Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Puchar Polski 2016

• Hokej
    • Rozpoczęto 12.04.2016 o 17:48
      Ostatnia aktywność 05.01.2017 o 15:38
      20023 wyświetleń
    • mrówka

568
      83
    • 30.12.2016 o 21:03
      Post #1208453 30.12.2016 21:03
    Dla mnie liczy się każde trofeum, ale wiadomo MP najważniejsze, Panie Rudolfie czas spiąć pośladki bo jesteśmy w czarnej D.... Pan dowodzi i bierze odpowiedzialność. Jest zdecydowana różnica między meczami naszych z Tychami tym sezonie a w zeszłym. Nie liczyłbym na cud
    • Jorge

129
      9
    • 30.12.2016 o 21:35
      Post #1208456 30.12.2016 21:35
    Z taką postawą to Tych nie przejdą w play-offach.
    • Orlean

4.1K
      2.3K
    • 30.12.2016 o 21:40
      Post #1208457 30.12.2016 21:40
    Smutnie się dziś oglądało nieudolną, słabą bez pomysłu grę naszych hokeistów. Poza Radzikiem reszta zawiodła, obrońcy wolno bez strzałów, napastnicy bez bramek , gra w przewadze kryminał. Brak pomysłu, brak indywidualności, paradoksalnie Tyscy nic wielkiego nie pokazali ale to myśmy ten mecz bardziej przegrali,niż oni go wygrali. Na tą chwilę wygląda to bardzo źle, oczywiście można powtarzać że mamy koniec grudnia i jeszcze sporo czasu do play-offów ale nie oszukujmy się, nie ma przesłanek aby patrzyć z optymizmem nawet w odległą przyszłość. Konieczny jest pomysł na zmianę i to gruntowny, gramy źle ,wolno ,nieskuteczne dodatkowo brakuje nam indywidualności pokroju L.L, Bescha, Pasiuta czy Valcaka dziś takich graczy szczególnie zabrakło. Tychy dziś bez Zigardego Wożnicy i Galanta , my tylko bez Kruczka.
    • klekot

576
      39
    • 30.12.2016 o 22:30
      Post #1208464 30.12.2016 22:30
    mkp jak gramy kryminał w przewadze to dlaczego uważasz że Rudolf ma się brać do dzieła ? co ma wyjść na lód i grać ? a może to zawodnicy mają się wziąć do dzieła ? wszak są profesjonalistami, biorą naprawdę niezłą kasę i nie wierzę że Rudolf z nimi nie ćwiczy przewag na treningach... a faktycznie dzisiaj w tej pierwszej przewadze zagrali absolutny kryminał podobnie jak resztę I tercji, te 10 minut przypominało mi dwie pierwsze tercje w miśkowym meczu. Zgadzam się z Orleanem to myśmy dzisiaj przegrali mecz a nie tyszanie wygrali, nie przypominaliśmy drużyny z wczoraj. Aha wszyscy chcą wymieniać cudzoziemców choć to wczoraj cudzoziemcy pociągnęli drużynę ale mnie martwi, że nasi Reprezentanci Polski nic nie grają ! Kolega z którym dzisiaj oglądałem mecz do 50 min był przekonany, że Urbanowicz nie gra...oddał strzał na bramkę w 52 min i się kapnęliśmy że jednak gra, czy też mieliście takie wrażenie ? Przy 3 bramce nie mam pretensji do Maciejewskiego że nie zblokował tyszanina przed bramką, wiele nie można wymagać od tego zawodnika, wczoraj zrobił swoje ale sprawdźcie co zrobił Patryk Wajda przy tej bramce, zresztą chyba w prawie każdym meczu z Tychami robi błąd z konsekwencją bramkową ! Legią już nie będziemy, nie zdominujemy rozgrywek... Radzik dzisiaj bezsprzecznie najlepszym naszym zawodnikiem, choć moim zdaniem przy pierwszych dwoćh bramkach mógł sie deko lepiej zachować, ale co wyjął w tym meczu to szacun, jednak potrafi bez baboli.
    • klekot

576
      39
    • 30.12.2016 o 22:36
      Post #1208466 30.12.2016 22:36
    Wyjaśniam moją sygnaturkę, została mi z dawnych czasów kiedy faktycznie mieliśmy szansę, sorry raczej nadzieję na sensowny wynik w Continental Cup, miałem przerwę w pisaniu na forum, sygnaturka została i wg mnie jest na czasie...
    • mrówka

568
      83
    • 30.12.2016 o 22:49
      Post #1208470 30.12.2016 22:49
    @klekot sam sobie odpowiedziałeś na pytanie czemu Rudolf ma się brać do dzieła? Otóż z tych powodów które sam podałeś - kadrowicze w klubie graja dużo słabiej niż w reprezentacji.  Potrafią, co udowodnili pod wodzą Płachty, ale nie grają w Cracovii. Czyli Rudolf ma się brać do dzieła, proste prawda?
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 30.12.2016 o 23:14
      Post #1208477 30.12.2016 23:14
    Szkoda... Tyscy lepsi choc i nasi dawali rade ... Szkoda niewykorzystanych patelni jakie mielismy... skutecznosc nam od poczatku sezonu szwankuje.... Ale Coco Jumbo i do przodu!!! Porazka porazka ale karawana jedzie dalej i do PO bedziemy mocniejsi... p.s. Poprosze o ocene tego nowego niby z super CV grajka bo jak dla mnie to gosc czasem nie jest jakis kontuzjowany badz po kontuzji?? Moze to jest koles ala Kosturek czy jak mu tam ze przyjechal do Cracovii na oboz rehabilitacyjny po kontuzji?? Cos moze ktos o nim cos napisac?? Mi sie jego gra niepodoba a juz cos powinno formy byc zlapane a tu narazie lipa ale to jest tylko moja ocena.
    • mkp

629
      108
    • 30.12.2016 o 23:37
      Post #1208484 30.12.2016 23:37
    @klekot mrówka odpowiedział. Poza tym w sumie też sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. A pozostając trochę w temacie. W moim odczuciu przyjście Kalusa rozpierdzieliło nam lekko zespół. Były piątki poustawiane, zgrywały się, docierały. Przyszedł Kalus i trzeba było coś z nim zrobić. Nie po to kasę wydaliśmy na gościa, by z trybun mecze oglądał. Więc szast-prast i przemeblowanie składu. Tego tu, tego tam, a ze świetnego skrzydłowego robimy takiego sobie środkowego. I to widać. Poprzednie piątki "docierały się" o wiele dłużej. I jakoś to hulało. A co najważniejsze - hulało coraz lepiej. A tutaj nagle Kalus. I Rudi ma zagwozdkę. Jakby jeszcze ten nieszczęsny Kalus jakieś cuda wyprawiał - lody rozdawał albo salamandry z rękawic wyciągał. A on póki co bramki nie zdobył! Ależ napadzior! Pomnik mu trwalszy niż ze spiżu! (kur-jeb-mać po trzykroć i w różnej kolejności) Byłem do niego bardzo pozytywnie nastawiony. A z meczu na mecz coraz większy wkurw mnie bierze. Jeździ i wiatr robi. A pożytku z niego niemal żadnego. Napadzior taaaaakiej klasy i nie może bramki zdobyć? I ma bodaj tylko jedną asystę? A może dwie? A meczów już ile - z osiem? Dzisiaj myślałem nawet, że ja już nie chcę nawet tego pacjenta oglądać. Dawać mi tutaj Turo z Paczkowskim! Chłopaki by zapierdzielali po lodzie, że by furkotało. Może efekt byłby podobny, ale serducha by pewnie więcej zostawili. Czy ktoś podziela takie zdanie? Czy zapominamy o tym wszystkim? PS: Panie Rudi - do dzieła! Poustawiać skład. Zmotywować chłopaków! Trochę się już późno zaczyna robić na eksperymenty i mieszania.
    • 10*REVENATOR* oraz sterby lubią to.
    • Blizzy

3.5K
      2.2K
    • 30.12.2016 o 23:58
      Post #1208487 30.12.2016 23:58
    • Edytowany
    [quote='torreador' pid='1208451' dateline='1483127478'] Znamy twoje preferencje na wylot. Dla mnie liczy sie tylko MP. [/quote] [size=small]To wcale już nawet nie jest śmieszne...[/size] [size=small]Dla mnie [/size]również MP jest numerem jeden, ale jeśli... Ma nie być sentymentów !!
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 31.12.2016 o 00:15
      Post #1208492 31.12.2016 00:15
    Ja powtórzę za Mrówką, bo mnie ubiegł: Dlaczego nasi kadrowicze w reprezentacji grają bardzo dobrze i strzelają gole, a w Cracovii nie ? Chyba trza to pasiastym zwyczajem rozebrać na części pierwsze ! ;) [b]P.S.[/b] [size=small]Oglądam teraz powtórkę meczu na tvp sport, a tam Samolej: Czy kibice Cracovii stoją w korku na Zakopiance ? [/size]:( Zresztą poczytajcie tu, bo już nie mam słów (w każdym razie ja byłem w NT wczoraj i dzisiaj): http://cracovia.krakow.pl/temat-puchar-polski-2016-w-nowym-targu-czwartek-29-12-2016-godz-19-30?page=2
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 31.12.2016 o 00:21
      Post #1208493 31.12.2016 00:21
    • Edytowany
    [quote='jurassic' pid='1208492' dateline='1483139751'] Ja powtórzę za Mrówką, bo mnie ubiegł: Dlaczego nasi kadrowicze w reprezentacji grają bardzo dobrze i strzelają gole, a w Cracovii nie ? Chyba trza to pasiastym zwyczajem rozebrać na części pierwsze ! ;) [b]za wyniki i jakość gry odpowiada trener[/b] [/quote] ========================================================================= Rudolf Rohaczek (trener Cracovii): - Zagraliśmy najlepiej pierwsze 10 minut, a trzeba było grać tak cały mecz. To się nie udało. Kluczowa była sytuacja, w której Kapica, będąc sam na sam z bramkarzem, ale nie strzelił. Z tego wyszła kontra i padł gol na 0-2. Tak się ten mecz rozstrzygnął. Takie mecze wygrywa zespół, który od początku do końca gra równo, bez poważnych błędów. - Czy dokonamy teraz wymiany obcokrajowców na lepszych? Za wcześnie, by mówić o tym. Okres transferowy trwa do końca stycznia. Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/plh/news-comarch-cracovia-gks-tychy-0-3-w-finale-hokejowego-pp,nId,2330587#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
    • jerry94

198
      43
    • 31.12.2016 o 09:11
      Post #1208507 31.12.2016 09:11
    [quote='*REVENATOR*' pid='1208493' dateline='1483140111'] [quote='jurassic' pid='1208492' dateline='1483139751'] Ja powtórzę za Mrówką, bo mnie ubiegł: Dlaczego nasi kadrowicze w reprezentacji grają bardzo dobrze i strzelają gole, a w Cracovii nie ? Chyba trza to pasiastym zwyczajem rozebrać na części pierwsze ! ;) [b]za wyniki i jakość gry odpowiada trener[/b] [/quote] ========================================================================= Rudolf Rohaczek (trener Cracovii): - Zagraliśmy najlepiej pierwsze 10 minut, a trzeba było grać tak cały mecz. To się nie udało. Kluczowa była sytuacja, w której Kapica, będąc sam na sam z bramkarzem, ale nie strzelił. Z tego wyszła kontra i padł gol na 0-2. Tak się ten mecz rozstrzygnął. Takie mecze wygrywa zespół, który od początku do końca gra równo, bez poważnych błędów. - Czy dokonamy teraz wymiany obcokrajowców na lepszych? Za wcześnie, by mówić o tym. Okres transferowy trwa do końca stycznia. Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/plh/news-comarch-cracovia-gks-tychy-0-3-w-finale-hokejowego-pp,nId,2330587#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome [/quote]
    • jerry94

198
      43
    • 31.12.2016 o 09:32
      Post #1208511 31.12.2016 09:32
    mnie dziwi tylko jedna sprawa Kolusz bez formy dwa tygodnie przerwy śmiga aż miło to też Witecki potem Kogut i kontuzjowany Bagiński po przerwie choc stary dwa razy szybszy od DRZEWIECKIEGO   oni wracają jak nowo narodzeni :huh:
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 31.12.2016 o 10:28
      Post #1208519 31.12.2016 10:28
    No, sorry, ale muszę sobie ponarzekać. Jechałem wczoraj do NT z 90% przekonaniem, że wygrają Tychy i nie sama przegrana mnie boli tylko styl. Zgadzam się z tym co napisano wyżej, że to nie Tychy zagrały jakoś wybitnie, tylko my na ich tle zaprezentowaliśmy modelową padakę. Jeszcze zanim zabrzmiała końcowa syrena wiedziałem, że najlepszym naszym zawodnikiem zostanie wybrany Dziura. Cała masa naszych ślizgaczy była kompletnie niewidoczna w tym meczu, a jak się już ktoś wyróżniał to zdecydowanie in minus. Tu zgoda z Klekotem, Wajda zagrał wczoraj niemal tak samo koszmarnie jak Novajowski dzień wcześniej. Jak widziałem Kalusa na rozgrzewce to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać, nie dość, że gość porusza się jak mucha w smole, to jeszcze spowodował groźny upadek Sinagla. Nie wiem co się stało z Jencikiem i Chovanem, ale dramatycznie obniżyli loty w stosunku do początku sezonu. Gra obronna przypomina bardzo to co robią skórokopy, nawet bramki stracone z Podhalem padły bardziej po naszych babolach niż dzięki umiejętnościom rywala. W ataku wrzutka w tercję rywala i dostojne ślizganie w kierunku krążka. Noż kurwa mać! Kapica - jeździec bez głowy, Svitana Maradona tyle, że bez strzału. A grę na bandach ktoś widział? Kalus odbijał się od rywali jak od ściany i zaraz zjeżdżał obolały do boksu. Czy my zawsze musimy zbierać tych parahokeistów z tej stacji benzynowej w Ostravie? Czy prawie każdy nasz stranieri musi być jakoś związany towarzysko z Trenerem? Co się dzieje z dobrymi zawodnikami, którzy przychodzą do nas i popadają w przeciętność? Przecież kiedyś Sinagl przerastał tę ligę o głowę. Byłem pod wielkim wrażeniem ubiegłego sezonu. Potrójna korona i niekompromitujący (no może poza ostatnim meczem) start w CHL, super nagłośnione transfery - to wszystko wskazywało, że Profesor porzucił politykę grania o najwyższe cele raz na dwa lata. Niestety wygląda na to, że byłem w błędzie i jest tak jak pisze Klekot - MP nie jest celem klubu na ten sezon czytaj: nie ma kasy na transfery i premie. Tychy szybciutko odpadły z PK i spokojnie mogą robić swoje w plastikowej. Patrzcie, oni co roku zbierają z ligi najzdolniejszych młodych zawodników vide Komorski, Jezierski, Bepierszcz, Kogut, a my prowadzimy dom spokojnej starości dla zgranych Czechów. A teraz uwaga natury ogólnej. Tak się wczoraj przyglądałem z bliska kuluarom meczu i co? Masa ludzi z Tychów, działaczy, byłych hokeistów, trenerów, wiadomo ludzie z Podhala, bo gospodarze z Walentym Ziętarą na czele. Piją, gadają, komentują - integrują środowisko. A od nas jeden Bałdys - dziwicie się, że jesteśmy obcym elementem w PHL? [b]Tym większy szacun dla tych ludzi, którzy próbują coś działać przy szkoleniu w MKS-ie, może dzięki nim kiedy dobiegną dni Generała w Cracovii coś z tego Klubu jeszcze zostanie [/b] I na koniec, do tych co tak sikali po nogach po zakupie klubowego autokaru. Musiał się chyba zepsuć, bo wczoraj w NT hokeiści byli wynajętym. :P I zobaczcie sobie jaki autokar ma GKS.
    • 10*REVENATOR*, hank oraz pasiasty68 lubią to.
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 31.12.2016 o 11:32
      Post #1208537 31.12.2016 11:32
    W zasadzie mógłbym powtórzyć to co mówi Sterby (ale nie mogę, bo nie byłem w NT i mecz widziałem tylko w telewizji). Dodam więc tylko: 1.Semorad jest o wiele lepszym nabytkiem dla Tychów niż dla nas Kalus. 2. Rohaczek jest bardzo dobrym trenerem, ale... Szejba jest [b]na dziś[/b] chyba [b] lepszym[/b] trenerem. Takie podejrzenie miałem już rok temu, wtedy to się szczęśliwie dla nas zakończyło. Ale dzisiaj jest inaczej. 3. Może to jest dalej ściema przed PO, ale coraz mniej w to wierzę. 4. Jeszcze dotąd nie widziałem w PLH, żeby nas ktoś tak ośmieszył, jak 4 tyszan grających w osłabieniu przeciw 5 naszych w 1 tercji.
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 31.12.2016 o 11:44
      Post #1208543 31.12.2016 11:44
    Nie da się wygrać z Tychami stosując taktykę "kupą mości panowie, kupą". Graliśmy wczoraj jak frajerzy i jak frajerzy przegraliśmy .Doskonale to scharakteryzował Kolega Sterby .
    • klekot

576
      39
    • 31.12.2016 o 12:24
      Post #1208560 31.12.2016 12:24
    Też jestem rozczarowany postawą Kalusa ale wydaje mi się że z nim jest problem bardziej złożony niż to że on nic nie gra i jest słaby. Na meczu z Podhalem wygranym u nas 4:2 zauważyłem, że Kalus gra praktycznie sam, dostaje mało krążków, początkowo myślałem że to jest efekt tego że Jencik nic nie gra od jakiegoś czasu, że Damian też słabiutko no a nasi obrońcy po prostu nie umią podać szybkiego krążka do napastników ale post mkp i sterbiego mnie utwierdza mnie w innym przekonaniu otóż Kalus jest nieakceptowany przez zespół bo zna trenera z Ostravy i jest z nim towarzysko związany ! Oczywiście sam Kalus w tym meczu z Podhalem też robił błędy bo przeciągał zmiany i się zagotował ale to tylko pokazuje że temu zawodnikowi zależy, niestety nie idzie a jak nie ma akceptacji partnerów w zespole to jest jeszcze trudniej. Niewątpliwie jest to najgorszy sezon Kalusa w jego karierze, nie umiem sprawdzić czy on jest po kontuzji ale patrząc na niego niewątpliwie jest to zawodnik o dużych umiejętnościach techniczno-taktycznych być może gra pod zbyt dużą presją za wszelką cenę chce się przełamać i nie ma wsparcia współpartnerów. Dla ciekawostki wspomnę że w dniach 18-20.11.2016 w półfinale Continental Cup Petr Kalus w trzech meczach zdobył 5 pkt i był najlepiej punktującym zawodnikiem Panter z Nottingham i walnie przyczynił się do awansu Angoli do finału CC ! Również dla ciekawostki przypomnę zwłaszcza mkp że te nasze poustawiane piątki przegrały wszystkie mecze z Tychami i skompromitowały się porażką w Katowicach zanim przyszedł Kalus do Cracovii ! sterby przesadziłeś z tezą o cudzoziemcach powiązanych towarzysko z Trenerem, w ubiegłorocznej Cracovii nie było żadnego w tej jest jeden i przyszedł miesiąc temu...natomiast jesli chodzi o transfery to masz absolutnie racje w Klubie nie ma kompetentnych ludzi do hokeja wszystko jest na głowie Trenera a to już nie jest na te czasy, bo zawodników co raz mniej a konkurencja jest lepiej poukładana
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 31.12.2016 o 13:06
      Post #1208567 31.12.2016 13:06
    Tak tak, "jesteśmy w czarnej dupie" i w ogóle dramat. A trwa to już 12 lat... Śpiewka o hokeistach ze stacji benzynowej w Ostrawie, to już w ogóle "ever green". Ktoś zauważył że to pierwszy ważny mecz jaki przegraliśmy z Tychami w tym roku? Wszystkie pozostałe mecze "o coś" wygraliśmy. Nie jest wspaniale, ale nasza sytuacja daleka jest od beznadziei. Brak wiary w człowieka, który od 12 lat nadaje pasiastemu hokejowi sens, w mojej ocenie, kompromituje osoby wypowiadające takie opinie publicznie.
    • gentlemen lubi to.
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 31.12.2016 o 13:35
      Post #1208572 31.12.2016 13:35
    Ten człowiek działa w określonych, trudnych, warunkach. Nie jest cudotwórcą i bez wsparcia ze strony MKS-u sam MP nie zdobędzie. Tak mi przyszło do głowy, że jeśli nie ma jasnego przekazu z góry to hokeiści szybciutko spoczywają na laurach.
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 31.12.2016 o 13:49
      Post #1208577 31.12.2016 13:49
    Zastanawia mnie Sterby jaki to ma byc przekaz niby z gory dla zwodnkikow ktorych kilku jest podpora reprezentacji a druga polowa to naprawde dobrzy polscy wyjadacze ligowi?? Co maja im obiecac worek kartofli i 2 kilo boczku na okrase do tych ziemniakow?? Oni sa profesjonalistami czy moga sobie wybierac ze w tamtym sezonie to i tamto w tym juz nam sie nie chce?? Nie rozumiem? Maja kontrakty ktore mysle ze sa wsokimi jak na polski hokej to czegoim jeszcze potrzeba z gory?? Manny z nieba??

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie