Profesorze ,dajze se Pan spokoj z tymi trenerami, bo sie rzygac chce ! czy historia Pana nie nauczyła? Orest Lenczyk czy to Ci cos mowi?
daj sobie z 4 kolejki w ekstraklasie wtedy podejmij decyzje , teraz rozpierzac to wszystko to jest glupota!
zimny lód n aglowe Panie Profesorze!
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Panie profesorze trza nam trenera na wczoraj.
Stawowy awansował, dać mu szanse na rundę jesienna. Zdecydowane NIE dla pseudo trenerów typu Hajto!!!
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Stawowemu nie wolno powierzać selekcji
> zawodników do transferu, bo się skończy jak nie
> Zielińskim, to Wróblem. albo kontraktem stulecia
> dla Moskalewicza. trzeba blokować przykładowych
> Cabajów, Weinarów, Jędrszczyków i inne
> pomysły.
> jednocześnie trzeba jakoś zmusić WSa, by nie
> bojkotował sprowadzanych graczy. by nie
> powtórzyła się historia ze Świerczewskim czy
> Wiśniewskim. i myślę, że jeśli działałby u
> nas komitet transferowy, to z jednej strony
> dałoby się kontrolowac i blokowac niebezpieczne
> szaleństwa trenera (nie tylko WSa, każdego!), z
> drugiej trenerowi trudniej byłoby bojkotować
> grajka, jeśli współuczestniczyłby w
> transferze.
> trzeba też zadbać, by nie powtórzyła się
> historia Grodzickiego czy młodszego Barana
Jak sobie czytam ten pojednawczy - przecież - post Knura, to myślę: czy trener powinien dostać specjalnego asystenta, który będzie go kontrolował i w razie czego, w właściwym momencie, zręcznym ruchem założy mu kaftan bezpieczeństwa?
To może taniej jednak byłoby z tym Radolskim czy Stokowcem:D
Jak czytam o tym że Hajto był przymierzany do Cracovii i miałby zastąpić Stawowego to jest mi wstyd że w ogóle taka opcja była brana pod uwagę że przeciekła do mediów. Jest mi wstyd! Bądźmy poważni i nie róbmy takiego obciachu!
Bardzo emocjonalnie do tego podszedłem
Odnoszę wrażenie, ze na tym forum jest kilku etetowych gości którzy chca zawsze coś w Cracovi namieszać.
Wypunktuje tylko moje przemyślenia:
1. WS awansowal ! niech pokarze co potrafi w ekstraklasie z tą drużyną - wymiana go w tym momencie jest poprostu zwykłym draństwem
2.Z niczego stworzył drużynę która w końcu awansowala i jest zgraną paczką, co było widać na filmikach, a to jest w piłce bardzo ważne. Gwiazdy same nie grają, przykład: Matusiak, Niedzielan czy nawet Lewandowski i Błaszczykowski w reprezentacji - nie ma drużyny nie ma wyników
3. od byłego piłkarza Cracovi wiem, że wśród kilku trenerow z którymi pracował, tylko WS ma jakiś warsztat i wie czego chce
4. W tym momencie nie jest pora na rewolucję
5. Panie Profesorze proszę nie sugerować się opiniami kilku oszołomów, Staw powinien zostać, znakomita wiekszość kibiców jest za WS tylko nie ma ich na forum
Pozdrowienia
od 50 lat tylko PASY
old50 Napisał(a):
> Odnoszę wrażenie, ze na tym forum jest kilku
> etetowych gości którzy chca zawsze coś w
> Cracovi namieszać.
> Wypunktuje tylko moje przemyślenia:
> 1. WS awansowal ! niech [b]pokarze[/b] co potrafi w
> ekstraklasie z tą drużyną
żeby tylko nas nie pokarało...
> 2.[b]Z niczego stworzył drużynę[/b] która w końcu
> awansowala i jest zgraną paczką, co było widać
> na filmikach, a to jest w piłce bardzo ważne.
to jest właśnie ciekawe, jak wielu żyje w matrixie, w którym Stawowy zrobił coś z niczego. wiem, że były głosy, że "z każdym innym trenerem bronilibyśmy się przed spadkiem", ale - na Boga! - miejcie swój rozum. WąS przyszedł do najbogatszego klubu z najsilniejszą (obok Zawiszy) kadrą (ile razy ktoś w to powątpiewał, to milkł pytany, kto w takim razie ma lepszą kadrę), a tu czytam, że zrobił coś z niczego... no ręce opadają. co gorsza, myślę, że jeszcze nie raz taką brednię przeczytam.
> 3. od byłego piłkarza Cracovi wiem, że wśród
> kilku trenerow z którymi pracował, tylko WS ma
> jakiś warsztat i wie czego chce
jeśli były, to chyba z poprzedniej paczki. a tam się wytworzył bardzo niezdrowy układ - nie muszę chyba przypominać wiosny 2006 r.?
> 4. W tym momencie nie jest pora na rewolucję
z jednej strony racja: już nie raz drużyna przechodziła głębokie zmiany, do tego czasu do sezonu mało (jeśli do końca tygodnia nie będzie zmiany trenera, to będzie ona imo bez sensu, bo już będzie za późno).
z drugiej strony - drużyna musi zostać poważnie wzmocniona. tak z pięć pozycji nadaje się do wymiany. pół składu z pola - to jednak trochę rewolucja. no i zmiany na lawce niezbędne, podobnie jak w głowie trenera, jeśli miałby zostać.
> 5. Panie Profesorze proszę nie sugerować się
> opiniami kilku oszołomów, Staw powinien zostać,
> znakomita wiekszość kibiców jest za WS tylko
> nie ma ich na forum
o to nie bój nic, profesor się nie sugeruje opiniami tych, jak to zgrabnie w swoim debiucie na forum ująłeś, oszołomów. gdyby się sugerował, to byśmy już dawno temu mieli profesjonalnie zarządzany MKS, sieć skautingu, rozbudowane szkolenie młodzieży, a może i drugiego dużego sponsora.
Czy ta świnia musi ryc w każdym temacie
Filipiak ma swoich przydupasow w klubie ... i wychodzi na to ze sam Filipiak kreuje sie na przydupasa Rudego.
Dobrze miec "znajomosci" w pZPN ale na boga ... mamy dyrektora sportowego od Bonka, zaraz bedzie trener od Bonka i dojdzie do tego ze Boniek bedzie ustalal nam sklad.
A jednak stare polskie przysłowie sprawdza się
"Uderz w stół a nozyce (oszołomy) sie odezwą"
Nie obraż się knur, trochę racji masz, ja jednak obstaję przy swoim - na dzień dzisiejszy tylko Staw.
Po prostu szanuje i lubię Go.
No i co mi zrobisz?
knur Napisał(a):
> o to nie bój nic, profesor się nie sugeruje
> opiniami tych, jak to zgrabnie w swoim debiucie na
> forum ująłeś, oszołomów. gdyby się
> sugerował, to byśmy już dawno temu mieli
> profesjonalnie zarządzany MKS, sieć skautingu,
> rozbudowane szkolenie młodzieży, a może i
> drugiego dużego sponsora.
Widzę, że kolega powinien objąć stanowisko prezesa klubu, bo ma świetne pomysły. A tak na poważnie - myślisz, że mówiąc zatrudnijcie tego, zatrudnijcie tamtego, utwórzcie sieć skautingu, znajdżcie 2 sponsora, jesteś taki cwany? 99% kibiców Cracovii myśli w podobny spoób, jednak to nie jest takie hop siup. Jakby to było takie proste, to z ekstraklasy byśmy nigdy nie spadli, a co więcej zajmowalibyśmy czołowe miejsca. Kilku(nastu) ludzi w zarządzie i sztabie szkoleniowym zajmuje się na codzień tym, aby w Cracovii było coraz lepiej, jednak Ty jak i reszta osób z subiektywnymi poglądami na ten temat wiedzą wszystko najlepiej. [b] BOJCIE SIĘ CHAMY, DO EKSTRAKLASY WRACAMY!!! [/b]
jak żeś chłopie odkopał hasło do tego forum? :) Pełen szacun...
old50 Napisał(a):
> jednak obstaję przy swoim - na dzień dzisiejszy
> tylko Staw.
> Po prostu szanuje i lubię Go.
> No i co mi zrobisz?
ja na przyklad nie znosze Stawa, ale tez uwazam, ze na dzien dzisiejszy to dobry wybor i powinien zostac.
wysyp niezłych kwiatków mamy dzisiaj na forum :), to chyba przez tą deszczową aurę.
Ja na przykład lubię Stawa, ale uważam, że jego wiara we własną nieomylność szkodzi Cracovii.
A uprawiany tak chętnie kult jednostki szkodzi jemu, bo go w tym przekonaniu o nieomylności utwierdza.
Niestety, ale Stawowy jest gwarantem tego, że wzmocnień faktycznych nie będzie, bo nawet jeśli do kadry trafią jacyś mocni zawodnicy, to przesiedzą sezon na ławce, bo musi być miejsce dla Zielińskiego i spółki.
Do niedawna Straus sie ledwie w 18 meczowej miescil a za Stawowego nagle gwiazda , wiec nie mów że musi być miejsce dla Zielińskiego itd bo jest to teraz nieprawda . Saidi też miał u niego nie grać i jakoś grał . Pozatym gość umie wycisnąc z piłkarzy ich możliwości .
old50 Napisał(a):
> A jednak stare polskie przysłowie sprawdza się
> "Uderz w stół a nozyce (oszołomy) sie odezwą"
> Nie obraż się knur, trochę racji masz, ja
> jednak obstaję przy swoim - na dzień dzisiejszy
> tylko Staw.
> Po prostu szanuje i lubię Go.
> No i co mi zrobisz?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi?
DSS Napisał(a):
> wysyp niezłych kwiatków mamy dzisiaj na forum
> :), to chyba przez tą deszczową aurę.
Prawda? :D
Tyle ignorów co dziś to nigdy nie rozdałem :D
> Do niedawna Straus sie ledwie w 18 meczowej miescil
Ale nie dlatego, że trenerzy go nie lubili / ignorowali.
> Saidi też miał u niego nie grać i jakoś grał.
To musiałem go w meczu z Miedzią przegapić.
Zmasowany atak stawotalibów :D.
Stasek, nabawisz się łokcia tenisisty jak zbyt długo będziesz walczył na forum.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)