Ze strony oficjalnej z zakładki [i]Tradycja i wartości Cracovii[/i] cytat:
[i]Fair Play to gra honorowa, zgodna z zasadami, lojalna i uczciwa. To także [b]bezstronne i sprawiedliwe traktowanie[/b]. Takie podejście jest kluczem do sukcesów w sporcie i w życiu. Wyraża się ono w [b]kultywowaniu podstawowych zasad współżycia społecznego: poszanowania drugiej osoby, członków rodzin i współpracowników, szczerości, umiejętności osiągania kompromisu[/b]. Codzienne sytuacje dostarczają nam niezliczoną ilość okazji do stosowania zasad Fair Play, a także do prezentowania [b]wysokich standardów etycznych i moralnych[/b]. Respektowanie zasad czystej gry jest sukcesem samym w sobie, jest dowodem prawdziwej odwagi i bieżącym źródłem dobrego humoru.[/i]
Na razie to tylko [i]bieżące źródło dobrego humoru.[/i] Dla niektórych...
Dzięki Siemion za zaangażowanie, poświęcenie, trud[i].[/i] Byłem zawsze przekonany, że pod Twoim kierownictwem, nie grozi nam (nawet grając w eliminacjach Ligi Mistrzów ;) ) jakiś głupi walkower za błahe, wydawałoby się, regulaminowe niedopatrzenie). I tak, jak chyba większość, wyrażam przekonanie, że Twoja niebytność w Cracovii jest tylko chwilowa...
-
-
SIEMION ZREZYGNOWAŁ Z FUNKCJI KIEROWNIKA !
Dziękuję Ci Pasiaku , powodzenia .
- Edytowany
W tym klubie jest co raz większy syf... Taki Dobry Człowiek że też musiał zrezygnować. Zapewne już miał dość użerania się z tymi tępymi pałami.. Filipiak,Tabisz,Bałdys..dla mnie to są trzy.......... . Niestety ten sezon również może być stracony a z takim rządzeniem wewnątrz klubowym to możemy nawet spaść... Chociaż wolał bym zacząć nawet od 2-3 ligi ale bez tych Frajerów. Mam nadzieję że zostaną odpowiednio przywitani podczas meczu z Arką. Powodzenia Kierowniku.
[quote='tofi' pid='1327566' dateline='1532546915']
Zamiast wykorzystać słabość sąsiadki i rosnąć w siłę to frajerzyny niszczą nas Klub.
[/quote]
Frajerzy niszczą Nasz klub od lat.Teraz po prostu uzbierało się tego gówna na tyle,że w końcu szambo zaczyna wypływać.
[quote='ian thorpe' pid='1327574' dateline='1532551066']
Jak będziemy bojkotować mecze, będziemy się obrażać, MY- czyli CI Z TRYBUN Z DZIADA PRADZIADA, to będzie na rękę Filipiaka, bo jemu nie jest potrzebny taki kibic. Chętnie by zastąpił takie trybuny kibicem z popcornem.
[/quote]
Niech zastępuję, chętni do niego walą oknami.
Dzisiaj usłyszałem opinię, że Stowarzyszenie przegrało nie z Filipiakiem, przegrało z … mediami. Tak, media poszły pod prąd ogólnej opinii na forum. Opisały to inaczej, niż by wielu z forum chciało.
[/quote]
Stowarzyszenie nie przegrało z mediami. Sam uznałeś Covilo winnego zarzucanych mu czynów mimo że od wielu lat wiesz jak działają prezes z pomagierami to czego oczekujesz od mediów które od lat mają z nami nie po drodze a wiedze o klubie czerpią z ... forum. Skoro kibice wzięli oświadczenie klubu za pewnik to co miały zrobić media? Już pominę fakt jak wiele z nich jest nam nieprzychylnych.
nie możemy zapełnić stadionu, to potem się nie dziwmy, że taki Miro przegrał z Tabiszem. Że nie było siły, by stanąć w obronie Siemiona. Tomek miał dość, i ja się nie dziwię. W korporacji umieją się poruszać tylko szczury, a Tomek patrzył na Pasy sercem.
[/quote]
Już Miro a nie kopacz? Co do Siemiona to sam znalazłeś kilka powodów dla których lepiej będzie dla korpo i niego by się rozstali. Przyjdzie następny jakoś to będzie.
Ianie ja pamiętam z przed paru lat Twoje posty że "masz kurw@ dość, że jeszcze chwila i odpuścisz". Jeśli ich nie pamiętasz, to chętnie je odnajdę ale podejrzewam że masz dobrą pamięć. Odnoszę wrażenie że uznałeś: jeszcze Probierz, nie ważne z kim i jak, za jaką cenę, może się uda, ten ostatni raz.
Z resztą Twoich opinii z postu się zgadzam, jesteśmy mega słabi.
Kibice Tabisza miast przeprosić za brednie dalej ujadają...Wstydu nie macie
Nie mogę zrozumieć jak kibic Cracovii może obstawać za taką mendą.
- Edytowany
Z korporacyjnymi szczurami nie wygra się w ten sposób, tzn przychodząc na Wielicką w te 100 osób, klepiąc posty na forum, czy nawet robiąc dym. Oni są odpowiednio finansowo zmotywowani aby to wytrzymać.Oczywiście wywieranie na nich presji psychologicznej może się kiedyś skończyć tym, że sami zrezygnują, (oby) ale jeszcze lepszym rozwiązaniem byłoby punktowaniem ich sprawami które spartaczyli a fajnie wypisał je gdzieś tutaj Potter. I podobnie jak udzielaliśmy się pod artykułami w mediach o stadionie miejskim błędnie nazywanym wisły i prostowaliśmy kwestie najemca - operator i koszt z tym związany, co przyniosło efekt, teraz powinniśmy wklejać afery tabiszo bałdysowe, skompromitować ich, oczernić, pokazać, że się nie nadają. Szkoda Siemiona, wcześniej skasowałem swój post w którym mnie poniosło i zwyzywałem duet korporacyjnych szczurów, bo uważam, że jakiś poziom dyskusji staram się reprezentować. Dla mnie ten chłopak to coś wspaniałego,jego życzyłbym sobie w miejsce szczurów. O ile w sprawie Covilo miałem mieszane uczucia, z powodu mojego zdania na temat przepłacania ligowych kopaczy, śmierdziało to Luganem, agentem itd itp, to tutaj ie mam wątpliwości, tacy jak Siemion powinni tworzyć Nasz Klub.
Quentin, oczywiście że uznaję, że Miroslav Covilo nie był bez winy w całym zamieszaniu, i nie będę z niego robił ikony. Staram się jednak po ustaleniach dziennikarzy rozumieć jego intencje chęci odejścia. Nie robię z niego LEGENDY Cracovii, tylko dlatego że strzelił gola w derbach, czy dlatego że walczył na boisku. O jego umiejętnościach się wypowiadałem wielokrotnie, i nie były to jakieś "achy". Fakt, lubiłem tego człowieka. Kibic to w ogóle czasem kieruje się w sympatii wszystkim, tylko nie umiejętnościami sportowymi by wspomnieć Wiśniewskiego czy pewnego łysego naszego bramkarza.
Co do dziennikarzy i ich opinii o klubie - za ta opinię odpowiadają oczywiście władze naszego klubu ( sam pisałem, ze czasem trzeba ich ugościć, chociaż ręka mi drży jak to piszę), ale też my kibice. Co by nie mówić, ta opinia jest ogólnie zła. Trzeba się zastanowić co zrobić by lepiej o nas pisano, ale jak to zrobić, gdy "każdy" zaczyna od słowa "oni". Na forum staram się pokazywać "środek" opinii, że nie wszystko w kazdej sytuacji jest czarno białe. Cieszyłem się na słowa Probierza, bo pomijając wszystko czy ktoś wierzy w walkę o MP czy nie, zaczęto mówić o walorach sportowych a nie poza boiskowych. Cała para Probierza w mówienie o sporcie poszła w piździec...niestety. GTS zszedł z wielomilionowymi długami, z potężnymi kłopotami z czołówki newsów a bombardowanie trwa informacjami o Covilo oraz odejściu Siemiona. Wiecie, Covilo nie był na tyle wybitnym graczem by to było aż tak eksponowane, odejścia kierowników sportowych tez się zdarzają. Ludzie codziennie zmieniają pracę. Tak, żałuję że dostaliśmy po dupie jako Cracovia.
masz tez rację, że popieram reformy Probierza ( nie mylić z jego osobą), jego wizję rozwoju klubu itd. Nie bardzo widzę by po nim, gdyby tym pizdnął, jakiegoś światła w tunelu. Bo niby kto by miał coś zmienić - trener z zagranicy, zajęty tak naprawdę kopaczami Ekstraklapy w ilości 16-18 nazwisk ? Nie, nam potrzeba "Boba budowniczego" , i tak jak już pisałem dużo wcześniej, chcę by walka o MP była TYLKO wstępem do poważnej piłki w Europie.
[quote='quentin' pid='1327594' dateline='1532559381']
[color=#ff3333][b] jesteśmy mega słabi.[/b][/color]
[/quote]
To jest meritum, reszta to didaskalia i bicie piany
Żal mi osób, które mimo tego całego syfu jaki od wielu lat jest w Cracovii nadal mniej lub bardziej wspierają zarząd i wierzą w ich wersję wydarzeń. Mam nadzieję, że tak jak pisał wcześniej Focus, Bałdys dostanie kopa z klubu i da to niejako podkład pod to, że można pozbyć się tych, co szkodzą wizerunkowi klubu najbardziej.
Tyle w temacie.
Ian -przyszła pora na refleksje ?Daleś się kupić jedną wypociną Bałdysa na oficjalnej by jechać po piłkarzu . Pal licho jak by to trafiło na kibica co nie żyje klubem na codzień, nie przychodzi na rezerwy ,teraz juniorów ,wszystkie mecze piłki od lat ,czasem hokej .Ale to trafiło na ciebie STARY PASIAKU- znasz dzialania tych krętaczy tabiszów ,bałdysów znasz te brednie Filipiaka produkcja piłkarzy netto ,miliony co roku na transfery tylko winna jest niska podaż zawodników .Rozmawiasz na codzień z kibicami ,osobami blisko klubu .NA porządku dziennym jest świństwo ,krętactwo ,traktowanie ludzi jak szmaty .
Nie jedną historię słyszaleś jak pracuje pięterko .Masz Mira osobę nie skazitelną do tej pory pod każdym względem .Kasa ?2 lata temu jak by to było decydujące byłby w Darmstad .Oferowali mu 50 tyś euro na m-c i nie poszedł jak większość by leciala wymuszała transfer ,sabotowała grę. On został .Min dlatego ze w klubie było mu dobrze ,był tu kimś szanowanym i jako jeden z nielicznych graczy strasznie nie lubi zmian otoczenia .Wystarczy popatrzeć na karierę nie jest to skoczek z klubu do klubu co rok tylko poważny facet traktujący profesjonalnie swoją robotę .
Jechałeś po Miro- jedna słuszna racja dla ciebie byla racja krętaczy co na każdym kroku robią syf i ty doskonale wiesz na jaką skalę .Powiem ci wprost pewne sprawy bo tak trzeba jak rozmawialiśmy przez telefon ostatnio rozłączyłem się bo cię po prostu nie poznawalem a nie chcialem ci puścić steku wyzwisk choć niewątpliwie na nie zasługiwaleś .Ze względu że cię lubię i szanuje od lat wolalem tak załatwić sprawę .
Andzeju twoje wpisy zrobiły niestety masę zlej krwi wśrod nas .Zamiast zjednoczenia robiły podział bo znają cię z trybun szanują i nie jeden pomyślał że skoro IAN będący blisko klubu pisze to to może być prawda .
Byłeś tak zacietrzewiony że nawet kłamliwe słowa Filipiaka o spotkaniu z kibicami ,,że rzekomo kibice powiedzieli że mu nie wierzą to wyszedł ''interpretowaleś w jedyny sobie sposób .Sposób pokrętny rodem z dawnego PRL .Bo skoro dla ciebie to samo jest ,,wolimy wierzyć Covilo niż bałdysowi który nie raz zmieniał kontrakty ''a tego co powiedział F to po prostu brak słów .
Przyszła reflekcja jak zaczęły kolejne szamba wypływać .Jak się okazało że sprawa Miro ma podwójne dno ,jak wyszła sprawa Siemiona .Przejrzaleś na oczy .Długo to trwało -między czasie zdążyłeś Cracovii zrobić przysługę .Niestety tą niedźwiedzią .
Wiele ludzi cię nie poznaje i pyta co się z tobą dzieje Andrzeju ?Faktycznie jesteśmy słabi ale głównym powodem tego jest to że są u nas podziały .Są u nas tak jak pisał Sterby osoby zblatowane z Tabiszem powiązane kapitałowo .Wchodza psy robią syf .To powoduje że każdy z nas chce dobrze ale każdy by ciągnął kibicowski walec po swojemu .Jeden w prawo ,drugi w lewo a kolejny twierdzi nie to trzeba się wycofać do tyłu .Kibicowski walec zamiast przejechać po szmatach zamienia się w wózeczek jakie ciągną starsze panie za sobą na zakupy .W tym jest słabość .
W jedności siła Andrzeju POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE I SORRY ZA TE CIEPKIE SŁOWA .To była konieczność .
Na koniec o Siemionie -lepszego bardziej oddanego klubowi kierownika nie ma i nie będzie .Serdecznie ci dziękuje za wszystko i liczę że wrócisz do klubu .Tu jest twoje miejsce !!!!
- Edytowany
Panie Potter a jakby na najbliższym domowym meczu wydać ulotkę z największymi aferami bałdys tabisz i rozprowadzić wśród WSZYSTKICH kibiców ze szczególnym uwzględnieniem mediów? Czasami się różnimy, jedni są bardziej zaangażowani, kumaci, inni mniej, ale w tej sprawie działajmy razem. Jest wśród nas wiele tęgich głów, niektórzy prowadzą nawet własne firmy. Wymyślmy coś wspólnie, inteligentny pomysł jak się ich pozbyć.Co wiele głów to nie jedna!
[quote='Churchill' pid='1327346' dateline='1532519576']
A może znalazł lepiej płatną prace? świat na Cracovii się nie kończy, pokazał to Covilo "legenda", który szukał lepiej płatnej pracy.
Dziękuję Panie Tomku - było miło.
PS
Czy Potter nie powinien iść na urlop lub do lekarza?
[/quote]
Nie chodzi o inna prace ,nie chodzi o pieniądze
[quote='siemion22' pid='1327610' dateline='1532586878']
[quote='Churchill' pid='1327346' dateline='1532519576']
A może znalazł lepiej płatną prace? świat na Cracovii się nie kończy, pokazał to Covilo "legenda", który szukał lepiej płatnej pracy.
Dziękuję Panie Tomku - było miło.
PS
Czy Potter nie powinien iść na urlop lub do lekarza?
[/quote]
Nie chodzi o inna prace ,nie chodzi o pieniądze
[/quote]
Wszyscy wiemy Siemion o co chodzi.
[quote='potter' pid='1327606' dateline='1532584411']
Ian -przyszła pora na refleksje ?Daleś się kupić jedną wypociną Bałdysa na oficjalnej by jechać po piłkarzu . Pal licho jak by to trafiło na kibica co nie żyje klubem na codzień, nie przychodzi na rezerwy ,teraz juniorów ,wszystkie mecze piłki od lat ,czasem hokej .Ale to trafiło na ciebie STARY PASIAKU- znasz dzialania tych krętaczy tabiszów ,bałdysów znasz te brednie Filipiaka produkcja piłkarzy netto ,miliony co roku na transfery tylko winna jest niska podaż zawodników .Rozmawiasz na codzień z kibicami ,osobami blisko klubu .NA porządku dziennym jest świństwo ,krętactwo ,traktowanie ludzi jak szmaty .
Nie jedną historię słyszaleś jak pracuje pięterko .Masz Mira osobę nie skazitelną do tej pory pod każdym względem .Kasa ?2 lata temu jak by to było decydujące byłby w Darmstad .Oferowali mu 50 tyś euro na m-c i nie poszedł jak większość by leciala wymuszała transfer ,sabotowała grę. On został .Min dlatego ze w klubie było mu dobrze ,był tu kimś szanowanym i jako jeden z nielicznych graczy strasznie nie lubi zmian otoczenia .Wystarczy popatrzeć na karierę nie jest to skoczek z klubu do klubu co rok tylko poważny facet traktujący profesjonalnie swoją robotę .
Jechałeś po Miro- jedna słuszna racja dla ciebie byla racja krętaczy co na każdym kroku robią syf i ty doskonale wiesz na jaką skalę .Powiem ci wprost pewne sprawy bo tak trzeba jak rozmawialiśmy przez telefon ostatnio rozłączyłem się bo cię po prostu nie poznawalem a nie chcialem ci puścić steku wyzwisk choć niewątpliwie na nie zasługiwaleś .Ze względu że cię lubię i szanuje od lat wolalem tak załatwić sprawę .
Andzeju twoje wpisy zrobiły niestety masę zlej krwi wśrod nas .Zamiast zjednoczenia robiły podział bo znają cię z trybun szanują i nie jeden pomyślał że skoro IAN będący blisko klubu pisze to to może być prawda .
Byłeś tak zacietrzewiony że nawet kłamliwe słowa Filipiaka o spotkaniu z kibicami ,,że rzekomo kibice powiedzieli że mu nie wierzą to wyszedł ''interpretowaleś w jedyny sobie sposób .Sposób pokrętny rodem z dawnego PRL .Bo skoro dla ciebie to samo jest ,,wolimy wierzyć Covilo niż bałdysowi który nie raz zmieniał kontrakty ''a tego co powiedział F to po prostu brak słów .
Przyszła reflekcja jak zaczęły kolejne szamba wypływać .Jak się okazało że sprawa Miro ma podwójne dno ,jak wyszła sprawa Siemiona .Przejrzaleś na oczy .Długo to trwało -między czasie zdążyłeś Cracovii zrobić przysługę .Niestety tą niedźwiedzią .
Wiele ludzi cię nie poznaje i pyta co się z tobą dzieje Andrzeju ?Faktycznie jesteśmy słabi ale głównym powodem tego jest to że są u nas podziały .Są u nas tak jak pisał Sterby osoby zblatowane z Tabiszem powiązane kapitałowo .Wchodza psy robią syf .To powoduje że każdy z nas chce dobrze ale każdy by ciągnął kibicowski walec po swojemu .Jeden w prawo ,drugi w lewo a kolejny twierdzi nie to trzeba się wycofać do tyłu .Kibicowski walec zamiast przejechać po szmatach zamienia się w wózeczek jakie ciągną starsze panie za sobą na zakupy .W tym jest słabość .
W jedności siła Andrzeju POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE I SORRY ZA TE CIEPKIE SŁOWA .To była konieczność .
Na koniec o Siemionie -lepszego bardziej oddanego klubowi kierownika nie ma i nie będzie .Serdecznie ci dziękuje za wszystko i liczę że wrócisz do klubu .Tu jest twoje miejsce !!!!
[/quote]
Popieram 100%
- Edytowany
Jak widać focus nie wszyscy. Podejrzewam że "imperium" zaatakuje. W świat musi iść jasny przekaz. Teraz się trochę zamazał.
Filipiak zapomina o jednej bardzo ważnej rzeczy. Media nie czekają by go chwalić. Media czekają by się "coś" działo i równie chętnie się po nim przejadą. Inna kwestia czy to go obejdzie.
Nie wszyscy, tylko nieliczni.
Nie uchyliłes przecież rabka tajemnicy
Na tym forum może nieliczni, ale to forum nie zapełnia całego stadionu.
[quote='squier strat' pid='1327615' dateline='1532587951']
Nie wszyscy, tylko nieliczni.
Nie uchyliłes przecież rabka tajemnicy
[/quote]
Więc pytaj u źródła Ja nie jestem upoważniony żeby wszystko pisać a może pewnych rzeczy Siemion nie chce powiedzieć. Więc u źródła.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)