[quote='Jarek44' pid='1254268' dateline='1498159211']
Znaczy my się nie możemy wzmacniać tylko stworzyć wszystko od podstaw... Kruca bomba mało czasu.
[/quote]
Spokojnie, lata czekalismy, wrecz dziesiatki lat, wiec teraz jak widac pozytywne ruchy, to trzeba tylko modlic sie o konsekwencje do bolu. Ten sezon to sprzatanie burdelu po poprzedniku,wiec trzeba byc cierpliwym.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Pięknie Probierz sprząta. Odkurzanie i wietrzenie to podstawa higieny.
Pytanie tylko czy nowy trener wie, że u nas każdy transfer to poród pośladkowy, a jak się już urodzi, to zwykle jest to ciele z dwoma głowami.
No i trzeba jeszcze opłacić włodarza i jego blondynę.
[quote='MakuKSC' pid='1254278' dateline='1498159800']
Znaczy my się nie możemy wzmacniać tylko stworzyć wszystko od podstaw... Kruca bomba mało czasu.
[/quote]
Spokojnie, lata czekalismy, wrecz dziesiatki lat, wiec teraz jak widac pozytywne ruchy, to trzeba tylko modlic sie o konsekwencje do bolu. Ten sezon to sprzatanie burdelu po poprzedniku,wiec trzeba byc cierpliwym.
[/quote]
Mam taki dziwny niepokój, że wróci Tabisz z urlopu zapoda naszym dwóm twardzielom profesorowi i trenerowi pavulonu i będzie jak dawniej...
[quote='Jarek44' pid='1254293' dateline='1498160488']
[quote='MakuKSC' pid='1254278' dateline='1498159800']
[/quote]
[/quote]
Mam taki dziwny niepokój, że wróci Tabisz z urlopu zapoda naszym dwóm twardzielom profesorowi i trenerowi pavulonu i będzie jak dawniej...
[/quote]
Na wstepie dla organow scigania powiem,ze post ma charakter zartobliwy,ale skoro wraca z jakiejs tam wyspy, to laduje w KRK lub Pyrzowicach, obstawic lotnisko, dogadac sie z taryfiarzami, podstawic auto i wywiezc gdzies hen daleko, niech wroci po zdobyciu majstra.
- Edytowany
Podoba mi się jak goni te święte krowy po wybiegu i yebie na każdym kroku. Maja zapierdzielac a nie nie spocic sie cxasem...Podoba mi się że damskie pipki poszły na zieloną laczke... może j3dnak troszkę Budzika szkoda...tak tak Budzika i pisze to ja Kruszyna... ale resztę... za każdego bym się napić z radości jednak nie będzie mi to dane...
Teraz transfery do klubu sklecic ludów dobra plastelina na treningach i Coco jumbo i do przodu.
Jedna rzecz mnie martwi... STOPER MA BYĆ NA WCZORAJ. Ta pozycja jednak potrzebuję sporo męczy i treningów żeby się zgrać i doładować na boisku.
Ale wierzę że da radę..
Tak wiem. Pamiętam że jest Helik i Malarczyk... nimi jednak ligi możemy nie zwojowac... nie skreślam ale pasują lepsi od nich .
Byłem to zobaczyć na żywo i jestem pod wielkim wrażeniem intensywności treningu.Nie zaskoczyło mnie odejście Budzika .Z jego podejściem (raz mu się chce raz nie )nie miałby u Probierza co szukać .
Jak nie ma Budzika i nie będzie Cetnara musi mieć trener alternatywę lepszą .Kto ?To jest niewidoma .
Ja myślę że może to być Wasiliew .Wczoraj kilka osób widziało go w Krakowie a przecież ladacznicę na niego nie stać .
Trener zaprzeczył ale przypomnijcie sobie ile razy dziennikarzy robił w konia będąc trenerem Jagi :).
Niemal co tydzień kluczowi piłkarze mieli w następnym meczu nie grać z powodu ...rzekomej kontuzji a nagle zdrowieli .
To jest wytrawny pokerzysta jeszcze nie raz u nas będzie szopka (powie co innego celowo by zmylić konkurencje )
[quote='morata' pid='1253433' dateline='1498045296']
Radzę zacząć od obrony . Vasiliev to truskawka na torcie :D
[/quote]
Haha zostałeś wysłuchany Polczak, Wołąkiewicz, Brzyski, Bejan OUT.
Probierz podpisał 2 letnią umowę z nami liczyłem na więcej ale dobre i to mam nadzieję że ją wypełni do końca.
Sam jestem ciekaw jak to zostanie poukładane , liczę na transfery. Mamy ponoć 4 mln zł , da się za to kupić kogoś :)
- Słyszałem opinie, że w Cracovii zetrą się teraz dwa mocne charaktery, ale nie mam z tym problemów, bo w Jagiellonii miałem ośmiu właścicieli i dałem radę. Wiem, że z profesorem nadajemy na tych samych falach i po rozmowach widać, że obaj chcemy dobra klubu - powiedział jednak Probierz. Przekonamy się, jak długo potrwa ta sielanka.
Probierz jest - jak na polskie warunki - fenomenem. Cechuje go przede wszystkim wyrazistość, żyje przy ławce rezerwowych, co widać oglądając mecze prowadzonych przez niego drużyn. Ma swoje poglądy, których się trzyma konsekwentnie, na pewno pomaga mu w tym mocny charakter.
Nowy trener "Pasów" potrafi zbudować zespół, dobrać odpowiednich zawodników, nie potrzebuje na to wielkich pieniędzy, ale potrzebuje czasu.
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-co-oznacza-zatrudnienie-michala-probierza-w-roli-tr,nId,2408903#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
W tej chwili nie mamy obrony, skrzydłowych, nikogo na 8, 10. Olbrzymie zaległości w kondycji i motoryce (to jednak dopiero do poukładania w zimie) Prościej wyliczyć kogo mamy. Jest bramkarz, dwóch defensywnych ( jeśli Covilo jest do gry od pierwszego meczu) , dwóch napastników. (Szczepaniak może grać na skrzydle).[b] Mecz za 4 tygodnie. [/b]
Ja mu daje przynajmniej pół roku spokoju. Dopiero zimowe okienko i przygotowania kondycyjne powinny odmienić drużynę.
Dlatego będzie wagon z zawodnikami , pytanie tylko jakimi ? Probierz zawsze robił dużo transferów i te transfery często wychodziły . Liczę , ze u nas będzie równie dobrze .
Dwa dni Probierza a balon już mamy napompowany. Czekamy aż balast wróci z wakacji :)
[quote='Bishop' pid='1254420' dateline='1498203454']
W tej chwili nie mamy obrony, skrzydłowych, nikogo na 8, 10. Olbrzymie zaległości w kondycji i motoryce (to jednak dopiero do poukładania w zimie) Prościej wyliczyć kogo mamy. Jest bramkarz, dwóch defensywnych ( jeśli Covilo jest do gry od pierwszego meczu) , dwóch napastników. (Szczepaniak może grać na skrzydle).[b] Mecz za 4 tygodnie. [/b]
[/quote]
drugi mecz w Gdańsku za 4 tyg. bo pierwszy z Piastem za 3.
Troche kulisów
Nocne negocjacje i "bomba" w Krakowie. Jak Probierz przejmował "Pasy"
Filipiak widzi w nim dużą szansę na spełnienie swoich marzeń i ambicji o wielkiej, rzecz jasna w skali ligi, Cracovii. Wydawane, a raczej wyrzucane miliony złotych na zbudowanie silnej ekipy "Pasów" w ostatnich sezonach tylko potęgowały frustrację. Zatrudnianie dziesiątek piłkarzy i kolejnych trenerów nie przyniosło efektu, a historyczne, niesłychanie trudne do pobicia wyniki Probierza zrobione w Jagiellonii działały na wyobraźnię właściciela Comarchu. Skoro szkoleniowiec mógł osiągać świetne rezultaty w Białymstoku i mającej niższy budżet Jadze, dlaczego nie miałby dokonać tego przy Kałuży?
Znając życie, można przypuszczać, że Probierz zagwarantował sobie wolną rękę w zbudowaniu sztabu szkoleniowego, prowadzeniu drużyny i przyszłych transferów Pasów
Oprócz ewentualnych sukcesów z "Pasami" Probierz może ugrać coś jeszcze – udowodnić Wiśle, że warto było inaczej ułożyć z nim współpracę. Chodzi o piłkarzy (im Probierz nie pasował, więc wyprawili go w drogę, „szyjąc” mu buty) i kilku chyba już byłych wiślackich działaczy (od jednego z nich na odchodne, gdy honorowo zrzekł się części odprawy, usłyszał, że jest… frajerem). Probierz sam porzucił toksyczną współpracę, bo nie mógł znaleźć w niej sensu.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/michal-probierz-trenerem-cracovii-negocjacje-i-bomba-w-krakowie/nlcy50?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb
Przeskoczenie lokalnego rywala w tabeli – to na pewno jeden z maleńkich celów trenera, który mawia: Probierz wybacza, ale nie zapomina. Ekscytujące starcie już w sierpniowej, piątej kolejce, gdy probierzowa Cracovia zagra przy Reymonta.
Dwie decyzje mnie rozczarowały: chęć odpalenia Cetnara i "odpuszczenie" Kądziora (i cała szopka z tym związana).Na plus odpalenie Polczaka i Jendriska (Zieliński chciał ich odstawić).
Racja. Przecież dziś już piątek. [b]Pierwszy mecz już trzy tygodnie[/b] To tylko wzmaga moje przerażenie. Na dziś z "osiemnastki" jest do wpisania z 6-8 nazwisk. A resztę juniorami obsadzimy?
[quote='Yoozeff' pid='1254439' dateline='1498205526']
Dwie decyzje mnie rozczarowały: chęć odpalenia Cetnara i "odpuszczenie" Kądziora (i cała szopka z tym związana).Na plus odpalenie Polczaka i Jendriska (Zieliński chciał ich odstawić).
[/quote]
Żadnego odpuszczenia Kądziora nie było, to Damian zachował się jak dzieciak. Miał umówione spotkanie z Probierzem na czwartek, a na nie nie przyszedł, opuścił Kraków, za to do Probierza dzwonił... ojciec Kądziora. Troche to nie profesjonalne, gdy w imieniu 25-latka dzwoni ojciec, a sam zainteresowany nie stawia się na umówiony termin. Nie potrafi się zachować profesjonalnie to nie jest wart gry u nas.
Ale kto tu odpuścił .Trener miał mu zagwarantować plac za darmo ?Będzie mocna kadra i nie ma równych i równiejszych .To Kądzior i jego ojciec się przestraszyli wizją tego że trzeba będzie zap ....ać i bić się o 18 a już nie mówię o wyjściową 11 .
Trener ma robić Cracovię za którą bierze odpowiedzialność i jego pełne prawo do ustalenia kto mu pasuje a kto nie .
Cetnar ten z przed 2 lat świetny ale na tego z tamtego sezonu nie dało się patrzeć .
Zauważmy jedną rzecz trener nie cierpi leni ,pozorantów i to nie przypadek że poszedł Polczak ,Wołąk ,Brzyski czy Jędrisek .Nie dało się na nich patrzeć .Szczególnie na ich takie a nie inne podejście do gry treningów jednym słowem olewactwo .
Budzik umiejętności spore ale jak popatrzymy to tak 6-7 meczy zagrał świetnie ,6-7 tragicznie a reszta bardzo przeciętnie .Nie był to nigdy tytan pracy .Gość żyje w swoim świecie gitary .Jak by nie bał się popracować rok u Probierza to za rok grał by w reprezentacji i poszedł grać za dużą kasę za granicę .Wybrał inną drogę snucia i pozoranctwa ,
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)