http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sport/pilka-nozna/1255459-ratowanie-cracovii-przez-ostatnie-trzy-lata-bylo-bledem.html
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
dziesiec lat siedzi w pilce ale to wina podpowiadaczy ze sukcesow brak.
i juz widac, ze Pasieczny raczej bedzie kolejnym do odstrzalu, drugi raz publicznie prezes w niego bije.
nic z tego rzadzenia Filipiaka nie bedzie, a o zdobyciu MP mozemy zapomniec. co najwyzej bedziemy wiecznym sredniakiem
- Jak widzi Pan przyszłość Cracovii?
- Moje ulubione określenie jest takie, że my ugniatamy rzeczywistość. Ta rzeczywistość jakaś jest, ja na nią narzekam, a my ją ugniatamy. Jest determinacja, chęć, fajny zespół, wspólny cel.
mowa trawa
Bardzo ciekawy wywiad.
Ja też mam pozytywne odczucia po przeczytaniu tego wywiadu.
Oczywiście jest parę kontrowersji (najbardziej podoba mi się rozbrajające wyznanie, że chodził ongiś z ochroną, bo taka była moda wśród nowobogackich :D ), ale gdzie im do tych wywiadów sprzed kilku lat obfitujących w perełki w rodzaju "mój klub widzę wielki".
Zaryzykuję tezę, że to pierwszy dojrzały wywiad z ust Generała.
z jednej strony nie pierdoli za bardzo od rzeczy, a z drugiej wciąż nie jest w stanie przyznać, że skoro jest prezesem klubu, którego wyniki od lat nie przystają do środków finansowych, to chyba on popełnia błędy. i nie jest to wywalenie Majewy.
poza tym nazwanie swoich klientów per "stado kibiców" świadczy, że czapeczka jednak uwiera. o medialnym gnojeniu DSa nie wspominając.
Panie Profesorze!
Lany Poniedziałek jest dopiero za kilkanaście tygodni!!!
Tak jak napisał p. Audax.
Nic nam nie grozi z Don Professore, będzie leczył swoje ego, a my zobaczymy sukcesy Cracovii jak świnia niebo.
Ja bym się tak do słów na temat Pasiecznego nie przywiązywał, ot podał go jako aktualny przykład, ale bez negatywnego kontekstu jak w przypadku ganiających do mediów zawodników, którzy faktycznie mówili niemądre rzeczy. Pasieczny póki co nic niemądrego nie mówi - lanie wody klubowi w żaden sposób nie szkodzi.
Hokej :(.
Profesorze dzięki Rohaczkowi i zawodnikom gonimy Sanok .Potrzeba nie wiele by ich zmieść w play off .2 dobrych obrońców zakontraktować raptem na 3 miesiące i spróbować sprowadzić Kostucha .
Brakuje tak nie wiele profesorze nie nie czyń grzechu zaniechania bo jest realna szansa na MISTRZOSTWO POLSKI .
Sanok ma mocny skład ,ale jak pokazuje Puchar Polski jak najbardziej do ogrania .
Chwieje się ten kolos na glinianych nogach ,chwieje TRZEBA GO WYWRÓCIĆ I SIĘ NIE PODNIESIE.
Z innej beczki -czas pognać do roboty dyrektora i viceprezesa Jakuba w kwestii nowego kontraktu Kosanovica i przedłużeniu kontraktów z Bojlevicem ,Strausem i Edgarem .W ich przypadku trzeba działać już teraz by nie być zmuszeni do działań na chybcika latem w chwili jak konkurencja będzie chciała ich wykraść.
....a mnie sie podobal wywiad. Przynajmniej wiem na czym stoimy i nie musimy drzec o los Cracovii. Bez czarowania.
Moze mi sie nie podobac wypowiedz o Stefku - ale najwazniejsze jest dlugoterminowa stabilizacja.
długotrwała stabilizacja to w naszym przypadku wegetacja na II levelu i ledwo dychający hokej.
Czy najstarszy w Polsce Klub zasługuje tylko na tyle?
Zawsze moze byc ....gorzej.
Tu sterby poruszył ważną kwestię .
Mamy stabilizację o jakiej wiele klubów może pomażyć ,ale równocześnie nie wykorzystywany jest potencjał i marka Cracovii do pozyskiwania dodatkowych źródeł finansowania .Dalej leży min sprzedanie nazwy stadionu ,reklamy ,marketing ,pozyskiwanie dodatkowych sponsorów .Aż się prosi od wielu lat o wykorzystanie ogromnej powierzchni reklamowej w doskonałej lokalizacji w centrum Krakowa .Jest taka i aż się prosi o wykorzystanie .To cały bok lodowiska od strony HALI TARGOWEJ .Jest tam miejsce na wielką reklamę podobną do tego co jest na dawnym hotelu Cracovia czy forum .
Ta reklama była by widoczna z ogromnej odległości ,a miejsce jest odwiedzane co dziennie przez TYSIĄCE LUDZI ..
Akurat było by jak znalazł na 2-3 hokeistów by zakontraktować na play off.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sport/pilka-nozna/1255459-ratowanie-cracovii-przez-ostatnie-trzy-lata-bylo-bledem.html
Fenix jest sens wklejac wywiad do ktorego juz sie odnosimy i komentujemy ?
tak, jest sens bo niektorzy go nie czytali
kinder Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tak, jest sens bo niektorzy go nie czytali
Myslisz ,ze przez te 17 postow wyzej - zmienil sie wywiad ? :D
Szkoda ze odpuszcza pan ten hokej profesorze. Przez ostatnie 8 lat - 8 medali ( najlepszy okres w ponad stuletnim istnieniu sekcji) i właśnie tym pan się zapisze w HISTORII Cracovii ( bo w piłce, prócz awansu, póki co, nie ma się czym specjalnie pochwalić i raczej będzie szalenie ciężko powtórzyć choćby 10% tego co osiągnęli hokeiści) Głównie dzięki hokejowi miał pan sportowe sukcesy i mógł być dumny z drużyny. Po wielu latach kibice tego nie zapomną i będą wspominać ten okres...
sorki, nie zauwazylem ze wkleil go ktos inny..
izbik, nie zauważyłem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)