[quote='kaleb' pid='1292451' dateline='1512001852']
To może zamiast reprezentacji na to "tournee" polecą Pasy?
[/quote]
Wzmocnić jedną piątką z ligi i kierunek Kanada . ;)
-
-
Reprezentacja pod wodzą Nolana
No to Domogała dzisiaj pokazał kanadyjską formę ;)
7 dni później
- Edytowany
i turyści zaliczyli niagarowp....
przegrali w Hamilton z amatorami z Kanady 2:5.(choć prowadzili 1:0 i 2:1)
grali: Radziszewski [-5], Rompkowski, Kruczek, Dąbkowski (2 asysty), Urbanowicz (asysta), Dziubiński, Kapica (gol na 1:0), Wajda, Bryniczka
ale może to i dobrze. Żadne Islanders czy inksze Canadiens nam naszych gwiazd nie podprowadzi, a nasi wrócą niezmęczeni ;)
a tego Dzieduszyckiego (co strzelił do pustaka gola na 5:2) można by wziąć. Nazwisko i pochodzenie dobre, a może by był drugi Kostuch? ;)
A propos Davida
To był na tym meczyku w szaliku Pasów :)
W drugim meczu nasze Orły tym razem z Ozdobnym w bramce 1-4 w pałę
Jedyną bramkę dla kadry strzelił Dziubek :)
Przypomina mi to czasy zamierzchłe, kiedy to reprezentacja Polski w kosza grywała za oceanem z drużynami akademickimi i dostawała straszne baty...
67 dni później
Oglądam ją sobie Polska-Włochy z EIHC i tak się głęboko zastanawiam
1) czy mi transmisja laguje w jakiś przeraźliwy sposób?
2) czy został mi w głowie jeszcze mecz FIN-NOR z ZIO?
3) czy to efekt takiego dziwnego ustawienia kamery w Janowie?
4) czy nasi po prostu ruszają się jakby sznurówki ktoś im przywiązał do lewego ucha?
Połowa 3T, 2:1 dla Włochów a ja mam już naprawdę serdecznie dość. Naprawdę dawno z takim obrzydzeniem meczu Polaków nie oglądałem. Jakaś bezładna stypa.
Też oglądałem ten mecz po Finach z Norwegami i przeżywałem katusze. Norwegowie pokazali, jak należy grać z silniejszym, technicznie lepszym przeciwnikiem. 150% zaangażowanie, dyscyplina taktyczna i przede wszystkim świetna gra pod swoją bramką - zagęszczanie obrony (3 + 2). No i doskonałe przygotowanie fizyczne, niezwykły pressing przez cały mecz.
Nędzna ta nasza gra i wczoraj i dzisiaj ! [emoji54]
Byłem dzisiaj w Janowie na meczu z Węgrami i chociaż mecz przegrany nieznacznie i znacznie lepszy niż poprzednie dwa, to z perspektywy trybun raziła nasza nieporadność i zabawy w tercji przeciwnika, brak zawodnika przed bramkarzem rywali do przecięcia / dobicia krążka do bramki, a okazji było wiele, a to co wyrabiali dzisiaj Witecki i Wanacki, te kiksy i niedokładności woła o pomstę do nieba. A tak w ogóle, to czego można było się spodziewać, jak reprezentacja swoim składem przypominała tą "z łapanki" ? To nie dziwne, że wszystkie 3 mecze przegraliśmy ! :@
https://m.sportowefakty.wp.pl/hokej/739489/minister-sportu-wezwal-na-dywanik-zarzad-pzhl
27 dni później
Kadra na mistrzostwa naszej dywizji:
http://hokej.net/pl/news,artykul,8,46894,ted-nolan-powolal-kadre-na-mistrzostwa-swiata-ia-w-budapeszcie.html
ciekawe czy ten co te powołania rozsyła to ogląda mecze w naszej lidze...
oglada... czasem w TV. I dla podpowiedzi dodam, ze wcale nie mieszka za wielka woda ani nawet nie zna tamtejszego jezyka ;)
Za to "rządzi wyszkoleniem".
Tak patrzac to chyba spadek w tym roku :(
Ciężko się będzie przełamać i trzymać kciuki za takim Wronką . Ale , że powołano aż tylu naszych asów ? Dziwne .
17 dni później
"Źle się dzieje w polskim hokeju. A wszystko przez ogromne długi i zaległości wobec hokeistów i trenera Teda Nolana.
W Nowym Targu trwa zgrupowanie kadry bez trenera. Ted Nolan w sobotę obchodził 60 urodziny zapowiedział swój przyjazd w poniedziałek. Tak brzmi oficjalna wersja hokejowych działaczy. Tymczasem w środowisku kolportowana jest informacja, że Nolan nie zjawi się w naszym kraju dopóki nie zobaczy na swoim koncie zaległej sumy za wykonana pracę. Kanadyjczyk podobno nie widział ani dolara, od momentu objęcia naszej reprezentacji.
Zaległości są wobec kadrowiczów i to ponoć dość znaczne, sięgające poprzednich mistrzostw świata w Kijowie. Nie przypuszczamy, by zostały uregulowane. Stąd też spora lista nieobecnych, którzy nie zjawili się w stolicy Podhala, by przygotowywać się do najważniejszej imprezy sezonu. Lista nieobecnych rośnie z dnia na dzień. Kontuzje, operacje, sprawy rodzinne sześciu czołowych hokeistów – Kruczka. Dąbkowskiego, Wronkę, Tomasika, Pasiuta i Cichego. Kto jeszcze opuści zgrupowanie, albo kto dojedzie? Okaże się po dzisiejszym spotkaniu działaczy związkowych z zawodnikami.
Stefan Leśniowski"
http://www.sportowepodhale.pl/index.php?s=tekst&id=14349
To co, spadamy w tym roku do dywizji 1B ? :@
Pretensje Nolana za brak profesjonalizmu
Źle się dzieje w polskim hokeju. A wszystko przez ogromne długi i zaległości wobec hokeistów i trenera Teda Nolana.
W Nowym Targu trwa zgrupowanie kadry bez trenera. Ted Nolan w sobotę obchodził 60 urodziny zapowiedział swój przyjazd w poniedziałek. Tak brzmi oficjalna wersja hokejowych działaczy. Tymczasem w środowisku kolportowana jest informacja, że Nolan nie zjawi się w naszym kraju dopóki nie zobaczy na swoim koncie zaległej sumy za wykonana pracę. Kanadyjczyk podobno nie widział ani dolara, od momentu objęcia naszej reprezentacji.
Zaległości są wobec kadrowiczów i to ponoć dość znaczne, sięgające poprzednich mistrzostw świata w Kijowie. Nie przypuszczamy, by zostały uregulowane. Stąd też spora lista nieobecnych, którzy nie zjawili się w stolicy Podhala, by przygotowywać się do najważniejszej imprezy sezonu. Lista nieobecnych rośnie z dnia na dzień. Kontuzje, operacje, sprawy rodzinne sześciu czołowych hokeistów – Kruczka. Dąbkowskiego, Wronkę, Tomasika, Pasiuta i Cichego. Kto jeszcze opuści zgrupowanie, albo kto dojedzie? Okaże się po dzisiejszym spotkaniu działaczy związkowych z zawodnikami.
Stefan Leśniowski
http://www.sportowepodhale.pl/index.php?s=tekst&id=14349
To co, spadamy w tym roku do dywizji 1B ? :@
8 dni później
Z ciekawostek w towarzyskim meczu po 30 min Polacy prowadzą 2-0 z Japonią , bramki zdobyli ... Mateusz Rompkowski oraz Damian Kapica.I są to jedyni obecni w tym meczu zawodnicy mieniący się aktualnymi graczami Cracovii.
[quote='Orlean' pid='1312745' dateline='1523984129']
Z ciekawostek w towarzyskim meczu po 30 min Polacy prowadzą 2-0 z Japonią , bramki zdobyli ... Mateusz Rompkowski oraz Damian Kapica.I są to jedyni obecni w tym meczu zawodnicy mieniący się aktualnymi graczami Cracovii.
[/quote]
Ciekawe ze pod Rohaczkim są przeciętniakami (by nie napisać słabeuszami!!)a pod innymi trenerami są wiodącymi ,decydującymi o wyniku drużyny zawodnikami??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)