Pozytywna wypowiedź.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Tiaaa.
Mistrz Świata w sprzedawaniu gładkich kawałków.
A nie podoba sie tobie, iz f. Kreuje pozytywny wizerunek Cracovii
Pozytywnie wirtualny.
Wolałbym, aby to był wizerunek pozytywny do wewnątrz, a nie na potrzeby p-r.
Jest ok- bez zbytniej fantazji - bardziej realistycznie. Czym dluzej wspominam przeszlosc ,tym bardziej jestem przekonany ,ze Cracovie wziol w swoje rece powazny czlowiek i dlatego nie musze sie martwic o byt klubu . To duzo- choc kibic tez potrzebuje sukcesu.
Fantazja już była ,marzenia też o M.P. i L.M. Jego i żony zresztą też ale jak życie pokazuje jak najmniejszym nakładem srodków nie da się tego osiągnąć .Obawiam się że w tym sezonie /widząc jak wyglądają transfery czyli brak bramkarza i stopera z prawdziwego zdarzenia/ również nic z tego nie będzie chociaż nasze marzenia diametralnie przecież się zmieniły w porównaniu do buńczucznych zapowiedzi przed poprzednimi sezonami w ektraklasie,Chciałbym tylko usłyszeć jasna deklarację Prezesa czy mu zależy na awansie do ektraklasy a jeśli tak to jak bardzo i jakimi konkretnymi działaniami chce do tego doprowadzić.
Jakbym był małolatem to bym napisał do Pana Izbika: "zmień dilera", ale nie jestem, więc piszę, że patrzy Pan na świat przez różowe okulary.
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jakbym był małolatem to bym napisał do Pana
> Izbika: "zmień dilera", ale nie jestem, więc
> piszę, że patrzy Pan na świat przez różowe
> okulary.
Panie Sterby - prosze bardzo.
Wiem ,ze jest pan pesymista i stad moze byc problem w odczytaniu mojej mysli. To tak po pierwsze.
Po drugie - Jestem (chce tak myslac) z tego feralnego zdolnego rocznika lat 70s i pamietam biede jaka panowala w latach 80-90 (do ery Comarchu)
Po trzecie- grajac w pilke ( raczej to byla proba ) w Cracovii w rownoleglym roczniku Rzasy i Zegarkow widzialem na oczy jak przedlismy jako miejski klub - i to byla tragedia.
Po czwarte - czym dalej od mojego rocznika tym bylo duzo gorzej - az przyszedl Comarch( ktorego sciagnol jeden z poznanych moich kolegow)
Po piate - odkad General jest w klubie jest dobrze. Zaprzeczysz? Jest stabilizacja finansowa ,jest stadion ,jest nowy zarzad,nowe struktury organizacyjne.
Po szoste - czy to malo? Czy pamietajac moje czasy w Cracovii nalezy po Twoim niezadowoleniu uwazac bym "zmienic dilera" ?
Ja akurat nie uzywam drug dealer ,bo nie pale nawet trawki czy innych mocnych staff-ow. Robie pewne przemyslenia - osobiste ,ktore moga innych ludzi bulwersowac. Moga - ale raczej mlodszych a pan ,panie Sterby jest chyba juz dojrzaly? Jezeli nie - to nie dziwie sie szydery na moj post...
...oczywiscie jest jeszcze aspekt sportowy - do ktorego mam dystans i ktorego nie poruszylem glebniej celowo .
Lata temu cieszylem sie ,ze przezylismy- zwlaszcza po Basztowej a teraz ciesze sie i bynajmniej nie przez "rozowe okulary" ,ze klub dobrze funkcjonuje z perspektywa na lata. To dzieki Filipiakowi - a moglismy trafic typy jak Drzymala, Wojciechowski, Cacek, Krol .......i wielu innych.
To jest szkopul mojego myslenia - a pozniej zaspokojenie kibicowskiej zadzy zdobycia "tytulow".
Oczywiscie licze na "tytuly" - i wierze ,ze przy Generale zdobedziemy splendor - choc moze "pozniej" ...tylko stabilizacja pierwsza!
Edit;
znalazlem pare bledow ,ale nie chce mi sie ich zmieniac - to dla tych czuwajacych nad ortografia i gramatyka .
P. IZbik priv.
Nie ma jak byc kumatym- w tedy szanuja:D
to zart Sterby....
Panie Filipiak czy mógłby pan wymóc na swoich pracownikach należyte wykonywanie pracy ?
W końcu płaci pan dyrektorowi sportowemu nie za ładne wywiady tylko za EFEKTY .
Jakie efekty pracy widać w przypadku dyrektora sportowego ?Pozostawię to bez komentarza bo cisną się same nie cenzuralne słowa Profesorze!!!
potter Napisał(a):
> Prezesie czas pogonić DYREKTORA SPORTOWEGO DO
> ROBOTY !!!.Gdzie doświadczony i klasowy bramkarz
> i stoper ??
> ...................................................................................................
.....................................................................................................
Panie Prezesie Filipiak ! Jeżeli mamy się liczyć w walce o awans wzmocnienia na tych pozycjach są niezbędne!
Działania które zostały podjęte /pewnie nawet słuszne/ tj. przesunięcie na pozycje stopera Żołądzia, a niedługo pewnie dowiemy się ,że na pozycje bramkarza przymierzany jest Budziński /kiedyś bronił i to nawet nieźle/ to trochę za mało.
Mówi Pan Prezesie,że ...klub będzie bazował na młodzieży spokojnie budując swoją pozycje i bedzie to długoterminowa przemyslana praca organiczna... i bardzo dobrze,ale na dzisiaj potrzeba 2-3 klasowych zawodnków którzy wzmocnią I -drużynę i młodzież bedzie miała sie od kogo uczyć.
Ps. Dodałbym jeszcze,że aby młodzież miała się gdzie uczyć trzeba poprawić baże sportową i przy okacji pozbyć sie z klubu parę osób które są w nim od dawna /vide JT/a którzy nie rokują na przyszłość,że bedzie to praca przemyślana i owocna !
Przyrowski jest wolny. Prosze nie dać sie nabić w Cabaja
Nie jest wolnym piłkarzem.
Redcclise Napisał(a):
> Nie jest wolnym piłkarzem.
?
Przyrowski dostał zgodę na poszukiwanie nowego klubu
wiec nie jest wolny tylko do kupienia
Muertes Napisał(a):
> 2.Nie dac sie nabrac na zadna stara,zgrana karte
> bez przyszlosci w stylu Perdijcia,Cabaja czy
> Przyrowskiego
wow ! wreszcie głos rozsądku :)
Muertes Napisał(a):
>
> 2.Nie dac sie nabrac na zadna stara,zgrana karte
> bez przyszlosci w stylu Perdijcia,Cabaja czy
> Przyrowskiego
> wydelegowac Jakuba T. na rozmowe ze Skorskim,ze
> jak Pilarz dalej z miesiaca na miesiac bedzie
> coraz slabszy a mlodzi nie beda robic postepow to
> niech juz sie powoli przyzwyczaja do bezrobocia
Jedna sprzeczność kolego. Skoro Pilarz jest coraz słabszy, Misztal został odstrzelony przez SZTAB, to ktoś musi u nas bronić.
Najlepiej jakiś koleś z doświadczeniem ligowym żeby w ważnym momencie się nie obsrał - jak Skrzeszewski w PP.
Ale zatem nie może być to 19-stolatek.
Zgraną kartą był u nas Olszewski (złamas sprzedał mecz - choć akurat był na zero z tyłu a szans na strzelenie bramki z Lubinem nie miał :D )
ale pamiętam, ja wybronił nam zwycięstwo z Ruchem Chorzów (zaplecze Ekstraklasy). Może jednak ktoś z doświadczeniem nie jest zły - płacić mu jednak wysokie wejściówki a niską podstawę - niech się stara.
12 dni później
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115665,13441922,W_Cracovii_szykuje_sie_rewolucja_w_pionie_sportowym_.html
Panie Prezesie Filipiak,jeżeli prawdą jest to co piszą w dzisiejszej GW na temat zmian w Cracovii t.j rozstania sie z klubem R.Szarańca i T.Pasiecznego to mysle ,że wielu kibiców oczekiwałoby,żeby zabrał Pan głos w tej sprawie.Zwolnienie ludzi którzy tworzyli,a właściwie chcieli zbudować Pion Sportowy wymaga chyba jakiejś informacji.I CO DALEJ ? Dlaczego w klubie pozostaje,Jakub Tabisz jeden z głownych "konstruktorów " naszego spadku z ligi?
Czytamy ,że......Pion sportowy,czyli Szaraniec i Pasieczny,nie popisał sie w zimowym okienku transferowym,a za dopinanie transferów wziął sie Tabisz......./cytat z artykułu/.......
TABISZ LEPIEJ NIECH SIE ZA NIC NIE BIERZE BO ZA CO SIĘ WZIĄŁ W OSTATNICH LATACH TO PRZEWAZNIE ZEPSUŁ,niech w końcu to do Pan,Prezesie dojdzie.
Niech w końcu w klubie pracują ludzie którzy chcą coś dla niego zrobić a nie karierowicze pokroju Jakuba T. i jego kolesi !!!!!!
krak 06 Napisał(a):
> http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115665,1
> 3441922,W_Cracovii_szykuje_sie_rewolucja_w_pionie_
> sportowym_.html
>
> Panie Prezesie Filipiak,jeżeli prawdą jest to co
> piszą w dzisiejszej GW na temat zmian w Cracovii
> t.j rozstania sie z klubem R.Szarańca i
> T.Pasiecznego
Szaraniec miał rok, żeby pokazać co umie. Taki sam czas na wykazanie się powinien dostać dyr. Pasieczny.
Tabisz i jego "doradcy" mieli cztery lata na pokazanie swej obrotności o w tym czasie dwa razy polecieliśmy z ligi.
Teraz gdy po rundzie jesiennej jesteśmy na trzecim miejscu nagle mają wrócić Ci sami "fachowcy"???
To są k.rwa jaja jakieś.....
pewnie za około dwa lata znów będzie płacz przez fatalne wyniki.
nawet jak teraz Szarańca zwolnią, to i tak będzie to tylko jego wina.
rzadko spotyka się człowieka, który ma czas, by napisać prywatną wiadomość do kogoś z forum. ceniłem to u Niego bardzo. wydaje mi się, że widzi iż niektórym ludziom zależy.
nie znam sytuacji wewnątrz klubu, ale dla mnie jako kibica nie tego z sektora VIP, tylko z sektora B prezes Szaraniec spełnił moje oczekiwania zdecydowanie. właśnie poprzez swoje zainteresowanie.
Jeśli okaże się to prawdą, że Szaraniec ma polecieć, to znaczy, że profesora niczego nie nauczyły czasy rządów na wielickiej viceprezesa tabisza, że nie wyciągnął wniosków ze skutków poprawy atmosfery na wielickiej po schowaniu tego (...) do gabinetu i wprowadzenie Radomira. Co do Pasiecznego nie mam zdania. Nie wiem jaki wpływ miał na transfery, jakie były jego relacje i wzajemne zależności w tych sprawach ze Stawowym.
w kazdym badz razie mysle, ze ewentualni nastepcy doczekaja sie rownie gorliwych recenzentow :)
W sumie lepiej jeśli Radomir poleciałby teraz, a nie został kopnięty w tyłek dzień po awansie, jak to było z Misiorem.
Żeby się tylko Prezes nie zdziwił, jak się przy okazji posypie klimat w klubie i piłkarze znów zadyszkę złapią.
Znowu będzie się wtedy żalił do prasy że on tyle kasy daje a efektów nie ma. I że zmęczony. I że żona zawiedziona bo chciała LM.
6 dni później
rozumiem, że teraz cała odpowiedzialność organizacyjna za pion sportowy MKS spada na ober-bossa i jego giermka z Kańczugi?
Znajdą się inne kozły ofiarne...chociażby My-kibice...
Panie Profesorze licznik z MINUSAMI znowu ruszył. A było już tak dobrze.
Panie Profesorze...
Porażka , to jest niestety i Pana porażka...znów będzie Pan wiedział tylko to, co ktoś zdecyduje,ze można puścić info!
Zażenowanie brakiem reakcji na bałagan ,który panował i panuje ,pod egidą z-cy.W tym szaleństwie jest metoda....
Szkoda,że nie widział Pan reakcji dzieciaków na turniejach występujących w pasiastych koszulkach nie mogli wręczyć drużynie przeciwnej proporczyka....bo nie było,bo nie ma pieniędzy,bo to Stowarzyszenie nie MKS....
A obecny pracownik MKS,uprzednio prezes Stowarzyszenia odpowiadał za składki i jakoś nie rozliczył się z tego i w nagrodę dostał etat :( Brawo!
Ma Pan jednych z najwierniejszych kibiców w Polsce ,tych co chodzą regularnie na mecze a słucha Pan kilku i to jeszcze tych najbardziej zakompleksionych!
nie przypominaj tego pajaca Baldysa bo normalnie k.u.r.w.i.c.y mozna dostac na sama mysl o jego dzialaniach.
Rufusie,ale tenże człowieczek jest w MKS a Radomira NIET!
"Gratuluje" Panie Prezesie Filipiak !!! Pozbywa sie Pan z Zarządu R.Szarańca,a miernoty które od kilku lat pracują w klubie jak były, tak są dalej.
Zamiast dać szansę ludziom którzy chcą coś dla Cracovii zrobić pozbywa sie ich Pan, a trzyma w klubie "pupila" JT który jest głównym odpowiedzialnym za wszystkie wpadki jakie miały ostatnio / i nie tylko/ miejsce!!!
Filipiak....jak to mowia...czlowiek wyjdzie z wsi ...wies z czlowieka juz nie..
Mamy "prezia" ...echhh zal
Panie Januszu, bardzo zły ruch. Ponieważ nie ma Pana na Wielickiej, podejmuje Pan decyzje na tzw. "czuja", złe decyzje. Radek był wobec Tabisza kimś takim jak Paweł Misior. Przyjmował na klate i absorbował całą żółć wylewającą się z Teletabisia. Oby ta żółć nie przelała się teraz na drużynę i sztab szkoleniowy, oraz entuzjazm naprawiania Cracovii. Bo już raz tak się stało, z efektem katastrofalnym dla nas.
Bardzo zła decyzja, która swe żniwo zacznie zbierać już nie bawem.
knur Napisał(a):
> rozumiem, że teraz cała odpowiedzialność
> organizacyjna za pion sportowy MKS spada na
> ober-bossa i jego giermka z Kańczugi?
Dokładnie tak, tylko, że oni odpowiadają tylko przed Bogiem i historią
Costa Comarchovia ponownie nabrała wiatru w żagle.
Schettino na na mostku.
Cała naprzód. !!!
Czyżby El Presidente sie przestraszył, że ewentualny awans zostanie przypisany całej grupie ludzi? On raczej nie lubi jak się go nie głaszcze (na codzień robi to pewnie Dżejkop ale jednak media to media).
Inna sprawa, że pewnie niedługo ruszy budowa Cichego Kącika. Znając jego instrumentalne traktowanie Cracovii nie zdziwiłbym się gdyby klub wcale na tej inwestycji miał nie zyskać a miał być tylko środkiem do postawienia sobie pomnika. Taka osoba jak Radomir patrząca na pewne sprawy od środka dawałaby wtedy lekki dyskomfort. A tak wezmą kolejnego miernego ale wiernego vice i będzie spokój.
PS: Ciekawe kiedy się pożrą ze Stawowym.
Oj Prezes,Prezes -coś nie po drodze Ci z tymi dyrektorami Tomkami :) /swoją drogą to mógłbyś dać popracować dłużej Pasiecznemu/ ,został jeszcze Wałdoch i Wieszczycki ale Ty chyba szukasz drugiego ....tfu,tfu Jakubka :)
Ciężko będzie drugiego takiego typka znaleźć ale może ma .......brata bliźniaka :)
Panie Filipiak. Niech Pan szybko znajdzie jakiegoś dyrektora sportowego, który poza tym, że będzie się znał na swojej robocie, będzie buforem między tą mendą tabiszem, a drużyną. Bo jeśli jakubek będzie miał kontakt z zawodnikami, to jak w banku mamy rychły powrót do atmosfery w szatni jaka była przed spadkiem.
Panie Filipiak, zwolnij Pan Jakubka, to się wszystkie Pana i nasze kłopoty skończą ! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)