"Nawiedzony dwór w Bly" , horror połączony z melodramatem . Z Netflixa . Po oglądnieciu pierwszego odcinka 7/10 .
W tym serialu występuje czworo aktorów znanych z "Nawedzonego domu ... " .
-
-
SERIALE !!!
7 dni później
"Capitani", serial kryminalny produkcji Luksemburgu . Dostępny na Netflixie . Dwa sezony, po obejrzeniu pierwszego ocena 7/10 .
"Capitani" , sezon 2 , chyba jeszcze lepszy od jedynki . Polecam .
"Czarne stokrotki" , polski serial z 2025 roku , połączenie kryminału z sience-fiction . Akcja toczy sie współcześnie w Wałbrzychu i jego okolicach . Dostępny z dekodera Canal+ . 8/10
Batman: Caped Crusader 4/10
Miał być reboot Batmana TAS (jednej z 3 ulubionych kreskówek z dzieciństwa) i myk..:
1. W 1 sezonie nie ma Pingwina tylko jakaś 60-kilkuletnia staruszka
2. Harley Quinn została stworzona przez Jokera, tutaj już jest na początku i działa przed Jokerem
3. Nie ma Szalonego Kapelusznika tylko jest Szalona Kapelotka
4. Riddler, jest żołnierzem mafii, działającym impulsywnie
5. Joker jest wyrachowanym myślicielem (ot taka zamiana Riddlera z Jokerem a to jest dla mnie ujmą, bo z wszystkich wrogów Batmana najbardziej lubię Riddlera)
6. Watek le***jski musi być (relacje Harley Quinn z innymi bohaterkami serialu)
7. Jim i Barbara Gordon są słusznego koloru skóry
Na plus moim zdaniem relacja pomiędzy Brucem Waynem (Batmanem) a Alfredem - Batman/Bruce traktuje go jako lokaja, pomocnika, działa praktycznie sam
Oglądane na filmann - na ten moment sa dostepne 2 sezony, zobaczymy co bedzie pozniej
8 dni później
"SEAL Team" , amerykański serial akcji, w roli głównej znany z serialu "Kości" David Borenaz . Z Netflixa, 6/10
12 dni później
Ja nie wiem jak to sie stalo ale trafilem na serial z 2001 roku.. SZTOS SZTOS SZTOS!!!!!!!
Jak mogłem dopiero na 25 lecie na niego trafic... nie mam pojecia... dla mnie niepojęte ze takie kino mnie ominęło...
Każdy z 10 odcinków cos pieknego!
"Kompania braci" 100/ 10 !!!!! HBO max
:) no klasyk Kruszyno.
A teraz obejrzyj sobie Pacyfik. W sumie 'to samo', w sensie formuły oraz jakości, tylko kampania na Pacyfiku.
Moje 2 wojenne seriale wszechczasów :)
Powstała 3 seria, lotnicza. Nie oglądałem. Jakiś czas temu była dostępna w Apple TV. Ale Kompania braci i Pacyfik...coś fenomenalnego.
Widze ze Pacyfik tez na hbo jest takze w wolnej chwili na pewno od niego zaczne ogladanie...
Ale jak wspomnialem wyzej Kompania Braci mnie wywalila z butow historia,fabula,gra aktorow i jakoscia wykonania... dla mnie TOP TOP!!
[quote]#post1746782 Powstała 3 seria, lotnicza. Nie oglądałem. Jakiś czas temu była dostępna w Apple TV. Ale Kompania braci i Pacyfik...coś fenomenalnego.[/quote]
Też nie oglądałem, ale to to: https://www.filmweb.pl/serial/W%C5%82adcy+przestworzy-2024-862659. Ogólnie z całej "trylogii" widziałem Kompanię Braci i faktycznie dla mnie 10/10. Gdzieś czytałem, że Pacyfik był słabszy, ale chętnie poczekam na opinię.
Żeby dodać coś od siebie, to skoro pojawił się temat Apple TV, to ogólnie jest tam mnóstwo seriali na bardzo wysokim poziomie. Od siebie podam:
- Afterparty - jak ktoś lubi komedio-kryminały pomieszane z nostalgicznym spojrzeniem na czasy szkolne, to idealny serial dla niego - ekipa spotyka się na 15-leciu skończenia szkoły średniej, a potem idą na tytułowe afterparty do jednego kolegi, który zrobił karierę w muzyce. Podczas imprezy ginie gospodarz, wszyscy zostają zamknięci w posesji i każdy opowiada swoją wersję wieczoru, co przeplata się z czasami szkolnymi i dynamicznymi relacjami z innymi osobami
- Defending Jacob - miniserial o prokuratorze, który miał prowadzić sprawę zabójstwa kolegi z klasy syna, a którego to syn staje się głównym podejrzanym - mega (!)
- For All Mankind - alternatywna historia, gdzie ZSRR pierwsze ląduje na księżycu i rozpoczyna się wyścig kosmiczny - 5 sezon troszkę nudnawy, ale wcześniej dla mnie sztos
- Servant - taki dziwny thrillero-horror od Night Shyamalana. Nie jest to poziom "Szóstego Zmysłu", ale też nie jego najgorsza produkcja
- Silos - tutaj dopiero zacząłem oglądać, ale wygląda na dość ciekawe post-apo, gdzie ludzie żyją w podziemnym bunkrze w społeczeństwie z silnymi zasadami, ale mogą zażądać wyjścia na zewnątrz (które w założeniu jest zabójcze)
- Truth Be Told - całkiem spoko kryminał, gdzie podcasterka prowadzi śledztwa powiązane dość mocno z jej prywatnym życiem, co też utrudnia uczciwą ocenę spraw
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)