[quote='quentin' pid='1297736' dateline='1514973344']
sterby napisał o zgniłych kartoflach a eredin postanowił podjąć dyskusję omawiając plantację winorośli na kaukazie, fantastycznie się to czyta ;)
[/quote]
To co dzieje się na Wielickiej to jedno, ale mamy moim zdaniem pewną zmianę. Już nie sciąga sie Sowaha a raczej Finka - różnicę było widać na boisku.
Nie zmienia to faktu że vice jest vicem :D, a atmosfera jest na Wielickiej taka jaka jest. Jednakże nie wyklucza to dużej kasy na transfery (vide Mihalik, Vestenicki i inni mniej lub bardziej udani).
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Info od redaktora PS:
@PiotrWolosik
Cracovia zainteresowana sprowadzeniem napastnika Jagiellonii - Cilliana Sheridana
[quote='eredin' pid='1297735' dateline='1514972952']
[quote='Bruno' pid='1297733' dateline='1514971908']
Ryzyko tych wpadek transferowych byłoby mocno ograniczone, gdyby w klubie istniał dział sportowy odpowiedzialny za znalezienie odpowiedniego kandydata. Amatorszczyzna niestety, drogo kusztuje i w tej kategorii bijemy na łeb ( wywalamy w błoto ) chyba najwięcej z tych, którzy cokolwiek mają w budżecie na wydatki.
[/quote]
To na pewno prawda. Choć przykład z Tomkiem Rząsą wyraźnie odstraszył Prezesa od pionów sportowo -skautingowych
[/quote]
Tomek razem z Ulatowskim bawią dzieci w akademii Lecha,więc masz odpowiedź.
[quote='kodiGa' pid='1297739' dateline='1514975195']
Info od redaktora PS:
@PiotrWolosik
Cracovia zainteresowana sprowadzeniem napastnika Jagiellonii - Cilliana Sheridana
[/quote]
To teraz czas na newsa "Cillian Sheridan podpisał kontrakt z Pogonią Szczecin / Piastem Gliwice / Termalicą"
Info od redaktora PS:
@PiotrWolosik
[/quote]
Czy podchody po Sheridana oznaczają, że upadł temat Rakelsa? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w jedym okienku sprowadzimy dwóch napadziorów.
[quote='pantenorek' pid='1297744' dateline='1514976990']
Info od redaktora PS:
@PiotrWolosik
[/quote]
Czy podchody po Sheridana oznaczają, że upadł temat Rakelsa? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w jedym okienku sprowadzimy dwóch napadziorów.
[/quote]
Jeżeli odchodzi Wójcicki i Szczepaniak to Rakels i Sheridan to jak najbardziej tak - i to obie opcje.
[quote='eredin' pid='1297746' dateline='1514977076']
[quote='pantenorek' pid='1297744' dateline='1514976990']
Info od redaktora PS:
@PiotrWolosik
[/quote]
[/quote]
Jeżeli odchodzi Wójcicki i Szczepaniak to Rakels i Sheridan to jak najbardziej tak - i to obie opcje.
[/quote]
To miejmy nadzieję, że to wypali, i nie skończy się tylko na plotkach.
- Edytowany
Temat Rakelsa nie upadł.Raczej u nas będzie jak Tabiszątko dopnie jeden maĺy szczegół i tego nie s.p.ie.r.d.o.l.i.A co powiecie o takim zawodniku jak Karol Świderski ? I nic tu Ja nie sugeruje :D
[quote='focus' pid='1297749' dateline='1514977538']
Temat Rakelsa nie upadł.Raczej u nas będzie jak Tabiszątko dopnie jeden maĺy szczegół i tego nie s.p.ie.r.d.o.l.i.A co powiecie o takim zawodniku jak Karol Świderski ? I nic tu Ja nie sugeruje
[/quote]
Ja tam bym wolał Sheridana. Albo najlepiej obu :D:D:D
- Edytowany
No mysle, ze gdyby udalo sie wyrwac Swiderskiego to bylby ten moment gdzie sporo Pasiakow spadloby z legendarnego fotela.
Cofam tego posta. Poje....alo mi sie z Goralskim:)
- Edytowany
Sheridan = 16-17 tyś € pensji + ok 150 tyś € odstępnego .DAMY ???
[quote='focus' pid='1297753' dateline='1514979947']
[/quote]
Odstępne to raczej nie problem...ale nie widzę teogo kminu płacowego...
ja bym nie dał, nie jest wart aż takich pieniędzy
tym bardziej oni nie dadzą :P
[quote='squier strat' pid='1297755' dateline='1514980636']
ja bym nie dał, nie jest wart aż takich pieniędzy
tym bardziej oni nie dadzą :P
[/quote]
No widzisz, patrząc na 700tyś. ojro za Mihalika to jest wart takich pieniędzy.
Szybkie przeliczenie, Mihalik zarabia min. 6tys ojro. za rok daje nam to 72tys ojro. Powiedzmy że gra u nas 3 lata = 216tys ojro. Czyli całkowity koszt Mihalika to 916tyś ojro.
Weźmy Sheridana - 16tyś ojro x 12msc x 3lata= 576 tyś ojro. Do tego 150tyś ojro odstępnego.
Który wart swoich pieniędzy - od razu uprzedzam że dalej liczę na Mihalika, ale statystykami Sheridan wciąga go nosem.
- Edytowany
[quote='focus' pid='1297753' dateline='1514979947']
[/quote]
Odstępne to oczywiście Jaga nam zapłaci za napastnika, który nie strzela? ;)
Co do Świderskiego to gra mało jak na wielki talent, który miał w Białymstoku eksplodować. Liczby go również nie bronią. Przede wszystkim musi zacząć grać regularnie i na pozycji na której czuje się najlepiej (napastnik?). Jak dla mnie zakup obu w pakiecie odpada. Sheridana Jaga chce się pozbyć z powodu zarobków (kwota odstępnego to zwrot kosztów, fajnie to sobię wymyślili ;) ) a Świderskiego (jeśli chcą się pozbyć) to z tytułu że za rok kończy mu się kontrakt a wymarzonych ofert brak i pewnie powoli dociera do nich że zarobek też będzie ograniczony. Mikołaja szukają? Skoro Świderski szans dostaje mało (choć gra prawie w każdym meczu) to i wypromować się nie ma gdzie. U nas miały większe szanse, ale też raczej jako skrzydłowy/boczny napastnik. Za Probierza w Jadze to też był taki rezerwowy z potencjałem, ale lata lecą.
Świderski - ciekawa opcja . Dobre warunki fizyczne ponadto młody - może się jeszcze wiele nauczyć .Jeśli dobrze pamiętam w lecie bywał na treningach MP na Wielickiej .
- Edytowany
Generalnie trochę bym się zdziwił gdyby chcieli się go pozbyć. Biorąc pod uwagę że Frankowski i Cernych mają znacznie większą szansę na lotkę, Sheridan za drogi jak nie strzela to odpalenie Świderskiego oznaczałoby że w Białymstoku nie widzą w nim już potencjału (a do niedawna się zapierali że jest!).
Naprawdę wierzycie, że Tabisz pozwoli wydać jakaś sensowną kasę. Ściągną jakiś szrot ze Słowacji albo z 1 ligi i tyle.
[quote='hank' pid='1297760' dateline='1514982338']
Świderski - ciekawa opcja . Dobre warunki fizyczne ponadto młody - może się jeszcze wiele nauczyć .Jeśli dobrze pamiętam w lecie bywał na treningach MP na Wielickiej .
[/quote]
Był w Krakowie odnośnie kontuzji. Kurował się w Krakowie ale czy musiał bywać na treningach Cracovii chyba Nie .Przypadek ???
Był kilka razy na Wielickiej, chociażby podczas sparingu z Karwiną
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!