- Edytowany
[quote='PasyTT' pid='1507163' dateline='1633799582']
[quote='jarkos_' pid='1507162' dateline='1633799118']
A jak sama gra? Dobrze się nasi juniorzy prezentują? Jest jakiś talent, któremu warto się przyglądać?
[/quote]
Zespół bardzo dobry, mający duży potencjał. Widać też progres gry, w przeciągu dwóch miesięcy zespół zmienił się w drużynę skacząc agresywnie do presingu i chcącą budować od bramki po ziemi.
Zespół ma kilku zawodników wartych uwagi:
Gut czy Kapek zawodnicy ofensywni, a w obronie Hyla czy Wójcik;
Dodatkowo młody Mrozik też aspiruje.
Można wielu wymieniać - mega przyjemny zespół, posiadający indywidualności.
[/quote]
Dokładnie takie samo zestawienie w tej chwili podałbym jeśli miałbym mówić o potencjale chłopaków z U18. Dodałbym jeszcze do tego Mroza, on, Kapek, Wujo i Gucio to byli wg mnie najlepsi w roczniku 2003 i teraz udało się, że wyszli wszyscy całą 4 w pierwszej 11. Z 2004 wyróżniają się Hyla + Ziewiec, z młodszych Mrozik i wyrośnięty jak na swój wiek Janeczek, duży potencjał w ofensywie. W obronie zdarzają mu się kiksy, jak ten w Białymstoku ale w ataku regularnie daje z reguły bardzo dużo.
Gra zmieniła się dużo na plus od początku sezonu, czyja to zasługa to już inna kwestia, pewnie mam w tym temacie inne zdanie niż większość. Napiszę tylko, że pozory czasem mylą ;)
Druga połowa w Białymstoku to była kwintesencja tego czego te chłopaki były uczone przez ostatnie lata. Nie wiem dlaczego kanał LNP zmienił jej status na niepubliczny, na szczęście mam zapisany link. Takie mecze można oglądać bez końca, brakuje tylko nakręcających się z każdą minutą trybun i coraz głośniejszego dopingu ale podjarka u komentatorów w jakiś sposób to rekompensuje.
https://youtu.be/26oV47iG2mw