[quote='Miszczu2007' pid='1283691' dateline='1507488122']
Dimun niby jest lepszy?
[/quote]
Na pewno nie a Dimun to ulubieniec Filipiaka Kanach natomiast jest kojarzony z Zielińskim a probierz musi wykreować swoich.
-
-
Radosław Kanach - Podkarpackie odkrycie :)
bysior po meczu z Białorusią, po awansie ;)
[img]https://pbs.twimg.com/media/DLj20bbXcAAr9J8.jpg[/img]
dzisiaj na Polsat Sport, o 18.00 transmisja meczu o czapkę gruszek, albo o pierwsze miejsce w grupie z Niemcami U19. Pewnie zagra Kanach, więc będzie można go zobaczyć na tle silnego przeciwnika. My i Niemcy już awansowaliśmy dalej, ale prestiż pewnie nie pozwoli w Zabrzu przejść obok meczu.
Ktoś oglądał z podzielnością uwagi na hokej ? Kanach potwierdził to wszystko, z czego jest znany. Jako DP niezły w odbiorze, dość silny, ale po odzyskaniu piłki, podania dramat. Chyba większość piłek to była do Niemca. Druga sprawa, na początku drugiej połowy, po wywalczeniu piłki, pokazał swoją szybkość i jest ona...marna. Dużo pracy przed nim, bo ten mecz pokazał ile mu brakuje, uwidocznił słabości. Warto go było zobaczyć w akcji, na tle solidnego przeciwnika, podczas "Obrony Częstochowy" , gdy ma się rówieśników, ale nie są to rówieśnicy z polskiej CLJ.
Hmm to może już wiadomo czemu nie gra u Probierza? Choć gorszy od Dimuna nie jest bo ten z kolei nawet odbiory piłki ma elektryczne (o dobrym i dokładnym podaniu nie wspominając).
[quote='ian thorpe' pid='1283979' dateline='1507660840']
Ktoś oglądał z podzielnością uwagi na hokej ? Kanach potwierdził to wszystko, z czego jest znany. Jako DP niezły w odbiorze, dość silny, ale po odzyskaniu piłki, podania dramat. Chyba większość piłek to była do Niemca. Druga sprawa, na początku drugiej połowy, po wywalczeniu piłki, pokazał swoją szybkość i jest ona...marna. Dużo pracy przed nim, bo ten mecz pokazał ile mu brakuje, uwidocznił słabości. Warto go było zobaczyć w akcji, na tle solidnego przeciwnika, podczas "Obrony Częstochowy" , gdy ma się rówieśników, ale nie są to rówieśnicy z polskiej CLJ.
[/quote]
To tak jak Polska z Danią 0-4 nie istnieliśmy na boisku ,Lewy nie robił sztycha nawet bramki nie strzelił .
[quote='Sehtan' pid='1284028' dateline='1507701534']
Hmm to może już wiadomo czemu nie gra u Probierza? Choć gorszy od Dimuna nie jest bo ten z kolei nawet odbiory piłki ma elektryczne (o dobrym i dokładnym podaniu nie wspominając).
[/quote]
Naprawdę miło się was czyta krytyka z każdej strony a myślicie że w Niemczech to odrazy gwiazdy się rodzą porostu stawiają na młodzież i po jednym meczy nikogo nie skreślają. Do polski przyjechała kadra 20 zawodników i 19 osób obsługi z nauczycielami ze szkoły włącznie. I tam po meczy zawodników jak nie wyszło na boisku (bo młodzież ma to do siebie że jeden mecz bardzo dobry drugi przeciętny) to sie ich podbudowuje. U nas wywalić, nie nadaje sie itp. Bo lepiej sprowadzić z zagranicy niz naszym dać naprawdę sznse.
[quote='ian thorpe' pid='1283979' dateline='1507660840']
[/quote]
Nie chcę się czepiać Ianie, ale chyba DP jest właśnie od odbiorów. Przy całym szacunku ale np Miro też nie jest wirtuozem rozegrania (od tego jest w duecie Dąbrowski bądź Drewniak) i również nie grzeszy szybkością.
Zgodzę się z tym, że przed nim dużo pracy, bo ja w niego wierzę, jest moim "ulubieńcem" (z wiadomych wzgledów) i jest młody - wszystko przed nim.
Wirtuozi od rozegrania po 11 kolejkach/wg.forumowej kanadyjki/ w naszej "najlepszej drużynie od 14 lat" :)
Klasyfikacja asystentów:
1 . Szymon Drewniak - 2
2. Mateusz Wdowiak - 1
. Sergiej Zenjov - 1
. Jaroslav Mihalik - 1
. Mateusz Szczepaniak - 1
. Michał Helik - 1
. Oleksyi Dytyatev - 1
. Jakub Wójcicki - 1
. Piotr Malarczyk-1
Radek nie Radek zbawić nas nie zbawi tak jak nie zbawia nas póki co "Bogu" z Ukrainy choć cały czas jeszcze na to liczę tak jak nie zbawiają nas ci niby lepsi co grają /chyba tylko z Niemcami czy Duńczykami:)/tylko nigdzie nie widać efektów chodzi mi o tylko jedną rzecz-równe traktowanie wszystkich zawodników czyli skoro inni dostają szansę i to kilka razy i jej nie wykorzystują to dlaczego inny zawodnik nie może takiej szansy dostać ?!
Tyle i tylko tylko -mają grać najlepsi ale faktycznie najlepsi niech Radek gra w juniorach jeśli jest faktycznie słabszy tylko najpierw powinien się o tym przekonać na boisku ze odstaje tak bardzo od kolegów.
Piotrek bez przesady. Chcesz by każdy zawodnik szerokiej kadry dostał 5-6 meczy w eklasie by się sam przekonał że jest słaby?
Bądźmy poważni. Tej rozmowy w ogóle by nie było gdybyśmy zajmowali 6-9 miejsce. Słabe wyniki nie mogą być powodem by dawać każdemu w klubie grać w ekstraklasie. Kanach w poprzednim sezonie dostał kilka meczy i wg mnie zagrał poprawnie. Za ten sezon ciężko w ogóle go oceniać (te 15min poważnie traktować nie można jako wyznacznika umiejętności). Trener decyduje, czy Dimun i Deja są gorsi to nie wiem. Wybitnie lepsi pewnie też nie (choć Deja bardziej doświadczony). Kanach niech trenuje mocno, szansę jeszcze dostanie i najważniejsze dla niego samego, on karierę może jeszcze zrobić i brak w CV kilku meczów z eklasy niczego nie zmienia na tym etapie.
Piotrek67, nie patrzę na tą repre, bo gdybym miał po wczorajszym meczu zerkać na przyszłość, to Niemcy będą MŚ a my tam gdzie dzisiaj Bułgaria.
Gargamel, DP też musi umieć grać w piłkę. Co z tego, ze czasem Kanach odebrał piłkę, jak zaraz ją stracił po niecelnym podaniu. To nie jest kwestia gry drużyny tej czy tamtej, tylko indywidualnych umiejętności. Po prostu, przy tak grających Niemcach, Kanach tracił po prostu głowę. Widziałem i komentuję, bo z takim nastawieniem na ocenę gry Radka na tle silnego przeciwnika zerkałem w obraz.
Mnie nie interesuje "ulubieniec" z tej czy innej strony Polski czy świata. Oceniam przydatność zawodnika do gry na dzisiaj czy dopiero na jutro. Śmieszą mnie te wszystkie komentarze znawców, którzy zawodnika nie widzą, ale chcą by grał. W Cracovii mają grać najlepsi w danym momencie, a nie ulubieńcy typu wychowanek Steblecki, od dzisiaj nazywany z mojej strony " gamoń trampkarz" .
Gdyby kierować się sentymentami kibicowskimi, to każdy kogoś tam ma. Trener decyduje. Już pomijam te teksty o "spiskach" tego czy owego trenera. Zawodnik, idący z Polski np. do zagranicznego klubu, często się smarka w prasie później, że trener go nie dostrzega. Kuźwa, przegrałeś walkę o skład i masz zapierdzielać. Albo inne, jak ma się rozwijać, jak nie dostaje szans :D Zawodowy piłkarz :D
I faktycznie uważasz, że Dimun jest bardziej przydatny od Kanacha?
[quote='ian thorpe' pid='1284118' dateline='1507735553']
Piotrek67, nie patrzę na tą repre, bo gdybym miał po wczorajszym meczu zerkać na przyszłość, to Niemcy będą MŚ a my tam gdzie dzisiaj Bułgaria.
Gargamel, DP też musi umieć grać w piłkę. Co z tego, ze czasem Kanach odebrał piłkę, jak zaraz ją stracił po niecelnym podaniu. To nie jest kwestia gry drużyny tej czy tamtej, tylko indywidualnych umiejętności. Po prostu, przy tak grających Niemcach, Kanach tracił po prostu głowę. Widziałem i komentuję, bo z takim nastawieniem na ocenę gry Radka na tle silnego przeciwnika zerkałem w obraz.
Mnie nie interesuje "ulubieniec" z tej czy innej strony Polski czy świata. Oceniam przydatność zawodnika do gry na dzisiaj czy dopiero na jutro. Śmieszą mnie te wszystkie komentarze znawców, którzy zawodnika nie widzą, ale chcą by grał. W Cracovii mają grać najlepsi w danym momencie, a nie ulubieńcy typu wychowanek Steblecki, od dzisiaj nazywany z mojej strony " gamoń trampkarz" .
Gdyby kierować się sentymentami kibicowskimi, to każdy kogoś tam ma. Trener decyduje. Już pomijam te teksty o "spiskach" tego czy owego trenera. Zawodnik, idący z Polski np. do zagranicznego klubu, często się smarka w prasie później, że trener go nie dostrzega. Kuźwa, przegrałeś walkę o skład i masz zapierdzielać. Albo inne, jak ma się rozwijać, jak nie dostaje szans :D Zawodowy piłkarz :D
[/quote]
Nastepny znawca piłki pewnie że kazdy musi zapierdzielac ale popatrzcie na poczatki Lewandowskiego w Niemczech z linii nie trafiał do pustej bramki i jakoś nikt go nie wyrzucał dostawał kolejne szanse i tez niewykorzystywał ale dostawał nastepne i nagle odpalił. A tu wyzucić bo sie nie nadaje. Obserwuje młodych i mysle że odpalą ale z taką przychylnoscia znawców piłki na forum pewnie niekoniecznie w tym klubie.
ja nigdzie nie napisałem, ze się nie nadaje do Cracovii. Natomiast by grać w I drużynie mecze o MP, musi się coś formę trzymać. Uczyć, to się trzeba w szkole, a mecze o MP należy wygrywać. Kibic ma prawo wyrazić zdanie, czy Kanach to zawodnik na dzisiaj, czy dopiero na jutro. Ocena na tle rówieśników z Niemiec a nie juniorów np. ze Znicza Pruszków, jest chyba bardziej wiarygodna. Rozmawiamy, dyskutujemy o roli Kanacha do I drużyny, a nie o szkoleniu młodzieży, bo to inny temat.
Ian naprawdę mimo dobrych chęci nie potrafię zrozumieć Twojego zacietrzewienia w temacie Radka.
Ja cały czas piszę wyłącznie o równych szansach dla wszystkich i że Radek jako jedyny takiej szansy nie dostał.-prawda czy fałsz?!
Piszesz że żeby grać w 1 drużynie mecze o MP trzeba trzymać formę -litości ale który z naszych zawodników trzyma taką formę ,na którym miejscu w tabeli jesteśmy i co my w ogóle gramy ?!
Może faktycznie się nie nadaje tylko jak to sprawdzić jak nie w meczu o punkty ,ile bramek straciliśmy w lidze a podobno grają ci w formie,ile strzeliliśmy w 11 meczach?!
I nie grający Kanach jest temu winien ?!
jakie zacietrzewienie ? Oceniłem jego grę przeciwko Niemcom, przed meczem o tym wspomniałem. Mam pisać, ze występ był udany ? Jak by był super, to bym napisał. Mam nie pisać, ze Covilo zwolnił przy utracie gola, bo jest bożyszczem tłumów ? To Wy siejecie propagandę, ze ten czy tamten zawodnik jest krzywdzony specjalnie przez trenera, który pewnie chce przegrywać mecze, dlatego wystawia słabszych graczy. Ja oceniam to co widzę, a nie strzelam z gumki od majtek informacjami wyssanymi nie wiadomo z czego.
Gramy bucówę, ale to nie znaczy, ze Kanach by nas zbawił. Jeżeli trener widząc go na treningu uważa że jest jeszcze słabszy od tych co grają, to tylko potwierdza się to, co widać było w meczu z Niemcami. Problem gry jest głębszy i mam nadzieję, że to się zmieni.
My gramy o punkty a nie o zawodnika tego czy tamtego. Ja pamiętam, ile płaczów było na forum o Tatare, o Kitę, o Szewczyka i wielu innych. Szczoczarz też był krzywdzony. Bo trenerzy byli beee i nie dawali tym talentom mających nas zbawiać szansy gry. Bzdury totalne. Trener bierze kasę, odpowiada za skład i wyniki. Zawodnik ma zapierdzielać, bo mu za to płacą a nie krzywić się i smarkać. Jeżeli nie ma go w jedenastce, to ma jeszcze więcej i silniej trenować.
Ok nie ma sprawy tak będzie faktycznie sprawiedliwie -Kanacha porównuj z Niemcami a resztę gwiazdek z ostatniej drużyny w tabeli z mocarzami tej buraczanej ligi Płockiem,Piastem ,Koroną itd.
tak ? Nawet innym temat założyłem, ze przechodzą obok gry. By było jasne, w 75/25% stanę za trenerem a przeciwko kopaczom. Bo robimy z nich nie wiadomo kogo, już od najwcześniejszych chwil, usprawiedliwiając ich umiejętności ( tak, jak gdyby Kanach grał przeciwko I drużynie a nie swoich rówieśnikach) .
Potem mamy kopaczy którzy nic nie grają w Europie, bo czasem zagrają przeciwko Wiśle Płock. To wielu kibiców robi im krzywdę, gdy nie wymaga od nich zaangażowania i podnoszenia umiejętności. Kanach jest pełnoletni, ma zawodowy kontrakt, bierze kasę MA ZAPIERDZIELAĆ ! Tulić, to można zawodnika jak ma 10 lat. Jego rówieśnicy z Niemiec robili jemu i jego kolegom wiatrak z du.py, pokazali różnicę pod każdym względem.
Miłego dnia Panie Ian :)
Radek Kanach
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22365666_1455026987937718_6077906815551814788_n.jpg?oh=949d3253384ad44a57e2e0ca0cc49d3c&oe=5A80A6B6[/img]
[quote='ian thorpe' pid='1284189' dateline='1507763269']
tak ? Nawet innym temat założyłem, ze przechodzą obok gry. By było jasne, w 75/25% stanę za trenerem a przeciwko kopaczom. Bo robimy z nich nie wiadomo kogo, już od najwcześniejszych chwil, usprawiedliwiając ich umiejętności ( tak, jak gdyby Kanach grał przeciwko I drużynie a nie swoich rówieśnikach) .
Potem mamy kopaczy którzy nic nie grają w Europie, bo czasem zagrają przeciwko Wiśle Płock. To wielu kibiców robi im krzywdę, gdy nie wymaga od nich zaangażowania i podnoszenia umiejętności. Kanach jest pełnoletni, ma zawodowy kontrakt, bierze kasę MA ZAPIERDZIELAĆ ! Tulić, to można zawodnika jak ma 10 lat. Jego rówieśnicy z Niemiec robili jemu i jego kolegom wiatrak z du.py, pokazali różnicę pod każdym względem.
[/quote]
Jak zwykle masz racje profesjonalny kontrakt nie wiem czy to prawda ale te profesjonalne kontrakty dla młodych to jest od 600 do 1700 zł może brutto może netto jesli to prawda to jest z czym szaleć ale wszechwiedzący ian thorpe pewnie wie lepiej. A co się tyczy Niemców to juz pisałem że do polski przyjechało 20 zawodników i 19 osób obsługi. A tak w nawiasie to wyjmij z naszej 1 reprezentacji zawodników grających w zachodnich klubach i zobaczysz co mamy.
Na ilu zawodników z niemieckiej młodzieżówki mogłyby sobie pozwolić polskie kluby? Albo: ilu z nich nie łapałoby się do wyjściowej 11 top3 polskiej ligi?
Radosław Kanach: Bardzo pozytywne doświadczenia ze zgrupowania kadry.
Wróciłeś ze zgrupowania reprezentacji Polski U-19. Grałeś w trzech meczach, awans wywalczony, musisz być więc zadowolony?
- Tak, jak najbardziej. Zgrupowanie trwało od 2 do 11 października. W tym czasie rozegraliśmy trzy mecze - z Irlandią Północną, Białorusią i Niemcami. Pierwsze spotkanie wygraliśmy 2:1, w drugim triumfowaliśmy 3:0, z kolei z drużyną Niemiec przegraliśmy 0:2.
Jednak już w dwóch pierwszych meczach zapewniliście sobie awans do kolejnej rundy eliminacji.
- Tak, dwoma pierwszymi zwycięstwami zagwarantowaliśmy sobie awans. Z Niemcami graliśmy jeszcze o pierwsze miejsce w grupie, niestety nie udało się wygrać. Z drugiego miejsca wychodzimy jednak z grupy i zagramy w drugiej rundzie, z czego bardzo się cieszymy.
- Jakie doświadczenia zebrałeś na kadrze?
- Bardzo pozytywne. Na mecze przyszło mnóstwo kibiców, przez co pomagała nam świetna atmosfera na trybunach - spotkanie z Białorusią oglądało na stadionie 30 tysięcy kibiców, a z Niemcami 15 tysięcy. Zagraliśmy z dobrymi przeciwnikami i zebraliśmy cenne doświadczenie, które na pewno zaprocentuje w drugiej rundzie eliminacji.
Podczas gdy reszta drużyny trenowała, ty grałeś mecze. Jak forma?
- Zagrałem trzy mecze w ciągu dziesięciu dni, więc trochę w nogach jest. Na zgrupowaniu treningi mieliśmy przygotowujące do poszczególnych meczów i regeneracyjne. Dziś jednak wracam do zajęć z drużyną Cracovii. Zaraz wchodzę do szatni i szykuję się na popołudniowy trening.
- Mecz z Pogonią w poniedziałek, więc trochę czasu jeszcze jest.
- Tak, zobaczymy, czy trener powoła mnie do meczowej osiemnastki. Jest jeszcze przed nami kilka treningów, po nich trener podejmie decyzję. Jestem dobrej myśli, nastroje przed meczem z Pogonią są bojowe.
https://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/radoslaw_kanach_bardzo_pozytywne_doswiadczenia_ze_zgrupowania_kadry
- Edytowany
Nowy, ale co to za wchodzenie w "kieszeń" zawodnika czy zarabia dużo czy mało. Przyszedł np. Kanach ze Stali Rzeszów, wynegocjował,podpisał kontrakt, ma trenować. Mało ? Jak mu się nie chce trenować, kasy w Biedronce czekają. Jeżeli jednak chce zarabiać dużo więcej jako DP, tyle co powiedzmy DP Krychowiak, robić rewię mody jak on, to niestety musi na to ciężko pracować - codziennie w treningu a i sam po nim, jak to robią dużo lepsi zawodnicy.
Mecz z Niemcami jest NAUKĄ i ZOBACZENIEM SIĘ W PEWNYM RODZAJU LUSTRZE, ile mu brakuje do rówieśników, grających często w Bundeslidze. Ale co, Niemcom ktoś te umiejętności wyczarował z kapelusza ? Nie, ciężko na nie w zawodowej piłce hakowali.
Powtarzam, dotyczy to Kanacha jak i innych młodych zawodników. Nie smarkać się, tylko mocniej pracować, i WYGRYZĆ UMIEJĘTNOŚCIAMI ze składu starszych kolegów, bo na boisku biega tylko konkurująca ze sobą jedenastka piłkarzy. Już nawet nie chcę przypominać słów wielu zawodników, którzy po wyjeździe na tzw. zachód powtarzają słowa " u nas to się trenuje, jak nigdy w Polsce". Jak w Polsce trener dociska śrubę ( a takim jest Probierz) to zaraz się znajdzie stado kopaczy ( bo piłkarz wie, ze to dla jego dobra są wysokie wymagania) oraz stado "adwokatów", którzy będą mącić, smarkać się, pisać o biednych prześladowanych przez trenera. Ta mentalność jest przerażająca.....
Ps. Jak piszesz Niemcy z dużej, to Polskę staraj się też tak pisać...
>Ps. Jak piszesz Niemcy z dużej, to Polskę staraj się też tak pisać...
Może kibic Ruchu Hajduki Wielkie? ;)
Nie chce się czepiać Khalidzie, ale nie ma sensu mieszać do tego Hajduki Wielkie.
Obecne wynaturzenie niebieskie to obraza dla ludzi, którzy zakładali "tamten" klub. Być może się mylę, ale pewnie się w grobach przewracają widząc jakie poglądy mają degeneraci z trybun na temat Polski. Upadek straszny, aż dziw bierze że nikomu tam nie przeszkadza jaki ten klub miał charakter gdy był zakładany. Choć być może wszystko mi się pomieszało i zawsze tam przedkładano Bismarckhütter Ballspiel-Club nad resztę.
Taki mały offtop mam nadzieje że obejdzie się bez upomnień ;).
Wracając do tematu:
Osobiście uważam, że Radek jest naszym NAJLEPSZYM DP.
-Miro jest lepszy tylko grą w powietrzu
- O Dimunie (do którego nic osobiście nie mam) było napisane na tej stronie wiele
- Deja (patrz. Dimun)
Każdemu jednak życzę jak najlepiej
Gargamel, ale po ilu minutach widzenia w telewizji Radka, tak uważasz ? ;)
Bardzo zadziwia mnie uwielbianie Probierza, który poza Białymstokiem "poległ" w każdym klubie i na dodatek olał naszego Prezesa idąc do gts-u. Już pisałem, że Probierz jest mocny w gębie i pajacowaniu przy lini bocznej, ale za to punktów nie dają. A taki był "amerykański", pewny siebie i nagle prosi o pomoc kibiców.
Nie ten wątek!
[quote='ian thorpe' pid='1284424' dateline='1507926538']
[/quote]
Wystarczy, że się dosyć napatrzyłem na Dimuna czy Deje
[quote='gargamel9998' pid='1284458' dateline='1507962071']
[quote='ian thorpe' pid='1284424' dateline='1507926538']
[/quote]
Wystarczy, że się dosyć napatrzyłem na Dimuna czy Deje
[/quote]
a to rzeczywiście masz prawo do wydania takiej opinii ;) :D
Jeśli trener MP ma problem z wytypowaniem zawodników /DP/ do pierwszej jedenastki / z powodu ich jednakowych umiejętności/ to chłopaki niech zagrają w marynarza, kto wygra gra . ;)
Zawsze fajnie się ponabijać z zawodnika Cracovii ale:
klasyfikacja kluczników:
1. Adam Deja - 2
2. Jaroslav Mihalik - 1
. Krzysztof Piątek - 1(-)
Jedno KZ to fantastyczne prostopadłe podanie, po którym był karny na Wójcickim, więc prawie asysta, drugi to świetna wrzutka po krótko rozegranym rogu.
Nie wiem czy Deja to nie najlepiej centrujący obecnie zawodnik Pasów.
19 dni później
Chyba mamy wytłumaczenie czemu Kanach nie gra - został odesłany do juniorów razem z Lusiuszem. Podobno zaniedbują obowiązki związane z nauką.
Jeśli tak, to trener ma u mnie plusa!
[quote='kaleb' pid='1288375' dateline='1509715834']
[/quote]
Odesłanie młodych to pretekst Probierza. Kanach ma najwyższa średnią w szkole i chyba stypendium naukowe jak to jest prawda? Ale Probierz o tym nie wie albo nie chce wiedzieć. Wiec za odesłaniem młodych kryje sie cos innego bo w treningach wygladali lepiej od delegowanych na mecze.
[quote='nowy' pid='1288377' dateline='1509717698']
[quote='kaleb' pid='1288375' dateline='1509715834']
[/quote]
Odesłanie młodych to pretekst Probierza. Kanach ma najwyższa średnią w szkole i chyba stypendium naukowe jak to jest prawda? Ale Probierz o tym nie wie albo nie chce wiedzieć. Wiec za odesłaniem młodych kryje sie cos innego bo w treningach wygladali lepiej od delegowanych na mecze.
[/quote]
I jeszcze dodając dziwi że Kanach dostaje powałonia do kadry bo trener stawia na niego a u Probierza tak naprawde to nie dostał szansy.
Cytat z wywiadu z Trenerem kadry
[b]Podczas turnieju dokonał Pan wielu roszad w składzie. Kto zyskał zaufanie na dłużej?[/b]
Wygranymi tego turnieju są na pewno Radek Kanach, Oskar Repka, Adrian Łyszczasz, Aron Stasiak. Mógłbym dorzucić jeszcze kilka nazwisk, ale to niczego nie zmieni. Nadal będziemy obserwować zawodników z rocznika 1999 i młodszych zarówno w Centralnej Lidze Juniorów, jak i w seniorskich rozgrywkach. Reprezentacja do lat 19 nie została zamknięta. To ciągle otwarta drużyna, w której mogą i chcą grać na przykład Sebastian Szymański czy David Kopacz, powoływani do kadry w starszym roczniku.
Link do wywiadu
https://www.laczynaspilka.pl/reprezentacja/reprezentacje-mlodziezowe/reprezentacja-mlodziezowa-u-19/u-19-dariusz-dzwigala-jest-kilku-wygranych-turnieju1
"Nowy" - na 12 postów od września, kiedy się zarejestrowałeś, w 7 "ciągniesz" Kanacha w górę w wątku mu przeznaczonym, w jednym z relacji z meczu piszesz że Kanach jeszcze coś pokaże, a pozostałe posty są w wątku o naszym trenerze, gdzie jedziesz z krytyką o odsuwanie młodych od składu likwidacji rezerw, gdzie młodzi nie mają gdzie się wykazać.
Ty jakiś jesteś menager Kanacha ? Twoja ""stajnia" ? Czy może jesteś jednym z tych młodych, co im Probierz krzywdę robi ?
[quote='ian thorpe' pid='1288432' dateline='1509741288']
"Nowy" - na 12 postów od września, kiedy się zarejestrowałeś, w 7 "ciągniesz" Kanacha w górę w wątku mu przeznaczonym, w jednym z relacji z meczu piszesz że Kanach jeszcze coś pokaże, a pozostałe posty są w wątku o naszym trenerze, gdzie jedziesz z krytyką o odsuwanie młodych od składu likwidacji rezerw, gdzie młodzi nie mają gdzie się wykazać.
Ty jakiś jesteś menager Kanacha ? Twoja ""stajnia" ? Czy może jesteś jednym z tych młodych, co im Probierz krzywdę robi ?
[/quote]
Oj Ian,Ian a nawet gdyby to był menago Radka czy "stajenny" to nie może zabrać głosu w tej sprawie ?!
Może to tata Radka czy nawet sam Radek i też im nie wolno zabrać głosu ?!
Nie wnikając w szczegóły bo mi się już nie chce on jako jedyny zawodnik przy takiej totalnej padace jaką gramy nie dostał ŻADNEJ szansy gry w lidze badź co bądź etatowy reprezentant Polski.
I co mnie to obchodzi czy chodzi do szkoły czy nie ,nie słyszałem aby miał niewłaściwe podejście do treningów i olewał je wrecz przeciwnie widocznie stawia na piłkę.
A MP niech się lepiej zajmie grą żebyśmy jeszcze uciułali trochę punktów bo jest katastrofa na boisku ale on chyba ogląda to w różowych okularach sądząc po ostatnich wypowiedziach- kolejny Misiu mający kibiców za baranów.
- Edytowany
Kanach grał pytę wielką, wiem, bo widziałem jego mecze. Rozumiesz ? Widziałem w reprze i na żywo w CLJ. Po meczu ostatnim w CLJ, to nawet najwięksi jego zwolennicy, spuścili oczy w ziemię. Możesz popytać znajomych Twoich, bo paru dość dosadnie komentowało jego grę. Możesz mi odpowiedzieć Piotrek, na jakiej podstawie uważasz, ze ma grać ?
Pamiętam, jak na forum chciano młodego Tatarę czy potem pewnego napastnika Przemka Kitę, który miał być zbawcą. . Uuuuuuu...ile było pretensji, ze ten czy inny nie gra. Gdzie są dzisiaj ?
Ja chodziłem na mecze rezerw, więc pisałem, Kita ciężkawy napastnik , jedyne co potrafi, to szukać karnego w szesnastce. Taki przykład a nie wykład.
Ja uważam, ze dopominanie się o gracza w oparciu o gazetowo-internetowe wieści, i budowanie na tej podstawie opinii, ze trener ( dotyczy to każdego, bo z każdym jechano że nie wystawiał tego czy owego cieniasa ) wystawia swoich, albo ze świadomie krzywdzi młodych, jest po prostu kłamstwem. Przyjdź jeden z drugim na mecz, oglądnij, napisz - grał super, należy mu się skład. Albo napisz, gra-grał pytę.
Teorii spiskowych jest od groma. Probierz chce spaść, dlatego wystawia słabszych,
Piotrek, Ty się kręciłeś przy "młodocianych" swego czasu. Ilu gra w I drużynie ? Ilu zrobiło kariery sportowe. Powinieneś wiedzieć, że wyszkolenie zawodnika to nie zjedzenie kremówki.
co do podbijania zawodnika. Dla mnie ważna jest Cracovia a nie zawodnik. Sorki. Liczą się tylko ci najlepsi. Dotyczy to też trenera. Dlatego, jak mam podejrzenia pompowania tego czy owego kopacza, jeszcze przy okazji robienia kreciej atmosfery poprzez podburzanie, to piszę o tym.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)