[quote='hank' pid='1353617' dateline='1545566916']
Kamil przegrywa rywalizację ponieważ nie gra ,
[/quote]
A mnie się wydawalo, że jest dokładnie odwrotnie: nie gra, bo przegrywa rywalizację.
-
-
Kamil Pestka -powodzenia chłopaku w 1 drużynie !
[quote='gimli' pid='1353731' dateline='1545597327']
[quote='hank' pid='1353617' dateline='1545566916']
Kamil przegrywa rywalizację ponieważ nie gra ,
[/quote]
A mnie się wydawalo, że jest dokładnie odwrotnie: nie gra, bo przegrywa rywalizację.
[/quote]
nie "daje" mu trener grać ;) :D powinien mu DAĆ :D
Wtedy pewnie mu powie: Aaaa to Pestka! ;)
[quote='Miszczu2007' pid='1353642' dateline='1545570930']
W FM w takiej sytuacji Pestka byłby w mojej drużynie pierwszym zawodnikiem wchodzącym, a Siplak liczyłby się na LO i ŚO, więc w niektórych wariantach mogą grać razem. Jak już mamy sytuację taką jak teraz i potrzebne są punkty, a konkretne ustawienie obrony odpaliło, to już się nic przy tym nie miesza, póki ktoś nie zaczyna odwalać maniany. Gdyby następna kolejka była za tydzień, to bez wahania postawiłbym na zestawienie Rapa, Dytyatyew, Datković, Siplak, bo to zestawienie od dawna nie zawiodło, ale też nie można dopuszczać by taki zawodnik jak Pestka w ogóle nigdzie nie grał. Na skrzydło się raczej nie nadaje, ale Rapa też nie, a z braku laku tam występował i przydał się drużynie. Czasem wystawia się młodego celowo na innej pozycji, żeby nauczył się zagrań, które potem przydadzą mu się na swojej nominalnej, albo po to by odstawić kogoś kto gra słabo.
Pestka sprawdziłby się dobrze na pozycji wahadłowego w 3-5-2. U nas sprawdziłaby się przerobiona wersja tej taktyki. Siplak grałby wtedy lewego środkowego obrońcę, w środku Dytyatyev, prawy środkowy Helik/Datković, na prawej Rapa, a Wdowiak grałby zamiast drugiego napastnika, raz dryblując i dośrodkowując z prawej, innym razem schodząc z lewej ze strzałem, a czasem ściągając uwagę obrońców grając obok Hernandeza lub za napastnikiem. Aż bym pyknął w FM-a, ale zniechęca mnie fakt, że nie da się ustawić takiej pozycji Matiemu i zawodnicy mają parametry z ***** ;)
[/quote]
Już o tym pisałem na poprzedniej stronie..
[quote='gargamel9998' pid='1349542' dateline='1543753430']
Przecież możemy pogodzić i Siplaka i Pestkę. Wystarczy zagrać ustawieniem 5-4-1 (jakos nigdy nie wychodziliśmy 2 w napadzie) z wahadłowymi:
Pesković- Pestka; Siplak; Dytjatev; Datković/Helik/Rupa; Rupa/Diego
[/quote]
Odnoszę nieodparte wrażenie,że niektórym myla się podstawowe rzeczy: zawodnik jest dla drużyny czy drużyna dla zawodnika?
Trener ma burzyć coraz lepiej funkcjonująca taktykę, żeby próbować wprowadzić trudny i nie dający żadnych gwarancji sukcesu system gry tylko i wyłącznie pod potrzebę gry jednego zawodnika?
Tak czy owak, WESOŁYCH ŚWIĄT
A czemu miałby od razu burzyć obecną taktykę? Na treningach i w sparingach warto sprawdzać różne warianty, bo obecny może być dobry, ale niekoniecznie najlepszy.
Czemu pod jednego zawodnika? Raczej stricte pod aktualny skład.
- Edytowany
Trener powinien z drużyna wypracować kilka wariantów gry i w razie potrzeby drużyna powinna płynnie umieć takowe podczas gry zmieniać . Nikt nie każe na siłę zmieniać tego co dobra ale warto mieć w zanadrzu kilka niespodzianek dla rywali .
12 dni później
Kamil Pestka: Trener zadecydował, że mam zostać w klubie .
Kamil Pestka, młody obrońca Cracovii, ma ambitny cel na wiosnę.
- Zaczyna się trudny okres dla piłkarzy, prawda?
- Zawsze okres przygotowawczy jest ciężki, mamy wtedy po dwa treningi dziennie. Zimowe treningi są cięższe, bo trenujemy na sztucznej nawierzchni z uwagi na to, że zima jest dość ostra w Polsce. Wiadomo, że naturalna nawierzchnia jest lepsza dla nóg.
- Treningi są bardziej siłowe, niż latem?
- W ostatnich okresach mieliśmy siłownię, teraz pewnie też tak będzie. To taki okres, w którym można się wzmocnić
.- Dla Pana to nie pierwszyzna.
- Już trochę tych okresów zaliczyłem. Każda praca procentuje. Jak teraz mocniej popracujemy to efekt będzie na wiosnę.
- Wiadomo, że jesienią nie miał Pan miejsca w składzie Cracovii. Będzie Pan o nie walczył?
- Oczywiście, jak każdy zawodnik.
- Nie prosił Pan o wypożyczenie?
- Nie, trener zadecydował, że mam zostać w klubie i walczyć o miejsce w składzie. Liczę na to, że dzięki ciężkiej pracy w klubie, uda mi się pojechać na młodzieżowe mistrzostwa Europy i dobrze się tam zaprezentować.
- Wszystko się rozstrzygnie na zgrupowaniu w Turcji, gdzie macie zaplanowane cztery sparingi.
- Na tle mocnych sparingpartnerów, jak np. Partizan Belgrad można się będzie pokazać, a przede wszystkim czegoś nauczyć od rywali.
- Latem też mieliście mocnych rywali w meczach kontrolnych. Graliście też z Partizanem.
- Tak, przegraliśmy 0:1. Tak jak mówię, to mocny rywal, ale uważam, że do każdego sparingu każdy z nas się mobilizuje. Sparingi są po to, by sobie wywalczyć to miejsce w składzie. Podchodzę więc do tych meczów tak samo - z koncentracją.
- Cracovia jest w takiej sytuacji, że można powiedzieć, iż ma duża szansę na awans do ósemki, zgadza się Pan z tym?
- Na pewno sytuacja jest lepsza niż rok temu. Goniliśmy dopiero w końcówce, wtedy mieliśmy większą stratę niż teraz. Obecnie mamy do odrobienia dwa punkty, a i meczów jest więcej niż wtedy, bo dziesięć, a nie dziewięć. Wtedy nie udała się pogoń, a teraz praktycznie w jednym meczu możemy odrobić straty.
- Czeka Pana intensywne półrocze. W czerwcu zaczną się ME we Włoszech.
- Tak, czeka mnie bardzo ważny okres, można powiedzieć, że najważniejszy w dotychczasowej przygodzie z piłką. Każdy, składając mi życzenia noworoczne, pamiętał o tym.
- Czego życzono?
- Abym pokazał się z dobrej strony i drużynowo, żeby nam poszło.
- Wyjście z grupy byłoby sukcesem?
- Na pewno tak. - Kiedy pierwsze zgrupowanie?- W marcu.
za https://gol24.pl/kamil-pestka-trener-zadecydowal-ze-mam-zostac-w-klubie/ar/13790383
37 dni później
Dobre info bo chłopak musi grać !
Obrońca Pasów Kamil Pestka pozostałą część sezonu 2018/19 spędzi na wypożyczeniu w @ChrobryGlogowSA!
Jeśli idzie na wypożyczenie oznacza to, że przedłużył kontrakt co też jest b.dobrą wiadomością :exclamation:
Najlepsze możliwe wyjście z sytuacji dla zawodnika , który powinien grać regularnie .
Mógł grać w Valencii. Mógł grać w Rakowie. Zagra w Głogowie.
Nie do końca popieram takie metody, ale interesy MKS zabezpieczone. Oby teraz miał plac w klubie i młodzieżówce.
3 mieś w Chrobrym
Niech wróci silniejszy!
Powodzenia !
5 dni później
wywiad z Kamilem
https://www.laczynaspilka.pl/specjalne/wywiady/wywiad-kamil-pestka-przez-regularna-gre-w-chrobrym-na-mlodziezowe-euro1
Do tytułu wywiadu z Kamilem Przez regularną grę w Chrobrym na młodzieżowe EURO dodałbym - i do pierwszego zespołu Cracovii . :)
5 dni później
Kamil Pestka w 1 składzie w meczu Raków- Chrobry
Fajnie o to właśnie chodziło żeby chłopak grał a nie siedział na trybunach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)