Być może istotny z punktu widzenia masturbacji pod urodę tej bramki.
A tak samo decydujący o losach meczu jak bramka Cetnara 7 minut później.
-
-
(WIKTORIA)[32]Cracovia - Zagłębie Lubin 1 : 0
Patrząc na "suchy" wynik, to wiadomo ze 1-0 daje tyle samo punktów co 5-0, ale jednak inaczej się gra w 85 minucie mając taki a nie inny rezultat (zwłaszcza jeśli o rywali chodzi). Tak wiec bym się nie rozpędzał z tymi nieistotnymi golami.
... a kto ostatnio prowadził z ZL 5-0 :S
J&B Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Patrząc na "suchy" wynik, to wiadomo ze 1-0 daje
> tyle samo punktów co 5-0, ale jednak inaczej się
> gra w 85 minucie mając taki a nie inny rezultat
> (zwłaszcza jeśli o rywali chodzi). Tak wiec bym
> się nie rozpędzał z tymi nieistotnymi golami.
A bo to tylko taka pisanina na naszym forum aby tylko do czegoś się przyp...ć ;)
jak to quentin zauwazył.
:D
niestety, zdążyłem obejrzeć tylko drugą połowę. nie byliśmy wyraźnie lepsi, ale wygraliśmy. jeśli coś takiego się będzie powtarzać, to jest to oznaka klasy i dojrzałosci drużyny. (choć oczywiście lepiej wygrać będąc wyraźnie lepszym).
szuwarek Napisał(a):
> ... a kto ostatnio prowadził z ZL 5-0 :S
my, w 2004 :D
Piszpan Jerzy Napisał(a):
> Być może istotny z punktu widzenia masturbacji
> pod urodę tej bramki.
>
> A tak samo decydujący o losach meczu jak bramka
> Cetnara 7 minut później.
Generalnie idąc tym tokiem rozumowania Lewandowski i jego śmieszne 27 bramek może powodować tylko masturbację bo przecież 90% z tych goli było mało istotna dla końcowego rezultatu. Wręcz wnioskuje by np 4 gole z pamiętnego meczu nie brać pod uwagę bo tylko pierwszy miał znaczenie. Gdzie jest granicy bramkowa po której uznamy że warto zawodnika trzymać na boisku? Ile musi strzelić "mało istotnych goli" by mógł wyjść w pierwszym składzie? Na pewnym portalu był kiedyś ranking rezerwowych, którzy robią różnice. Cracovia była bodajże na 2 miejscu w lidzę pod względem goli i asyst wypracowanych przez rezerwowych: wniosek ... rezerwowi Cracovii nie robią różnicy. No właśnie strzelają mało ważne gole ;).
Wracając jednak do rzeczywistości, to np. gol na 1-1 z Legią mimo że w końcowym rozrachunku nic nie dał był jednak golem dość istotnym na moment jego strzelenia. Wiecie co jest najlepsze? Jeszcze niedawno uwielbiani byli Bernhard, Suvorow, chwaleni lub nie za pojedyncze występy byli Dudzic, Danielewicz by daleko się nie cofać ale żaden nawet się nie zbliżył statystycznie do takiego Erika. Dziś wybrzydzamy na gości a zapominamy że jakościowo ten zespół podniósł się nieporównywalnie do zespołu z przed 2 lat również dzięki Erikowi. Ja tam osobiście wole by w naszym zespole grało więcej tak mało przydatnych zawodników. Nie musicie wierzyć forumowiczą ale jeśli trener broni rękami i nogami chłopaka w dodatku wykręcając z zespołem niespotykany u nas wynik to może warto za szybko go ze składu nie wypier###ać.
> 9. wisła Kraków 31 21 (36) brożek z 10
> golami
> 10. Jagiellonia Białystok 31 21 (35)
> 11. Korona Kielce 31 20 (37) Cabrera
>
Na jakiej pozycji gra Brożek, Cabrera i Jendrisek ?
Piszpan Jerzy pisz pan.
Piszpan Jerzy Ty tak serio? A co jeśli górnik wyszedł by z kontra? Przy takim wyniku walczyłby do końca. Jeden przypadkowy rzut wolny i remis. Jeśli masz takie podejście przy analizie to z mojej strony wszystko. Pomijam fakt 2:0 uspokoiło gre i nas kibiców. Pozdrawiam.
gwoli ścisłości że się wtrącę. Jendrisek jest absolutnie nieudolny w kreowaniu gry, jego przebywanie na skrzydle nie daje w zasadzie zadnych rezultatow. Erik to typowa 9tka, która potrafi strzelać gole, natomiast nie potrafi kreować gry. Wielkim błędem jest wystawianie go na skrzydle z tego powodu, że haruje. On ma być na 9tce dobić strzał, strzelić do pustaka, goleniem, plecami, uchem itp. On to potrafi robić taki nasz Inzaghi. Wyobrażacie sobie super pippo na skrzydle? Nie. Jego miejsce jest na 9tce
Przy widocznym spadku formy w tym roku ten mecz był naprawdę niezły. Odstawał jedynie Zjawiński i choć do tej pory wierzyłem, że jakoś wystrzeli z formą, to po wczorajszym meczu tracę nadzieję. Chyba jednak umiejętności nie te. Zagłębie radzi sobie nieźle, co było widać we wczorajszym meczu. Tak więc to zwycięstwo jest bardzo cenne.
SaNtO Napisał(a):
> gwoli ścisłości że się wtrącę. Jendrisek
> jest absolutnie nieudolny w kreowaniu gry, jego
> przebywanie na skrzydle nie daje w zasadzie
> zadnych rezultatow. Erik to typowa 9tka, która
> potrafi strzelać gole, natomiast nie potrafi
> kreować gry. Wielkim błędem jest wystawianie go
> na skrzydle z tego powodu, że haruje. On ma być
> na 9tce dobić strzał, strzelić do pustaka,
> goleniem, plecami, uchem itp. On to potrafi robić
> taki nasz Inzaghi. Wyobrażacie sobie super pippo
> na skrzydle? Nie. Jego miejsce jest na 9tce
100% podpisania oboma rekami i wie to cala Polska
az zal czasami patrzec bo Erik ma kopyto naprawde porzadne i pilka go szuka a sie chwilami marnuje
[url=https://www.wikipasy.pl/Galeria:_2016-04-19_Cracovia_-_Zag%C5%82%C4%99bie_Lubin_1:0][b][color=#0000CC][size=large]WikiPasy.pl zdjęcia z meczu[/size][/color][/b][/url]
Czułem ,że wygramy 1:0 ! ;) I wrócilismy na swoje wygrzane 3-cie miejsce ! :)
O ile mam bardzo dużo sympatii dla Cetnarskiego, a wczoraj zrobił swoje , to od wielu meczów nie da się go właściwie oglądać :( Również dlatego, że wyraźnie przybrał i rusza się po murawie jakby grzązł w smole :/ no nic, trzy punkty, najważniejsze
> Po primo daruj sobie takie wycieczki osobiste bo w
> tym momencie prowokujesz i nie brzmisz poważnie.
> Dalej zaś, mnie nie interesuje że Jendrisek
> zasuwa BO TO JEST JEGO PRACA I OBOWIĄZEK. I ma to
> robić zawsze. Zresztą nie tylko on. Wypracował
> karnego hmmmm. OK. Wypracował. I to jedyne jego
> dokonanie na boisku od 12 marca i przegranego
> meczu z aktualnym liderem. W mojej ocenie to
> zdecydowanie za mało. Nie musisz się z tym
> zgadzać ale twoja optyka i twoje okulary to nie
> mój problem. Ja mam swoje więc z łaski swojej
> nie narzucaj mi swojego myślenia jeśli ja tego w
> twoja stronę nie czynie.
>
> Piszesz o słabych zawodnikach i czepianiu a sam
> to obecnie uskuteczniasz. Czepiasz się bo ktoś
> miał odwagę wyrazić swoje zdanie a przy tym
> jeszcze go atakujesz jak przystało na Obrońce
> Uciśnionych. Gratuluję.
>
>
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Na Jendriska rzuciła się znaczna część
> > "sierot po Żytce"
> > Facet zasuwa po całym boisku od linii do
> linii,
> > wypracowuje karnego, a dla niektórych i tak
> > będzie to "obok Polczaka i Budzika to trzeci
> > najsłabszy piłkarz Pasów"
> > Ręce i nogo się uginają. Zresztą jaz
> wziąć
> > pod uwagę towarzystwo w którym się znalazł,
> to
> > nie jest najgorzej. Wygląda, że nie mamy już
> > słabych zawodników, a "kogoś się czepiać
> > trzeba"
Człowieku! Nie robiłem żadnych osobistych wycieczek. Nie powołałem się na Twój wpis tylko wyjąłem z niego jeden, krótki cytat, reprezentatywny dla pewnej grupy forowiczów.
Nawet nie chce mi się z tobą gadać, bo masz skłonność do przypisywania swoich wad innym.
Juz kiedyś komuś, może Tobie na zarzut, że Erik strzela nieistotne bramki zrobiłem przegląd jego bramek i wyszło, że nie takie znów "nieistotne były"
PS.
To nie est żadna odwaga na.pier.da.lać na piłkarza na forum
Leci właśnie powtórka na nSporcie.
Pierwszy kwadrans świetny w naszym wykonaniu.
Forma wraca.
Do 9min.był nawet pressing:D
Dopiero dziś mogłem oglądnąć mecz, opowie sci o 'większej kulturze gry' Zagłębia to jakieś kuriozum.
Co do Zjawińskiego, ja rozumiem, że wielu irytuje to, ze on nie biega:) ale dał dobrą zmianę, utrzymywał się przy piłce pod presją, podawał bez strat, przeszkodził temu Brazylijczykowi w oddaniu celnego strzału (bo strzał w zewnętrzną stronę słupka nie jest celny).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)