Kiedyś był Stopczyk , dzisiaj Sarapata ... cóż taka resortowa przypadłość https://www.youtube.com/watch?v=s9in_2j3eEA
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Ciekawe, która wielka międzynarodowa korporacja chce być identyfikowana z patologią opisaną przez Jadczaka. Przecież to jest samobójstwo.
Panowie całkiem poważnie !!!
Wy sobie żartujecie, ale jeśli temat kosmicznego kontraktu zasłużonego klubu jest prawdą
i gts rzeczywiście będzie grał na Marsie, to kolega Klaros pewnie będzie organizował wyjazd wspierający nasze zgody.
Są chętni?
Piłkarze mówili przedwczoraj, że po wolnym dniu (sobota) zastanowią się co robić dalej. Pewnie się zastanowili i przestali wierzyć Marzence... No bo dlaczego Ondraszek nie chciał grać dla wielkiej (przepraszam, to jest skrajnie poufne...) korporacji...??? :D
- Edytowany
[quote='Jarek44' pid='1352142' dateline='1544986311']
Piłkarze mówili przedwczoraj, że po wolnym dniu (sobota) zastanowią się co robić dalej. Pewnie się zastanowili i przestali wierzyć Marzence... No bo dlaczego Ondraszek nie chciał grać dla wielkiej (przepraszam, to jest skrajnie poufne...) korporacji...??? :D
[/quote]
..... ponieważ wolał pracę w małej rodzinnej firmie o miłej atmosferze
Skoro rozmowy są tajne, to skąd "dziennikarze"/kumaci gtsiacy mają informacje, odpowiedź jest prosta z góry, czyli prawdopodobnie od Marzenki. Teraz proszę się zastanowić czy ta osoba jest w jakimkolwiek stopniu wiarygodna.
Mam dziwne wrażenie,ze ich magiczny sponsor jest niczym dzisiejsza narracja o nazistach. Wszakże jak wszyscy wiemy przybyli oni na dinozaurach z ciemnej strony księżyca aby oswobodzić uciemiężony naród niemiecki - aby nie być gołosłowny wstawiam oryginalne zdjęcie z roku 1933 (koloryzowane) - fakt,nie opinia. Dobrej nocy życzę ;)
[url=https://naforum.zapodaj.net/5d8c8b2c3149.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d8c8b2c3149.jpg[/img][/url]
I nie mówcie że to photoshop bo wtedy nie było photoshopa.
Sytuacja jest tak zmienna jak ich psia wierność na przykładzie Ondraszka, który cieszył się z całym zespołem po 2 golu w Płocku całując herb towarzystwa a dzień później podpisał nowy kontrakt z klubem z USA wypinając się na marzenkę :D
Raczej nikt rozsądny w to nie wejdzie, chyba że ma tyle kasy że może sobie pozwolić na takie straty. A odejście Czecha to tylko potwierdza.
Baszczyński w nc+ twierdzi, że może już jutro wejdzie do gts nowy właściciel, który będzie prowadził klub na własnych warunkach... Tylko czy Marzenka i Misiek to zaakceptuje???
Bez sprawdzenia papierów, a to przecież trwa, jakiś kamikadze jak coś.
Coś przeczytałem ,że pieski liczą ,że o 22 będzie info.Nowy właściciel ma z nich zrobić chlubą w europie.Nie szczędzi grosza dług odrazu spłacony.ondraszek może taki sprytny i s.pierdala odrazu.Nie będzie info nie uwierzę.Szopka.Jedyny plus to derby które będą 2 razy do roku.
[quote='KruszynaKSC' pid='1352116' dateline='1544981948']
Pietrzak z gts od zimy zawodnikiem Lecha...
Coś takiego na tt znalazłem przed chwila
Koziołku coś wiesz więcej czy to prawda?
[/quote]
Niestety nic takiego nie słyszałem by Ci potwierdzić ale ten weekend miałem intensywny więc może po prostu mi się nie odbiło o uszy :) Na TT konto mam ale ciągle zapominam tam wchodzić więc nie czytałem.
- Edytowany
Po zakończeniu sezonu 2016/2017 okazało się że kluby z Czech dostaną dwa miejsca w LM!!! Oczywiście w eliminacjach, ale podziałało na wyobraźnie. Viktoria Pilzno hegemon ostatnich lat, 4 mistrzostwa, 2 wice jak była zarządzana tak została, natomiast w dwa kluby z Pragi, które próbowały walczyć z Viktorią (po 1 tytule za ten okres) postanowiono wpompować dużo kasy (jak na ten kraj).
Wartość zawodników w sezonie 2016/2017:
Viktoria - 28,3mln (2 miejsce)
Sparta - 35,4mln (3 miejsce)
Slavia - 19,4mln (1miejsce)
W sezonie 2017/2018:
Slavia wydała 5,5mln Euro + pozyskała "za darmo" kilku dobrych zawodników
Sparta wydała 16mln Euro i również kilka "bezgotówkowych" transferów
Viktoria wydała 2mln Euro a wypożyczenia nie robiły wrażenia jak u przeciwników (ja rzekłbym że wyglądały bardzo słabo na tym tle).
Efekt to znaczne podniesienie wartości zespołu:
Sparta - 50mln (5!!! miejsce na koniec sezonu)
Slavia - 36,7mln (2miejsce)
Viktoria - 23,9mln (1miejsce)
Czemu o tym wspominam? Ponieważ poważne inwestowanie zaczęło się tam nie w oparciu o marzenia że kiedyś się może udać, ale wtedy gdy zespoły z Czech wywalczyły sobie szansę na 2 miejsca w LM. Dopiero wtedy uznano że warto pójść na całość. W przypadku Sparty wygląda to jednak dramatycznie. W dzisiejszym futbolu są dwa największe źródła dochodów. Krajowe rozgrywki i puchary (w szczególności LM). Dla polskich klubów gra w pucharach to może być eldorado, ale najpierw trzeba tam zaistnieć i to w dłuższej perspektywie niż jednoroczny wystrzał (który prędzej w polskich realiach pogrąży).
Reorganizacja pucharów ogranicza szansę MP praktycznie do minimum patrząc na jakość prezentowaną na boiskach ekstraklasy. Gdzie zatem ten wspaniały inwestor z ograniczonymi wpływami z krajowych rozgrywek chce zarabiać na Reymonta? Jakbym był złośliwy to bym napisał że biznes narkotykowy przyniesie mu spore zyski, szczególnie z koneksjami w Krakowie. Muszę przyznać że chętnie poznam tego idiotę(idiotów) jeśli są. Kto wie może Marzena znalazła jakiegoś bogacza w ostatnim stadium alzheimera.Gorzej dla nich jeśli to inwestor w stylu Króla, ale z zacięciem by ich przetrzymać w lidze rok czy dwa i skasować podwyższoną gaże z wpływów tv.
Towarzysze spać nie mogą, święta za pasem, szykuje się radosny czas.
Ps. Taki mały offtop odnośnie podbojów Europy przez polskich "bogaczy".
Quentin muszę przyznać że ciekawie czyta się twoje analizy o sytuacji GTS. Na tyle ciekawie, że mój tysieczny post na forum o którym tyle myślałem, będzie wyrażał mój podziw do tejże analizy :)
Będziemy mieć wciąż derby co rok i emocje jak je wygramy, powinniśmy się skoncentrować na tym jak dotrzeć do głowy Filipiaka by wkoncu z Cracovii zrób klub na miarę walki o tytuł co rok.
- Edytowany
Twittery kumatych gtsiaków wyglądają mniej więcej tak:
Będzie sponsor.
20 min później: nie będzie sponsora.
20 minut później: sponsor będzie o 22.
20 minut później: sponsor będzie we wtorek.
20 minut później: a może nie będzie sponsora.
20 minut później: a może jednak będzie.
I tak samo się zapierali, że Ondrasek zostaje po tym info od Stanowskiego, to towarzystwo jest niepoważne i wie tyle co my, więc poczekajmy te pare dni i nie traćmy na nich nerwów.
Hahaha no dziękuje, ale Marzena może nas zaskoczyć jeszcze, zatem nie ma co się nastawiać. Jak Marzena nie da radę to wejdzie druga opcja, czyli wszystkie pokraki niemcopodobne "bo im się należy".
Z tego co widać po internetach już 4-5 zagranicznych się pakuje. Podbijać polskie boiska będą Błaszczykowskim, który zagra "za darmo" (ciekawe co na to urząd skarbowy :D ), Brożkami, juniorami i może Małeckiego ściągną z wypożyczenia (ciekawe czy też zagra za darmo). Dla mnie bomba.
jest jeszcze Jop, Głowacki, Surma, Pater Szymkowiak...
Na interii przytaczają wypowiedź Baszczyńskiego, z której wynika, że inwestor jest już niemal przesądzony i nie przerażają go długi:
https://sport.interia.pl/klub-wisla-krakow/news-wisla-krakow-marcin-baszczynski-wisla-znalazla-nowego-inwest,nId,2734526?_ga=2.240579210.8030948.1544646412-1819765484.1531510619
Ten temat jest jak telenowela brazylijska.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)