rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Klub prowadził ładnych parę lat temu swój
> sklep. Był całkiem duży, na Wielickiej.
> Najpierw tam, gdzie teraz są szatnie I drużyny,
> potem w pawilonie przeszkolonym.
>
> Zamówiono kontener pamiątek z Chin. I te
> pamiątki przeżyły sam sklep, potem przeżyły
> współpracę klubu z RedBoxem...
Bo to były dziadowskie projekty, z dziadowskim designem. I były sprzedAWane na Wielickiej tylko.
Dziwne, ze jak AA wydał koszulki to chętni byli.
Jak już robić zapalniczkę, to co za problem, by zajebiście wyglądała? I była w normalnej cenie? (akurat były po 2 zł).
Ale kubki, długopisy to porażka. Zwykły napis i do tego te gadżety z logiem-koślAWcem były!!
edit: no i marketing to nie tylko pamiątki!!! GTS fajną akcje zrobił w konkursie eKStrafanka, choć ja akurat się nie nabrałem i mam nadzieję, ze ich zdyskwalifikują. A ostatnie co na Cracovii pamiętam z pomysłem do baner na drukarni przy Mogilskim.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
To co się stało z tą chińszczyzną? Poszła na przemiał, czy też komuś rozdano w celach marketingowych? >:D<
[small]TRN_KRK Napisał(a):
> Ja bym widział jakąś specjalną markę,
> dedykowaną Cracovii. To jest gotowe produkty,
> zaaranżowane pod własne potrzeby. Można
> zamAWiać w chinach różne rzeczy z własnym
> logo. Tak jak robią np z elektroniką.
>
> O, ja bym chętnie kupił poduszkę-jaśka, i
> zegar ścienny. Gdyby były w cenie 20-25 zł,
> zainteresowanie, by było. Tylko taka prAWda, że
> wszystko zależy od atrakcyjności projektu.
> Ale też gadżety w niskich nakładach, a takie by
> się pojAWiały na początek stanowią wartość
> kolekcjonerską, przez co są poszukiwane.
>
> Oferta gadżetów nie musi być obszerna, ale
> zróżnicowana i na każdą kieszeń.[/small]
No co Ty? Przecież moje truskawki już rosną na Twoim polu! To czemu mi chcesz w drogę wchodzić i na swoim polu swoje truskawki sadzić? Jakim prawem?
A tak w ogóle to nie zajmujmy się bzdetami, bo jeszcze do czegoś dojdziemy i moje truskawki pójdą się chwałkolić. Temat sam się jakoś rozmyje, a my tu pogadajmy o czymś poważnym - np. czy wolimy kisiel czy budyń? :)
Wciśnięto ją Redboxowi, który sprzedawał to jako fan w loterii losowej. Los był chyba po 5 złotych. Naprawdę tego nie pamiętacie? To ledwo 7-8 lat temu było.
GTS sprzedaż pamiatek rozdzielił na dwa sklepy. Jeden ze zwykłymi gadżetami, drugi z typowo kibicowskimi. I oba mają w jednej hali (chyba)
żółta kaczka Napisał(a):
> No co Ty? Przecież moje truskawki już rosną na
> Twoim polu! To czemu mi chcesz w drogę wchodzić
> i na swoim polu swoje truskawki sadzić? Jakim
> prawem?
Ja mam licencję na truskAWki, a Ty nie ;)
Nie, Ty masz pole i agroturystykę, a ja mam moje truskawki na twoim polu i prowadzę wynajem twoich pokoi w moim Stoisku agroTurystycznym na Chodniku. I widzę, że mi chcesz biznes zepsuć, więc w razie czego będę robił jednak brzydkie harce w tym ogródku, albo na chodniku i krzyczał, że ten gospodarz to musi stąd odejść i że w ogóle w tym gospodarstwie to źle się dzieje i żeby ludzie do Ciebie nie przychodzili :) Chyba że odpuścisz i dasz mi uprawiać moje truskawki na Twoim polu i pozwolisz mi na moim Stoisku agroTurystycznym na Chodniku wynajmować Twoje pokoje w Twoim domu, to się wtedy uspokoję i nie będę brzydko zachowywał i każdy będzie zadowolony :)
No sorry, ale przecież to po prostu dokładnie tak wygląda, do chwałki nędzy. Normalne to jest?
Ale, ale - nie prowadźmy niewygodnych rozmów, tylko lepiej zajmijmy się czymś zupełnie nieważnym. To jak - Ty wolisz kisiel czy budyń? Bo ja np. to budyń preferuję :)
[small][color=#708090]Czemu chwałka jego mać, jak ktoś was prowadzi na truskawki to grzecznie idziecie, a jak ja chcę podrzucić temat zastępczy w postaci budyniu, to nikt nie podejmie tylko drąży niepotrzebnie o tych gadżetach? Biznes, chwałka mać, to lubi ciszę panowie. A gadżety, to jest tfu, truskawki rzecz jasna miało być, to jest biznes.[/color][/small]
Ja tylko utrwaliłem w swojej pamięci, że pewnego dnia barak na Wielickiej założono pudłami, a potem zamknięto. Zupełnie nie wiedziałem, że była jakaś loteria z "naszą" chińszczyzną. Szkoda, że tak kiepsko u nas w temacie gadżetów. Jak relikwię trzymam becik, jaki dostał mój syn urodzony na 100. lecie klubu, czy proporczyki z lat osiemdziesiątych i jeszcze starsze albumy okolicznościowe.
To ja, bym chciał, by znalazło się miejsce na pubo-restaurację na stadionie. Tak jak to miało miejsce z "Algą". Właściciel posiada Wierzynka, więc nie rozumiem, czemu nie wykorzystywany pozostaje potencjał w postaci lokalizacji, tuż przy błoniach.
Tak samo, jak sponsorem jest firma informatyczna, a nAWet nie powstała żadna strona www, w formie prezentacji/slajdów z ciekAWostkami na temat dotychczasowego wkładu Klubu dla sportu i życia społeczno-lokalnego. :( na 110-lecie.
kaleb Napisał(a):
> Jak relikwię trzymam becik, jaki dostał mój syn urodzony na 100. lecie klubu, czy proporczyki z lat osiemdziesiątych i jeszcze starsze albumy okolicznościowe.
Ja z braku dostępnych pamiątek :) trzymam bilety meczowe
Pomijając kwestie tego, kto jest właścicielem Wierzynka i MKS (wbrew pozorom nie Profesor), to polecam Twojej uwadze TRN_KRK, że na stadionie były już 2 pubo-restauracje i obie nie wytrzymały biznesowo.
Tak to 'chcenie' kibiców ma się do realiów biznesowych.
W POK-u powinny być oprócz biletów, możliwe do zakupu takie rzeczy jak: proporczyk :) widokówki i szalik, przynajmniej "pasiak". I tyle. Nie jest to duże wymaganie i nie powinno wpłynąć na pracę POK.
Ewentualnie długopisy (i ołówki), breloczki do kluczy. Smycze nie koniecznie, reszta może być w fan shopie.
Fajnie też jakby był prowadzony jakiś magazyn/gazetka, ale z prAWdziwego zdarzenia. Np w formie kwartalnika. Koniecznie musiałyby być plakaty!! Co jakiś czas mogłyby być vlepki dołączane, np jedna duża, albo 5 małych. Plakat może być a4 lub mniejszy.
Jakieś ulotki w miejskim punkcie informacyjnym. Po angielsku/chińsku. Z krótkim opisem itd. Z fajną mapką Krakowa (koniecznie!). Można współpracować z jakimiś lokalami/atrakcjami i zaznaczyć na mapce.
Teraz są popularne smartfony, aplikacja na telefon wg mnie to konieczność. Tylko nie jakieś byle co. Oficjalna strona też mogłaby się dopasowywać do urządzeń mobilnych.
O tak mi się wydaje, że fajnym gadżetem byłby latAWiec. Można by zorganizować jakiś konkurs, np na dzień dziecka.
[quote]Święto latawców obchodzone jest dotychczas w Chinach 9 dnia 9 miesiąca roku.[/quote]
Choć latAWiec, to kiepski pomysł jeśli zacznie go ktoś kojarzyć z latAWicą. Mogą to być anty wiślackie latAWce.
I fajnie jakby bilet na G, H, E, F nie kosztował 40zł. 20zł w opcji w karnecie byłoby luKS.
A korytarze pod sektorami mogłyby być przyozdobione w portrety J. Kałuży, JPII, J. Piłsudskiego, E. Cetnarowskiego... Na początek.
Tylko z prawdziwego zdarzenia. Jeden portret na ścianę z dużym odstępem od kolejnych, np w podobnym do tego stylu: http://oi68.tinypic.com/egde0n.jpg B) Fajnie komponuje się z szarym tłem.
Można poprosić ASP o pomoc :)
rmszar Napisał(a):
Pomijając kwestie tego, kto jest właścicielem Wierzynka i MKS (wbrew pozorom nie Profesor), to polecam Twojej uwadze TRN_KRK, że na stadionie były już 2 pubo-restauracje i obie nie wytrzymały biznesowo.
Zdaję sobie z tego sprAWę. Ale to wszystko było "średnio" prowadzone, z żadnym pomysłem. Najpierw jakaś wykwintna restauracja z cenami z kosmosu, a później jakieś dziwne "cziksy".
Właściecielem "Wierzynka" jest/była żona p. profesora. Ja tylko sugeruję, by wykorzystać doświadczenie, ewentualnie nawiązac współpracę.
Alga i Bronx to był idealny przykład tego, że może być idealnie.
Później zbudowali nowy stadion, walnęli młyn tu gdzie walnęli i dziwnie nic się nie da, mimo że było fajnie. Chyba ktoś tym planuje i ktoś tym zarządza.
Co do losowania w RedBoxie, to nie pamiętam żeby takie coś miało miejsce - w ogóle było to jakkolwiek reklamowane?
TRN_KRK - wszystkie pomysły są super, z wymienionych przez Ciebie priorytetem powinna być aplikacja komórkowa, o której chyba nawet kiedyś rmszar pisał, że niedługo powinna być gotowa. Chyba prace nad nią coś zwolniły.. Dodatkowo na instagramie MKSu czy na innym koncie społecznościowym widziałem pierwszy raz od dawna zdjęcia zawodników do kolekcjonowania. Myślałem, że będą w tej rundzie do kupienia, ale jednak nigdzie o tym nie słyszałem.
> Najpierw jakaś wykwintna restauracja z cenami z kosmosu, a później jakieś dziwne "cziksy".
Emocja jak na swoją klasę miała bardzo przystępne ceny, piwo też bez zbędnej drożyzny, choć mógłby być większy wybór.
To po prostu nie jest lokalizacja dla knajpy, nawet bliskość Błoń nie pomaga. A Alga i Bronx poszłyby z torbami próbując tam wynająć lokal przy utrzymaniu niskich cen.
> O tak mi się wydaje, że fajnym gadżetem byłby latAWiec.
LatAWiec w klubowych barwach? W Krakowie? Żeby dziecko wróciło do domu z płaczem po paru dniach?
karty do gry, niekoniecznie z obecnym składem! A szachy to byłby odlot. I papier toaletowy z herbem gts, parę vlepek anty i reszta gadżetów pro. Anty robiliby sobie zainteresowani we własnym gronie.
Przejść się po sukiennicach i zrobić gadżety typowo turystyczne. Dogadać się z meleKSami i organizować wycieczki na stadion.
Powinien to być punkt i atrakcja na turystycznej mapie Krakowa, jak Kościół Mariacki i reszta. Z młyna widać kopiec, a z rodzinnego --> https://picasaweb.google.com/115750216787462859683/Cracovia10StomilOlsztyn25Sierpnia2012#5780794368507639938
I piwo Cracovii! Co za problem (widocznie jest) nawiązać współpracę, skoro nAWet youtuberzy mają własne marki, tworzone przez małe browary, które same zajmują się dystrybucją przez internet chociażby. Wystarczy zgodę wyrazić i chętni się znajdą sami.
[pre]
W 2011 roku Narodowy Bank Polski rozpoczął emisję serii "Polskie Kluby Piłkarskie".
W serii ukazały się dotychczas następujące monety:
2016 - Legia Warszawa 2013 - Warta Poznań 2011 - Polonia Warszawa
[/pre]
J. Kałuża na AWersie!
W fanshopie rozszerzyć ofertę o odżywki na siłownię. I artykuły malarskie. Pościel, tapety na ścianę mogłyby być, np na zamówienie z tygodniowym wyprzedzeniem.
W aplikacji fajnie jakby była nawigacja z lokalizacją i wyznaczaniem trasy z obecnego miejsca. Możliwość zakupu biletów. Kalendarz. Jakaś minigierka, albo wyodrębnić to. Dla kogoś kto tworzy takie rzeczy to nie problem i nie musi to być drogie.
I ktoś powinien zajmować się patrzeniem w daty i reagować na wydarzenia. Np święto flagi, można by stadion/lodowisko ozdobić, nAWet jakoś spektakularnie. I puścić w obieg zdjęcia itd. Swięta i rocznice są różne. Okazji jest wiele. Tłusty czwartek, dzień świra tec.
Sektorówka przy okazji tour de Pologne to była fajna akcja! Tak samo jak rzeczona sektorówka na Wawelu :)
No, ale taka prAWda, że do tego potrzeba, by [u]zatrudnić[/u] osoby, które zajmowałyby się tylko promocją. A nie koszeniem trAWy. Nie mam pojęcia jak to obecnie wygląda, więc bez urazy dla kogokolwiek :P
dddarek Napisał(a):
LatAWiec w klubowych barwach? W Krakowie? Żeby dziecko wróciło do domu z płaczem po paru dniach?
To takie pomysły na szybko, burza mózgu, albo półmózgu, więc nie wszystkie pomysły będą trafione :P Są miejsca gdzie można puszczać latAWce, byle nie podczas burzy.
zAWsze można świętować 111-lecie i lepiej się do niego przygotować. Też ciekAWa rocznica :)
dobra koniec, wypoerdalać z tego tematu, macie w Głosie z trybun taki.
Każdy następny post w tym temacie na temat pamiątek leci w kosmos.
Spory proporczykowe nie powinny mieć miejsca. W roku obecnym (110) każda z Naszych drużyn powinna dostać proporzec. To nie marketing. To powinność, by wszędzie wiedzieli, by byli świadomi. Bo po prostu jest rok okazji by to zrobić. By Cracovii obchody chwalić.
Jak by proporczyki takie same były do nabycia co nieco by poszło.
Tak Nasi kibice z zakupem pamiątek są słabi ale powinni mieć szansę, a drużyny przeciwne pamiątkę ze jest Klub co ma historię i o niej pamieta i ja kultywuje.
Barwy jego Święte Biało Czerwone od pokoleń w chwale przeciwników gromi. Wkrótce znów założy mistrzowska koronę.
Amen .
Trzeba dbać o naszą historie i tradycje tym bardziej widząc jak ją zakłamują "ubeccy patrioci" !!!
4 dni później
Szanowny Panie Profesorze,
zwracam się z uprzejmą prośbą o wyznaczenie dodatkowej premii finansowej dla piłkarzy za zwycięstwo w meczu z Lechią.
Przecież mają obiecaną premie za awans do europejskich pucharów.
Nawet na krakow.sport.pl napisali, że zespół otrzyma milon złotych do podziału. Wg mnie całjiem spora sumka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)