leszeczek Napisał(a):
>
> Dałeś przykład 2 dobrych strzałów. A teraz
> zastanów się ile czasu na odpalenie potrzebują
> inni. Na przykład Rakels. Oczywiście szklanka
> może być w połowie pełna lub w połowie pusta.
Pewnie,że niektórzy mogą odpalać rok a nawet dwa lata. Chodziło mi o to,że jeśli, jak mówi Filipiak, chcemy zrobić jeszcze jakieś sensowne transfery, to należało je zrobić przed rozgrywkami pucharowymi, tak aby zmaksymalizować szanse na przejście do kolejne rundy, bo przeca za to UEFA płaci -- szkoda tej kasy
Natomiast u nas transfery będą jak zwykle na ostatnią chwilę, bo czekamy na cud, który i tak nigdy nie następuje.
Przy okazji niepotrzebnie tracimy pieniądze na takich zawodników jak ten bramkarz z Katowic, który jest nam zupełnie nie potrzebny, czy wczęśniej Pyrdek, Agrasiński czy Jadanowski.
-
-
Cracovia - Shkendija 07.07.2016 20:00
Nie da się wykluczyć transferów hybionych , można najwyżej sterami się je ograniczyć. A transfery na przyszłoroczne puchary trzeba zrobić w obecnym lub najbliższym okienku.
Takie jest przynajmniej moje zdanie. Transfery last minute pod wywalczone już puchary mogą być co najwyżej uzupełnieniem.
Na taka drużynę to trzeba mieć napastnika. Najbardziej mnie w.urwiały te balony w pole karne-kto to wymyślił i na kogo one miały być grane?
Leesior Napisał(a):
> Swoją droga to ciekawe, że ligi szwajcarskiej
> nie ma w pierwszej 40-ce najmocniejszych lig za
> 2015 rok (polska Ekstraklapa jest na 30-tym
> miejscu):
>
> http://iffhs.de/the-strongest-league-in-the-world-
> 2015/
>
> Może ilość drużyn w lidze na to jakoś wpływa
> (w szwajcarskiej jest bodaj 10).... nie wiem.
Szwajcaria jest na 16 miejscu.
Ponawiam prośbę o linka do skrótu meczu/bramek o ile takowy istnieje..
Nie wybieram się już na żaden mecz do końżca wakacji po tej żenadzie.
Lewy obrońca na już, Deleu nawet nie udawał, że umie kopnąć piłkę lewą nogą.
south man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wybieram się już na żaden mecz do końżca
> wakacji po tej żenadzie.
Rozumiem Twoją frustrację, ale wczorajszy popis kopacz nie był bardziej żenujący niż Twój post.
south man Napisał(a):
> Nie wybieram się już na żaden mecz do końżca
> wakacji po tej żenadzie.
na derby też nie?
zubereg Napisał(a):
> Na taka drużynę to trzeba mieć napastnika.
> Najbardziej mnie w.urwiały te balony w pole
> karne-kto to wymyślił i na kogo one miały być
> grane?
Wymyślił Bałdys a grane miały być na Tabisza. Niestety ten pierwszy zapomniał dodać że chodziło o balony do dmuchania a ten drugi nie zwrócił uwagi że w tym terminie ma spotkanie #nienastadionie.
No cóż, mleko się wylało a my kibicujemy dalej .
Panowie, jeśli będąc w słabej formie nie potrafiliśmy wygrać ze Shkendiją, oznacza to jedno - że mamy zbyt słabych piłkarzy, przede wszystkim zmienników. Wszyscy pamiętamy, że będąc w najlepszej naszej dyspozycji jesienią zeszłego roku, nie potrafiliśmy nawiązać równej walki z ległą w Warszawie. Nie mamy w zespole "super hiper" zawodników. My musimy mieć 22 równorzędnych zawodników, tak by w przypadku słabszej formy któregokolwiek z podstawowego składu (co jest rzeczą naturalną - nie da się grać cały czas na najwyższym poziomie), mógł wejść pełnowartościowy zmiennik. A takich u nas brakuje!
PS. Jeżeli trener chce Mazka - musimy znaleźć środki na takiego piłkarza; z całym szacunkiem, ale to nie jest Duda, Guilherme etc.
czytaliscie wypowiedz Dądrowskiego???
jesli nie to przeczytajcie...
ode mnie jjedno zdanie dla tego grajka...lepiej zamilcz, schowaj sie a pozniej przepros za to wasze zaangazowanie...i ..a zreszta, szkoda klawiary na to ..
p.s. wypowiedz o czarterach i hotelach ..bezcenna
Po pierwszym meczu bylo juz pozamiatane... Styla raczej jego brak plus zero zaangazowania rozum przyjal ze zrozumieniem ze konczymy puchary meczem na Kluzy z burakami z albaniomacedonczykami... I tu sie zaczelo....
Kurfa....jeszcze nigdy mnie tak nie omamil i zrobil z mozgu wode jak wywiady przedmeczowe przed rewanzem i po meczu w Skopje... Wygramy,nie rozdzierajmy szat, nie wszystko stracone, bedziemy walczyc ,spokojnie mamy szanse zajsc daleko,zespol zagral poprawnie....etc etc etc... Pomyslalem sobie moze rzeczywiscie robia zaslone dymna zeby bylo medialnie i osiagniemy super wynik w meczu domowym po takich wywiadach,zapewnieniach czy deklaracjach.... I kurfa uwierzylem... Nakrecilem sie PIERWSZY RAZ NA DOBRY WYNIK W SYTUACJI BEZNADZIEJNEJ!!!! Chca sie chlopaki pokazac pomyslalem i odrobia ... odrobili...ehhhh...masakra...nawet po wpierdolach w derbach nie mialem takiego wstydu i kaca z zalu wyniku.... Jest mi poprostu smutno.... Dawno sie tak podle nie czulem po przegranym meczu....awet blamazach 1-6 u siebie....
Podzielę naszych zawodników wg 3 kategorii z tego meczu
Neutralnie:
Sandomierski
Polczak
Wójcicki
Jendrisek
Steblecki
Dąbrowski
Parodyści:
Wołąkiewicz
Deleu
Covilo
Cetnarski
Vestenicki
Na plus:
Budziński
Wdowiak
Karaczanakow
Co wynika z tej wyliczanki? Jeżeli ponad 30% zawodników gra jak parodyści to nie mieliśmy szansy na dobry rezultat, zwłaszcza gdy tylko 3 z 14 gra na plus.
GDYBY w tym meczu grali stoperzy, GDYBYŚMY mieli lewego obrońce, GDYBY trener zagrał kimś kto potrafi obsługiwać piłkę nogami a nie Covilo, gdyby na skrzydłach od początku grali MW i AK i GDYBY ten drugi nie doznał urazu i GDYBY był do dyspozycji Szczepaniak to może byśmy to wygrali
Leesior moja pomylka 10mln euro w ciagu ostatnich kilku lat w klub,wiec nie tylko transfery,ale szkolenie mlodziezy ,baze itp,o czym mozemy sobie tylko pomarzyc. Comarch da ten 1% i niech to jakos wyglada w tej Cracovii
Kto to jest MD?
kto? ;)
MSC Napisał(a):
> Jest gdzieś skrót meczu do obejrzenia?
> Chciałbym zobaczyć jak znowu ośmieszył naszych
> Hasani przy drugiej bramce.
Druga bramka śmiga po twitterach. Ale, uwierz, nie chcesz tego oglądać.
Zmieniłeś dwcipnisiu;)
Wczoraj wkurw, dziś na chłodno:
Jak ktos aż tak sie przejmuje tym co piszą, mówią, to wystarczy przypomnieć jednemu z drugim, że był cały sezon żeby z nami wygrywać i z pucharów nas wyrzucić (a graliśmy w podobnym składzie! ), a pokonać nas udało się nielicznym.
Niestety ktoś kto wierzy tym bredniom wykazuje sie ignorancją pilki bałkańskiej a przede wszystkim ligi polskiej. Tkwimy w dupie i nie zmieni tego ani canal plus, ani piłkarze, ani trenerzy. Zmienić to mogą poważne pieniądze zainwestowane w piłkę nożną. Przykład? Shkendija.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)