jako ciekawostkę dodam ze około setka naszych nie dojechała na ten mecz. Zatrzymani po drodze , trzymani około 6 godzin i zawróceni. Ten sam los podzieliła ekipa Górnika Zabrze wraz z Katowicami którzy jechali zaraz za pasiastą grupą
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
Dzisiejszy mecz rozpoczniemy w takim składzie: Artur Boruc - Bartosz Bereszyński, Thiago Cionek,Michał Pazdan,Artur Jędrzejczyk- Paweł Wszołek,Grzegorz Krychowiak,Jacek Góralski, Krzysztof Mączyński,Bartosz Kapustka - Łukasz Teodorczyk.
[quote='ronnie79' pid='1198718' dateline='1479148672']
Dzisiejszy mecz rozpoczniemy w takim składzie: Artur Boruc - Bartosz Bereszyński, Thiago Cionek,Michał Pazdan,Artur Jędrzejczyk- Paweł Wszołek,Grzegorz Krychowiak,Jacek Góralski, Krzysztof Mączyński,Bartosz Kapustka - Łukasz Teodorczyk.
[/quote]
:( :( :( :(
Goralski w pierwszym... Szkoda ze nie Damian :( :(
nie wiem jak jest u Was, ale mi brak Lewego. Dla mnie jest to gracz, dla którego włączam telewizor i delektuje się jego kopaniem piłki. Rozumiem jednak decyzje zawodnika oraz sztabu trenerskiego. Zrobił w tym roku wszystko dla kadry, ratował punkty, dźwigał gdy nie szło - prawdziwy kapitan. Dzisiaj czas na zmienników, pooglądamy :0
- Edytowany
"Arogancja i prostackie wywyższanie."-to komentarz sekretarza prasowego reprezentacji San Marino, na wypowiedź Thomasa Mullera, w której wyraził swoje wątpliwości co do sensu rozgrywania spotkań z tzw. kelnerami. O samym Mullerze powiedział:"Takich ludzi można przebrać w najnowszą kolekcję Adidasa, ale pod spodem wciąż będzie wieśniak, który myśli, że białe skarpetki idealnie pasują do sandałów. "
ŚWIEŻO MALOWANE
Gol Mesiego: Argentyna - Kolumbia 3-0
https://twitter.com/TyCSports/status/798672488251043840
130 dni później
uffffff....słabszy mecz naszej repry. Linetty, dramatycznie słaby, Lewandowski w wolnych, już jest mistrzem, mało Błaszczykowskiego. Przy remisie Rumunii z Danią, te trzy punkty to rzeczywiście jak autostrada na MŚ.
...Zieliński to nowe objawienie naszej piłki...widać, że potrafi grać z południowcami.
Gra nie porywała, ale trzy punkty są i to jest najważniejsze. Teraz dojechać Rumunów w czerwcu i mundial praktycznie pewny.
Nie wiem, co trzeba by zrobić, by nie awansować w takiej sytuacji. Cieszy, że przy słabszej dyspozycji szczęście nam dopisuje, czyli błysk geniuszu naszych perełek.
To był mecz przypominający grę w pucharze Polski między drużyna ekstraklasy grającą na wyjeżdzie z drużyna z niższej ligi. Nie oszukujmy się Polska gra teraz bardzo dobry football. Lewandowski klasa sama w sobie, dla mnie to najlepszy player w historii Polski, no bo kto inny? Gdzie te czasy gdy kopaliśmy się po czole i po autach (Hajto). Z grupy wyjdziemy z palcem w ... nosie. Obawiam się jedynie takiej klątwy że drużyny które grupy wygrywały w cuglach zazwyczaj na mistrzostwach szybko odpadały. Mam nadzieję że w tym przypadku będzie inaczej.
Bez dwóch zdań mamy najzdolniejsze pokolenie piłkarskie od czterdziestu lat. Obawiam się jednak, że wiele nie osiągnie, bo trenerem jest miętki facet, nie podejmujący ryzyka, stawiający na futbol zachowawczy, wolno reagujący na to co się dzieje na boisku.
W eliminacjach widać jak na dłoni, że nic go porażka na Euro nie nauczyła.
I nie piszę tego bo jest z gts-u.
74 dni później
na razie nieźle :) ciekawie wygląda linia obrony Rumunów, może by tak spróbować na Legii ;)
Tak szczerze, to nasi chuja grają :)
Ale to dobrze, piszę serio :) Mamy awans, to jedyny mecz w tej "sesji", generalnie do zapomnienia. Niech inni się martwią :)
ja pierdykam....Lewandowski, ale gol....najlepszy zawodnik w historii piłki nożnej Polski...
Może to i lepiej ze swego czasu nie przyszedł do Cracovii :)
[quote='ian thorpe' pid='1250235' dateline='1497124988']
ja pierdykam....Lewandowski, ale gol....najlepszy zawodnik w historii piłki nożnej Polski...
[/quote]
Spokojnie, NIech przebije reprezentacyjne osiągnięcia Bońka (na klubowe mam wyjebane :)
Czego mu życzę z całego serca oczywiście :)
Nie chodzi o samo przebijanie osiągnieć, bo na wynik repry ma wpływ wiele czynników. Jest zawodnikiem który jest kapitanem i numerem jeden. Strzela gole z akcji, wolnych, karnych, nogą, głową ( ten dzisiejszy wyskok do piłki, to jest po prostu poezja) . Pamiętam Bońka, nie, dla mnie Lewandowski jest piłkarzem najlepszym w historii. Pamiętać należy, że jeszcze trochę lat gry przed nim. Mieliśmy trochę dobrych zawodników, grali w ligach zagranicznych, ale Lewy ich pobił swoją rolą dla repry.
Pomijając Lewandowskiego, mamy drużynę i nie jest to przypadek, ze wspinamy się w rankingach. Ktoś mi powiedział, że mamy szansę na rozstawienie w MŚ. Oczywiście, jest parę słabszych punktów, ale one są widoczne na tle naprawdę super gry pozostałych. Zieliński dzisiaj zagrał chyba jedno z najlepszych spotkań, a przecież go krytykowaliśmy dość ostro swego czasu. GTS-iak, dzisiaj, muszę przyznać, też bardzo dobrze. Słabszy Krychowiak i mimo wszystko Linetty. Nie ma szans na brak awansu, oni są po prostu za dobrzy.
Dylemat Lewandowski-Boniek jest cięższy, bo i czasy inne. Pamiętaj, że niezależnie od repry Boniek królował w meczach typu ktośtam-reszta swiata (takie były wtedy), finały pucharów, superpucharów itd.
Nie był takim profesjonalistą jak Lewy, ale nikt wtedy nie był, ani Maradona, ani Platini, nawet w 1/76, inne czasy po prostu.
makarony zawsze miały pretensje do Zibiego, że się ocyndala w lidze, a spręża tylko na spektakularne mecze, w których nakrywał czapką Platiniego.
Lewandowski jest pewno lepszym piłkarzem, ale Boniek osiągnął zdecydowanie więcej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)