leszeczku pomijając wpis Santo.
Mając 4 stoperów z czego 2 z 3 kartkami,
tak trzeba to rozłożyć żeby nie zostać z ręką w nocniku na ostatnie 2 mecze.
W wypadku kartek, lub kontuzji.
-
-
Lech Poznań - CRACOVIA 10.12.2017 (niedziela), godz. 18:00
Jeśli mamy "4 stoperów z czego 2 z 3 kartkami" to należało napisać: "W Poznaniu dał bym odpocząć Malarowi [b]lub[/b] Dytajewowi (po 3 żółtka)".
To miałoby jakiś sens, który podałeś w kolejnym poście (nie do końca się z tym zgadzam, ale jak napisałem miałoby jakiś sens). Natomiast pisząc:W Poznaniu dał bym odpocząć Malarowi [b]i[/b] Dytajewowi" sugerujesz, że w Poznaniu ma zagrać Helik+Siplak, żeby oszczędzić obu. Stąd moja reakcja. Sam jestem zwolennikiem tego, by trener reagował na kartki po ich wystąpieniu, a nie przed.
Rozmawiamy zapewne o Malarczyku i Dytiatjevie.
Chciałbym żeby odpoczęli oboje.
Uzasadniam:):
1)Jeżeli zagra jeden z nich i złapie kartkę, ok na kolejny mecz zostaje 3,
2)wariant pesymistyczny zagra 2 łapią kartki zostaje 2.(brak zmiennika)
3)wariant pesymistyczny zagra 1 łapie kartkę, Helik lub Siplak kontuzję zostaje 2(patrz pkt.2)
4)wariant bardzo pesymistyczny zagra 2 łapią kartki zostaje 1.
A zawodnika przepraszam za przekręcenie nazwiska,
ale jakoś się do zawodników i ich nazwisk nie przywiązuje.
Szczególnie jak nie zrobią nic wielkiego.:)
Przyjmując Twój postulat, że odpoczywają obaj (nie słyszałem, że któryś z nich jest innej płci;)) wariant pesymistyczny z własnej woli wprowadzasz na mecz z Lechem. Czyli jednak w sezonie traktujesz poważnie tylko 2 mecze z nadzieją na trzeci. Ja tej filozofii nie podzielam. Ponadto mecz z Lechem nie jest z założenia "kartkogenny".
Zawody poprowadzi M. Złotek za www.90minut.pl
to ten co nas przekręcił w ubr. w niecieczy, czy jakieś inne złotko?
- Edytowany
W zbliżającym się meczu z Cracovią poznański Lech być może będzie musiał radzić sobie bez Macieja Makuszewskiego. Istnieje prawdopodobieństwo, że reprezentant Polski nie wystąpi w niedzielnym spotkaniu.
28-letni skrzydłowy odczuwa jeszcze skutki drobnej kontuzji, której doznał podczas wyjazdowego meczu z Piastem Gliwice (0:0) w poprzedniej kolejce Lotto Ekstraklasy.
- To niegroźny uraz, ale Maciej nie jest w stu procentach gotowy do gry – powiedział Nenad Bjelica. - On ma problem zdrowotny po spotkaniu z Piastem, ale do niedzielnego meczu są jeszcze trzy dni, więc być może będzie do mojej dyspozycji. Jeśli nie, to damy mu odpocząć, a na spotkanie z Zagłębiem Lubin już na pewno znajdzie się w składzie – dodał trener Kolejorza.
Ewentualna absencja Makuszewskiego będzie dla Lecha poważnym osłabieniem. W tym sezonie skrzydłowy zdobył już pięć bramek i zaliczył cztery asysty w rozgrywkach Lotto Ekstraklasy. Reprezentant Polski nie wystąpił w trzech ligowych meczach (z Wisłą Płock, Pogonią Szczecin oraz Jagiellonią Białystok) – żadne z tych spotkań nie zakończyło się wygraną poznańskiego zespołu.
On nas załatwił praktycznie w pojedynke w ostatnim meczu u nas.
[quote='leszeczek' pid='1293560' dateline='1512646170']
Przyjmując Twój postulat, że odpoczywają obaj (nie słyszałem, że któryś z nich jest innej płci;)) wariant pesymistyczny z własnej woli wprowadzasz na mecz z Lechem. Czyli jednak w sezonie traktujesz poważnie tylko 2 mecze z nadzieją na trzeci. Ja tej filozofii nie podzielam. Ponadto mecz z Lechem nie jest z założenia "kartkogenny".
[/quote]
Przekonałeś mnie.
Założenia miałem dobre tylko coś popieprzyłem w obliczeniach.:)
Tak to jest jak się pisze wychodząc do pracy.
Derby jako takie podnoszą u mnie ciśnienie tylko w trakcie,
ogólnie traktuje je jak każdy inny mecz.
Tamci mogliby polecieć, i wcale bym za derbami nie tęsknił. :)
Mówiąc o braku Makuszewskiego w najbliższym meczu trener Lecha pewnie robi zmyłkę i spodziewajmy się, że zawodnik ten w niedzielę zagra . A przede wszystkim to trzeba liczyć na siebie a nie na domniemane osłabienie rywala .
W Poznaniu zagrać jak w Lubinie i będzie git.
Zagrać "krakowską piłkę" a nie "dzida do przodu" i przywozimy 3 punkty
zwolnić Bielicę i wszystko w temacie
- Edytowany
[quote='sterby' pid='1293801' dateline='1512812591']
Wygląda na to, że canalarze znowu olali nasz mecz i nie ma go w programie. W maju koniec umowy bye, bye canalplusie.
[/quote]
Ja jestem z Canal + zadowolony. Aczkolwiek jesli nie ma meczu to kicha.
- Edytowany
[quote='sterby' pid='1293801' dateline='1512812591']
Wygląda na to, że canalarze znowu olali nasz mecz i nie ma go w programie. W maju koniec umowy bye, bye canalplusie.
[/quote]
Yyyyyyy a zdarzyło się kiedyś żeby niedzielny mecz o18 nie był transmitowany na Canal? Chyba muszą Cie Sterby nie lubić i specjalnie wycinaja Ci mecz z programu....
Dodam że niedzielne mecze o 18 chodzą na zwykłym canal+ bez sportu...
- Edytowany
sterby nie siej zamętu. 17.35 początek studia na C+
U mnie na kanale 9, 30 i 31 z godzinnym poślizgiem.
A sorry, myślałem, że mecz jest dzisiaj.
Miejmy nadzieje że Probież, zastosuje inteligencje nie siłe :)
Zastosujże Probie[b]Żu![/b]
O rzesz w mordę
Nie "siłom" lecz "godnościom" . ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)