Asysta Malarczyka, czym się różni laga przed siebie z zamkniętymi oczami która wyprowadza Piątka na sam na sam od 80% dośrodkowań z zamkniętymi oczami, które widzimy w naszej lidze?
-
-
Klasyfikacja Kanadyjska 2017/2018
- Edytowany
od tego, że wrzucając w pole karne zawodnik robi to z myślą, że może ktoś dojdzie. ci lepsi wrzucają na partnera, którego dostrzegli a Malarczyk wybił lagę by oddalić zagrożenie od własnej bramki
ostatecznie ale jak mówię ostatecznie - zgodziłbym się na KZ. w myśl że gdyby nie wybijał czym dalej tylko grał spokojnie od tyłu tiki takę to by nie było w tym momencie bramkowej sytuacji
- Edytowany
Uwielbiam ten argument, że ktoś wrzucając piłkę myślał o jednym a kto inny kopiąc ją myślał o czym innym. A może Malarczyk właśnie widział Piątka i specjalnie tak zagrał? A może ćwiczyli to na treningach? Możemy sobie gdybać. FAKTEM jest jednak, że po zagraniu Malarczyka piłka nie dotknięta przez nikogo trafiła do Piątka, który znalazł się oko w oko z bramkarzem. Asysta, nie ma nad czym dyskutować.
P.S. Przypomniały mi się derby na psiarni lata temu i wybicie piłki przez Sasina, które jakimś cudem wpadło do bramki. Nie liczymy mu tego jako gola bo chciał oddalić zagrożenie a nie myślał o strzeleniu na bramkę?
Przy trzeciej jak najbardziej kz dla Malarczyka.
Skłaniam się ku opcji Kruszyny, że jednak KZ. Asysta to bardzie podanie "na strzał", a tutaj Piątek musiał się trochę napracować by wyrobić sobie pozycję. Jednakże mój głos w tej sprawie jest słaby, bo asystę też bez większego bólu za to zagranie przyznam.
obecnie mamy 2 za asystą, 2 za KZ i opinię Santo.
Żeby wprowadzić trochę zamieszania, Sowah asysta, Malarczyk asysta.
Rozumiem maszczerano, że trolujesz. Jesli jest inaczej to napisz, że się mylę, bo nie potraktuję tego głosu poważnie.
Zobaczyłem sobie powtórkę meczu i kontekst w jakim Sowah wyrzucał ten aut. Nie ma mowy o asyście czy kz, bo to jednak było, jak napisał Santo wyrzucenie do najbliższego zawodnika, bez żadnej "idei wyższej". To nawet nie było szybkie wyrzucenie by wykorzystać zamieszanie. Podawali sobie tą piłkę przed wrzutem kilka sekund.
Nigdy nie trolowałem i nie zamierzam. Moim zdaniem asysta, bo:
1. Mam wrażenie, że najczęściej nasi wybijają rzuty z autu, tak żeby zminimalizować ryzyko, czyli - wyrzut wzdłuż linii do przodu (na walkę), wyrzut bezpośrednio w pole karne ( na walkę). W tym przypadku był to wyrzut przemyślany, do nogi, z większą dozą ryzyka: wyrzut przed ustawioną linię przeciwnika, który taką piłkę może dość łatwo przejąć jeżeli odpowiednio wcześnie ruszy, ewentualne złe przyjęcie piłki przez Hernandeza, które spowoduje przejęcie przez przeciwnika i mielibyśmy do czynienia z groźną kontrą. Idealne podanie z autu plus umiejętności Hernandeza dały bramkę.
2. Ostatnią osobą, która miała piłkę przed Hernandezem i zagrała rozmyślnie w jego kierunku był Sowah.
o.k. Dzięki za wyjaśnienie.
Zaktualizowałem na pierwszej stronie.
[quote='maszczerano' pid='1285173' dateline='1508226203']
Żeby wprowadzić trochę zamieszania, Sowah asysta, Malarczyk asysta.
[/quote]
To ja się wtrącę i zgodzę z tym co powyżej. Asysty Sowah i Malarczyk.
Kwestia kto miał jakie intencje nie ma nic do rzeczy bo to klasyfikacja podsumowująca efekty a nie chęci. Dla mnie wyrzut z autu jest taką samą asystą jak bardzo niecelny strzał, który trafia przypadkiem pod nogi partnera.
Ale kłócił się nie będę, bo to nie ja prowadzę tę klasyfikację ;).
Malarczykowi asystę przyznałem Sowie nie. Uznałem, że Podanie Malarczyka w istotny sposób przeniosło ciężar gry w stronę bramki przeciwnika i wprawdzie nie było podaniem "na strzał" ale dzięki niemu (i oczywiście błędom obrońców, ale to nie mój problem) Krzysiek znalazł się w sytuacji strzeleckiej.
Podanie Lennarda nie było tego typu podaniem. Pomijając fakt, że było z autu, bo to rzeczywiście nie ma dla mnie większego znaczenia, podanie to było podaniem do jedynego wolnego w zasięgu, a cała sytuację strzelecką Hernandez wypracował sobie sam.
jeżeli już bym się silił i na siłę dawał asysty to bym dał Sowie bo on przynajmniej chciał podać do Javiego i zrobił to dokładnie. Malarczyk natomiast miał za jedyny cel wybić piłkę chociażby w kosmos
Gol samobójczy wpisywany jest na konto zawodnika, który wpakował piłkę do własnej siatki.
Mimo tego, że on tego nie chciał.:)
Santo, nie widzę sensu w próbie przekonywania ciebie, bo już ci tutaj niemal wszyscy tłumaczą bezsens twierdzenia, że wiesz o czym myślał dany zawodnik przed zagraniem piłki - dlatego oceniamy skutki, Wytłumacz mi, jak można tłuc we wszystkich wątkach o Probierzu i taktyce, że jedynym pomysłem obecnej Cracovii na grę ofensywną jest "dzida na Piątka", a gdy w taki sposób pada bramka to chcesz wytłumaczyć, że celem posyłającego ową "dzidę" było wywalenie piłki jak najdalej?
[b]13 kolejka
Sandecja - Cracovia 1-1[/b]
16. Bramka : Micjał Helik
asysta : Szymon Drewniak
http://ekstraklasa.tv/bramki/sandecja-cracovia-0-1-helik-gorowal-w-polu-karnym-gospodarzy-szybki-gol-cracovii/cbp2mr
Nie ma co dyskutować od razu uzupełniam.
7 dni później
[b]14 kolejka
Cracovia - Termalika-Brukbet Nieciecza 1-1[/b]
17. Bramka : Michał Helik
asysta : Szymon Drewniak
[s]http://ekstraklasa.tv/bramki/sandecja-cr...vii/cbp2mr[/s]
http://ekstraklasa.tv/bramki/cracovia-bruk-bet-1-0-to-je-circus-helik-trafia-w-stylu-ibrahimovicia-fantastyczny/qktjfd
Nie ma co dyskutować od razu uzupełniam.
7 dni później
[b]15 kolejka
Zagłębie Lubin - Cracovia 1-2[/b]
18. Bramka - Javier Hernandez
asysta - Miroslav Covilo
KZ - Jakub Wójcicki
http://ekstraklasa.tv/bramki/zaglebie-cracovia-1-1-coz-za-blad-obroncow-miedziowych-pozostawiony-bez-opieki/hlx4nl
19 Bramka - Matić Fink
asysta - Krzysztof Piątek
http://ekstraklasa.tv/bramki/zaglebie-cracovia-1-2-pasy-wychodza-na-prowadzenie-po-fenomenalnym-golu-strzal-z/9xxbwz
Pierwsza bramka bezdyskusyjna. Można jej używac do instruktażu na czym polega klasyczne KZ i klasyczna asysta.
Druga bramka raczej też, chociaż asystę Piątka pewien znany "ekspert" zapewne zakwestionuje. Tak czy inaczej bramka w głównej mierze zasługą Finka. Bravo, bravo, bravo!
[quote='leszeczek' pid='1288838' dateline='1509900102']
[b]15 kolejka
Zagłębie Lubin - Cracovia 1-2[/b]
18. Bramka - Javier Hernandez
asysta - Miroslav Covilo
KZ - Jakub Wójcicki
http://ekstraklasa.tv/bramki/zaglebie-cracovia-1-1-coz-za-blad-obroncow-miedziowych-pozostawiony-bez-opieki/hlx4nl
19 Bramka - Matić Fink
asysta - Krzysztof Piątek
http://ekstraklasa.tv/bramki/zaglebie-cracovia-1-2-pasy-wychodza-na-prowadzenie-po-fenomenalnym-golu-strzal-z/9xxbwz
Pierwsza bramka bezdyskusyjna. Można jej używac do instruktażu na czym polega klasyczne KZ i klasyczna asysta.
Druga bramka raczej też, chociaż asystę Piątka pewien znany "ekspert" zapewne zakwestionuje. Tak czy inaczej bramka w głównej mierze zasługą Finka. Bravo, bravo, bravo!
[/quote]
Asysta Piątka bezdyskusyjna. Pytanie czy KK nie należy się też Finkowi bo to co przy tej akcji zrobił prowadząc piłkę od własnego pola karnego i strzelając gola po dwójkowej akcji z Piątkiem zasługuje na uznanie.
- Edytowany
Asysta Piątka dyskusyjna. Eksperci w tv sądzą że chciał podać do Deji ale wg mnie on sam nie wiedział co chce miał nadzieję że kogoś wypuści na dogodna pozycję. Dla mnie asysta. Widzę różnicę między tym a wybiciem Malara piłki w stronę plant
Bardziej dyskusyjne dla mnie kz Wójcickiego ale zgodzę się na nie bo jestem w znakomitym nastroju
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)