[url=http://www.hokej.net/pl/news,artykul,8,43774,oficjalnie-ted-nolan-trenerem-naszej-kadry.html][hokej.net][/url]
-
-
Reprezentacja pod wodzą Nolana
Skoro Kolega Agent uprzedził to jeszcze jeden przedruk http://sport.tvn24.pl/sporty-zimowe,130/ted-nolan-trenerem-hokejowej-reprezentacji-polski,756164.html
Przyznam, że dla polskiego hokeja to bomba dużego kalibru i mam wielką nadzieję, że przyniesie duże owoce ! [WHITE SMILING FACE]
Pożyjemy, zobaczymy...
zbawcy hokeja juz byli...ciekawe czy dla tego pieniadze sa czy znow sie zobaczy...
no ale trzymam kciuki zebysmy awansowali tam gdzie chcemy :)
Ciekawe, kto będzie Nolanowi rekomendował graczy do repry ? ;)
Jednak mam nadzieję, że weźmie to tylko i wyłącznie na siebie ! :exclamation:
Wypada życzyć powodzenia i samych sukcesów .
No to teraz lekturą obowiązkową w kadrze będzie Woroszylskiego "I ty zostaniesz Indianinem" (kto nie będzie chciał czytać - może sobie obejrzeć film)
Jeśli Nolan zrobi z nami to samo co z Łotwą - to już będzie dobrze
[quote='jurassic' pid='1260092' dateline='1499846324']
Ciekawe, kto będzie Nolanowi rekomendował graczy do repry ? ;)
Jednak mam nadzieję, że weźmie to tylko i wyłącznie na siebie ! :exclamation:
[/quote]
Głównie asystent, Nolan nie będzie siedział w Polsce, bo nikogo nie byłoby na to stać.
Na przywołanej tu Łotwie działało to tak samo.
a asystent to ten co trenuje Katowice?
Tak.
mysle ze jeszcze tzw szef wyszkolenia dorzuci cos od siebie :P
kazdy dorzuci cos od siebie i nazwiska w kadrze zostana bez zmian - ci ktorzy teraz nie byli w laskach dalej nie beda a grac beda nazwiska...chcialbym zostac milo zaskoczony
W wywiadzie w telewizji publicznej gadał co mu ślina na język, wspominając o rozmowie z prezesem. Może po niej się czegoś napił lub napalił, bo za bardzo nie wiem, o co chodzi!
Trochę się dziwię, że wszyscy tak chętnie piszą o tej Łotwie i świetnym meczu z Kanadą, wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w tej Reprezentacji grali zawodnicy z NHL... Podobno współpraca Nolana z Coolenem wcale nie jest taka pewna, a Katowice ponoć mocno wyskoczyły przed orkiestrę (dyrygenta ;) ) z tym trenerem ale kto bogatemu państwowymi pieniędzmi zabroni...
12 dni później
[quote]Tylko 12 zawodników zjawiło się na corocznych badaniach lekarskich w Warszawie. Dlaczego? Otóż część zawodników zaprotestowała, gdyż domaga się od Polskiego Związku Hokeja na Lodzie uregulowania premii za zgrupowania reprezentacji i awans do kwalifikacji olimpijskich. Hokejowa centrala tłumaczy, że nie otrzymała jednak nagród od Międzynarodowej Federacji Hokeja na Lodzie (IIHF).
W poniedziałek na badaniach w Warszawie miało się pojawić 30 zawodników, lecz większość z nich poinformowała, że nie przyjedzie na badania. Swoją decyzję argumentowali tym, że hokejowa centrala nie wypłaciła premii za awans w Budapeszcie do następnej rundy kwalifikacji Igrzysk Olimpijskich oraz zgrupowania w Zakopanem. Pieniądze zawsze są kością niezgody, lecz czy ten przypadek był uzasadniony? Związek tłumaczy, że nie dostał transzy od IIHF-u. A zawodnicy mówią, że nie chodzi tylko o ten jeden turniej, lecz też zgrupowania.
– Kontrybucja za udział w turniejach olimpijskich nie została jeszcze wypłacona przez Międzynarodową Federację Hokejową Federację ze względu na to, iż międzynarodowy komitet olimpijski nie przekazał środków do IIHF zarówno za udział mężczyzn jak i kobiet – tłumaczy Marta Zawadzka członek zarządu Międzynarodowej Federacji Hokeja na Lodzie.
– Zawodnicy dostali pisemne potwierdzenie z IIHF-u, że premia nie została jeszcze przekazana do związku. Zgrupowanie w Zakopanym było tylko roztrenowaniem, formą relaksu po sezonie. Zawodnicy powinni uderzyć się w pierś po turnieju na Ukrainie i porażce 0:11 z Austrią i poczekać – mówi nam osoba blisko związana z kadrą.
– Środki z ministerstwa są przekazywane na sprzęt i otoczkę wokół kadry, które są najlepsze od lat. Natomiast premię i dniówki są rozliczane ze środków własnych związków, a wiemy, jak trudno o sponsorów. Gotowość do gry z orzełkiem na piersi powinna być priorytetem – dodaje.
Na badaniach pojawiło się dwunastu graczy. Zostali przebadani w Warszawie i powrócili do swoich klubów.
– Zabrakło hokeistów z Tychów i większości z Krakowa. To dlaczego nie przyjechali pozostali to pytanie do związku. Wiem, że prezes przeprowadzał rozmowy z zawodnikami i tam padły jakieś ustalenia. Te badania były potrzebne dla samych zawodników, którzy muszą podbić – wyjaśnia kierownik reprezentacji Polski Andrzej Zabawa.
Na badaniach zjawili się Dariusz Gruszka, Oskar Jaśkiewicz, Kamil Kosowski, Mikołaj Łopuski, Tomasz Malasiński, Damian Tomasik, Jakub Wanacki, Patryk Wronka, Rafał Dutka, Kasper Bryniczka, Bartłomiej Bychawski oraz David Zabolotny.[/quote]
źródło: [url=http://hokej.net/pl/kadra/44/news,artykul,8,43867,badania-w-okrojonym-skladzie-zawodnicy-czekaja-na-premie.html][hokej.net][/url]
[quote='agent44' pid='1264855' dateline='1500980505']
[quote]
– Zawodnicy dostali pisemne potwierdzenie z IIHF-u, że premia nie została jeszcze przekazana do związku. Zgrupowanie w Zakopanym było tylko roztrenowaniem, formą relaksu po sezonie. Zawodnicy powinni uderzyć się w pierś po turnieju na Ukrainie i porażce 0:11 z Austrią i poczekać – mówi nam osoba blisko związana z kadrą.
[/quote]
źródło: [url=http://hokej.net/pl/kadra/44/news,artykul,8,43867,badania-w-okrojonym-skladzie-zawodnicy-czekaja-na-premie.html][hokej.net][/url]
[/quote]
Relaksu po sezonie?!? Pokurwiło ich doszczętnie czy jak? Acha - to jak robię nadgodziny w robocie, albo jadę gdzieś służbowo to też jest "relaks po pracy"? Powinienem być dumny, że mój pracodawca, oprócz roboty jako takiej, zapewnia mi jeszcze po niej relaks! I to jaki! Normalnie zapierdalam za pensję, to mogę i zapierdalać dla relaksu? Tak?
Sorry ja bardzo - kadra, nie kadra, ale za robotę należy się gratyfikacja. Nie ma zapłaty, nie ma roboty. Kropka
Jak zwykle amatorka!
53 dni później
Na wniosek Klubu - Nolan nie powołał kadrowiczów z Cracovii na wycieczkę do Budapesztu (bo 3 dni później gramy z Helsinkami)
Dziękuję panie Nolan
Czyżby trochę normalności?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)