Rudy to nie kolor włosów (wąsów), to charakter.
-
-
XXXI Letnie Igrzyska Olimpijskie 2016 w Rio de Janeiro
Kanadyjka Penny Oleksiak i Amerykanka Simone Manuel zajęły ex aequo 1.miejsce na 100m stylem dowolnym. To dopiero 3. taki przypadek na olimpijskich basenach.
Penny jest pierwszą mistrzynią olimpijską urodzoną w tym tysiącleciu. Stones'i śpiewali kiedyś "Time is on my side."Co oni wtedy ćpali?
Simone jest pierwszą czarną Amerykanką tryumfującą na basenie. W wywiadzie, podkreślając jak bardzo się cieszy z tego historycznego medalu, dodała, że chociaż jest szybka na basenie, to nie ucieknie od policyjnej kuli.
Jakie wyniki typujecie w siatkę z kacapami dzisiaj ;)?
Obawiam się, ze w dupę...
Masz na myśli "w plecy" drogi Astonie?
Quuuerwa.... w ostatnim rzucie wydymal naszego dyskobola...i to doslownie.... szkoda ale i tak gratulacje za srebro!!!!
Ja pierdolę, ale też ten Małachowski to jest pechowiec. :X
Zrobił sobie powtórkę z MŚ. Facet wygrywa wszystko od dwóch lat i przegrywa pewne złoto jednym rzutem.
Chcac zdobywać złote medale, trzeba bić rekordy - Piotr Małchachowski tylko srebny medal, aż srebny medal (tu)
Szkoda, ale i tak brawa dla Piotra!
Na razie jest w plecy z Niemcami... :/
...przekleństwo braci Hartwingów :X
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Napisałem, że LA 4 medale, dwa złote młoty,
> [b]srebrny (może złoty dysk)[/b] i coś na 800 metrów
> lub w skoku wzwyż.
> Może coś w kuli?
Coś kurde czułem po kościach :(
Może dla odmiany wyczułbyś jakiś krążek z du.py. A nie, że się murowany kandydat do złota posypie. Może w moczu (niektórzy tak czują). Nie chce Ci się sikać?
[img]https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSa5KecV3sEQTDIHI-zvHGvlfo8PXugbn7QaVVpjM3bSrAjuh2dEw[/img]
Urodziwa Daria Kliszyna, która jako jedyna Rosjanka miała wystartować w igrzyskach olimijskich w lekkiej atletyce, w ostatniej chwili została odsunięta - też się szprycowała.
Polacy nie spać, Sowieci nas piorą :(
Lance do boju!
Szable w dłoń!
Bolszewika goń!Goń!Goń!
psutinowcy próbują zakręcić Kurek, ale takiego
Psiak rew! W du-pe jak zgrabnie wywróżył Aston.
Ważne, że Mateusiak z Ziębą wygrali, stężenie emocji w tym meczu było niesamowite :)
W czasie przerwy między setami zapraszam wszystkich na "dwójkę".Tenis stołowy-Polska-Japonia...którzy "nasi"? ;)
Wqrzało mnie przyznawanie przez komentatorów Małachowskiemu złotego medalu jeszcze przed zakończeniem konqrsu. Przecież między nim a następnymi nie było sześciometrowej różnicy, ale nawet gdyby była, to jakiś dyskobolowy "Beamon" cufalem mógłby ją zniwelować. Stało się to, czego się obawiałem. Komentatorzy powinni być bardziej powściągliwi, to co przystoi przeciętnemu kibicowi, to nie im.
Przy okazji przypomnę najbardziej znanego mistrza olimpijskiego w dysq Ala Oertera, który wygrywał konqrencję na igrzyskach w 1956, 1960, 1964, 1968. Wreszcie pod jego nieobecność w 1972 roq wygrał jego "cień" Czech Ludvik Danek. Dyskobole należą do sportowców długowiecznych. Oerter po latach przerwy przed igrzyskami w Moskwie, grubo po czterdziestce rzucił 69,42 m, co było drugim wynikiem w roq i co dałoby mu złoto w Rio. Ale USA na igrzyska w Moskwie nie pojechały.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)