[quote='ian thorpe' pid='1373440' dateline='1555100797']
Cracovia -Legia Warszawa 13 kwietnia, 12:00 ul. Wielicka.
Sportowy dzień się zapowiada ;)
[/quote]
Będziesz ? Bo Ja będę
-
-
CRACOVIA CLJ
wrzucajcie [live} na forum ;)
Tutaj mozna sledzic wynik live
http://polskieligi.net/90982/relacja-na-zywo/cracovia-clj-vs-legia-warszawa-clj
Prowadzimy 2:0 Strzelcy Zaucha i Rakoczy
mówią, że Kruppa na 3:0 z karnego :)
I skończyło się na 3 : 0 .Brawo młode Pasy .
brakło im koszulek w PASY, że na czarno musieli grać u SIEBIE ?
Wykonanie karnego -pierwsza klasa
[quote='osama12' pid='1373495' dateline='1555159725']
[/quote]
dwa mecze dzisiaj, a pogoda nie rozpieszcza więc nie zdążyłyby wyschnąć do meczu z cska ;)
[/quote]
Musieli, bo pierwszeństwo w doborze koszulek na tym poziomie rozgrywek, ma gość. Gospodarz, na wyrażoną opinię przez sędziów, musi się dostosować z kolorem koszulek.
Bramka Rakoczego z wolnego - bajka :)
[quote='ian thorpe' pid='1373503' dateline='1555162972']
[/quote]
Musieli, bo pierwszeństwo w doborze koszulek na tym poziomie rozgrywek, ma gość. Gospodarz, na wyrażoną opinię przez sędziów, musi się dostosować z kolorem koszulek.
[/quote]
A jak jest w przepisach w najwyższej klasie rozgrywek w Polsce, bo ponoć z betonami też nie zagramy w pasach. Jeśli wynik będzie podobny, to mnie to rybka i na Tychy też mogliby wyjść na czarno, ale jak jest w przepisach i czemu te k...wy z gdańska nie zagrają na szaro?
Świetny mecz Młodych Pasów z CWKS w CLJ U-18 CRACOVIA – LEGIA WARSZAWA 3:0 (0:0)
Warto pamiętać że graliśmy bez 3 podstawowych zawodników:Pika,Matheusa i kontuzjowanego Bracika,w CWKS ciekawe nazwiska jak syn Ojrzyńskiego w bramce i syn Mosóra na obronie .
Bramki: Patryk Zaucha 51', Michał Rakoczy 60'/kapitalna brama z wolnego/, Radosław Kruppa 85' (rzut karny) po faulu na Rakoczym
Skład Pasów: 23 F.Majchrowicz - 2 M.Zięba,3 W.Śmigielski,4 M. Pieńczak, 5 R. Kruppa - 7 A. Malisz, 8 M. Stachera,20 B. Kafel, 10 M.Rakoczy,19 P. Zaucha - 11 R. Biernat/9 T. Bała/ Trener Kordian Wójs
"W drugiej części spotkania Legia zdawała się podkręcać tempo, ale szybko stracona bramka podcięła im skrzydła. Już w 51. minucie Jakuba Ojrzyńskiego pokonał Patryk Zaucha. Długie zagranie z połowy gospodarzy, futbolówka minęła Michała Gładysza, dopadł do niej zawodnik Cracovii. Defensor zdołał go dogonić, ale Zaucha wziął go na zamach i strzelił, pokonując naszego bramkarza. Kilka minut później, w 60. minucie było już 2:0 dla Pasów. Bezpośrednio z rzutu wolnego uderzył Michał Rakoczy, a futbolówka zatrzepotała w siatce, obok bezradnego Ojrzyńskiego. Ten cios obudził legionistów. Wciąż wierzyli, że mogą to spotkanie choćby zremisować. Cracovia wycofała się, z kolei Wojskowi przejęli inicjatywę i stworzyli sobie kilka dobrych sytuacji. Szymon Włodarczyk dwukrotnie stanął oko w oko z golkiperem Cracovii. Za pierwszym razem bramkarz popisał się świetną paradą, broniąc uderzenie naszego napastnika. W drugiej sytuacji Włodar nie zdecydował się oddać strzału we właściwym momencie i defensywa gospodarzy poradziła sobie z zażegnaniem niebezpieczeństwa. Bliski gola był również Ariel Mosór, który po rzucie rożnym uderzał głową, ale ponownie doskonale interweniował bramkarz. Przeciwnik nastawił się głównie na szybkie kontrataki i właśnie taka gra przyniosła mu trzecią bramkę. W 85. minucie obrońca Legii sfaulował w polu karnym zawodnika Pasów, a "jedenastkę" na gola zamienił Radosław Kruppa."
http://akademia.legia.com/news,47280-clj_u18_niemoc_trwa_dalej.html
- Edytowany
Do kiedy są rozgrywki CLJ?
Edit:
Sprawdziłem 30 kolejka 1-2 czerwca
Piotrek(słuszny rocznik) ponieważ to są tylko juniorzy, proszę abyś [b]zawsze[/b] w swoich relacjach napisał coś na temat:
"Tego bym wziął na ławę, a tego wpuścił na 10 minut"
Pozdrawiam.:) i dziękuję za relację.
Bramkarz Ojrzyński z Legii to syn Leszka Ojrzyńskiego, to wiem. Ale czy Ariel Mosór to syn Mirosława, który u nas pracuje? Tak z czystej ciekawości zapytam.
Podobno tak. Więc dlaczego nie gra u nas?
może poszedł do cska zanim tata zaczął pracować dla nas?
po za tym jest większy komfort pracy, nie ma, że gra bo tatuś pracuje w Cracovii, jak ma się rzecz z synem jednego z vice prezesów ;)
Ariel jest synem Piotra Mosóra:
https://polskatimes.pl/centralna-liga-juniorow-trzej-przyjaciele-z-boiska-szymon-wlodarczyk-jakub-ojrzynski-i-ariel-mosor/ar/13231170
Piotr:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1406
W Cracovii pracuje Mirek:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1405
P.S. Chyba grałem przeciw Mirkowi w trampkarzach:
Ruch - Stadion Śląski 7:0
Trenerem ich był chyba Cieślik. A ze nazwisko podobne, to myślałem, że Gerard do mnie krzyczy:
"Mosórek bierz go na biegi"
No ja byłem wolniejszy.
Pozdrawiam.
:(
4 dni później
[quote='krzys67Bytom' pid='1373733' dateline='1555244037']
Piotrek(słuszny rocznik) ponieważ to są tylko juniorzy, proszę abyś [b]zawsze[/b] w swoich relacjach napisał coś na temat:
"Tego bym wziął na ławę, a tego wpuścił na 10 minut"
Pozdrawiam.:) i dziękuję za relację.
[/quote]
Dopiero dzisiaj to zauważyłem bo coraz rzadziej jestem na forum ale miło z tym rocznikiem choć wolałbym młodszy:).
A co do meritum to tak jak pisałem wcześniej jest to dobra drużyna choć sklecona na szybkiego ze względu na durny przepis wprowadzony w ostatniej chwili przed rozgrywkami /rocznik 2000-tylko 4 może grać/
Traci na tym cała drużyna bo trener musi rotować składem i tak np. moim zdaniem świetny bramkarz Majchrowicz broni sporadycznie aby mogli inni grać z rocznika 2000.W meczu z CWKS graliśmy bez 3 podst.zawodników :Pika,Matheusa i Bracika a i tak zdecydowanie górowaliśmy nad rywalem.Cały czas nie gra tez ogromny talent Ożóg -talent pokroju Kapustki ale non stop boryka się z kontuzjami.
Dobra pytanie kogo bym wziął na ławke?
Chłopaki robią postępy :mimo słabszego początku coraz pewniejszy na stoperze Kruppa,dobry Bracik,ZIęba,fajnie rozwija się młody/2003/Kafel ,z meczu na mecz coraz lepszy Młody Pieńczak /2003/ dostał teraz powołanie do Kadry U-16 ,Rakoczy wiadomo -klasa .Bardzo dobrze gra Patryk Zaucha w ataku dochodzi do siebie po problemach zdrowotnych najlepszy strzelec Biernat/ 10 bramek mimo pauzy w kilku meczach./
Na łąwke na pewno Pik,Rakoczy,Matheus,Zaucha a reszta w niedalekiej przyszłości.
Pik powinien dostać więcej czasu z Lechią a nie tylko 2 minuty ale pojedzie teraz do W-wy choć z tego co wiem przymierzany był Rakoczy ale w ostatniej chwili nastąpiła zmiana.
[color=rgba(20, 23, 26, 1)][size=small][font=system-ui,-apple-system,BlinkMacSystemFont,"Segoe UI",Roboto,Ubuntu,"Helvetica Neue",sans-serif]CLJ U-17: Cracovia - Podgórze Kraków 4:0
Bramki: Pieńczak (x2), Kafel-kapitalna bramka z wolnego z ponad 30 metrów, Włoch
Pasy: Mirus - Bociek (80' Podyma), Nowakowski, Pieńczak, Wohlman - Kapek, Wojtysko, Stachoń (65' Włoch), Chrupcała 46' Topa - Kafel, Janusik 70' Strzeszkowski[/font][/size][/color]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)