[quote='potter' pid='1260202' dateline='1499853294']
dangorka Deja nie rezerwowy Podbeskidzia ?Ale się nagrał na 34 mecze rozegrał 26 z tego 22 w wyjściowej 11 z czego 4 razy zmieniony w trakcie meczu .Jak to nie rezerwowy to kto ?Sezon wcześniej liczby nie lepsze.
[/quote]
tym tokiem rozumowania Covilo i Dąbrowski to też tylko rezerwowi Cracovii
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jeszcze kilka dni temu niektórzy robili sobie wycieczki pod adresem tych co trzeźwo oceniali sytuację po przyjściu MP .
Transfer śmierdzi wałem na kilometr .
Nie ma co raczej wierzyć w 200k euro. Deja z bielskiem miał kontrakt do 31 grudnia, więc raczej wielka suma to nie była.
200 tysięcy jest możliwą kwotą, ale złotych. Raczej były to "drobne".
potter, z całym szacunkiem, jeśli ktoś zagrał 18 pełnych meczów z 34 (53%) plus w niepełnym wymiarze 6 meczów to trudno go nazwać rezerwowym
- Edytowany
Dangorka masz problem ze sprawdzeniem .Co sezon podobne liczby .To rezerwowy i to kiepski .
Jak pisze KamilloLce że ma problem z kontuzjami to już nie mam k.... pytań .Nie dość że sportowe dno to jeszcze patataj i to na 3 lata .
Smród z tego wału czuć na kilometr .
Leszeczku podstawowy zawodnik to nie 53 % spotkań tylko 90 % .I to sezon w sezon .Rozumiem uraz ,kartki ale tu co sezon to samo
[quote='KamilloLce' pid='1260203' dateline='1499853417']
Deja ma problem z kontuzjami, dlatego nie grał kompletu spotkań.
[/quote]
WTF?Czyli zawodnik w sumie "NO NAME",który ma problem z kontuzjami-właśnie podpisał trzy letni kontrakt z siłą ekstraklasy?O co tu chodzi w ogóle?Zarząd=V kolumna.
Taki transfer to krótko mówiąc żart .....nie rozumiem tylko tego że MP podpisuje się pod takimi dowcipami........cóż nie dzielmy skóry na niedźwiedziu.....
pełny luz, kontrakt na 3 lata bo przez dwa pierwsze zagra w miare przyzwoicie wartosc wzrosnie i sie sprzeda za 500tys i bedzie kasa na nowe obietnice transferowe :) JT cwana bestia wie co robi!
na facebooku terazpasy poszło info, że Forsell zacznie sezon w innym klubie - czy to oznacza wypożyczenie?
- Edytowany
[quote='potter' pid='1260213' dateline='1499853896']
Leszeczku podstawowy zawodnik to nie 53 % spotkań tylko 90 % .I to sezon w sezon .Rozumiem uraz ,kartki ale tu co sezon to samo
[/quote]
potterze, jeśli jego zmiennik (lub zmiennicy) zagrał 47% to kto jest podstawowy, a kto rezerwowym?
Nazywanie kogoś, kto zagrał [b]większość meczów[/b] w podstawowym składzie "rezerwowym", ogólnie 62% czasu, jest nadużyciem.
Rezygnujemy z dwóch gwiazd 1 ligi i bierzemy gościa który nie łapał się do składu w przeciętnym Bielsku . Widzicie w tym jakaś logikę , procz tej finansowej oczywiście ???
Jaka logika? Taka, że Kądzior SAM się przestraszył gry w Cracovii, a Forsell fizycznie nie jest gotowy do walki o skład. Taka w tym logika.
[quote='potter' pid='1260142' dateline='1499850723']
Eredin nadworny obrońco nieudaczników jaką K... BAJKĘ TYM RAZEM WCISNIESZ ?
Znów jakiś deal z weberem .Mało ma 1 na okienko ?.
Pokazali stolik na stadionie i zachęcają do kupowania karnetów a sobie ROBIĄ Z KIBICÓW JAJA I ROBIĄ WSZYSTKO BY ZNIECHĘCIĆ .
Rozumiem że Deją mamy stadion zapełniać bu ha ha .
Co transfer to gorszy .Rezerwowy Podbeskidzia za 200 tyś euro to już jakaś makabra i napiszę wprost celowe działanie na szkodę Cracovii .
Golla kosztował niewiele więcej jak 250 000 euro i było za drogo to będzie Deja za 200 000 .Jakość ?Z jednej strony gracz co regularnie grał w lidze holenderskiej z drugiej rezerwowy Podbeskidzia .
Focusie jak ci się ta zamiana podoba ?Dalej twierdzisz że jest ok jak co ,,transfer ''to k.... gorszy ..
[/quote]
Potterze po pierwsze nie 200 tyś euro a 200 tyś zł a różnica jest wielka. Po drugie widziałeś tego gościa chociażby 5 min NIE .Nazwisko i ten transfer niepowala a nawet wkurwia delikatnie.Ale jak ro już kiedyś pisałem za transfery będziemy rozliczali MP.Więc Ja cały czas czekam jak ta nasza Cracovia ruszy. A patrzeć tylko że MP niemylił się odnośnie transferów .Nie krytykuje do póki nie zobaczę Bo Ja jestem OPTYMISTĄ.
No to kilka refleksji przed rozpoczęciem sezonu.
Przyjście Probierza wzbudziło wielkie nadzieje nas kibiców. Trener dostał władzę jakiej nikt nie miał do tej pory w Pasach.
Pełna zgoda, że oceniać jego działania będziemy w grudniu. Jest jedno ALE, które niestety musi wzbudzić proletariacką czujność - COMARCH.
Do tej pory Prezes udziel cyklicznego wywiadu "o milionach na transfery" i efekty tych milionów widać jak na dłoni.
Ktoś napisze Mihalík i wydanie kupy kasy. Tylko czy to czasami nie jest (jak już słyszeliśmy) szatański plan drogo kupić jeszcze drożej sprzedać.
Na razie udało nam się rozwalić pierwszą drużynę (ok wyczyściliśmy szatnie z mało ambitnych i nieruchawych graczy). Ale czy ci którzy przyszli
z ręką na sercu, są lepsi. Sformułowanie z DP o braku jakości po kadrowej rewolucji moim zdaniem jest jak najbardziej prawdziwe!!!
Wycofaliśmy rezerwy z rozgrywek.
Jak najświętszą świętość powtarzamy komunały o budowaniu drużyny! Tylko na kim i jak długo. +Z pustego i Salomon nie naleje"! Gdzie jest np ROZGRYWAJĄCY?!
Następna bzdura to zaklęcie o trwaniu okienka transferowego do 31 sierpnia i szukaniu wartościowego zawodnika. Słyszymy to co pół roku.
I co pół roku kończy się na wielkim rozczarowaniu.
Mam takie wrażenie, że panuje u nas kompletny chaos decyzyjno-organizacyjny w którym Probierz miota się jak ryba wyjęta z wody.
Aż się boję pierwszego spotkania z Piastem. Oczywiście jeżeli uda mi się wejść na stadion bo przecież COMARCH wgra mi na karnet darmowy bilet,
co wcale nie oznacza, że mu się to uda! Ciekawe również czy karnet na następny sezon uda mi się kupić bez bólu i na czas.
Dość narzekania! Widzimy się w sobotę na Kałuży!
[quote='morata' pid='1260221' dateline='1499855061']
Rezygnujemy z dwóch gwiazd 1 ligi i bierzemy gościa który nie łapał się do składu w przeciętnym Bielsku . Widzicie w tym jakaś logikę , procz tej finansowej oczywiście ???
[/quote]
ja osobiscie nie widzę logiki w sugerowaniu że zawodnik który tak naprawdę ostatni rok był defensywnym pomocnikiem pierwszego wyboru nie łapał się do składu
podobnie nie widzę logiki w mówieniu że to my rezygnujemy z piłkarza którego ojciec obsrał się ze strachu przed Probierzem i piłkarza który nie miał jaj żeby osobiscie porozmawiać o jego sytuacji z nowym trenerem
też nie jestem zadowolony jak rozwija się to okienko (i zgadzam się na przykład z tym że zawodnik z Bielska, bo to czy na realia pierwszej ligi jest to "przeciętny" zespół już bym się sprzeczał, nie będzie realnym wzmocnieniem a jedynie uzupełnieniem składu przy kontuzjach defensywnych pomocników/stoperów) ale to co się zaczyna dziać w tym wątku to robienie wisły z logiki
Mnie kusi żeby dać sobie spokój z tym wątkiem ale gdzie indziej wyczytam najnowsze informacje od Focusa? ;)
Kilku forumowiczów domagało się nazwisk. Przypominam:
Saidi - gość kosztował 700 000 (pierwszy najdroższy transfer w historii Comarchovii) - NIE WYGRAŁ nam ŻADNEGO meczu. W sezonie spadkowym jako jedyny nie podchodził dziekowac za doping kibicom.
Niedzielan, Radomski, Matusiak, Ślusarski - każdy chyba pamięta jak ci zawodnicy ciągnęli nasz zespół. Móglbym dodać Jarabicę, ale chłopaka zniszczyły kontuzje, dlatego go nie chciałbym wymieniać w tym gronie, bo z pewnością na to nie zasłużył.
A co pokazali zawodnicy niejako "mniej znani" wyciągnięci z jakiś wiosek? : Kosanović z 2 czy 3 ligi serbskiej, Boljević - moim zdaniem był lepszy od przereklamowanego Dąbrowskiego,
Owszem nie bronię Dei, ale ma u mnie pół roku zaufania. Albo się sprawdzi, albo nie.
Podałem wcześniej przykład Tomasika z Arki, który był za słaby na 1 ligę, a obecnie jest jednym z najlepszych LO w lidze.
[quote='gargamel9998' pid='1260231' dateline='1499856207']
Kilku forumowiczów domagało się nazwisk. Przypominam:
Saidi - gość kosztował 700 000 (pierwszy najdroższy transfer w historii Comarchovii) - NIE WYGRAŁ nam ŻADNEGO meczu. W sezonie spadkowym jako jedyny nie podchodził dziekowac za doping kibicom.
Niedzielan, Radomski, Matusiak, Ślusarski - każdy chyba pamięta jak ci zawodnicy ciągnęli nasz zespół. Móglbym dodać Jarabicę, ale chłopaka zniszczyły kontuzje, dlatego go nie chciałbym wymieniać w tym gronie, bo z pewnością na to nie zasłużył.
A co pokazali zawodnicy niejako "mniej znani" wyciągnięci z jakiś wiosek? : Kosanović z 2 czy 3 ligi serbskiej, Boljević - moim zdaniem był lepszy od przereklamowanego Dąbrowskiego,
Owszem nie bronię Dei, ale ma u mnie pół roku zaufania. Albo się sprawdzi, albo nie.
Podałem wcześniej przykład Tomasika z Arki, który był za słaby na 1 ligę, a obecnie jest jednym z najlepszych LO w lidze.
[/quote]
Nie no Saidi w Bytomiu bramkę zza pola karnego od poprzeczki strzelił, wygraliśmy wtedy 2-1 (na 2-0 Żytko z karnego) i praktycznie zapewniliśmy sobie utrzymanie :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
D.J.Cat, Goście (3)