[quote='sterby' pid='1470754' dateline='1612204435']
Nie było żadnych prób, to tylko działania pozorne. No może raz, za Rząsy prezes dał się omamić, czego owoce zbieramy do dzisiaj.
Zawsze kiedy trzeba było zrobić kolejny krok naprzód zaciągano hamulec ręczny. I w piłce i w hokeju.
Naprawdę dziwię się, że są jeszcze ludzie którzy uważają p. Filipiaka za idiotę.
[/quote]
Naprawdę uważasz ,ze za MP nie było prób?... no wybacz to po prostu jesteś kompletnie niewiarygodny w swoich opiniach.
To ,że JF nie jest idiotą to od lat tu ludziom tłumaczę...
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='mariusz' pid='1470759' dateline='1612205040']
Załtwi to za porozumieniem stron drogi Khalidzie podsunie do podpisu aneksik...
[/quote]
A poco Michołek miałby to robić? chyba ,że jakie 50% na ręke dostanie...
a to też kupa szmalu...
Przecież teraz też by musieli za porozumieniem stron podpisać, o hajs się rozbiło i dlatego smutny został
[quote='Endriusza' pid='1470762' dateline='1612205368']
Przecież teraz też by musieli za porozumieniem stron podpisać, o hajs się rozbiło i dlatego smutny został
[/quote]
Nie było to po myśli Janusza...Do końca roku nie będzie Michołka u nas.
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/s-hanca-cieszymy-sie-na-dalsza-wspolna-prace/?fbclid=IwAR1UGvbEq31xKONm-FjjolNS8W4FPVjcnKXBgBpsG4nriIX6FyPJ8_pTqGM
[quote='Endriusza' pid='1470762' dateline='1612205368']
[/quote]
Chyba nie , jak pracownik porzuca obowiązki to prędzej on musi kare płacic. Media o kilkuset tysiącach kary od MP pisały
[quote='zejniov' pid='1470764' dateline='1612205642']
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/s-hanca-cieszymy-sie-na-dalsza-wspolna-prace/?fbclid=IwAR1UGvbEq31xKONm-FjjolNS8W4FPVjcnKXBgBpsG4nriIX6FyPJ8_pTqGM
[/quote]
Jest pięknie wszyscy się cieszą ;)Cyrk jedzie dalej.
Dokładnie o tym piszę, dlatego się obsroł i został
[img]https://scontent.frix7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/145488049_906878350056270_5322739847386879045_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=gmr0rQiN6-cAX8EB0YS&_nc_ht=scontent.frix7-1.fna&oh=a67f01db7e5d5de608e0c76c86a1fb39&oe=603EFC0B[/img]
[quote='Khalid' pid='1470755' dateline='1612204611']
[quote='morata' pid='1470749' dateline='1612203652']
Taka mała rada, będzie pomocna na przyszłość . W lewym górnym rogu posta masz nick jego autora- jak zobaczysz "morata" to nie czytaj . Szkoda czasu moderatorów na kasowanie Twoich dygresji w moim kierunku i moich odpowiedzi na nie. Będę bronił swojej tezy, zwłaszcza że je nie mam interesu żeby kogokolwiek tutaj bronić ani atakować.
[/quote]
Wiesz co morata, nic mnie Twoje rady nie obchodzą. Zrobiłeś skrajne świństwo chłopakowi ,który [b]od przedszkola[/b] marzył o grze w Pasach i zdobyciu Mistrzostwa Polski z nimi .
Dla mnie przekroczyłeś granice dna...i dowodów jakoś nie przedstawiłeś. WSTYD! i jeszcze raz WSTYD!
ps; Netem posługuje się pomimo rocznika naprawdę przyzwoicie i szkolenia nie potrzebuje :P
[/quote]
Historia(mam nadzieje) oceni kto miał rację. Rękę możesz dać uciąć sobie za siebie, ale to pewnie wiesz jako dojrzała osoba i kibic z wieloletnim stażem.
Nie zamierzałem deprecjonować Twoich umiejętności obsługi komputera czy internetu, na tym forum jesteś znacznie dłużej ode mnie. Po prostu Khalidzie mam wrażenie, że próbujesz mi zasugerować jakieś związki z pięterkiem czy o zgrozo z gts(kibicowanie w moim przypadku Cracovii było dużym ryzykiem biorąc pod uwagę miejsce mojego zamieszkania, wiec przestrzeliłeś, a mks nie mógłbym pracować bo płacą nierynkowo małe stawki swoim pracownikom)
Chciałem się podzielić tym co usłyszałem, zrobiłem to w dobrej wierze. Ja na ogół piłkarzom nie ufam. Historia zna dużo przypadków tych co całowali herby swoich drużyn i deklarowali miłość do barw i lądowali u najwiekszego rywala.
Ja nic Ci nie sugeruję.
Twierdzę ,że pojechanie Matiemu od kibiców r20 to było DRAŃSTWO NAJCZYSTSZEJ WODY !
EOT bo mi sie już nie chce.
[quote='Khalid' pid='1470760' dateline='1612205051']
Naprawdę uważasz ,ze za MP nie było prób?... no wybacz to po prostu jesteś kompletnie niewiarygodny w swoich opiniach.
To ,że JF nie jest idiotą to od lat tu ludziom tłumaczę...
[/quote]
A jaki jest efekt tych "prób" po 3,5 roku? Przegrana z Wartą i nowa fala zawodników, którzy chcą odejść.
Na czym polega moja niewiarygodność? Popatrz na fakty, chyba, że wyznajesz zasadę, że "tym gorzej dla faktów".
Nie było żadnych poważnych prób budowy pionu sportowego, były puste gadki, czcze obietnice i mur niechęci z którym zderzał się Probierz. Inna spraw, że póki jako tako żarło to siedział cicho.
Przecież sam napisałeś, że zarządzanie sportem jest skrajnie nieudolne. No skoro ktoś zarządza nieudolnie przez 17 lat i nie uczy się na własnych błędach, no to chyba jest idiotą. Sam to napisałeś między wierszami.
Napiszę jeszcze raz, choć zaczynam wątpić czy można Cię przekonać. MKS Cracovia jest świetnie zarządzanym przedsiębiorstwem, które podnosi swoją efektywność finansową z roku na rok. Zarząd w bardzo skuteczny sposób ogranicza główny czynnik kosztotwórczy jakim jest działalność sportowa, rozwija działalność handlową oraz usługową uzyskując coraz większe marże.
Przecież oświadczył uroczyście że go nie straszyli kasą. Trzymajcie się faktów.
Ciekawym czy on to oświadczenie w ogóle widział
- Edytowany
Próby zrobienia czegoś więcej w piłce w MKS (po odejściu Stawa) były 3-y
Majewski
Rząsa
Probierz.
(niektórzy może dodadzą Zieliński )
Wybacz Sterby ale [edit] twierdzenie ,że projekt Probierz był wyłącznie dla picu najnormalniej urąga wszelkiej
logice. Poco by były wtedy różne drogie Gole , Cabrery , Pelle , Alvarezy itp. Są Piszczki i inni na rynku.
(wiem wiem Rączna Twoim zdaniem to tylko biznes na wynajem ;) )
Nie zmienia to oczywiście faktu ,że teraz "leżymy i kwiczymy"
Tu chodzi o brak pionu sportowego i zaciąganie ręcznego w momencie kiedy nawet bez tego pionu coś optymistycznego zaczyna się dziać...
Ja myślę że właśnie trener Michał uświadomił sobie że żaden skok na MP nie jest w planach. Lizanie sie z zarządem nic nie pomogło. Sukces w piłce jest możliwy tylko w skutek kilku szczęśliwych zbiegów okoliczności.
Dostał tak naprawdę 1 mln euro na transfery z czego 850 k utopił na Mihalika. Tak to polowanie na okazje typu Hanca czy Jablonsky.
Najrozsądniej budowaną drużyną była ta za czasów Zielińskiego, jego pierwsze okienko było bardzo dobre- 3 sprawdzonych w sile wieku zawodników do pierwszej 11. Rok później to już było zupełnie co innego. Pojawiały się jakieś Litauszkie czy Cunty - jakiś kosmos patrząc z perspektywy czasu.
Nie ma żadnego pomysłu na klub profesor, żadnej wizji. Ja po derbach rok temu przegranych w haniebny sposób całkowicie przestałem wierzyć w ten projekt. Puchar wygraliśmy mega szczęsliwie co miało prawo się zdarzyć raz na 17 lat. Przecież Arka, Zawisza, Jaga, Lechia w ostatnich 10 latach zdobyły to treofeum. A druzyny z Trójmaiasta dwa lata pod rząd były w finale.
- Edytowany
Jedyne najrozsadniejsze okienko prowadzil Podolinski.
- był problem na DP - sprowadzil Covilo
- Zawisza lecial z ligi? - sprowadzil pol roku wczesniej Sandomierskiego i Wójcickiego
niestety grojkom nie podobaly sie treningi i grano na pozbycie sie trenera (tej 100 tego Hiszpana z 90 minuty z Pogonia nie zapomne)
Jeżeli ktoś uważa, że ratunkowe pozyskanie Cabrery i Gola, któremu będąc na musiku, zaproponowano gigantyczne pieniądze, nazywa budowaniem, to chyba się nie porozumiemy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)