ktoś wie jak będą rozprowadzane bilety na mecz w Pradze ?
kupujemy na miejscu czy będzie jakaś pula dla gości rozprowadzana w WSB ?
Jeśli było to przepraszam za ot :D
-
-
CHL 2016 - logistyka, pogaduchy, itp.
Dzieki Radku, to juz jakis konkret- aczkolwiek nie pomogl mi za duzo :)
Sorka Izbiku za wolnejsze tempo, Radek mnie uprzedzil i wyjasnil/opisal nasz plan.
My wspolnie jedziemy + ekipa juniorska, czyli raczej nie bedziemy stanowic dobrego squadu pod plan melanzowy :)
Na Prage ja tez mam plan wspolnie z Juniorem, jakies 4-5 dni zwiedzania z meczem.
Wiesz... Dochodze do wniosku, ze swoje juz wypilem, umieram 2 dni po 1 dniu picia (czyli odwrotnie niz za mlodu :), na klopoty z prawem za granica jestem definitywnie za stary, robie sie mega leniwy, coz wiec pozostaje? - wkrecac w klimat Juniora i pokazac Mu troche swiata bez czujnego oka i opieki Mamusi :)
Zeby bylo smieszniej i Mlody mial wiekszy fun, poczatkowo chcialem nawet poplynac tam promem z samochodem (Gdansk - Nynashamn). Niezatapialne lodki Polferries to juz chyba ostatnia szansa obejrzenia klimatow schylkowego PRL (dancingi, wodzireje, piosenkarze z mikrofonem na kablu, nocleg w kabinie bez okna :) Niestety rozklad sie nie spina - 3ba czekac 2 dni na rejs powrotny. A schemat: pociag-prom-auto-samolot byl juz zbyt skomplikowany/ryzykowny ze wzgledu na szkole Juniora i odpuscilem :)
5 dni później
Nie wiem czy ten pomysł się gdzieś przewinął, bo nie czytałam dokładnie całego wątku, ale sporo ludzi wybiera też opcję wylotu do Oslo np. z Katowic (wczoraj bilet na trasie Katowice-Oslo-Katowice zapłaciłam 140zł). Z Oslo do Karlstad jest ok. 230km. Dobra opcja szczególnie dla ludzi, którzy patrzą mocno ekonomicznie, a mają np. znajomych w Norwegii.
PS.: Wylot w piątek, powrót w niedzielę.
My tu "gadu-gadu", a koledzy z Czechii już powoli ogarniają wyjazd do Krakowa [url=http://www.hs-sparta.cz/novinky/4-pozvanky/749-pojedte-spolecne-za-spartou-do-krakova/]link[/url]
Dzieki wielkie Twixxx . Jak pisalem - nic mi to nie pomaga skoro wybieracie sie z "mlodzieza" . Ja juz tez za stary jestem na "afere" ( w Tilburgu ostatnim razem przypomnialem sobie "akcje jak za mlodu" i stwierdzilem ,ze jednak to glupie i nie na moje lata :D )
Szacun Twixx za prowadzenie Mlodego!
Grusia natomiast pisze o Oslo ... Mnie bardziej interesuje plan na przejazd (w tym przypadku z Oslo) na miejsce docelowe i miejsce NOCLEGU, bo to bedzie w moim przypadku co najmniej 2 noce. Tak jak Grusia napisala - Piatek - Niedziela (lub nawet Poniedzialek).
Oczywiscie spodziewam sie jakiegos cynku na PW :)
A więc tak... Przypuszczałem że skuszę się jedynie na Pragę i w tym przypadku wszystko już mam ładnie dograne. Teraz coraz bardziej kusi mnie jednak ta Szwecja. Mecz w weekend, więc nie ma problemu z urlopem. Można śmiało lecieć w piątek wieczorem i wracać w niedzielę popołudniu. Dla mnie (i może jeszcze kogoś z Londynu lub okolic) najlepszą opcją jest lot ze Stansted do Goteborgu. Piątek 18:55 za jedyne 19,99f. Powrót natomiast 17:25 w niedziele za tylko 4f więcej :) Pozostaje kwestia dostania się z Goteborgu do Karlstad. W piątek mogłoby być to już ciężkie do zrealizowania, więc czemu by nie pomelanżować w nocy i z rana udać się do Karlstad? 8:40 i już 11:07 jesteśmy w Karlstad, do meczu jest jeszcze trochę czasu... Pasowałoby też ogarnąć nocleg, a w niedzielę 12:14 jest pociąg do Goteborgu. Przyjeżdża na tyle wcześniej (14:40) że jest wystarczająco czasu by dostać się na lotnisko. Podróż zajmuje w granicach 35 minut. Co do cen pociągów na lini Goteborg- Karlstad wychodzi coś koło 350kr (30f) w dwie strony. www.sj.se. Noclegi jak to w Skandynawii do tanich nie należą, od osoby trzeba liczyć z 30f za noc. Używki i inne rozrywki. Ceny iście zachodnioeuropejskie ;) Z alkoholem jest spory problem, ale w niego można zaopatrzyć się odpowiednio wcześniej:) Mimo wszystko nie wygląda to źle i należy mocniej nad tą Szwecją pomyśleć ;)
Nooo, to juz jakis plan :) Do samolotu w podrecznym bagazu alko odpada.
super to wyglada - w tym tygodniu kupuje bilety i ten plan sprawdze.
O 8,40 w Sobote piszesz o pociagu ?.....
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nooo, to juz jakis plan :) Do samolotu w
> podrecznym bagazu alko odpada.
Niby czemu???na bezclowce możesz sobie cały plecak wódką załadować. ..
No tak, zapomnialem....
Lecisz Kruszynka ?
Karlstadt raczej odpuszczam. Ale ... zobaczymy co w piłce wylosujemy bo to dla mnie priorytet.
https://www.rome2rio.com/s/Gothenburg/Karlstad
wrzuce pierwszy linka by choc porownac ogolne ceny i czas podrozy z Gothenburga do Karlstad.
Dobrze byloby gdyby ktos majac inne namiary tez podal jakies linki na Forum ....bedzie pomocne przy ustalaniu trasy.
Wczoraj podałem jedną z opcji, ale jak trochę więcej pomyśleć i poszukać to można i coś innego wykombinować ;) To Karlstad to na pierwszy rzut oka straszna dziura, więc i życie nocne może słabo wyglądać... Czemu nie udać się prosto po meczu do Sztokholmu? I tak oto w ciągu jednego weekendu mamy zaliczony i Goteborg (piątkowa noc) i Sztokholm (sobotnia). W Sztokholmie nudzić się raczej nie da, a i nocleg łatwiej ogarnąć. W niedzielne popołudnie natomiast można zapakować się w BA, 18:05 lub 21:15 i za 531 SEK (ok.45f)leci się na Heathrow, a później hop w metro i na chatę, a nie bujanie się z tego Stansted wynalazkami typu National Express czy inne Terravisiony... Wszystko jest do ogarnięcia :) Ja tylko czekam na terminarz ekstraklasy (powinien koło 15.06 już być) i losowanie europucharów i w zależności jak to będzie wyglądało będę planował co dalej :)
A co do pociągów to:
www.sj.se
I ciekawe to jest bo pociąg o 8:40 kosztuje od 222 SEK, a o 9:15 już tylko 95 SEK, różnicy w czasiejazdy 4 minuty. Zastanawiam się też czy to są sztywne ceny, czy w zależności od czasu ile wcześniej kupujemy mogą się różnić...
I chyba tak jest, bo z głupia sprawdziłem ceny na najbliższą sobotę i ten o 8:40 kosztuje tyle samo, ale już na 9:15 191 SEK.
Po meczu to juz nalezy zostac na miejscu a nie szukac mocnych wrazen w podrozy do Sztokholmu :D
To nie wypali. Na miejscu jest troche motelikow w przystepnych cenach a i duzy hostel .
Ktos kto chce zwiedzac to raczej przed meczem ....a mi sie podoba plan podrozy pociagiem z Goteborgu do Karlstad - musza byc piekne widoki przy jeziorze ...
Ciekawe jaka scisla kontrole maja w pociagu .....bo za alko w miejscach publicznych to chyba strasznie gonia.
Smaku coli chyba nie sprawdzają, gorzej z twarzą która będzie robiła się coraz bardziej maślana:D
http://www.fly4free.pl/goteborg-za-38-pln/
może przyda się komuś :)
Taka moja refleksja: chyba nigdy nie bylismy tak wczesnie (w maju - na wrzesien), tak dobrze ogarnieci z tematem wyjazdu i roznymi opcjami...
Coraz mniej w nas spontanu i akcji na zywiol...
Wniosek nasuwa sie jeden: starzejemy sie Panowie :)
Tak, tak, wiem - zaraz mnie zakrzyczycie, ze to tylko doswiadczenie i inne takie :)
U mnie "żywioł" nadal w formie. :D
Już fakt, że zabieramy dzieci na wyjazdy, świadczy o starzeniu się, wujku Twixxxie.
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Już fakt, że zabieramy dzieci na wyjazdy,
> świadczy o starzeniu się, wujku Twixxxie.
Sam fakt, ze za chwile to juz nie beda dzieci - swiadczy o starzeniu sie, wujku Rmszarze :)
EDIT: Praga tez juz ogarnieta, sam nie wiem, dlaczego tak dlugo mi schodzilo to wybranie hotelu.
Plany hokejowe do pol. wrzesnia mamy poukladane, szkoda tylko walki u siebie w Arenie, ale skad kur... moglem wiedziec, ze bedzie kolizja z wakacjami:) Hokej w lecie... Normalnie masakra ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)