Cra1906.....Jaja to Ty sobie robisz,co Ty myslisz,że pieniadze to wszystko? Przeczytaj sobie co napisał /jak wyżej/ Kajak.Widze,że nie masz bladego pojecia co się w ostatnich latach dzieje w klubie.
Ps.Tak na marginesie dam Ci przykład odnośnie budżetu i kasy.Na służbe zdrowia idzie co roku coraz więcej pieniedzy i jakoś nie widać porawy.Popytaj tych co się lecza. Kasa to jedno a wymierny efekt to drugie!
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jakie daj więcej?Jest wiele spraw w których
> Janusz zawodzi.
> 1.Zero odzewu na kłamliwe doniesienia medialne,
> ciągle tylko Cracovia kupowała mecze i zero
> reakcji.
A na co ma reagować? Piszą o tym od lat i na początku Profesor powiedział że Cracovia meczów nie kupowała i tyle w trmacie. O czym tu rozmawiać? Będą ewentualne zarzuty to będzie co komentować....
> 2.Łegprzemy i inne takie -myślałem ze sponsorzy
> zwiększają budżet a tu mamy chyba przypadek ze
> odciążają manufakturę zwaną Comarch.
Tego nie komentuję - też tak myślałem :)
> 3.Po cholerę trzyma znienawidzonego chamowatego
> Jakuba?
Bo ktoś musi robić papierową i organizacyjną robotę po szwajcarsku i Jakub to robi.
> 4.Brak celów sportowych, zamiast tego mamy że
> naszym celem nie jest wynik sportowy , Cracovia
> może grac w 1lidze.
Nieprawda - w tym sezonie celem jest pierwsza ósemka
> 5.Wyczerpanie się formuły współpracy Klub
> -Comarch my ich już wypromowaliśmy i teraz
> jesteśmy dla nich tylko obciążeniem , stąd to
> słynne Januszowe "Że z chęcią pozbył bym się
> Cracovii".
To się zgadza- ale nie nie oznacza że przestała płynąć kasa z Comarchu
> 6.Dokładnie nie wiem jak wygląda sytuacja Rezerw
> i zespołów młodzieżowych ,ale z tego co do
> mnie dociera to jest to tragedia.
To zawsze była tragedia i jest do domena prawie całej polskiej piłki (wyjątek Legia)
> 7.Jeżeli mam wierzyć kolegom którym do tej pory
> im ufałem. To proces królizacji już trwa tylko
> został rozłożony na 5 do 7lat,
Tego nie rozumiem
> 8.Zero planów budowania zespołu , zamiast tego
> mamy zupełną prowizorkę.Jak można sprowadzać
> zawodników których nie akceptuje trener ( nawet
> głupi). Czy jest drugi zespół we wszechświecie
> który po pozbyciu się stoperów nie planował
> ich natychmiastowego zastąpienia . Skupowanie
> jakiegoś złomu, rekonwalescentów.
Trener ma przerośnięte ego przez co pierp... derby. Zachwyca się Edim i Władkiem o Zielińskim już nie wspomnę. Tu mam żal do Zarządu że nie opr.. Stawowego po derbach
> 9.Jest jeszcze pełno innych spraw np. Hokej ale
> na tym się znam słabo.
Jesteśmy aktualnym mistrzem Polski
> 10.@#$%& sztab klubowy ma zapierdzielać i
> harować non stop aby wykorzystać nawet te
> minimalne środki którymi dysponujemy.
Zgadzam się
> 11. Jak to jest możliwe ze nasz budżet z 4 w
> lidze stał się przedostatni?Jak taka Korona ma
> 20 baniek, Piast, Ruchy , Zabrza skąd oni to
> biorą i dlaczego Koszmarch nie może?
Nie wiem ile mają w papierach, ale nasz budżet jest stabilny od 10 lat - a Korona? Ruch? Pogadam za rok...
>
> Może nie wszystko napisałem z sensem i składnie
> ale tak mnie krew na gościa zalewa ze tracę
> zdrowy rozsadek którego i tak nie mam zbyt
> wiele.
> Zawiódł mnie strasznie, wtedy jak go Ubecy
> aresztowali dałbym się za niego pokroić a on
> wypina się w ordynarny sposób na to co kocham
> bezgranicznie.Niech chociaż powie ze jestem buc i
> się mylę ale gdzie tam on jest
> milionerem.Zamiast niego wypowiada się
> niewątpliwie ze szlachetnych pobudek grupa która
> ceni sobie bardziej bylejakość w pierwszej lidze
> niż trzecia ligę. I ja akurat ich rozumiem i
> chciałbym żeby mieli racje . Nie rozumiem tylko
> Filipiaka.
Ja też czasami go nie rozumiem. Ale gość pompuje swoją prywatną kasę w Cracovię i jestem mu za to wdzięczny. Chciałbym by klub był trochę inaczej zarządzany, ale postawił przed WS cel sportowy i zobaczymy c będzie działo się dalej. Pamiętaj że ostatnio Cracovia nie otrzymywała kasy z C+ bo grała ligę niżej. Poczekam do końca sezonu i zobaczę co będzie się działo dalej....
Ale to nie Filipiak nie wstawił stopera do składu :D:D:D
Panowie - ale sprawa jest zdiagnozowana od dawna.
dwa pytania:
1. co konkretnie proponujecie?
2. co konkretnie zrobiliście, gdy była szansa na reformy?
odpowiadam w odwrotnej kolejności:
ad. 2. w tym okresie bardzo niewiele, ale przynajmniej starałem się nie przeszkadzać, czego o niejednym z naszego środowiska nie da się powiedzieć.
as. 1. nie mam żadnych pomysłów. wydaje mi się, że nie mamy ruchu, stąd pytanie o konkretne pomysły, bo może ktoś widzi jakąś opcję, poza marudzeniem na forum.
nie mam żadnych problemów z marudzeniem, sam lubię tu pomarudzić. boss ma rację mówiąc o terapeutycznej funkcji forum. po prostu chciałbym mieć jasność, czy macie jakąś koncepcję, czy tylko tak piszecie. a jeśli to drugie, to mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę, że przełożenie forum-rzeczywistość jest praktycznie zerowe.
knur....Myślę ,że wiekszość osób piszacych na forum odpowiedziało by na zadane pytania przez Ciebie ,podobnie jak Ty.Sportowa spółka rzadzi sie swoimi prawami,jest własciciel który ma wiekszość,on decyduje.
Natomiast można coś zrobić,żeby przełożenie forum-rzeczywistość nie było do końca zerowe.Niech każdy piszący na forum ,spróbuje zainteresować problemami osoby które w jakiś sposób mogą wpłynąć na JF odnośnie decyzji podejmowanych przez niego w stosunku do klubu.Jest to temat trudny,ale coś tam może sie udać.
Po za tym na Forum nie da się wypracować koncepcji bo w sumie jest to wymiana poglądów kibiców którzy mają okreslone zdania na dane tematy ,niekoniecznie do końca zbieżne.Wg. mnie ważne jest Stowarzyszenie Kibiców bo ono może wystepowąć do klubu z propozycjami,sami kibice ich doping,oprawa meczów jak również prasa przychylna klubowi która ma wieksze oddziaływanie na opinie publiczną/ jeszcze raz zaznaczam przychylna/.
Cra1906, są drużyny, które z podobnym budżetem grają lepiej od nas.
Oki, nie chce prezes wydawać więcej kasy, ale niech zmieni funkcjonowanie klubu i powie tak dla nowych inwestorów, a będzie lepiej.
Najgorzej jest teraz, ani me, ani be, ani kukuryku - prezes żyje Comarchem, ale wg. mnie całkowicie się zatracił w zarządzaniu klubem.
Diagnozowanie problemu i jego nagłaśnianie na publicznym forum na pewno Cracovii nie zaszkodzi.
Im więcej osób na stadionie będzie wiedziało jaki jest stan rzeczy tym lepiej.
Jeszcze lepiej jak sprawą zainteresują się media.
Wierzcie mi Panowie, że przeciętny oglądacz piłki na naszym stadionie, ma niemal zerowe pojęcie o tym co dzieje się wewnątrz Klubu.
niemozliwe, nie czytaja forum?:):)
eredin Napisał(a):
Ale gość
> pompuje swoją prywatną kasę w Cracovię i
> jestem mu za to wdzięczny.
-----------------------------------------------------------------
I robi to bezinteresownie z miłości :D :D :D Może już wystarczy tej utopi .
Niestety ja nie jestem miliarderem , nie znam też osobiście żadnego Polskiego miliardera ani też szejka arabskiego czy oligarchy psa czerwonego. Więc tym samym nic w sprawie Cracovii nie zrobię, gdyż nie posiadam takowej mocy.
Romantyczne czasy już dawno się skończyły teraz na murawie biega kasa im więcej tej kasy tym wyższe miejsce w tabeli .Oczywiście zdarzają się wyjątki ,ale tylko przez jeden sezon ,pózniej ci ,którzy zabłysnęli odchodzą w siną dal. Doskonałym przykładem jest M.City który plątał się po ligowej tabeli jak my , ale przyszedł Arab z kasą i teraz biją się o mistrzostwo Premier League. Z budżetem ,którym dysponuje obecnie Cracovia miejsce w tabeli jest już mistrzostwem świata ,więc domaganie się czegokolwiek więcej jest już perwersją .
W obecnej sytuacji budżetowej klubu jak słyszę wypowiedzi P.Filipiaka typu ,że Saidi jest ciężarem a z drugiej strony o budowaniu drużyny z aspiracjami to mam bul brzucha ze śmiechu . P.F. traktuje kibiców jak idiotów ,karmi wyświechtanym gawędziarstwem a minimalistycznymi kosztami promuję swoją markę w jednym z najbardziej medialnych klubów w Polsce.
W tej chwili Cracovia jest klubem bez przyszłości , jesteśmy skazani na balansowanie między dwoma skrajnościami , żaden poważny grajek nie będzie się pchał do klubu gdzie nie ma perspektyw finansowych.
craxik Napisał(a):
> żaden poważny
> grajek nie będzie się pchał do klubu gdzie nie
> ma perspektyw finansowych.
Prawda w 100%
knur Napisał(a):
> Panowie - ale sprawa jest zdiagnozowana od dawna.
>
>
> dwa pytania:
>
> 1. co konkretnie proponujecie?
> 2. co konkretnie zrobiliście, gdy była szansa na
> reformy?
>
> odpowiadam w odwrotnej kolejności:
>
> ad. 2. w tym okresie bardzo niewiele, ale
> przynajmniej starałem się nie przeszkadzać,
> czego o niejednym z naszego środowiska nie da
> się powiedzieć.
Tu mogę odpowiedzieć tak samo.
> as. 1. nie mam żadnych pomysłów. wydaje mi
> się, że nie mamy ruchu, stąd pytanie o
> konkretne pomysły, bo może ktoś widzi jakąś
> opcję, poza marudzeniem na forum.
Możemy apelować do właściciela o zmianę prezesa, bo ten się zwyczajnie nie sprawdza. Potrzebujemy prezesa z pradziwego zdażenia, który od właścieciela otrzyma budżet, cel sportowy który ma zrealizować oraz horyzont czasowy w którym ma to nastąpić. Jeśli budżet zapewniany przez właściciela jest zbyt mały do realizacji zakładanego celu sportowego, prezes powinien mieć również możliwość/obowiązek podjęcia działać które będą zmierzały do powiększenia tego budżetu (pozyskiwanie nowych sponsorów).
Oczywiście by nasz apel mógł być skuteczny potrzebne jest spełnienie dwóch warunków: musi dotrzeć do właściciela i musi być na tyle silny by go skłonić do działania. Z tego powodu pisanie wniosków na forum nic nie da, bo nawet jeśli do właściciela dotrą, to jedyne co wywołają, to legendarne, potterowskie zajady.
To, co do właściciela może trafić, to apel medialny, np. duży transparent na meczu na wprost kamer telewizyjnych. Taki transparent powinien w jasny sposób łączyć dziadownię jaka jest w klubie z firmą Comarch, co by właściciel zrozumiał, że działania obecnego prezesa, splendoru firmie Comarch nie przynoszą. Dodatkową korzyścią takiego transparentu byłby przekaz dla prezesa, że cierpliwość trybun, wodzonych do tej pory za nos jak stado baranów, jest na wyczerpaniu.
"Ryba psuje się od głowy "
knur Napisał(a):
> Panowie - ale sprawa jest zdiagnozowana od dawna.
>
>
> dwa pytania:
>
> 1. co konkretnie proponujecie?
> 2. co konkretnie zrobiliście, gdy była szansa na
> reformy?
ad 1 )
a)Zatrudninie Prezesa ktory bedzie w Cracovii rządzil i dzielil , kogos kto zna sie na pilce a nie na informartyce czy innych komputerach! , stawiac
nie moze byc tak ze Filipiak sobie steruje zdalnie najstarszym klubem Polski , chwala mu za to co zrobil , ale jezeli nie ma czasu , nie ma checi ale Klubu nie chce pozbyc sie za zadna cene, niech odda go komus kto zostanie prezesem!!!!! przeciez moze zawsze pojawiac sie wklubie moze zawsze prosic o raporty stawiac cele i na podstawie wynikow wyciagac wnioski z wykonanej prace danego Prezesa!!!!
b) wyj.ebanie tabisza i zastąpienie go w/w Prezesem!!
c) w/w Prezes ma dobrac sobie sztab klubowy tez zwiazany ze srodowiskiem pilkarskim
d) scouting
e) Dyrktor sportowy ktory dziala na tych samych falach co trener , albo przynajmniej sie lubia (czyt. toleruja)
nie moze byc tak ze jeden robi drugiemu na zlosc ( wypie.rdolic albo jednego albo drugiego )
f) jezeli w klubie zatrudniony jest trener i ma przed soba wizje budowy zespolu to nalezy mu zaufac i pomagac w budowie tego zespolu!
nie moze byc tak ze po kazdym meczu pojawia sie 40 000 trenerow taktykow itd. ktorzy wiedza nagle jak prowadzic poprawnie zespol. Kazdy trener musi miec swoj czas np. 2 lata i dopiero wtedy wyciagane sa konsekwencje lub nagrody
g) w klubie wszyscy wiedza ze Kosanovic odchodzi, a w tym kierunku nie jest nic robione by zalatac dziure!
sprowadza sie do klubu na testy zawodnikow ktorzy nawet nie przeszli owych testow w1ligowym GKS Tychy!!!!
h) i na koniec ............... GDZIE JEST K.U.R.W.A PREZES!??????????????
widzę, że nie zostałem do końca zrozumiany. nie pytałem co zrobić w MKS, tylko jak osiągnąć pożądane zmiany? co konkretnie zrobić, żeby coś się zmieniło w lepszym kierunku? wywiesić transparent - ok. ale czy coś jeszcze? porwać dzieci JF i go szantażować?
piszecie o konieczności zmiany prezesa, a nam się nie udało nawet Tabisza wysadzić z siodła, choć przecież pod tym hasłem prowadzony był protest. zamiast wysadzić z siodła Jakubka, część środowiska (szkodnicy plus pożyteczni idioci) skupili się na wysadzeniu z siodła kogo innego.
wśród czołowych szkodników są najzagorzalsi fani obecnego trenera. wysadzany z siodła fanem trenera nie jest. to kiepsko wygląda, jakby kampanię sabotoania sanacji organizacyjnej MKS prowadzono w imię obrony ukochanego trenera.
teraz trener co chwila dziękuje Tabiszowi i podkreśla, jakie ma z jego strony wsparcie. jednocześnie, nie słyszałem, by owi zafascynowani Stawowym szkodnicy Tabiszowi poświęcili choćby 10 proc. krytyki, z jaką spotkał się Szaraniec. a przecież to Jakub jest codziennie w klubie, codziennie go doglada, i nawet jeśli ramy i kierunek wyznacza Szwajcaria, to Tabisz i tak ma wpływ na stan rzeczy. choćby poprzez formę działania. ale jakoś cisza ze strony rzekomo pasiastych blogerów czy osób podających się za dziennikarzy. i to wygląda równie kiepsko.
patrząc zatem na stan naszego środowiska śmiem twierdzić, że pospolite ruszenie nie będzie miało szans powodzenia. w jedności siła? ale zbyt wielu w naszym gronie szkodników.
Otóż to knurze...
knur Napisał(a):
co konkretnie
> zrobić, żeby coś się zmieniło w lepszym
> kierunku? wywiesić transparent - ok. ale czy coś
> jeszcze? porwać dzieci JF i go szantażować?
> ------------------------------------------------------
Ja proponuje zrobić "Majdan "
knur, nie zgadzam się z Tobą. Na "krzyki" trybun, Filipiak odpowiedział zatrudnieniem Szarańca. Sprytnie rozpierdzielił akcję stadionową (szacunek Janusz, za spryt, za to jak uczysz, jak prowadzić stado (.....) ) Niektórzy qmaci łyknęli, ze idzie "nowe" i szybko odstąpiono od wywalenia Tabisza. Jak trzymasz kogoś za gardło, to go duś do bólu. Zganianie teraz na TP, jest przerzucaniem odpowiedzialności za własne błędy. Swoje TP w podgryzaniu Szarańca ma, ale odstąpienie od akcji wywalania Tabisza, spada na organizatorów protestu...
Jak ktoś nie umie prowadzić polityki i grać przeciwko poważnym graczom, to niech siedzi w domu i kury maca....
pozwolę sobie nie zgodzić się z postem wyżej, no w jednym punkcie się zgadzam prezes rozegrał to całkiem sprytnie, tyle i aż tyle, Ty tak poważnie myślisz że księgowy poleciałby przy dalszych protestach? tzn co byłoby następnym krokiem? bojkot meczy? rozwalenie własnego stadionu? poszło jasne przesłanie na trybunach, to wtedy połowa ludzi na stadionie pierwszy raz usłyszała nazwisko Tabisz, jasne że idealnie byłoby gdyby doszło do zmiany, ale czy to coś by zmieniło? a może właśnie po tym zatrudnieniu środowisko i jak to napisałeś qmaci zobaczyli że problem nie leży tam gdzie go widzieli? mniejsza z tym, na zakończenie dodam że jak za mocno ściskasz to gardło to gość może umrzeć i wtedy już z nim raczej nie pogadasz, a czy prezes to poważny gracz to mam wątpliwości jak słucham niektórych wywiadów (tych związanych z Cracovią)
to po co było robić protest ? Jak się czegoś domagasz, i robisz protest, to musisz wiedzieć czego chcesz ... Nasz miał cel - Jakub Tabisz musi odejść. Przynajmniej, mi to wiadomo. Może Ty quentin masz inne informacje, chętnie je poznam.
Panie Prezesie gratuluje polityki transferowej sekcji piłki nożnej i hokeja, Pan chyba lubi być na dnie...
Faktycznie możnaby zadać parę pytań organizatorom. Zwłaszcza, że podobno przede mną był inny kandydat, który się nie zgodził. Piszę podobno, bo jak był protest to byłem na wakacjach w Grecji i de facto przyjechałem po najgorętszym okresie.
Z perspektywy czasu oraz zebranych doświadczeń uważam, że i tak by JT nie poleciał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)