"Power"?
-
-
SERIALE !!!
"The end of the fucking world" na Netflix
Historia o miłości dwojga nastolatków.
I jeśli przestałeś czytać dalej to błąd :D
Mieszanka angielskiego czarnego humoru (niektóre motywy niemal odrzucają), trochę podobieństw do absurdów a'la Wes Anderson, braci Cohen i Monthy Pythona.
A jeśli ktoś lubi przekleństwa to miód dla uszu jak ta dziewczyna piękną brytyjszczyzną wypowiada shit, fuck, itp.
Painter może potwierdzić. Albo wylać wiadro pomyj krytyki, bo ja w UK w sumie byłem 12 dni w życiu ;)
Czasami lekko przynudza, ale za oryginalność, absurd, przekleństwa, a w tym wszystkim ukryta mądrość życiowa - bardzo polecam.
nie przeglądałem wątku od dawna bo życie tak przyspieszyło, że nie było czasu :D przez lata nadrabiałem zaległości z żoną, która nie oglądała absolutnie niczego. aktualnie wszystko się pokończyło już i odpaliłem netflixa a że czasu teraz więcej to zaczynam wciągać. więc może być klasyka :)
zacząłem wczoraj dom z papieru narazie jest nieźle. dobrze by było jakby w serialu była główna dupeczką na której można zawiesić oko :)
ten opis the end of the fucking world mnie przekonał ;)
żadnych zombiaków. ten niewiarygodne to o czym jest?
Klan jest bardzo dobry jak ktoś jeszcze nie widział.
ŚWIEŻO MALOWANE
Santo, skoro się już ożeniłeś, to dasz też radę cofnąć stronę wcześniej i przeczytać o czym jest "Niewiarygodne" :D
Btw: gratuluję ożenku. Chyba mnie ta wiadomość ominęła, bo forum ogarniam zaledwie max. w 25% ;)
W domu z papieru "główna dupeczka" jest wkurzającą egoistką, za to ta druga cyganka - to babka do tańca i do różańca (takiego w sensie z naboi do karabinu)
No nie ogłaszałem się oficjalnie, zresztą tematu ożenkowego na forum nie ma :D swoją drogą coś Wam wrzucę do red and white.
opis przyswoiłem dorzucę do listy ; ) dzięki
- Edytowany
Najlepsze są filmy i seriale oparte na faktach. Takie polecam. :)
PS. Klan nie jest dobry, bo za dużo aktorów. :D
Maly zgon na nc+ go, serial Machulskiego, jest pare glupot w scenariuszu, ale daje rade, mozna sie posmiac, sporo fajnych motywow :)
Męcze ten dom z papieru ale tylko z powodu relacji między postaciami. sama akcja jest naciągana jak guma z majtek albo lepiej. inna sprawa, że mam niezłą bękę jak sobie wyobrażam co scenarzysta wymyśla i jak sobie dopowiadam jakim jest kretynem to jest nieźle. jak się coś zaczyna działać to zaczynam wymyślać najdurniejsze rzeczy jakie się mogą zdarzyć żeby nie dorwali tego kogo mają dorwać, brzuch boli ze śmiechu a na końcu ten dureń wymyśla coś jeszcze bardziej durnego.
chyba zaryzykuję stwierdzenie, że nigdy nie oglądałem pod tym względem większego dna
- Edytowany
Oglądnąłem kilka odcinków z początku, bo interesujący pomysł, ale później coraz gorzej i odpuściłem.
Polecam Mindhunter. Na początku trochę za sztywno, ale jak się przetrzyma to później jest lepiej. Dobre dialogi ze skazanymi.
kwestia gustu :) zajebisty serial jak dla mnie, ale spoks ;)
Ślepnąc od Świateł 8/10 Świetne role drugoplanowe (Frycz, Więckiewicz, Pazura), momentami naprawdę zgrzewa-niektóre scenki mistrzostwo - szacun..
Możliwe że się już tutaj przewijał, Babilon Berlin polecam
zmarnowałem godzinę życia na 3 odcinki the end of the fucking world. czy ktoś mnie może zapewnić, że cokolwiek się w tym serialu teraz wydarzy czy mogę już sobie oszczędzić?
poszukaj innych recenzentow, wyraznie nie podzielasz gustow z tymi ktorzy sie tu produkuja :) hihi
sugeruje; napisz Santus ktore seriale ci sie podobaly, twoje ulubione - a wtedy ktos kto ma podobne gusta, cos doradzi, a przynajmniej bedzie pomocne coby cos zapodac o podobnej 'jakosci' ;)
Rodzina Soprano.
gusta i gusteczka ; )
no to z tego co mi siadło poza klimatami fantasy (np. gra o tron) i wojenno-średniowiecznymi (rzymy, spartacusy itp.) to lista jest chyba dosyć krótka. ale to głownie dlatego, że oglądałem te największe sztosy i teraz wszystko inne wydaje mi się beznadziejne
-narcos
-house of cards
-entourage
3 różne klimaty nie?
a z żoną oglądałem nawet plotkarę i przynajmniej były fajne dupeczki :) tak samo w rimejku 90210.
cień udawanej akcji to już coś. nie wiem w plotkarze ktoś wziął narkotyki i stara się dowiedziała. coś się dzieje. w tym endzie nie ma żadnej akcji. zero. nic się nie dzieje. dom z papieru bym dopisał ostatecznie do swojej listy. dobre dupeczki, jakaś akcja, coś się działo, chciało się włączyć kolejny żeby zobaczyć co dalej. oczywiście akcja naciągana jak guma z majtek i zaorałbym ten serial listą 100 momentów gdy powinno być po akcji ale coś się chociaż działo. doceniam to.
chyba se właczę jakieś riversdale albo tą szkołę dla elit czy jak to się zwie. tylko się martwię, że to dla debili i 14 latek. nie powiem bo stracony czas mnie boli
Revolution (2012-14) - Dramat, Akcja, Sci-Fi
Miasteczko Wayward Pines (2015-16) Thriller, Sci-Fi
Jak zwykle z uśmiechem czytałem posty Santo. :)
No to jeśli chodzi o fajne dupeczki, to ruda i czarna w Riversdale są ok.
Ale akcja ciężka do strawienia. Nie przebrnąłem 1 sezonu.
W międzyczasie obejrzałem:
"The Stranger" - na podstawie książki Cobena. Całkiem niezły kryminał, choć nagmatwali wątków. No i fajna dupeczka :D
"Sinner" sezon 2. Dupeczek brak, akcja się wlecze, ale mi podszedł motyw. Oryginalny
Teraz zacząłem Unorthodox. Zapowiada się ciekawie, oby nie okazał się ckliwym shitem.
udało się dobrnąć do końca tego enda. nie będę oszukiwał bo sądziłem, że w 4 odcinku nastąpi przełom i coś się zacznie dziać ale nie zaczęło, dlatego go ósmego dojechałem na przewijaniu przedłużającego jechania gdzieś autem albo lesbijskiego pieprzenia tych psiar i zatrzymywałem się jak coś mogło zacząć się dziać. oczywiście nic się wsumie nie działo ale dojechałem do końca. Rzuciłem okiem co jest w drugim i w związku z tym, że to prequel to odpuściłem.
daję 2/10. Podciągam do 2 bo kocham angielski akcent zwłaszcza u nastolatek. Tutaj mnie nie zawiodłeś kolego.
Chyba powoli zbliża się czas na zmianę platformy :D spróbuję może to riversdale skoro czarna i ruda występują. Idźmy tą drogą koledzy. Sinner odpada zatem.
Zrozumiałem jeszcze, że lubię chyba klimaty gangsterskie i wsumie to rozkochałem się w hiszpańskim. Operując angielskim zorientowałem sie, że po kilku godzinach seriali jakbym poznał trochę gramatyki to bym mówił po hiszpańsku jak z nut
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)