Parafrazując Jacka Zielińskiego .... lepiej wygrać cztery razy 1-0 po brzydkich meczach niż jeden raz efektownie 4-0 ;)
-
-
(WIKTORIA) [34] Ruch Chorzów - CRACOVIA 0 : 1
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kurde ja rozumiem, że może nas nie lubić, ale
> @#$%& ludzie mają oczy i widzą jak chłop łapie
> Budzika w pas gdy ten skacze do piłki, a ten
> @#$%& powie, że nie było faulu.
Dokładnie
Kapustkę też obszczekał zupełnie bezzasadnie.
3 punkty sa. Wygranej po tak beznadziejnym meczu dawno nie widzialem. To nie byla zadna defensywna taktyka, tylko zwykla nieudolnosc polaczona ze szczesciem, bo Ruch byl rownie marny.
Przecwiczylismy, szczegolnie w 2-giej polowie wariant "obrona Czestochowy" znany polskiej mysli taktycznej od 1973 r. Jezeli z mysla o pucharach, to jednak nie polecam.
Sędzia Tomasz Kwiatkowski - "przynosi nam szczęście";)
Ashksp Napisał(a):
> Nie wiedziałem kto komentuje, ale jak już na
> początku meczu forsował Zjawińskiego do składu
> to stało się jasne że to nikt o zdrowych
> zmysłach :)
Jak usłyszałem te brednie tego kundla podobnego do kozy zeszmaconego śmiecia wiślackiego, to przełączyłem na hokej.
Jakim kurwa kluczem oni dobierają "ekspertów" do komentowania?
A mecz super. To znaczy wynik super. Kapustka w końcówce gryzł trawę jakby się Ligi Mistrzów naoglądał ;) i niewykluczone, że dzięki jego odbiorom, nie było realnego zagrożenia pod naszą bramką w końcówce.
Dwa zwycięstwa z rzędu na boisku w Chorzowie - piękna sprawa.
Bomba mecz, brawo chłopaki!
W ogóle, to dlaczego aż tylu ekspertów, a raczej "ekspertów" to pieski? Żurawski, Kosowski, Baszczyński - z tej 3 tylko tego ostatniego da się posłuchać podczas meczów LM, a pierwsza dwójka pier.doli jak potłuczona... Nie da się wziąć kogoś innego na eksperta niż byli gracze gtsu?
Wielkie brawa dla zespołu i trenera, takimi meczami osiąga się założone cele. Gratulacje dla trenera Zielinskiego po pierwsze za wyciągnięcie wniosków z ostatniego meczu w Chorzowie gdzie graliśmy otwarty futbol i zakończyło się to szczęśliwym zwycięstwem, a po drugie za realne ocenienie naszych szans, graliśmy na wyjeżdzie z zespołem który może jest słaby ale który dwa tygodnie temu na tym samym boisku prawie ograł legię, legia w tej kolejce w meczu z Zagłębiem startowala z tej samej pozycji jak my jesli chodzi o szanse na zwyciestwo i to ich zgubiło, mysleli ze nawet na wyjezdzie beda w stanie narzucic inicjatywe, zdominowac przeciwnika a tu psikus. Dużo bardziej wolę tego typu 3 punkty gdzie przeciwnik przez 90 minut nie jest w stanie zagrozić naszej bramce niz zwyciestwa po 3:2 po jakims szalonym meczu pełnym sytuacji dla obydwu druzyn gdzie element szczescia a nie umiejetnosci decyduja o koncowym wyniku. Konsekwentna gra w obronie, Ruch który nie potrafi atakować w ataku pozycyjnym i większość goli strzela po kontrach nie był w stanie ani razu praktycznie znalezc wolnego miejsca w naszym polu karnym, nie bylo zalazku ani jednej kontry, troche sie zrobilo nerwowo po wejsciu Polczaka, ale jedna mega wazna interwencja ktora zapobiegła jedynej grożnej sytuacji dla Ruchu którą naprawił wcześniejszy błąd
oczywiscie jesli zagramy podobnie przeciwko Lechowi za tydzien to bede rozczarowany ale biorac pod uwage okolicznosci dzisiejszego meczu, chociazby motywację Ruchu i to ze mozna bylo bezpiecznie zalozyc ze Ruch przy przejeciu inicjatywy nie bedzie jakos wybitnie zmotywowany zeby umierac na boisku za punkty ktore zbyt wiele ich sytuacji nie zmieniają to jestem niesamowicie zadowolony, niezmiernie mnie cieszy nasz poziom motywacji i determinacji w tym meczu (Kapustka pod koniec juz oddychał rękawami ale nie przeszkodziło mu to zaliczyć kilku waznych wślizgów w koncowce) na szczeście wszelkie dyskusje na temat ewentualnych pucharów nie mialy zadnego negatywnego wplywu i to napawa wielkim optymizmem przed ostatnimi 3-ma meczami
Pies nigdy nie zdobędzie się nawet na odrobinę obiektywizmu .Ale najważniejsze Cracovia Pany :-)
izbik Napisał(a):
> hamer jr Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > izbik Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Hamer jr - chyba ogladamy inny mecz !
> > > Elvis - (tu)
> >
> >
> > Izbik, zdecydowanie!! Dlatego proponuje
> > przełączcie wreszcie kanał na nasz mecz! :)
> > Coraz bardziej rozkręcają się w tej
> zajebistej
> > taktyce... Byleby dowiezli to 1:0 do końca.
>
> I CO BEDZIESZ PLAKAL PO TAKIM "BRZYDKIM" MECZU ?
> Pisalem o pierwszej polowie , a w drugiej
> rzeczywiscie nasza taktyka rozjachala sie pod
> naporem Ruchu ale tylko do okolic 70 minuty a
> pozniej opanowalismy to w miare .
Izbik, po co się spuszczasz??
Czy ja pisałem że liczę na porażkę? NIE!
Chcę k.urwa żeby w każdym meczu grali tak zaj.eb.iście jak np Zagłębie w wielu meczach w tym sezonie. Zawsze będę narzekał na taką chujową grę, bo takie granie prokuruje stratę punktow. A może wg Was w drugiej połowie smierdziele też nie miały sytuacji??
Słuchałeś teraz trenera? To wg Ciebie wypowiedź gościa po meczu, w którym zawodnicy zrealizowali założenia? No nie pie.rdo.lcie...
PS: zawsze będę się cieszył z 3 punktów, ale inaczej po zajebistym meczu z perspektywami na kolejny, inaczej po męczarni z obawami przed kolejnym.
PS2: jak się nie mylę, to Zielu wygrał wszystkie 4 mecze z ruchanymi, jakie grał odkąd nas objął :)
Zielinski wyraźnie przed chwila podczas wywiadu ze jest niezadowolony ze stylu i ze lepiej o tym meczu pod tym względem zapomnieć, a wiec teorie ze gramy taktycznie mozna odrzucić
widzę że niektórzy uznają filozofię Berga który po beznadziejnych meczach w Lidze Europejskiej gdzie legia nie potrafiła sobie stworzyć ani jednej sytuacji upierał się że tych sytuacji było mnóstwo i zaliczał do nich każdy rzut rożny i dośrodkowanie w pole karne >:D<
Gdyby nie "święta głowa" Miroslava "Air" Covilo byłoby beznadziejne 0-0
ale z drugiej strony, poćwiczyliśmy defensywny wariant ustawiania i aż dziw bierze, że z Legią nie zagraliśmy tak jak w Chorzowie. Wówczas obraz klęski byłby znacznie mniejszy, a może byłoby cudowne 0-0 ? - tego się już nie dowiemy...
Grunt, że zespół zareagował właściwie po pogromie w stolicy. Za 2 dni nikt nie będzie pamiętał stylu
ale wiem, że Jacek Zieliński wyciągnie i z tego meczu wnioski...
Drzwi do Europy ciągle szeroko otwarte
Slapi1988 Napisał(a):
> Kosowski za te komentowanie to powinien zawisnac na jakiejs latarni w Krakowie !
> A mecz slaby i jedynie wynik cieszy :) Puchar UEFA dalej w grze !!
Właśnie się miałem zapytać co to za buc komentował, bo nie dało się słuchać.
Przełączyłem na audiodeskrypcję, czy jak to się nazywa i fajny radiowy komentarz. Same suche fakty (w tym opis kurtki Fornalika:))
.
Kundel kosowski strasznie ujadał na wizji. Domagał się wręcz bramki w drugiej połowie dla Ruchu za "ilość wrzutek w nasze pole karne"
W ogóle kilka razy warczał na Zielińskiego o ten emocjonalny wywiad po meczu z Legią, że po co my gramy jak my nie chcemy grać w Europie
Robienie z niego przez stacje tv obiektywnego dziennikarza na naszych meczach zakrawa o absurd
ale z drugiej strony, to liga absurdów - więc wszystko pasuje
Statystyki zespołowe i indywidualne - http://www.ekstraklasa.org/data/stories/files/RAPORT%20RUCH%20CHORZ%C3%93W%20%E2%80%93%20CRACOVIA%282%29.PDF
PS
Najstarszy zawodnik na boisku Surma ma znakomitą ilość podań// celnych podań - on to jeszcze pokopie kilka lat
Krótko Gratulacje za zwycięstwo i proszę o kolejne 3
hamer jr Napisał(a):
> izbik Napisał(a):
> -----
> > hamer jr Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > izbik Napisał(a):
> > >
> >
>
> >
> > > -----
> > > > Hamer jr - chyba ogladamy inny mecz !
> > > > Elvis - (tu)
> > >
> > >
> > > Izbik, zdecydowanie!! Dlatego proponuje
> > > przełączcie wreszcie kanał na nasz mecz!
> :)
> > > Coraz bardziej rozkręcają się w tej
> > zajebistej
> > > taktyce... Byleby dowiezli to 1:0 do końca.
> >
> > I CO BEDZIESZ PLAKAL PO TAKIM "BRZYDKIM" MECZU
> ?
> > Pisalem o pierwszej polowie , a w drugiej
> > rzeczywiscie nasza taktyka rozjachala sie pod
> > naporem Ruchu ale tylko do okolic 70 minuty a
> > pozniej opanowalismy to w miare .
>
> Izbik, po co się spuszczasz??
> Czy ja pisałem że liczę na porażkę? NIE!
> Chcę k.urwa żeby w każdym meczu grali tak
> zaj.eb.iście jak np Zagłębie w wielu meczach w
> tym sezonie. Zawsze będę narzekał na taką
> chujową grę, bo takie granie prokuruje stratę
> punktow. A może wg Was w drugiej połowie
> smierdziele też nie miały sytuacji??
> Słuchałeś teraz trenera? To wg Ciebie
> wypowiedź gościa po meczu, w którym zawodnicy
> zrealizowali założenia? No nie pie.rdo.lcie...
>
> PS: zawsze będę się cieszył z 3 punktów, ale
> inaczej po zajebistym meczu z perspektywami na
> kolejny, inaczej po męczarni z obawami przed
> kolejnym.
> PS2: jak się nie mylę, to Zielu wygrał
> wszystkie 4 mecze z ruchanymi, jakie grał odkąd
> nas objął :)
"spuszczasz" - za mlody jestes by do mnie takie pierdolki pisac - to po pierwsze.
....po drugie - grali fajnie taktycznie w pierwsze polowie a nie w drugiej - to fakt . ale naucz sie ,ze wygrana po brzydkiej grze Pasiakow nie boli !
Dla mnie plus meczu to Kapustka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)