Bardzo proszę, by raczej starać się wybrać punkt A lub B. C pozostawiam dla zasady,
Michał Probierz powinien
A - zostać
B- zostać wymieniony na nowego trenera
C - jest mi to już totalnie obojętne.
-
-
SONDA TRENERSKA
C
Zdecydowanie C, dopóki Filipiak jest w klubie!
A-zostać
W układzie FTB: A opcjonalnie C.
Przy dotychczasowym układzie C .
Zdecydowanie B, ale tylko pod warunkiem, że nowym trenerem zostanie Jakub Tabisz.
Jeśli nie, to A...
...a tak naprawdę to C
A. Ktoś to ładnie już na forum dziś ujął - Probierz to soczewka skupiająca całą Comarchową kupę.
,,C,, przy obecnym układzie korporacyjnym jest to absolutnie bez znaczenia!
A bo albo 1) udowodni że ma jaja i jakąś drużynę zmontuje, 2) udowodni że nic mu w życiu tak dobrze nie wyszło jak włosy.
C. Jedyne co skłania mnie do A to to że tak jak już ktoś napisał MP jest szkłem powiększającym dla degrengolady fundowanej przez trio FTB.
B - jeśli to nie będzie jedyna decyzja personalna.
Odpowiedź C. I tak nie ma to znaczenia przy "klimacie" panującym w klubie
A- Kolejna zmiana trenera nic nie zmieni bo nie tu tkwi problem. Problem jest w zarządzaniu klubem i tam potrzeba gruntowych zmian.
B - Bajzel organizacyjny nie może być wiecznie wytłumaczeniem . Trenera uważam za fachowca ale tutaj kompetnie mu nie wyszło .
Niechęć do Comarchu nie może niektórym zaślepiać perspektywy , mianowicie trener Probierz dostał najwyższą pensję ze wszystkich , dostał też najwieksze możliwosci jeśli chodzi o śrdoki czy budowę drużyny . Na tle Zielińskiego czy Majewskiego wypada blado . Stawowy do momentu posiadania kluczowych zawodników bez kontuzji i odejścia Kosanovica wykręcił podobny wynik jak Probierz wiosną tego roku , a stylem to go przebił o kilka długości .
Fakty są takie , że ta misja zakończyła się niepowodzienm
- Edytowany
Ian każda odpowiedź dla mnie jest dobra! Dlaczego?
A) ZOSTAĆ podjął się wyzwania, niech trwa, niech pokaże charakter, niech wypije to piwo, przyjdzie nowy za niego i wyniki o 180stopni się zmienią? o czym to będzie świadczyć o tym, że drużyna sabotuje trenera? Nagle umiejętności im wzrosną czy puszczą bajkę o złapaniu formy?
B) ODEJŚĆ nastąpi efekt nowej miotły, dogada się z piłkarzami, złapie chemię, coś zaczną wygrywać, dobry czas bo przerwa na kadrę
C) OBOJĘTNE bo trenerem w tej słabiutkiej lidze może być ktokolwiek, a za atmosferę która ma przełożenie na wyniki, a raczej ich brak, odpowiada korporacyjny styl zarządzania z którym żaden trener nie wygra
- Edytowany
A, no chyba ze sam sie poda do dymisji
- Edytowany
B, B i jeszcze raz B.
Mam w d...pie, co Probierz powie po zwolnieniu, jakie będzie miał CV, czy dano mu dokończyć misję, czy nie. Jest w klubie prawie 1,5 roku, dostał wszystko co chciał: wolną rękę w transferach, pełną decyzyjność w pionie sportowym, zaufanie władz klubu i kibiców. Efekt: ZERO. Pozostawia po sobie zgliszcza. Stawowy przy nim to nieśmiały, zahukany skromniś.
Co mnie obchodzi przyszłość Probierza. Nie dalej jak za kilka miesięcy znajdzie się następny naiwniak, który zapłaci mu tyle miesięcznie, ile wielu z nas nie zarobi w rok. A gdzie będzie Cracovia? W czarnej, głębokiej d...
Trzeba ratować co się da, a ratunek zacząć od zmiany trenera.
PS
Głosujcie na A. Niech Filipiak ma pretekst do utrzymania status quo. Powie potem: "Tak chcieli kibice". Żenada.
A zmiana trenera nic nie da
Ale takiej wolnej ręki może na pozór jak ma Probierz nie miał nikt.Ale takich upokorzeń też dawno nie doznałem jak przez niego 1:4-0:2 piszę tylko o porażkach z gts u nas.
- Edytowany
B z wykrzyknikiem !!!On nie powinien być wymieniony tylko wyrzucony na zbity pysk .
1 .Miał najlepsze warunki pracy -wymieniał kogo chciał i odstrzelał kogo chciał .Inni tacy jak Zieliński czy Stawowy mogli o takich warunkach pomażyć
2.3 przegrane derby w stylu tragicznym wręcz trampkarskim nie przystającym dla trenera ekstraklasy
3.wyniki i styl .W tamtym roku bajka serwowana typu budowa mogła miec racje bytu .Na wiosnę było lepiej ale czy ten zespół miał styl ?To była cały czas bezladna kopanina oparta na agresji ,niezlej motoryce i wyczekiwaniu na błędy .Od siebie ta drużyna nie miała nic wypracowane poza stałymi fragmentami .Mieliśmy najwyższy zespół w Europie z Covilo w roli głównej przerastajacym w tym elemencie całą ekstraklase .Do tego Piątkek I Helik .
Piątka nie dało się zatrzymać ale Covilo oszem .Tylko i ąż trener powinien mieć charyzmę i jaja by się korpo tabiszom postawić mówiąc wprost dogadajcie się od Covilo zaczynam ustalanie składu .Zamiast tego zagrał ręka w rękę z tabiszem i nie dość że straciliśmy kapitana to przegrał szatnie .Widząc jak trener ,,pomaga ''nie chca za niego ,,umierać ''.Po tym nie mamy już stałych fragmentów i nie mamy nic
4.Transfery -jedyne co mi przychodzi do głowy widzac kogo ściągał że działkowali się pod blatem .Takiego śmietnika w tych 2 Probierzowych okenkach to dawno nie było .Długo wymieniać nie chciał Kądziora i Forsela a za to chciał Culinę i Serderova .Mając w klubie Szczepaniaka i Vestenickiego ich odstrzela nie daje nawet szansy na grę a ściąga Piszczka .Efekt na derby wychodzimy bez napastnika bo Hernandez napastnikiem nie był i nie będzie podobnie jak Budziński
5 .Ocena formacji po ponad roku pracy ?Czy jakaś funckjonuje ?Czy patrząc nawet na wczorajsze derby mieliśmy od zomowskiego gada choć 1 lepszą formacje ?
6 .Wkur...ianie kogo się tylko da wojenki z sędziami ,pycha i zarozumialstwo plus brak klasy jako człowiek .Czekamy 15 lat a ten kretyn nadyma balonik że gramy o mp fundując nam drużynę meneli czyli wstydu i obciachu .Czy można powiedzieć że nie zasługujemy na OSTATNIE miejsce .?
IM PRĘDZEJ TA BRODATA MENDA PÓJDZIE PRECZ TYM LEPIEJ .Oczywiście zdaje sobie sprawę że wina leży w patologicznym zarządzaniu .Cracovia jest bez prezesa nie gra o wyniki sportowe zarządzana przez totalne gnidy co traktują wszystkich poza filipiakiem per noga .
Wina jest też wśród nas koledzy za długo dawaliśmy się mamić i kupowaliśmy te brednie .4 miejsce Zielka zamazało całkowicie obraz i uśpiło .Dawno powinien być tabisz z bałdysem wygnani przez kibiców .Niestety trzeba powiedzieć wprost mieli ochronkę wsród częsci decyzyjnej .Mam NADZIEJE ŻE KONIEC Z TYM ...........
Wnioski na koniec -to oststni i dzwonek na zjednoczenie się ponad podzialami i uzdrowienie atmosfery .Konieczność to wymuszenie na Filipiaku budowy profesjonalnej struktury sportowej i odsunięcie tabisza i bałdysa od wszelkich sportowych spraw ,Chce ich Filipiak niech księgują na komarku a nie robią pseudotransfery od zaprzyjaźnionego menago .Z daleka od wszelkich kontaktów z ludźmi . Nie nadają się do pracy nawet z buszmenami i nie ma słów dostatecznie obelżywych by ich ocenić .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)