[quote]#post1547744 Do kibicow Rakowa mam szacunek - ostali sie chociaz byli juz w Cz-wie tłamszeni przez widzew, jednak sie ostali. Co do argumentu z Błaszczykowskimi - jaka nienawisc trzeba darzyc [b]WIGRY SUWAŁKI[/b] za typowego debilo-zjeba małpeckiego
Co do Lecha - sprzedali sie Amice, a gdy o tym głośno powiedział Piotr Reiss, został "wykluczony" z legend Lecha, do tego od 2012 roku ich nie trawie (owszem moge im kibicowac w meczach z: legia, widzewem, gornikiem, ruchem, pogonia - w innych meczach mam ich w bardzo glebokim powazaniu)
Wracając jednak do tematu: Piast Gliwice wyruchał Lecha i przedłużył kontrakt z Damianem Kądziorem[/quote]
Ja akurat Leszka lubię. Ale tego startego Leszka, sprzed fuzji z kuchenkami
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Ja lubię tego pils, bardzo lubię.
- Edytowany
Zazdroszcze Lechowi, ze zagra z najlepszym hiszpanskim klubem czyli VILLARREAL CF
Edit. Oprocz nich jest Austria Wieden i Hapoel Beer Szewa
Mateusz Żukowski (Rangers FC) znalazł się na celowniku Lecha
Damian Michalski (Wisła Płock) w Greuther Furth
Krzysztof Kubica (Górnik) w Benevento
Drenaz za marne grosze prosto kopiacych pilke z naszej ligi trwa w najlepsze...
takiego Kubicy się pewnie nie dao wyjońć nie
Tomasz Kaczmarek został zwolniony z funkcji trenera Lechii. Jego następcą został Maciej Kalkowski.
Patryk Dziczek wraca do Piasta
Górnik sprowadza japońskiego pomocnika Kanji'ego Okunuki (Ōmiya Ardija) i Kryspina Szcześniaka (Pogoń Szczecin). Z klubem żegnają się natomiast: Alessana Manneh (Odense) i Dariusz Stelmach (AC Milan - juniorzy)
- Edytowany
Niezła wyprzedaż w Górniku.
Przed sezonem sprzedali obronę (Gryszkiewicz, Wiśniewski) , teraz pomoc (Nowak, Manneh, Kubica, Stalmach), atak pewnie też by sprzedali ale tam akurat nikogo nie mają... Podolski pewnie zachwycony.
- Edytowany
Raków Częstochowa odchudza kadra. Odszedł Fabio Sturgeon .
- Nie sądzę, żeby były ruchy przychodzące, raczej wychodzące z klubu. To tylko jest możliwe. Nie wiem czy ktoś odejdzie z wiodących zawodników. To nie do końca do mnie pytanie - mówił jeszcze przed meczem z Pogonią Szczecin (1:0) trener Marek Papszun.
Dziś Raków pożegnał Sturgeona. 28-letni pomocnik spędził w klubie niewiele ponad rok. W zeszłym sezonie jeszcze grał w miarę regularnie, ale teraz przegrał rywalizację. Wystąpił jedynie przez chwilę z Wartą w lidze i Astaną w rewanżu.
Możliwe, że Raków wypchnie na wypożyczenia Daniela Szelągowskiego oraz Oskara Krzyżaka.
za https://gol24.pl/transfery-rakow-czestochowa-odchudza-kadra-odszedl-fabio-sturgeon/ar/c2-16812983
- Edytowany
[quote]#post1548673
Raków Częstochowa odchudza kadra. Odszedł Fabio Sturgeon .
- Nie sądzę, żeby były ruchy przychodzące, raczej wychodzące z klubu. To tylko jest możliwe. Nie wiem czy ktoś odejdzie z wiodących zawodników. To nie do końca do mnie pytanie - mówił jeszcze przed meczem z Pogonią Szczecin (1:0) trener Marek Papszun.
Dziś Raków pożegnał Sturgeona. 28-letni pomocnik spędził w klubie niewiele ponad rok. W zeszłym sezonie jeszcze grał w miarę regularnie, ale teraz przegrał rywalizację. Wystąpił jedynie przez chwilę z Wartą w lidze i Astaną w rewanżu.
Możliwe, że Raków wypchnie na wypożyczenia Daniela Szelągowskiego oraz Oskara Krzyżaka.
za https://gol24.pl/transfery-rakow-czestochowa-odchudza-kadra-odszedl-fabio-sturgeon/ar/c2-16812983[/quote]
Przeinwestowali. Widać w czasach kryzysu każdy liczy pieniądze. Nawet właściciel Rakowa
Przeinwestować dla naszego właściciela słowo obce. Przez 20 lat tylko dusi i liczy pieniądze.
[quote]#post1548698 Przeinwestować dla naszego właściciela słowo obce. Przez 20 lat tylko dusi i liczy pieniądze.[/quote]
Na wyrost powiedziane. Żadne obce, to że nigdy nic nie miał z tego przeinwestowania i o tym zapominamy nie znaczy że tego nie było.. sam znajdziesz kilka przykładów jak pomyślisz, nie muszę podpowiadać że mam na przykład Michalika przed oczami teraz
- Edytowany
@świątnik#15764 Mihalik miał być wielkim interesem dla Filipiaka ale że chytry dwa razy traci tak też się stało w tym przypadku bo on sam nie chciał u nas grać...Lepiej powiedz mi ile prezes zainwestował pieniędzy przez te 20 lat by zdobyć Mistrzostwo.
to nie jest kwestia przeinwestowania w Rakowie. mają tam 6 zawodników na 10tkę a 2 miejsca. mieli grać na dwa fronty więc to było logiczne. nie będą więc nie ma sensu trzymać gości, którzy nie będą grać, będą obciążać budżet a jeszcze będą niezadowoleni i będą kwasy
[quote]#post1548724 @świątnik#15764 Mihalik miał być wielkim interesem dla Filipiaka ale że chytry dwa razy traci tak też się stało w tym przypadku bo on sam nie chciał u nas grać...Lepiej powiedz mi ile prezes zainwestował pieniędzy przez te 20 lat by zdobyć Mistrzostwo.[/quote]
Michalik to był pomysł Probierza - obiecał Filipiakowi myliony zarobku na transferze, a Janusz się napalił.
Nie widzę różnicy w tym co napisałem.
Tomasz Kupisz w Jadze
Z racji dziennikarskiego obowiązku:
Igor Sapała, Ilja Szkurin, Fabio Sturgeon i Dominik Wydra odchodzą z Rakowa
Z Ekstraklasy na bezrobocie. Kogo można pozyskać za darmo?
https://gol24.pl/transfery-z-ekstraklasy-na-bezrobocie-kogo-mozna-pozyskac-za-darmo-lista/ar/c2-16828335
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)