[quote='mta' pid='1228640' dateline='1490138507']
W żadnej poważnej lidze, żaden gracz nie staje w ten sposób tyłem do bandy, bo wie czym to grozi - ale widocznie Ty obejrzałeś więcej hokeja i wiesz lepiej - może, tego nie wiem. Ludzie zaczęli buczeć po zachowaniu innego waszego, który naskoczył na naszego, a później na sędziów, a nie na chłopa, który zjeżdża z rozwaloną głową.. szanujmy się.
[/quote]
Generalnie to nie muszę w ogóle oglądać hokeja. Już z Twojego postu wynika że próbujesz obronić sprawę, której się nie da obronić. Klasyczny przykład gdy wmawia się ofiarze że napastnik jest ofiarą bo przecież wypadało skorzystać z okazji. W poważnych ligach po takim zachowaniu Semorad zostałby skasowany, co jak mniemam rozumiesz, skoro rzucasz hasełka o "wie czym to grozi". Bandyckie zachowanie, ale mi to obojętne czy mu przyklaskujesz. Liczę na rewanż i połamanie Semorada, bo w poważnych ligach tak już jest. Prawda?
Radziszewski już taki jest że lubi szturchnąć od czasu do czasu. Wczoraj bez kar, choć w jednym przypadku byłem pewny że wyłapie.
Co do gwizdów i przyjemności. To jest hokej, po i finał porównywanie tego do eksktraklasowych meczyków z innymi naszymi zgodami jest bezsensowne. Mam przypomnieć rozgrzanym głową 2-2 z Poznania? Jeszcze te 5-0 w finałach może przyprawiać o mega wkurw. W świecie idealnym powinno to wyglądać inaczej na trybunach, ale ... dajcie znać jak się w takim znajdziemy.
-
-
Play - Off 2017 !!! Walczymy o 12-te złoto !!!
Na tym etapie nic się już nie da zrobić, a było już widać gołym okiem w półfinałach, że ci sędziowie niszczą hokej.
Gdybyśmy mieli normalny Zarząd PZHL, wynajęliby na finały zespół sędziów z Czech, Słowacji albo i Białorusi - w każdym z tych krajów są sędziowie międzynarodowi, którzy sędziowali na MŚ, w CHL, może nawet na Olimpiadzie. Na to pieniądze powinno dać Ministerstwo Sportu, i podejrzewam, że by dało.
Natomiast wypuszczenie z reki prowadzenia 2:0 to jest ponury prognostyk. Nie chcę demotywować drużyny w walce o złoto, ale póki nie wygrają pierwszego meczu, czarno to widzę.
Wygrają dziś.
- Edytowany
Już płaczą.
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,42793,protest-gks-tychy-dotyczacy-1-meczu-finalowego-.html
Pomijając już zwykłe "chciejstwo" kibica, nasza wygrana dziś zwyczajnie podniosłaby atrakcyjność finałowej batalii.
- Edytowany
zgoda nie zgoda - co za roznica...rozne druzyny przyjezdzaja w rozne miejsca i na kontuzjowanych się nie gwizda...w Tychach widocznie nowa moda...
Kara Kisielewskiego była za atak na Semorada po rzuceniu na bande Rompkowskiego, za co Urbanowicz dostal nie wiem, ale pewnie pyskował...wiadomo ze trzeba bronic swoich ale musimy myslec o konsekwencjach, bo konsekwencja tego bronienia było to ze graliśmy w osłabieniu zamiast grac przez 5 minut w przewadze i mieć szanse na podwyższenie wyniku - także tutaj zawiodl nasz rozsadek (ciężko o niego w emocjach).
Kara dla Semorada sluszna i dobrze ze odpocznie, a pieprzenie ze nie staje się przodem do bandy...to pieprzenie, no ale jak ktoś jest takim znawca ze wie ze w zadnej lidze się tak nie staje...no coz, w każdej lidze znajdzie się idiota który będzie chciał zrobić krzywdę innemu.
Kara dla Bepierszcza - dyskusyjna, wjechal barkiem w gowe Kalusa gdy ten już nie miał krazka - także kara na pewno, pewnie normalny sedzia dalby za przeszkadzanie,no ale...
w ogole postawa sedziow mizerna...niestety
Przegralismy z własnej winy, bo Tychy wcale nie zagraly lepiej - jak zaczniemy grac rozsądnie przede wszystkim w obronie i wykorzsytywac slabosc psychiczna przeciwnika to szale latwiej będzie przechylić na nasza korzyść...no ale latwo powiedzieć. Wywiezc jedno zwycięstwo z Tychow będzie sukcesem.
co do transmisji to stronniczy komentarz tych pajacow był mocno wkurwiajacy...bo jak my faulowalismy - np. McPerson to ze brutal i ze powinna być kara meczu, ale już Bepierszcz zagral nierozważnie, ale zdarza się, nie powinno być kary, bodiczek..
Tych którzy zachwycają się Kolarzem nie rozumiem...gość stal 4-5 metrow przed bramka i miał przed sobą tyko rozkraczonego Radzika...zachwycal bym się tu asysta i przeglądem pola przed podaniem a nie strzalem-pewnie 80% zawodnikow by to strzelilo, no ale Kolarz się zemscil wiec medialnie brzmi...
Walczmy.
Jakby Urbanowicz pyskował to powinien dostać dychę a nie dwójkę
Widzę, że tu spora część forum pierwszy raz była w Tychach :D
Słonecznik z kapturów wytrzepany? :D
Trzeba dzis wygrac bo inaczej moze byc po zabawie.
Po zabawie było rok temu przy stanie 3-2 jak to się skończyło w Tychach pewnie pamiętają :)
[quote='sterby' pid='1228678' dateline='1490174434']
Widzę, że tu spora część forum pierwszy raz była w Tychach :D
Słonecznik z kapturów wytrzepany? :D
[/quote]
Gorzej bo i naszym się ten slonwcznij udziela... :D :D
Kulisy wczorajszego meczu https://www.youtube.com/watch?v=ATWQQ0NjHlY&feature=youtu.be
[quote='RobertoBaggio' pid='1228655' dateline='1490166715']
Nie podobalo mi sie zachowanie publicznosci.Tak wyglada zgoda ? To Tyscy powinni sobie wyjasnic u siebie.Ja nie rozumiem dlaczego nie moge napisac o czyms co mi sie nie podoba .A Cracovia to nie zlodzieje !!!
[/quote]
Pełne poparcie - to "złodzieje" było śmieszne za pierwszym razem, ale to jest teraz część folkloru w Tychach.
- Edytowany
[align=center][url=http://www.use.com/f009249c55a9a38e3391][img]http://www.use.com/images/s_2/f009249c55a9a38e3391.jpg[/img][/url]
[url=http://www.use.com/f009249c55a9a38e3391][img]http://www.use.com/images/clicklarge3.gif[/img][/url]
[align=left]Specjalnie dla tyskich kibiców trochę o przepisach:
[size=small][font=sans-serif]ARTYKUŁ 124 – ATAK W OKOLICY GŁOWY LUB SZYI
DEFINICJA: Gracz, który atakuje, kieruje uderzenie jakąkolwiek częścią ciała lub sprzętu w głowę lub szyję przeciwnika, lub nakierowuje, uderza głową przeciwnika o szyby ochronne lub bandy. Artykuł ten nie dotyczy sytuacji związanych z uderzeniami w głowę lub szyję, które zdarzają się podczas bójek.
i. Nie istnieje prawidłowy, czysty atak na głowę. Niezależnie czy przypadkowy czy celowy, każdy bezpośredni atak na głowę lub szyję będzie ukarany.
ii. Gracz, który kieruje atak na głowę lub szyję przeciwnika będzie ukarany jedną z kar:
1. Karą mniejszą plus karą za niesportowe zachowanie;
2. Karą większą plus karą meczu za niesportowe zachowanie;
3. Karą meczu.
[b]iii. Gracz, który powoduje kontuzję lub lekkomyślnie zagraża zdrowiu przeciwnika przez akcję ataku na głowę lub szyję, będzie ukarany karą meczu.[/b][/font][/size]
Widać wyraźnie atak na głowę, czy też okolice głowy. Dodam, że wcale nie musi być to atak łokciem. Powtórzę, że przepis mówi o ataku w okolice szyi lub głowy. Co więcej: nie ma czegoś takiego jak czysty atak na głowę.
Poza tym czerwonym kółeczkiem pozwoliłem sobie zaznaczyć, gdzie jest krążek.
I jeszcze to p...nie Jobczyka: "kontrowersyjny faul", "idzie czysto w zawodnika".... unosząc wyraźnie rękę.
W tej sytuacji protest GKS Tychy uważam za żenujący.
[/align]
[/align]
Protest GKS to standardowa procedura, gdy organizacją, która prowadzi rozgrywki kierują idioci. Burdel panuje spory, a nóż się uda. Przecież pan z TV powiedział że faul kontrowersyjny! GKS żada zmiany decyzji, ot co.
Może w Tychach mają inne przpisy.
Tychy straciłyby swoją tożsamość jakby na hali nie było słonecznika i złodziei :D
- Edytowany
@torreador - kulturka pierwsza klasa widzę, chapeau bas.
Ta dostał 2 minuty za wejście w Zigardiego, a powinen dużo więcej - http://sport.tvp.pl/29594189/phl-final-1-gks-tychy-comarch-cracovia-mecz - 30:25, a przy 30:40 ewidentnie widac ruch s trone naszego bramkarza, ale może twoim zdaniem to jest inne zachowanie; i jak on go chciał ominąć to tak jakby powiedzieć, że pijany kierowca nie chciał zabić na pasach - ale po co wsiadał za kierownice?
Nie bądź zabawny.Dobrze, że Kalus jest święty, szkoda że łokci Urbanowicza notorycznie wykonywanych nie widzisz jak choćby przy boksach kar w minutach międz 1 a 10 pierwszej tercji, czy też dziwnych zachowań Radziszewskiego.
Ja jakoś nie napisałem, że kara dla Semorada z kosmosu się wzięła czy też kilka innych kar dla nas. Także na spokojnie, bez emocji polecam ten mecz obejrzeć jeszcze raz i włączyć ową obiektywność. A i bez odbioru bo jak widać nie ze wszystkimi jednak można podyskutować.
To jest walka o majstra i ma być twardo - taki sport. Nie bądźmy żydowskimi płaczkami.
Sędziowie nie od dziś rozdają kary uznaniowo na zasadzie tu nie zdążyłem to później gwizdnę co innego, tam przesadziłem to oddam w innej sytuacji itp itd. Taki kleparz i targowanie się z własnym sumieniem żeby było po równo. A że są słabi to wychodzi jak widzimy.
Nas nie lubią nigdzie, nie ważne zgoda, czy kosa i tak będą gwizdać i wyzywać. A że się czasami przy tym kompromitują to przecież ich wizerunek.
Wczoraj przegraliśmy, choć prowadząc 2:0 nie miało prawa się to zdarzyć. Trzeba ścisnąć zady i do przodu show must go on !!!
Czy Rompkowski dzisiaj zagra? Jeżeli tak, to koniecznie w kracie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)