Chyba przyjście żadnego zawodnika nie spowodowało tyle stron w tym wątku, co przyjście Deji :D
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='tomex' pid='1260112' dateline='1499848555']
Deja zdążył już spuścić 3 drużyny, w jakich "grał" (MKS Kluczbork, PBB i Górnika Z (tu grał mało, ale jednak)
[/quote]
Słucham?
Deja grał w Kluczborku w sezonach 11/12 i 12/13. Odpowiednio 10. i 5. miejsce w lidze, w obydwu przypadkach z bardzo dużą przewagą nad miejscami spadkowymi. W Zabrzu był w sezonie 10/11. W ekstraklasie nie zagrał ani razu, a Górnik skończył na 6. miejscu. Pojawił się za to w młodej ekstraklasie - Górnik na miejscu 4.
To już nie pierwszy dowód na to, że musisz mieć bardzo bogatą wyobraźnię.
- Edytowany
@Ian
Wszystko fajnie, co piszesz, tylko to czekanie na koniec okienka transferowego, aby pozyskać jakichś bardzo dobrych zawodników to takie zaklinanie deszczu.
Dobrzy zawodnicy od dawna mają kontrakty i są po obozach przygotowawczych.
Dlaczego akurat z końcem sierpnia mamy pozyskać jakiegoś megakozaka? Inne kluby nie próżnują i też dopinają kadry.
W NBA jest taka instytucja jak draft. Kluby stają na rzęsach, aby pozyskiwać nowych graczy z możliwie najwyższymi numerami draftowymi. Nikt nie czeka na okazję do końca.
[quote='sterby' pid='1260441' dateline='1499887362']
@Ian
Wszystko fajnie, co piszesz, tylko to czekanie na koniec okienka transferowego, aby pozyskać jakichś bardzo dobrych zawodników to takie zaklinanie deszczu.
Dobrzy zawodnicy od dawna mają kontrakty i są po obozach przygotowawczych.
Dlaczego akurat z końcem sierpnia mamy pozyskać jakiegoś megakozaka? Inne kluby nie próżnują i też dopinają kadry.
W NBA jest taka inwestycja jak draft. Kluby stają na rzęsach, aby pozyskiwać nowych graczy z możliwie najwyższymi numerami draftowymi. Nikt nie czeka na okazję do końca.
[/quote]
Nie będą nam amerykańcy regulować zasad zakupów. My mamy swój antydraft :)
Ja bym widział u nas jeszcze Grodzickiego, Przybeckiego i Ondraska
Dlaczego Sterby ? Bo jesteśmy klubem o określonym budżecie finansowym, i to się nie zmieni na dzisiaj. Bo czekamy na okazje kupna, a nie rzucamy się z plikami banknotów na otwarciu okienka, gdyż ilość tych banknotów jest określona niższą grubością niż w Legii czy Lechu ? Powody tego stanu są oczywiste.
NA DZISIAJ doszło do nas chyba 9 zawodników.
Helik, Sowah, Forsell, Zenjov, Pesković, Pestka, Drewniak, Sipľak, Deja Wykupiliśmy też Mihalika. Nie wiemy co z Forsellem.
Nie mają głośnych nazwisk, ale kto w Ekstraklasie takie głośne nazwiska sprowadza ? Transfery należy rozpatrywać pod kątem wielkości budżetu.
Pozwól ze odpowiem sterby na Twoje pytanie. Draft jest dla wszystkich, stad ciśnienie by być w nim z najwyższym numerem. W przypadku Cracovii i obecnego okienka ustalono że w terminie 28-31 sierpień mamy wyłączność na zawodników, kogo sobie upatrzymy tego weźmiemy. Oczywiście ustalono też że przed 28 reszta wybiera, ale to jest bez znaczenia bo i tak w tym terminie nie zakładaliśmy kozackich transferów. Info miało nie wypłynąć, ale w obawie że martwisz sie tym że ktoś będzie chciał nas przebić pod koniec okienka informuje że wszystko jest pod kontrolą.
W Płocku zainwestowali w nazwiska i nazwiska doprowadziły do zwolnienia trenera.
[quote='potter' pid='1260400' dateline='1499880718']
Partizan -piszesz że zagrał dobrze Mraz dwa lata temu .To ja zapytam kiedy zagrał Sowah ?W jakim to klubie oświeć mnie .
Podobne pytanie zadam do Cunty czyli też z dealu z weberem .I na koniec dodam Diego .
Zabawa w deale trwa w najlepsze .To wręcz nie wiarygodne że co się szrotu wyzbędziemy to zastępują go podobni ,,piłkarze''
Gorszego transferu na koniec okienka nie mogli chyba znaleźć .Ukrainiec kolejny szrot pewnie weber ma w stajni i trzeba zrobić deal .
Gówno-jady z zarządu klubu nie macie za grosz wstydu ?Czekacie aż was zwyzywają kibice i splują .Pewnie już nie długo...
Żyłujcie dalej na transfery to już niedługo staniecie się znienawidzeni niczym wiślackie psy,
[/quote]
A co ma jeden do drugiego? Pisałem o Mrazie, bo wszyscy tu do niego wzdychają. Sowah ma potencjał na bycie nielichym szrociskiem, ale życie to pokaże.
Porzuć kolego ten agresywno-metorski ton, bo to żadna przyjemność z Tobą rozmawiać.
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=1407]@quentin[/url], to co piszesz byłoby nawet śmieszne gdyby nie było smutne
@Ian czyli wszystko wskazuje na to, że wbrew paroksyzmom wściekłości Karvina et consortes, mamy jednak do czynienia z wielką operacją medialną nastawioną na kolejne dymanie baranów.
No chyba, że tym turbokozakiem, który drewno zmieni w złoto jest sam MP.
Nadzieje na to mogłyby być nawet spore, bo przecież w Jadze się udało, gdyby nie to, że korpohydra nie zabiła przez 13 lat talentu w piłkarzach, których można policzyć na palcach jednej ręki
- Edytowany
Ian ty też skażony 14 letnim ,,budowaniem ""?Kolejny raz dupę szkłem podcieramy i kolejny raz ludzie dają się nabierać że ci co gdzie indziej są rezerwowymi nas mają zbawić .Mlodego Słowaka testował Michniewicz rok temu .Zna się na zawodnikach czy nie ?Sowah kto i gdzie obserwował ?
Drewniak ?Nie chciał go Bjelica -przypadek ?Dziś Deja rezerwowy Podbeskidzia .
Można zrozumieć bierzemy 4-5 dobrych i 2 anonimy .Ale my otaczamy zespół pseudo piłkarzami .Ledwo pogoniliśmy gamoni i na ich miejsce podobni ,,piłkarze''.Bawimy się w najlepsze już 14 sezon i końca nie widać .Co jeden teraz co gorszy .
Ian my budżet mamy wyższy od wielu klubów a transfery od lat to samo w większości niewypały albo deal z znajomym menago .Czasem trafi cię taki jak Covilo ale od razu otaczamy go tuzinem muszkieterów .
Na dzisiaj doszło do nas 2-3 zawodników Zenjov ,Helik i Michalik (choć tego nie wiadomo czy liczyć bo pogra kilka meczy a maks to rundę ).Reszta to koszulki .Pestki tu nie wliczaj on w klubie był .
Partizan -Mraz jako lewy obrońca to solidna marka i dobrze wiesz że delikatnie mówiąc rozminąłeś się z prawdą w kwestii jego oceny .Tamten sezon słabszy jak cały Piast ale rok wcześniej świetny .Jeden z lepszych lewych w lidze .
Cały czas solidna ligowa marka .Napisałem ci porównanie z nami .Co tu oceniać 2 deale i Diego .3 piłkarzy a tak jak byś żadnego nie miał .
Sterby znakomite porównanie korpo-hydra .Najgorsze że jest tyle lat że skaziła wielu kibiców .14 lat syfu a oni chcą ,,budować ''i produkować netto razem z zarządem.
Sterby, ale ja nie widzę nic złego, że się dużo dobrego pisze i mówi o Cracovii. Mnie to cieszy jako kibica. Ja nie jestem dymanym baranem z bardzo prostego powodu, poznałem możliwości Cracovii zarządzanej przez ComArch, więc nie spodziewam się GŁOŚNEGO WOOOOW, nie wiadomo czego. Podchodzę spokojnie, nie szaleję z braku czegoś, czego nie było przez wiele sezonów. Uważam, że zmiana Zielińskiego na Probierza to wzmocnienie ekipy sportowej. Uważam, że odejście zawodników "człapiących" nie z powodu braku sił, ale często z powodu pewnego olewania gry, jest dla mnie wzmocnieniem. Nikt mi nie wmówi, że Jendrisek gdy wchodził np. po przerwie nie miał sił na mocny zapierdol przynajmniej przez 25 minut. Budzika mi było szkoda, ale też nie będę rozpaczał za częstym widokiem poprawiania getrów. Cetnarski ? Dawał coś drużynie nawet ze swojego doświadczenia w zeszłym sezonie ? Można tak wymieniać Polczak, Brzyski, Wołąkiewicz. Dlatego, wbrew opinii wielu na forum, więcej spodziewam się od przychodzących zawodników, porównując ich do tych co odeszli. A co będzie ? Czas pokaże.
A nie zadajesz sobie pytania dlaczego Jendrisek człapał?
I jaką masz gwarancje, że za jakiś czas nowi człapać nie zaczną? Bo co? Bo Probierz? To nie MP im płaci, nie takich jak on kozaków kopacze zwalniali/
- Edytowany
Sorki za post pod postem, ale do Pottera.
Michniewicz ? Następny mit - odrzucił zawodnika. No i co z tego. Michniewicz to jest średniak trenerski naszej Ekstraklasy. Zobaczymy, kto miał dobrego nosa. Może jednak Probierz.
Drewniak ? W Lechu, jednej z najmocniejszych ekip sportowych miał po prostu ciężko. Na dzisiaj, nie mamy się co porównywać z Lechem, inna półka sportowa.
Deja - nie że nie grał z powodu słabej formy, tylko kontuzji. U nas nie grał dużo Dąbrowski, a trudno o nim napisać, że jest słaby.
Pożyjemy zobaczymy - ocenimy grę nowych zawodników po wyczynach na boisku pod Probierzem. Oni podpisali dość długie umowy, więc to już są ludzie którzy będą ubierać koszulki w Pasy.
Sterby, człapał bo miał wyjebane na grę, bo to był zawodnik który pokazał się w pierwszym roku, a później odcinał kupony. Tak, mam nadzieję w Probierzu, że nie pozwoli człapać.
- Edytowany
Ja jeszcze odnośnie czekania do końca sierpnia. Są piłkarze który chcą/mogą/muszą zmienić klub i ich menadżerowie nad tym pracują i szukają jak najlepszej oferty, przez całe wakacje trwa telenowela ale nikt konkretny okazuje się że ich nie chce. W końcu do gry wchodzi Cracovia cała na biało i okazuje się, że marzenia o dobrym zagranicznym klubie trzeba odłożyć na bok i przyjść do ligi polskiej, która nie jest szczytem marzeń ale ciągle jest lepsza od środka tabeli ligi czeskiej, słowackiej, słoweńskiej, serbskiej i innych z którymi możemy konkurować. Nagle drużyna w której grają odpada z pucharów i czar o grze w lidze europejskiej pryska. Zawodnik chce się odbudować w słabszej lidze i pojawia się taka okazja jak Covilo i kontraktujemy.
Na to właśnie czekamy. Takie są realia, jesteśmy opcją rezerwową dla lepszych zawodników
Drużyna człapała bo Zieliński jest znany z marnych przygotowań motorycznych. Na absolutnie drugim biegunie jest Probierz a sami na forum od lat powtarzacie, że w tej lidze wystarczy zapieprzać. To będzie zapierdzielał Dimun z Cuntą aż się będzie trwa palić pod nimi i oby szły za tym wyniki. Może wyjdzie więc na Wasze a przy okazji ja będę miał rację mówiąc że mamy doczynienia z cudotwórcą
edit do Pottera:
Mraz solidna marka miał słabszy sezon jak cały Piast. To może w myśl tej zasady trzeba było zostawić Jendriska? Miał słabszy sezon jak cała drużyna ale w poprzednim gwarantował jak to lubisz pisać określoną liczbę goli na sezon. Jak nie przymierzając ta łajza Śpiączka nad którym piejesz z zachwytu bo strzelił kilka bramek do pustaka. Jendrisek też nastrzelał to czemu on nie jest marką na lewym skrzydle i cieszyłeś się że go pogoniliśmy a Mraz jest uznaną marką chociaż też miał jeden jedyny dobry sezon w życiu i do tego jest alkoholikiem?
Nie Plakać kurwa tylko zapierdalać na stadion i na wyjazdy i drzeć ryje na stadione!!!!!!
Tylko Pasy!!!!
Tylko Cracovia
- Edytowany
Ja to Was podziwiam. Kolejny rok wmawiać sobie że Cracovia przyjedzie na białym rumaku w okolicach 31 sierpnia i uratuję pół piłkarskiej Europy, która marzy o grze w Anglii czy Niemczech, tylko nikt ich tam nie chce to z braku laku wylądują w Pasach. Jak rozumiem alternatywy innej niż gra u nas nie ma. Naprawdę ciekawe podejście. Sam tego wyczekuje, bo jedyna niewiadoma dla mnie od przyjscia Probierza to kto mu podsuwał Sheridanow, Gutich czy Runje. Jego kontakty czy białostockie. Długo czekać nie bede musiał.
[quote='byrcyn1980' pid='1260473' dateline='1499892715']
Nie Plakać kurwa tylko zapierdalać na stadion i na wyjazdy i drzeć ryje na stadione!!!!!!
Tylko Pasy!!!!
Tylko Cracovia
[/quote]
Zgadzam się , drużynę trzeba wspierać na dobre i na złe . Kibice Cracovii udowadniali to
zwlaszcza w gorszych czasach .
Patrząc jednak od strony sportowej to sytuacja obecna to wielka niewiadoma , posty domagające się transferów , czy tez z oczekiwaniami to po prostu głos kibiców ,którym zależy na dobru Cracovii .
[quote='SaNtO' pid='1260408' dateline='1499882562']
Już dziś mamy mocniejszą drużynę niż rok temu. Deja Deją ale nie oceniam obecnie bo Probierz ma moc cudotwórczą. Należy go tak czy siak rozpatrywać jako wzmocnienie kadry a nie pierwszej 11. Płakaliście, że brakuje stoperów to jest dwóch podstawowych i 2 na ławę. Tansi i młodsi. [b][i]#1[/i][/b] [b][i]Czy słabsi od Polczaka i Wołąkiewicza? Wątpię - okaże się.[/i][/b]
Na dzień dzisiejszy pierwsza 11 jest lepsza. Sprawę nieco komplikują kontuzje ale mamy jeszcze sporo czasu by kupić kogoś klasowego. Ja tam będę spokojnie czekał do końca sierpia przyglądając się przez ten czas drużynie, stylowi i miejscu w tabeli. Jeżeli po zamknięciu okienka będzie słaba gra, słabe miejsce i brak wzmocnień to pierwszy będę walił w klub i trenera jak w bęben. Póki co tego nie zrobię[b][i] #2 bo jestem normalny[/i][/b] a Probierzowi dałem kredyt zaufania. Głupio by wyszło gdyby się okazało, że będziemy grać jak z nut a sierpniowe wzmocnienia wywindują nasz jeszcze wyżej w tabeli.
Każdy kto dziś płacze jest frustratem lub jak woli Potter flustratem.
Mamy czas. Jest dobrze
[/quote]
Ad. #1
Słabszą opcją byłby ten murek do treningu wykonywania rzutów wolnych.
Ad #2
Już nie przesadzaj..
- Edytowany
Co byście powiedzieli na Marcina Robaka?Robak odsunięty od drużyny a taki napadzior u nas byłby strzał w dziesiątkę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)