Już raczej koniec emocji.
-
-
Play Off 2019 - Walczymy o złoto!
Na razie 2:0 po pierwszej tercji, więcej wskazuje na Katowice, ale jeszcze nie przesądzałbym niczego, bo to w końcu hokej - tu 2 gole mogą paść w ciągu kilkudziesięciu sekund :)
Na początku Unii brakło szczęścia, bo pogrywali ładnie. Pierwszy gol wręcz pechowy, drugi już normalny i wygląda, jakby GKS przejął kontrolę. Ale wystarczy bramka kontaktowa i wszystko się może odwrócić.
[quote='docent' pid='1367339' dateline='1551809599']
Na początku Unii brakło szczęścia, bo pogrywali ładnie. Pierwszy gol wręcz pechowy, drugi już normalny i wygląda, jakby GKS przejął kontrolę. Ale wystarczy bramka kontaktowa i wszystko się może odwrócić.
[/quote]
Pozamiatane.
GKS starał się grać ekonomicznie, ale widziałem taką scenkę, jak Pasiut w boksie ciężko dyszy. Te 3 mecze więcej od naszych chyba jednak kosztowało trochę sił.
Koniec, przegrana Unii 3:1. Czyli jednak czeka nas bój z Katowicami :)
Kiedy zaczynamy?
11 w Katowicach a u siebie 14
- Edytowany
Rudi potrafi dobrze przygotować drużynę kondycyjnie i to trzeba mu oddać. Z tym, że teraz siła zespołu budowana była przed play-offami. Gieksa po takim siedmioboju musi być zdyszana i z pewnością w jakimś stopniu odbije im się to czkawką. Nie, że rozklepiemy ich gładko, ale pewnie na czterech meczach się to nie skończy. Szansę pół na pół ale liczę w głębi serca na finał.
Mam nadzieję, że na treningach zostały przygotowane jakieś nowe schematy w ataku, to plus gra na świeżości może nam coś dać.
Unia miała zbyt nierówny zespół, żeby to wygrać. GKS jest jednak solidny, może grali nudny, dość przewidywalny, siłowy hokej, ale właśnie solidny. I dobry bramkarz.
Pewna przewaga nasza leży też w tym, że Rohaczek mógł sobie ich obejrzeć do woli, a o naszym zespole nikt za dużo nie wie, bo na PO jednak kolosalne zmiany personalne. Tak że jestem ostrożnym optymistą.
Tak, gieksa będzie zdyszana, zwłaszcza po 6 dniach przerwy
bo pierwszy mecz w poniedziałek :D
Oni i tak mieli spore przerwy miedzy meczami, nie grali jak w poprzednich sezonach dzień po dniu (i dopiero przerwa), więc skoro widziałem to, co widziałem, jakieś zmęczenie jednak jest. Oni grają intensywnie w hokeja, w zasadzie tym samym składem, od sierpnia ub. roku. Na drużynę złożoną z Polaków plus drugorzędni (w skali obiektywnej) stranieri, to jest sporo, co widać było po nas rok temu.
TVP Sport zamierza pokazać 11 z 14 potencjalnych meczów półfinału Play Off, z tym, że w przypadku Cracovii nie pokaże tylko ewentualnego 6-go meczu :) :
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,51121,sporo-hokeja-w-tvp-sport-plan-transmisji-polfinalow.html
[quote='Hrabia' pid='1367552' dateline='1551990243']
TVP Sport zamierza pokazać 11 z 14 potencjalnych meczów półfinału Play Off, z tym, że w przypadku Cracovii nie pokaże tylko ewentualnego 6-go meczu :) :
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,51121,sporo-hokeja-w-tvp-sport-plan-transmisji-polfinalow.html
[/quote]
A 7-my pokażą?
Nie będzie siódmego, w szóstym u nas kończymy
Co z was tacy pesymiści,wystarczą 4 mecze i też kończymy u siebie.I idziemy na MISTRZA.
W tym roku play offy wielką niewiadomą. Mam nadzieję, że podobnie będzie w tej rundzie, z tym, że to my będziemy cieszyć się z awansu do finału :)
Zresztą każdy medal bedzie sukcesem.
Finał musi być. 1 rok przerwy w europejskich wojażach to już stanowczo za długo. ;)
Otóż to!
Niektóre z takich wyjazdów na długo zostają w pamięci, vide moja sygnaturka. ;)
To już dziś! Do boju Panowie! Unia pokazała, że można wygrać w Katowicach. Mecz dziś w TVP.
Dziś walka na całego , ciekawe jak ta przerwa wpłynęła na naszych, Katowice nie są w formie z okresu wrzesień-styczeń więc warto to wykorzystać i wejść do finału!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)