[quote='potter' pid='1298026' dateline='1515160990']
Ja poczekam na tą 2 z 3 Rakels ,Sheridan,Tomasik .Wyjdzie czy masz wiarygodne źródło czy może należysz do ,,bajarzy ''co miewają rozwolnienia .
[/quote]
Poczekamy wszyscy... Bo zaraz się okaże że spadamy z krzeseł w wyniku goownianego poślizgu a nie dobrych wiadomości
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Już w poprzednim okienku przedstawiono Kądziora jako nasz nowy nabytek i co z tego wyszło? Więc co uznamy za pewny transfer?
[quote='potter' pid='1298026' dateline='1515160990']
Ja poczekam na tą 2 z 3 Rakels ,Sheridan,Tomasik .Wyjdzie czy masz wiarygodne źródło czy może należysz do ,,bajarzy ''co miewają rozwolnienia .
[/quote]
Tomasik to myśle że od czerwca mógł by mieć kontrakt podpisany, a jaga go tak wcześnie chyba nie puści. obstawiam pozostałą dwójkę
źródło [color=#14171a][size=large][font="Segoe UI", Arial, sans-serif][b][b][color=#1da1f2][url=https://twitter.com/janekx89][size=small][font="Segoe UI", Arial, sans-serif]Janekx89[/font][/size][/url] z twittera też nie jest w 100% pewne. informował że Jan Urban zwolniony, a on poprowadzi pierwszy mecz z nami.[/color][/b][/b][/font][/size][/color]
[quote='kaleb' pid='1298028' dateline='1515162249']
Już w poprzednim okienku przedstawiono Kądziora jako nasz nowy nabytek i co z tego wyszło? Więc co uznamy za pewny transfer?
[/quote]
Proponuję za pewny transfer uznać taki, który zostanie potwierdzony przez stronę oficjalną i dodatkowo pozytywnie oceniony przez Pottera. Jeśli w tym drugim przypadku będzie reakcja negatywna to należy uznać, że zawodnik to szrot i w zasadzie u nas go nie ma ;]
[quote='Sehtan' pid='1298034' dateline='1515164144']
[quote='kaleb' pid='1298028' dateline='1515162249']
[/quote]
Proponuję za pewny transfer uznać taki, który zostanie potwierdzony przez stronę oficjalną i dodatkowo pozytywnie oceniony przez Pottera. Jeśli w tym drugim przypadku będzie reakcja negatywna to należy uznać, że zawodnik to szrot i w zasadzie u nas go nie ma ;]
[/quote]
Zgadzam się z jedną poprawką. W trzeciej kolejności może liczyć się ewentualnie zdanie Probierza.
[quote='sterby' pid='1298017' dateline='1515158150']
Zastanawia mnie na co idą miliony z naszego wysokiego i stabilnego budżetu, bo chyba nie na pensje wkładów do koszulek, na inwestycje infrastrukturalne chyba też nie, na atrakcje dla kibiców zdecydowanie nie.
Rozwiązania są dwa, albo robimy najwyższe transfery obok krawaciarzy albo ten oficjalny budżet nijak się ma do rzeczywistości.
W kwestii bramkarza.
Nie ma lepszego kandydata do naszego korpo niż Buffon, samo nazwisko zobowiązuje. ;)
[/quote]
Problem w tym że Buffon musiałby zarabiać rocznie więcej niż bufon,a to nie przejdzie :) .
Naściągaliśmy rekordowo dużo szrotu .2 tabisz ,bałdys powinni wysłać wniosek do rekordów księgi Gunesa o wpis w kategorii kto najwięcej w świecie naściągał szrotu i to sezon po sezonie .
O Tomasiku pisałem miesiąc temu , ale nie byłem pewny źródła . Ten transfer jest realny , zwłaszcza że chłopak jest z Krakowa co jest istotne . O Sheridanie nic konktretnego nie wiedziałem , poza tym transfer wydawał się abstrakcją . Rakels to już kwestia pięterka .
Nie przesadzaj - betonów w ilości ściąganych autobusów ze skórokopami nikt nie pobije ;)
[quote='morata' pid='1298039' dateline='1515165337']
O Tomasiku pisałem miesiąc temu , ale nie byłem pewny źródła . Ten transfer jest realny , zwłaszcza że chłopak jest z Krakowa co jest istotne . O Sheridanie nic konktretnego nie wiedziałem , poza tym transfer wydawał się abstrakcją . Rakels to już kwestia pięterka .
[/quote]
Jak się mamy licytować, to zerknij na str. 419, 18.12.2017 - 3 cele postawiłem wówczas - Rakels, Sheridan i Kurzawa - dwa są blisko, szkoda mi Kurzawy, ale przy Sheridanie raczej odpada. Plan minimum w ofensywie byłby prawie spełniony. Pozostaje środkowy ofensywny, jeśli nie Klich to nie mam pomysłu, oraz obrona, OL i bramkarz.
- Edytowany
Z tt
"Pasy" na zakupach w Bułgarii :)? Czech, David Jablonsky obrońca Levski Sofia w orbicie zainteresowań Cracovii.
W całym wywiadzie nie ma ani słowa o zespole ludzi pracujących nad transferami. Odsyłasz mnie do artykułu który przeczytałem a Ty nie. Gdzie jesteś rzekomą armia ludzi? Kto jest dyrektorem ilu mają scoutów? Przyznaj że przywolales bezsensowny przykład którego nie jesteś w stanie obronić.
Nie twierdzę że Kulesza np nie jest super kozakiem który daje radę i jest mega obrotny bo jeszcze musi przekonywać do swoich wizji 10 chłopów na zarządzie. Twierdzę tylko że nie ma tam ŻADNEGO pionu sportowego.
Proszę o obalenie tej tezy. Ja mówię że Jagiellonia nie ma wogole pionu sportowego. Jest tylko prezes i trener. Proszę o obalenie mojej tezy. Jeśli do tego nie dojdzie to po Miszczowemu moje na górze
Focus kiedy te testy medyczne naszych nowych Messich??
[quote='SaNtO' pid='1298047' dateline='1515168790']
W całym wywiadzie nie ma ani słowa o zespole ludzi pracujących nad transferami. Odsyłasz mnie do artykułu który przeczytałem a Ty nie. Gdzie jesteś rzekomą armia ludzi? Kto jest dyrektorem ilu mają scoutów? Przyznaj że przywolales bezsensowny przykład którego nie jesteś w stanie obronić.
Nie twierdzę że Kulesza np nie jest super kozakiem który daje radę i jest mega obrotny bo jeszcze musi przekonywać do swoich wizji 10 chłopów na zarządzie. Twierdzę tylko że nie ma tam ŻADNEGO pionu sportowego.
Proszę o obalenie tej tezy. Ja mówię że Jagiellonia nie ma wogole pionu sportowego. Jest tylko prezes i trener. Proszę o obalenie mojej tezy. Jeśli do tego nie dojdzie to po Miszczowemu moje na górze
[/quote]
Najwyraźniej nie ma tam super rozbudowanego pionu sportowego:) Na ich stronie wypisani są nawet trenerzy najmłodszych roczników z Akademii, więc raczej jakby mieli sztab scoutów itd, to byliby oni tam też wypisani.
http://www.jagiellonia.pl/cms,9,ludzie-jagi.html
Ja tu nie widzę ani jednego scouta!
[quote='SaNtO' pid='1298047' dateline='1515168790']
[/quote]
Brawo ! Złapałeś Pottera na wykroku.Rzeczywiście Jagiellonia nie ma na liście płac,przynajmniej oficjalnie,nikogo z pionu sportowego.Tylko,co z tego ? Czego dowodem ma być Twoja teza ? Że autorem sukcesów sportowych w Białymstoku jest Michał Probierz ? No jest i tego nikt mu już nie odbierze.Ale dokonał tego w określonych warunkach.Przedstawiał swoją wizję rozwoju,zgłaszał bieżące potrzeby i pomysły na ich realizację.Ale to zarząd klubu decydował o wysokości budżetu i niejednokrotnie pomysły Michała pozostawały w sferze jego marzeń.Nie mieściły się w sztywno określonej rzeczywistości.
Kiedy podejmował po raz drugi pracę u Kuleszy ,Rada Nadzorcza klubu właśnie podjęła uchwałę o obcięciu budżetu o 30 %.
Trzydzieści procent ! Dwa obozy przygotowawcze w Turcji.Trzeba było szukać innych rozwiązań na które wystarczyłoby kasy.A to już nie jest robota dla trenera pierwszego zespołu,który musi dbać o formę drużyny,bo płacą mu za wyniki sportowe,a nie smykałkę do zarządzania.Jagiellonia to w stu procentach prywatne przedsiębiorstwo,którego udziałowcy za własne pieniądze realizują swoje pomysły.Tam nie ma miejsca na chybione inwestycje,a jeśli stan konta przestaje się zgadzać,działają natychmiast,czego przykładem jest transfer Sheridana.Oddajmy Cesarzowi,co cesarskie (dobór taktyki, pomysły na szlifowanie talentów,zdolności motywacyjne i szereg innych nie mniej ważnych i potrzebnych w tej robocie umiejętności zawodowych),ale umówmy się..Nie walczył z wiatrakami,tylko był częścią (chyba nawet nie najważniejszą),czyjegoś projektu.Kiedy zrobil,co miał zrobić i zrozumiał,że więcej już w tych warunkach nie osiągnie,grzecznie podziękował.Dlatego wyzwaniem kolejnym jest możliwość dalszej samorealizacji na spokojnym morzu,czyt.na liście płac Profesora.Co z tego będzie i czy wytrzyma to oblężenie konto naszego Admirała,zobaczymy.
[quote='Andrzejek' pid='1298037' dateline='1515165217']
[quote pid='1298017' dateline='1515158150']
Nie ma lepszego kandydata do naszego korpo niż Buffon, samo nazwisko zobowiązuje. ;)
[/quote]
Problem w tym że Buffon musiałby zarabiać rocznie więcej niż bufon,a to nie przejdzie :) .
[/quote]
Cholera, masz rację :(
Dodatkowo Gianluigi mógłby mieć lepszą furę, droższe buty i zabawniejszą czapkę
Bruno zmierzam do tego że skoro tam Probierz dał radę bo po jego pomyśle musiało to przejść przez Kulesze a potem 10 osób z rady nadzorczej to w Cracovii powinno być jeszcze łatwiej bo do przekonania jest tylko generał który daje zielone światło na to czy tamto.
Nie zgodzę się z opinią że w Jagiellonii to jest super a u nas dziadostwo. Jaga nie posiada wogole pionu sportowego pisanie więc o tym jak to nie mają rozbudowanej siatki scoutów jest wierutnym kłamstwem i perfidna manipulacja która ma na celu tylko i wyłącznie opluć bezpodstawnie własny klub
mi sie wydaje, ze przy braku pionu Jaga ma poziom sportowy
- Edytowany
a mnie się wydaje, że Jaga ma prezesa 24h na dobę, a nie wirtualnego samozwańca jak Cracovia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)