przebiega km i to mecz w mecz .Co do Gajosa ryzyko żadne bo do wzięcia za free a kto jak nie Probierz może go odbudować .Zamykamy temat skrzydeł i zamykamy środek pomocy ofenywny . Do obsady pozostaje bramkarz bo Stępiowskiego nie uważam za gracz na poziom ekstraklasy .Może być 1 z 2 bramkarzy Lecha -Buric jest to na naszą ekstraklase bramkarz solidny ,Putocny również .Pewnie nie wyleczą naszego bramkarza ale solidnie go będą cisnąć i nie będzie obaw w przypadku kontuzji że nie ma kto wejść .
    • Craxoholik lubi to.
    • Dorwas

1.3K
      975
    • 21.04.2019 o 17:59
      Post #1374862 21.04.2019 17:59
    [quote='Endriusza' pid='1374562' dateline='1555759305'] Zapewne na daily będzie, wrzucę link chwilę przed meczem https://www.dailymotion.com/video/x2ycmu1   zapewne tu będzie leciało, póki co Lechia z Piastem. Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to najpierw trza zainstalować Hola Free VPN Proxy Unblocker, dopasować do swojej przeglądarki [/quote] Sorry, trochę offtopic, ale może ciekawe i ważne dla korzystających z VPN. Czy Hola free na pewno jest bezpieczne? Czy to nie peer-to-peer, bo z tego nie każdy chce korzystać? Gdzieś czytałem, że ponieważ w tym systemie udostępniasz swój adres IP tracisz kontrolę nad tym, do czego jest używany, no i swoje łącze udostępniasz innym.
    • mikeldzikson

84
      118
    • 21.04.2019 o 18:17
      Post #1374865 21.04.2019 18:17
    Wystarczy pobrać Operę, ona ma wbudowany vpn. Nie wiem jak z prywatnością, ale im jakoś bardziej ufam Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
    • Dorwas oraz gargamel9998 lubią to.
    • Endriusza

1.6K
      1.8K
    • 21.04.2019 o 19:29
      Post #1374870 21.04.2019 19:29
    [quote='Dorwas' pid='1374862' dateline='1555862378'] [quote='Endriusza' pid='1374562' dateline='1555759305'] Zapewne na daily będzie, wrzucę link chwilę przed meczem https://www.dailymotion.com/video/x2ycmu1   zapewne tu będzie leciało, póki co Lechia z Piastem. Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to najpierw trza zainstalować Hola Free VPN Proxy Unblocker, dopasować do swojej przeglądarki [/quote] Sorry, trochę offtopic, ale może ciekawe i ważne dla korzystających z VPN. Czy Hola free na pewno jest bezpieczne? Czy to nie peer-to-peer, bo z tego nie każdy chce korzystać? Gdzieś czytałem, że ponieważ w tym systemie udostępniasz swój adres IP tracisz kontrolę nad tym, do czego jest używany, no i swoje łącze udostępniasz innym. [/quote] Może tak faktycznie być, są inne bezpieczniejsze, ale dopóki ktoś nie pracuje w agencjach rządowych, nie jest szpiegiem, terrorystą, ekstremistą czy innym jebusem a ma jedynie wtsk na pulpicie to jak odpali hole raz na 2tyg na 2h to nic złego mu się nie stanie

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie