[quote] "Przegląd Sportowy"
Michał Probierz chce odbudować zawodzącego Vestenickiego.
Kiedy definitywnie został piłkarzem Cracovii, notorycznie zawodzi. W minionym sezonie tylko sześć razy wywalczył sobie miejsce w podstawowym składzie. W rozgrywkach ekstraklasy nie strzelił żadnego gola i nie miał ani jednej asysty, co dla zawodnika ofensywnego jest wynikiem katastrofalnym. Vestenicky tłumaczy, że nie był wystawiany na swojej ulubionej pozycji, czyli w ataku, a na skrzydle, ale nie dawał argumentów, by postawić na niego z przodu (…).
Zdaniem trenera Pasów największym problemem 21-latka jest jego głowa. – Wierzę w niego, ale najpierw on musi uwierzyć w siebie. Vestenicky potrzebuje odbudowy psychicznej. Musi się przełamać. Ktoś go kupił za dobre pieniądze dlatego, że grał dobre mecze. Teraz musi nastawić się pozytywnie do siebie. Staramy się mu w tym pomóc. Działamy jednak na żywym organizmie – podkreśla Probierz.[/quote]
-
-
Tomáš Vestenický - witamy w Cracovii!
Jako kurację Tomasowi zalecałbym strzelić zwycięską bramkę w derbach :)
Moja krótka ocena , z Pogonią wyskoczył niczym meteor póżniej jeszcze kilka niezłych wejść a następnie dołowanie , ewentualnie chwilowe przebłyski .Czy MP coś z niego jeszcze da radę wycisnąć ?
Link do całego artykułu PS na temat Tomka:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,cracovia-chce-odbudowac-tomasa-vestenicka,artykul,805392,1,1059.html
Tu chyba nie chodzi o wyciskanie. Trener powiedział, że problemem Tomasa jest on sam. U młodych zawodników jest często tak, że wpadają w skrajności w skrajność. Najpierw euforia i wszystko wychodzi, później kryzys i nikt nie poznaje piłkarza. Może się odblokuje... Może... Niestety my na Tomasa nie będziemy czekać. Im wcześniej się obudzi, tym lepiej dla niego!
My potrzebujemy graczy na już , na "śpiącego królewicza" nie mamy czasu .
Ja bym zrobił z niego bocznego obrońcę. Z Piszczka kiedyś takiego zrobili. Taka rola mi do niego pasuje. Coś mi się jednak wydaje, że on chyba woli być napastnikiem niż grać.
moze nie dorósł jeszcze, wiadoma sprawa ze kazdy zawsze chcial grac w ataku, a najwiekszy frajer szedl na bramke :D
Tzn grubas szedł na bramkę :D
na bramkę szedł najgrubszy. Trzeba było jednak Forsella zatrzymać ;-) Swoją drogą zachwyty nad chłopem co na 30 mecze zagrał jeden przyzwoicie pokazują, że nasz scouting- czytaj youtube ogladany przez prezesa - ma swoich fanów
[quote='Diabel' pid='1268661' dateline='1502276048']
moze nie dorósł jeszcze, wiadoma sprawa ze kazdy zawsze chcial grac w ataku, a najwiekszy frajer szedl na bramke :D
[/quote]
na przykład Buffon...
U mnie wyjatek...Ja malo kiedey na bramce stale mimo ze zawsze bylem najokraglejszy z ekipy... :)
W sumie to dobry pomysł z tym bramkarzem. Dla niektórych Wilk był tak słaby, że Tomas śmiało mógłby go zastąpić :)
Budzik jest dobry na bramce,ale...
16 dni później
Czy wiek ktoś jak idzie odbudowa "psychiczna" Tomasa? Bo odkąd nie ma rezerw to nawet nie można sprawdzić jak prezentują się zawodnicy którzy wypadli z pierwszego składu! Brakuję mi zmiennika dla Piątka a nie ukrywam że kiedyś liczyłem na Tomasa... :-/
[quote='Samurajsam' pid='1274005' dateline='1503752662']
Czy wiek ktoś jak idzie odbudowa "psychiczna" Tomasa? Bo odkąd nie ma rezerw to nawet nie można sprawdzić jak prezentują się zawodnicy którzy wypadli z pierwszego składu! Brakuję mi zmiennika dla Piątka a nie ukrywam że kiedyś liczyłem na Tomasa... :-/
[/quote]
Gość nie łapie się na ławkę, jedyna pozycja na jakiej zagra to skrzydło. Jak już wejdzie (a to się z rzadka zdarzy) jest wyśmiewany (nie grając regularnie będzie osłabieniem)
Z pewnością zimą odejdzie. A szkoda, bo to jest napadzior, co udowodnił i udowodni nie jeden raz.
[quote='gargamel9998' pid='1274008' dateline='1503754242']
[quote='Samurajsam' pid='1274005' dateline='1503752662']
[/quote]
Gość nie łapie się na ławkę, jedyna pozycja na jakiej zagra to skrzydło. Jak już wejdzie (a to się z rzadka zdarzy) jest wyśmiewany (nie grając regularnie będzie osłabieniem)
Z pewnością zimą odejdzie. A szkoda, bo to jest napadzior, co udowodnił i udowodni nie jeden raz.
[/quote]
KIEDY udowodnił? Tym jednym golem w Szczecinie? Raz na czas to i miotła wystrzeli. Nawet Szeliga zdołał kiedyś dwa razy strzelić w jednym meczu.
Kiedy i jak miał udowodnić że jest napadziorem grając na nieswojej pozycji?
Wielu uważa Piątka za zbawiciela, gościa grającego na swojej pozycji przez cały czas
Czyli ostatecznie udowodnił czy nie mógł udowodnić?
Grając na nieswojej pozycji? Odpowiedz wydaje się logiczna, prawda?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)