dev , miałem troche inne info na początku. Jeśli masz rację to sorry. Wszystko na to wskazuje w każdym razie. Nawet rozmowy z moimi znjomymi z Sanoka. CHWDP.
-
-
KH Sanok - Cracovia 3:4 (Kibice nie dojechali, zatrzymali nasze autokary 15 km przed Sanokiem!!!)
Własnie wróciłem z podsanockiej wsi bo do Sanoka niebyło nam dane dojechać. Policja robiła wszystko zebysmy tam niedojechali i im to sie udało.Po zatrzymaniu autoakrów idziemy na piechote ,przeszlismy moze 1 km. Policji sie to niespodobało , zajechali nam drogę i zaczeli nas pałować (jeden chłopak od nas złamana ręka) potem gaz do autokarów. Droga powrotna w asyscie policj która na kazdym kroku sparwiała problemy :) Ogólnie wyjazd nieudany , całe szczecie ze chłopaki wygrali. Pozdrowienia dla ekipy autokarowej i dla tych co dojechali na mecz!! p.s. napinacz zdrowiej szybko :) !
Po prostu brak mi slow nie wiem jak to wszystko nazwac??? 4gwiazdkowa swinia jest wszystkiemu winna podobno gosc z Rzeszowa. A wszystko co sie dzialo jedna wielka prowokacja, obserwowalem to na trzezwo. TO JEST CHORY KRAJ policja eskortowala nas od Krakowa a 15km od sanoka przejelo nas ZOMO. Jesli klub po tym wszystkim nie zareaguje na dzialania bandytow w niebieskich mundurach to sie bardzo zdziwie. Moj pomysl na przyszlosc niech z nami na nastepne wyjazdy jedzie jakis dziennikarz ew. kamerzysta z jakiejs stacji i pokaze jak my kibice CRACOVII jestesmy w tym kraju traktowani. Dziekuje hokeistom za wynik niestety nie dane mi bylo tego ogladac dzieki sprawnie dzialajacej w majestacie prawa Policjii . PS :Nasz szanowny sponsorze wybicie szyby w jednym autokarze bylo spowodowane zagrozeniem zycia doslownie zrobili komore gazowa na pierwszych miejscach siedzialy kobiety i starsi trzezwi kibice , a pewno i tak zostanie kosztami obciazony klub. A panowie policjanci czy wedlug prawa ktorego tak zaciekle bronicie zeby nie zostalo naruszone czy mozna uzyc gazu w autobusie a osobom ktore chca wyjs na zewnatrz to wyjscie uniemorzliwiac poprzez palowanie. Koncze bo sie rozpisalem HOKEJOWY KLUB SPORTOWY CRACOVIA
Witajcie, jestem z tych szczęśliwców, którzy z autokaru dotarli na mecz. Faktem jest, że ogólnie rzecz biorąc była to prowokacja ze strony policji, ale chciałbym poruszyć inny temat.Po pierwsze jeden z "organizatorów" (ktory sprzedawał bilety w Enigmie) był najbardziej nawalony z wszystkich, nie dość, że nie pomógł kiedy było gorąco to jeszcze przeszkadzał, to skandal, jak dla mnie temu Panu już dziękujemy. żenada, żenada. 40 latek gorszy od młodych. my w ok 10 osób zostaliśmy przy autokarze i jako trzeźwi mniej lub bardziej zostaliśmy przewiezieni radiowozami pod lodowisko, wybaczcie panowie, rozumiem że pyty zrobiły straszne bydło potem, ale szczerze mówiąc my dzięki nim dostaliśmy się na mecz. przynajmniej mieliśmy okazję wspomóc naszych. mam nadzieję, że wszyscy wrócili, z powrotem wracaliśmy pociągiem, tam piliśmy długo Wasze zdrowie> Wielkie dzięki dla Czarnych, a kibice Sanoka to najbardziej prymitywne,bezhonorowe, tchórzliwe gnidy jakie widziałem, my zamknięci w klatce a oni z daleka rzucają butelkami, a do Krakowa żaden nie przyjedzie, to pewne. zgadzam się ogólnie poziom Sanokiej policji, kibiców żałosny, podziękowania tylko dla jednego z działaczy tamtejszych (?), który wyprowadził nas z lodowiska. mam nadzieję, że wszystkie Pasiaki i Pasiaczki są całe, zobaczymy się w niedzielę, a za tydzień Sanok czeka mały najazd. (chyba większość policji zgarniała naszych z drogi a zaledwie mała część ochraniała mecz, absurd!!!) Pozdrawiam
mecz na 100 % jest o 17.00!
Tak szukam i szukam i chyba nigdzie nie ma gratulacji dla Tychów!! Zdobyli wczoraj brazowy medal mistrzostw Polski!
Kongratulejszon!
Dotarłem na drugą tercją. Mecz niezły, i trzeba przyznać że Cracovia była po prostu lepsza!Dwie ostatnie brami dla Sanoka to raczej efekt pewnego rozprężenia.
Zawsze myślałem, że mamy najgorszą halę w Polsce - MYLIŁEM SIĘ !
Sanoczan prawie pełna hala, ale jak na tą ilość, to dopingiem mnie nie zachwycili. Zrobili jakąś tam oprawę, fajnie im wychodził okrzyk inicjowany przez spikera. Widziałem też tych od głośnika ;), dzieciaki, ale fajnie że im się chce. Poza tym w powszechnym użyciu trąbki! i terkotki.
Po meczu my staliśmy w klatce, a cała hala wychodziła wyjściem niedaleko nas. Oczywiście zaczęło się rzucanie w nasz sektor. Najpierw śnieg , potem masa butelek. My pokazaliśmy , że nie tędy droga i nie odrzucaliśmy tego szkła bardzo długo, jednak w końcu cierpliwość się skończyła, i poleciało kilka tulipanów w ich stronę. Byli bardzo zaskoczeni. Zaśpiewali byśmy wyszli z klatki. NIe trzeba było dwa razy powtarzać ale pały nas zaczęły okładać. Na nasze zaproszenie napinacze nie odpowiedzieli! Co ciekawe , pał było ze 30 + ochrona, nie byli sobie w stanie dać rady gdyby Sanok tą ilością ruszył, ale Sanok to żadna ekipa ... Oni "coście tak cicho" - my: "nie ma z kim gadać" takie tam. W końcu wyszliśmy i spokojnie dojechaliśmy do Krakowa, mijając nasze skatowane autokary, z których na mecz dotarło ledwie kilka osób taryfami i stopem.
Dołączę jeszcze specjalne podziękowanie dla Bisia , Ani i Denona.
PS. Z dedykacją dla rych rzucających w nas frajerów "PWIEDZCIE CWELE, ILE WAS BĘDZIE W NIEDZIELĘ!"
CHWDP nic dodac nic ujac
(tez bylem w tych autobusak ale udalo mi sie dotrzec na koniec 2 tercji)
Bardzo sie temu dziwie że nie wrzucili do autokarów cyklonu B ... Bo oni są do wszystkiego zdolni ...
Podobnie jak w Staszowie nie patrzyli że są starsi ludzie czy kobiet i dzieci ...
Przekonałam sie ,że w całej Polsce policja jest taka sama !!!
Krwinki BIAŁE i CZERWONE w PASY układają się !!! W Naszych żyłach płynie BIAŁO-CZERWONA krew !!!
Człowieku w Staszowie to się nas wystraszyli i dlatego zrobili to co zrobili!!!
Pamiętam za parking zapłaciłem facetowi 2zł a on wydał mi 5zł :D
Ale tu to sami byli prowokatorami!!! Wyobraź sobie, że w tym autokarze były kobiety i dzieci!!!
Istna paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dotarłem razem z sir Lancelotem, więc nie mam chyba nic do dodania...
mimo zwycięstwa smutny to był wyjazd...
czesć nie byłem na meczu ale jestem ciekaw czy wtej sprawnie zostanie wogule coś będzie ruszone
Warto też dodać że sanoccy kibice odpowiedzieli na apel swych internetowych napinaczy , spieli sie i nie pluli na głośniki co musiało kosztować ich dużo zdrowia patrząc jaką radośc sprawialo im np. skakanie po budce sędziego bramkowego.Drodzy sanocznie jestescie żałośni jak mało kto. Pozdrowienia dla Czarnych Jasło.
Kebab, o co ci chodzi.? Przetłumacz to na polski język. Nie zaniżaj poziomu ! Albo wyemigruj do Sanoka.....
kropidło kim ty jestes że mnie pouczać a wyemigrować to możesz ty bo ja niemam zamiru od cracovii odchodzić
Kebab weterana mozna posluchac i sie nie rzucac starsi maja swe prawa musza ponazekac na malolatow;-)
Kochany, przepraszam, nie chcę Ci dokuczać, bo jestem Twoim bratem w wierze. Chodzi mi o to, żebyś się starał.
Pozdro
Wiadomość zmieniona (13-03-04 17:12)
a co do mojej pisowni to jestem zabardzo pijany że zwracać uwage nato co pisze
witam!
Ja też byłęm pod sanokiem...
1 raz spotkałęm się z takimi ch..... w mundurach!
Były już przejścia , ale to to już przesada!
Mam pomysł na jedno wytłumaczenie zachowania "psiarni"---chyba żony im
od dłuższego czasu "nie dały".....
mam nadzieje że za tydzień będzie lepiej
craco - piszesz,ze gdyby sanok ruszył to ochrona nie dałaby sobie rady - butelkami rzucała w was grupa bezmózgich podpitych pseudokibiców - nikt normalny nie chciałwas atakować, nic nie poradzę,że jak słusznie zauważyłeś obok "klatki" wychodziła prawie cała publiczność - większosć się zatrzymała,a atakowali was debile, o których nie chce mi się nawet pisać - przykro mi i prawie całem umiastu,ze grupa rozwydrzonych podpitych bedili psuje nam opinię - w swoim imieniu mogę tylko przeprosić za tych ....
moim zdaniem nieco przesadzacie z jakością dopingu - do momentu strzelenia drugiej bramki dla craxy prawie idealnie,później rzeczywiscie większośc to bluzdgi i gwizdy na craxę, ale po reprymendzie w 3 tercji znowu było w miarę normalnie - sami piszecie,że w nowosielcach przejęli was zomo-wcy - to brygada z rzeszowa, więc pisanie o wyładowywaniu przez wieśniaków (sic!!!) frustracji jest co najmniej śmieszne - potraktowali was beznadziejnie,ale wiecie dobrze jak oni się zachowują - nie utożsamiajcie publicznosci sanockiej z tą grupką matołów,którzy gdyby przyszło do jakiejś zadymy uciekali by w podskokach - jesteśmy oburzeni ich zachowaniem i tym,że nie reagowała ochrona - co do przebiegu meczu to nie barzdo zgadzam się z tobą craco - pierwsze minuty to wzajemne badanie,bez szalonych ataków,bramka kosteckiego wydawałoby się ustawiła mecz,ale błedy obrony - cholewa był chyba najsłabszy na lodowisku - ich prezenty sprawiły,ze horny po dobitce wyrównał - gdzie byli obrońcy????
Kropidlo: pytanie, czy w tej sprawie bedzie cos ruszone, jest bardzo na miejscu. wladze klubu nie powinny tak tego zostawic. pozostaje pytanie, o co chodzi Tobie :)
Brajt komu Ty chcesz się przypodobać ?
Zmieniłeś się od czasu Twoich "urodzin" na forum.
ogólnie 1 tercja prowadzona w bardzo szybkim tempie - druga rozpoczęłą się z przewagąsanoka 5:3, ale oddaliśmy na wasza bramke chyba 2 strzały, później kolejny błąd obrony - po prostu odjechali od malinowskiego i ten trafił po raz drugi do bramki - ta bramka wprowadziła ogromną nerwowość w poczynania naszej drużyny, a cracovia poi prostu grała mądry hokej - ta tercja dla was zdecydowanie - wydawało się, że w 3 sanok rzuci się do odrabiania strat,ale to craxa w krótkim odstępie zdobyła 2 bramki - zbyt dużo wolnego miejsca dla pawlika i strzał do pustak stebleckiego w przewadze - odnośnie tej jednej kary mam uwagi - starcie stolarika z waszym zawodnikiem moim zdaniem nie zasługiwało na ukaaranie- ale nie ma co narzekać na pracę szota - po opiniach na jego temat byłem pod wrazeniem jego pracy - choć stwierdzenie do spikera,żeby powiedzieć "tej hołocie" psuje nieco moje zdanie o nim - śmieszne jest stwierdzenie o ropzrężeniu - bramka na 2:4 była wynikiem dokładnego rozegrania pod wasząbramką, a po wycofaniu bramkarza stolarik strzelił z kilku metrów
mecz był wyrównany, aha zapomniałem dodać,ze po bramce na 2:4 mieliscie 2 sytuacje pod bramką,gdy w roli bramkarza wystąpił kostecki, dwa razy również krązek mijał naszą pustą bramkę - ja cieszę się,ze nasi gral ido końca, mam nadzieję,że uwierzyli, ze nie wszystko stracone - zawiódł mnie trochę pierwszy atak -marcin niemiec grał z gorączką,ale maciek mermer i radwański - po prostu potrafią grać lepiej - o cholewie już pisałem - ja nie widziałem meczu w jego wykonaniu,by nie podawał krążka na kij rywala, a to,ze mimo wielu okazji nie potrafił "klepnąć" na bramkę bez zatrzymania krążka po prostu w moich oczach go dyskwalifikuje
ŻYCZĘ WIELU SPORTOWYCH WRAŻEN DZIŚ NA SIEDLECKIEGO, ale WIERZĘ,ŻE STAN PLAYOFF BĘDZIE WIECZOREM JUŻ 1:1
o kur... ale nas ten komendant w ch.. zrobił. Powiedział, że na obiekt nie są wpuszczani nietrzeźwi a tu kolega (jak widać prawdziwy kibic) z Sanoka pisze, że to pijane małolaty rzucały w naszych kibiców.
Widać po prostu mieliśmi nie dotrzeć na miejsce.
Brajt, popieram Twoje słowa. Prosiłem o poprawną polszczyznę, jako że na forum Sanoka jest ona katastrofalna. Nam nie wolno zejść poniżej pewnego poziomu, bo jesteśmy fanami wielkiego pod każdym względem Klubu ze Stołecznego Królewskiego Miasta Krakowa, Klubu o nazwie dumnie brzmiącej - Cracovia . Jeśli popełniłem jakiś nietakt - to wszystkich braci w wierze przepraszam.
Wiadomość zmieniona (14-03-04 14:06)
Sir Lancelot jak jeździsz z milicją to jesteś dla mnie najwiekszą ŁAJZĄ wiesz co to jest " W jedności Siła " ?? taki z ciebie kibic pasów że wolisz zostawić swoich " ziomków" i zniżyć sie do takiego poziomu żeby być podwożonym przez milicje pod lodowisko ?? brak mi słow!!! tO MY krzyczymy i protestujemy ze bez wzystkich nie pojedziemy a tu znajduje sie taki typ i jeszcze kilku takich jak on!!!!! a pomyślałeś może co by zrobili z ta grupą " pijanych " ??????????????? Moze zawieźli by ich na izbe aby poprawić finanse a może pałowanko gdzies w jakimś Pcimiu Dolnym ???? ale co ciebie może to obchodzic.!!!!! . Zero szacunku dla ciebie brzydze sie takimi jak ty !!!!
Ps. idz na <....> to bedziesz mieć regularnie podstawiane autobusy po meczach!!!!!
Wiadomość zmieniona (14-03-04 13:49)
chyba jednak nie masz racji - znaleźli pretekst - kilku wstawionych, jak sami pisaliście wystarczyło by was zatrzymać - cześc jednak dotarła na lodowisko - naprawdę wstydzimy się za ten incydent z butelkimi
TRZYMAM KCIUKI ZA SANOK
a tak naprawdę,to - pisałem to jeszcze przed pierwszym meczem - chciałbym by sanok,krakow,bytom i zaglebie gralo w 1 lidze - POWIĘKSZYĆ LIGĘ
wykasowac
Wiadomość zmieniona (14-03-04 23:29)
Drogi tomuska, tak bardzo się cieszę, że mówisz ludzkim głosem, bo myślałem o mieszkańcach Sanoka jak najgorzej. Ty jednak budzisz (jako jedyny) naszą sympatię, dlatego chciałem Ci dać serdeczną radę: porzuć wszelką nadzieję na sukces, bo rozczarowanie raczej bywa gorzkie ...
Wiadomość zmieniona (14-03-04 14:35)
wykasowac
Wiadomość zmieniona (14-03-04 23:30)
Kropidlo: w takim razie ja przepraszam, nie zrozumialem, ze chodzi Ci o poprawna polszczyzne
bgd: ?????? Kropidle zadalem konkretne pytanie i dostalem konkretna odpowiedz (ze chodzi o poprawnosc jezykowa). a to, ze nie bylo mnie w Sanoku, nie znaczy, ze nie moge stwierdzic, ze klub powinien cos w tej sprawie zrobic. chocby po to, aby nastepnym razem wszyscy kibice zostali wpuszczeni.
obu Panow - Kebaba i Kropidla (zebys mi czegos nie zarzucil: pisani w kolejnosci alfabetycznej, tudziez w kolejnosci wypowiedzi) - nie znam (ani osobiscie, ani ze slyszenia, ani nie sledze z lupa ich bytnosci na forum), wiec sugerowanie, ze chce sie ktoremus przypodobac, uwazam za nietakt.
Wiadomość zmieniona (14-03-04 23:28)
kropidełko kochane :) WIARA GÓRY PRZENOSI, A JA WIERZĘ SZCZERZE
zaświadczam,że ludzi jak ja jest w sanoku tysiące - normalni, garstka bluzgających i rzucających butelki nie powinna być dla was reprezentatywną grupą - czasem jednym głupim nieprzemyślanym słowem i nie sprawdzoną plotą można wyrządzić krzywdę - jesteśmy takimi samymi POLAKAMI jak wy, więc śmieszą mnie grypsy niektórych z was,ale nie chce mi się z nimi polemizować :) wy też powinniście lekceważyć te chore wypiski niektórych - nielicznych mieszkańców mego miasta :)
sportowe pozdrowienie - HEJ HEJA HEJA STS MISTRZEM HOKEJA :)))
a po meczu mam nadzieję napiszecie co się tam u was działo :)
WIERZĘ W SANOK :)
poczytam chętnie waszych opinii na temat przebiegu meczu
To z forum Sanoka:
Ciekawy jestem czy coś wam wiadomo o 2 autobusach Krakowskich kibiców jadących na mecz do Sanoka. POnoć policja jeździła po wsi i kazała ludziom uciekać i w domach sie zamykać. Potem jakaś demolka na stacji w Zarszynie i w końcu spotkanie policji z grupą antyterrorystyczną z Rzeszowa w pobliżu torów w Pisarowcach. Słyszałem o jakichś gazach łzawiących w autobusie. Potem jak jechałem o godzinie 21.00 do Krosna widziałem mnóstwo szkłą na drodze. Ponoć wyszklono w autobusie większość szyb.
Kibice z Krakowa zaczęli wydzwaniać po taxi do Sanoka tak chcieli sie dostać na mecz. Ale taksówki zostały zablokowane przy wyjeździe z Sanoka.
Brzmi to straszliwie. Nie wiem co się tam działo, ale szkoda, że tak się to skończyło. Chyba "chwilowo" klub takich akcji nie będzie powtarzał.
Sorki ale ktore 10 osob zostalo przewiezione?? Ja dotarlem na lodowisko ale po wojnie z policja. Wkoncu zatrzymalismy jakis samochod i w 3 dotarlismy rowniez na koniec 2 tercji. A od panów organizatorów to prosiłbym równiez z dala bo mieli racje, kłocili sie w słusznej sprawie.
Karvin podziekowanie od Roberta i odemnie za załatwienie powrotu z Sanoka bo byłoby krucho.
Wiadomość zmieniona (15-03-04 14:46)
Data: 14-03-04 13:46
Sir Lancelot jak jeździsz z milicją to jesteś dla mnie najwiekszą ŁAJZĄ wiesz co to jest " W jedności Siła " ?? taki z ciebie kibic pasów że wolisz zostawić swoich " ziomków" i zniżyć sie do takiego poziomu żeby być podwożonym przez milicje pod lodowisko ?? brak mi słow!!! tO MY krzyczymy i protestujemy ze bez wzystkich nie pojedziemy a tu znajduje sie taki typ i jeszcze kilku takich jak on!!!!! a pomyślałeś może co by zrobili z ta grupą " pijanych " ??????????????? Moze zawieźli by ich na izbe aby poprawić finanse a może pałowanko gdzies w jakimś Pcimiu Dolnym ???? ale co ciebie może to obchodzic.!!!!! . Zero szacunku dla ciebie brzydze sie takimi jak ty !!!!
Ps. idz na <....> to bedziesz mieć regularnie podstawiane autobusy po meczach!!!!!
Dev, dość mocne są Twoje słowa, ale nieszczególnie mnie ruszają, po pierwsze nigdy nie zależało mi bardziej na niczym niż na dobru Pasów, wiele bym oddał za klub, wiem , że mój pogląd nie jest popularny, ale skoro przejechałem tyle kilometrów, to zrobiłem to po to, żeby wspomóc naszych z trybun i to uważam za podstawę. to ja byłem na trybunach a nie Ty... przykre, że brzydzisz sie mna ale mysle, że takie uczucia powinienes zostawic dla sąsiadów, nie każdy musi sie napier...ać, i wierz mi, że obchodzi mnie los Pasiakow. mysle, ze nikt nie chcial jechac z policja ale był to jedyny sposob dostania sie na mecz a o to nam chodziło. szacunek dla wszystkich Pasiaków. Do tych "pijanych" (jak piszesz)tez. wiem co to jest "w jedności siła" może szerzej ją pojmuję... z całym szacunkiem dla Ciebie Dev licz się ze słowami. Możesz dalej mnie obrażać ale z serca Pasów mi nie wybijesz, tak, taki ze mnie kibic Pasow. policje mam w dupie, liczy sie dla mnie jedno.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)