Świetna wiadomość!
-
-
Tomáš Vestenický - witamy w Cracovii!
gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Miałem sobie robić przerwę od forum, ale ten
> transfer do spowodował że zostaje :)
>
> Świetna wiadomość :)
Gargamelu, mamy zatem podwójną okazję do radości!!!
Jestem przekonany, że niebawem Tomas się rozstrzela na dobre :)
Chłopak w jednym meczu z Gdańskiem miał więcej sytuacji niż NIEKTÓRZY w całym sezonie.
Jak to jeszcze zacznie wpadać, czego mu serdecznie życzę, to będzie bardzo dobrze. Piłka go szuka, umie rozegrać i dojść do pozycji strzeleckiej, a na dodatek lubią go piękne bramki zza pola karnego.
Tomas jest jeszcze w takim wieku w którym można robić duże postępy a potencjał do tego ma.
Lewandowski w jego wieku kopał jeszcze w Pruszkowie (właśnie w wieku 20 lat przechodził do Lecha).
pasywpasy Napisał(a):
> Gargamelu, mamy zatem podwójną okazję do
> radości!!!
> Jestem przekonany, że niebawem Tomas się
> rozstrzela na dobre :)
"Cieszcie się i radujcie albowiem zostaję z wami na forum" :) :P
Napastnik za którego wyciągniemy podobną kasę jak za Kapustkę, co do tego nie ma wątpliwości. W tym sezonie liczę, że zostanie królem strzelców :)
Ja myślę, że w tym jeszcze nie zostanie królem strzelców, ale ok. 10 bramek może załadować.
Super Wiadomość techniczny napastnik pasujący do stylu gry Cracovii. Jedrisek pewnie wkurwiony.
Wyceniany na 200 k euro a Tomasz Wojtowicz pisze, że zapłacono podobno 500 k euro:S
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,tomas-vestenicky-wykupiony-przez-cracovie,artykul,691058,1,1059.html
leszeczek Napisał(a):
> RADO_KSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Super Wiadomość techniczny napastnik pasujący
> do stylu gry Cracovii. Jedrisek pewnie
> wkurwiony.
>
> Naprawdę masz Erika za takiego buca?
Nie, ale za zachowania jakie zaobserwowałem na boisku gdy miał współpracować Tomasem są żenujące.
patrząc na urobek statystyczny z ostatniego roku, Tomas praktycznie w każdym istotnym aspekcie (poza bramkami, ale te przyjdą z czasem) przewyższa Stępińskiego, wycenianego na tym forum na wielokrotność 0,5 mln euro zapłaconych Romie.
dane za WyScout, w ujęciu średnia na 90 rozegranych minut.
strzały 3,3 do 1,5
strzały ze środka pola karnego: 1,9 do 1,0
dryblingi 5,8 do 5,0 (przy nieco wyższym procencie udanych dryblingów Tomasa)
kluczowe podania: 0,4 do 0,2 (kp to takie, po którym pada strzał)
podania prostopadłe 0,7 do 0,6 (tu Stępiński ma lepszą celność podań, ale to jedyna kategoria, w której Tomas mu ustępuje)
podania: 17,2 do 12,8 (celność 85% do 78%)
również w grze defensywnej Tomas wygląda lepiej:
pojedynki w obronie 2,7 do 2,6 (wygrane: 72% do 49%)
przechwyty: 3,6 do 1,6
Stępiński bije Tomasa tylko pod względem wywalczonych fauli.
oczywiście, Tomas grał w ostatnich 12 miesiącach mniej niż Stępiński, dlatego próba jest mniejsza, więc statystycznie mniej wiarygodna, ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że Słowak jest o rok młodszy od polskiej gwiazdki, a to jest naprawdę spora różnica na tym etapie rozwoju.
w skrócie: to super informacja, że zostaje. zarówno piłkarsko, jak "inwestycyjnie"
w pełni się zgadzam że Tomas to lepsza inwestycja niż Stępiński (który wg. mnie był poza zasięgiem - nie wnikam w to czy zasłużenie)
RADO_KSC Napisał(a):
> Super Wiadomość techniczny napastnik pasujący
> do stylu gry Cracovii. Jedrisek pewnie wkurwiony.
Tak na pewno, zwłaszcza że to Erik polecił Tomasa do nas.
Na boisku raczej był dla niego starszym bratem.
> Ja miałem wręcz odwrotne obserwacje, zwłaszcza
> w pierwszym występie wręcz mu "matkował". Ale
> może każdy widzi to co chce zobaczyć ;)
Jaki mecz był pierwszy ? chętnie przeanalizuję na spokojnie. :)
Zobacz na nerwy Jedriska kiedy Tomas mu nie dograł lub Tomas przestrzelił a już zobacz dośrodkowania Jedriska albo na Cetnara albo na Budzika. To nie obserwacja to fakt.
Tomas pokazał nam swoje indywidualne oraz zespołowe umiejętności nie wiem jaki z niego piłkarz jeśli chodzi o charakter może ktoś coś więcej napiszę ?
Bardzo się cieszę bo w tym chłopaku widać ogromne możliwości , super , że będzie się rozwijał pod okiem trenera Zielińskiego .
Bardzo dobra decyzja.
Jeszcze z pół sezonu ogrania w seniorskiej piłce i może zostać jednym z lepszych skrzydłowych/napastników ligi.
zajebiście !!!
super !!!
LiD.Z. Napisał(a):
> zajebiście !!!
jak się generał dał zrobić w konia
PS.Przyznaje,ze rownież w małym stopniu się do tego przyczynilem pisząc po jednym meczu, ,ze dobry jest bohater tego tematu.
[b]Wykupienie Tomasa to akurat duży plus dla zarządu[/b]
Inna rzecz na jakich warunkach do tego doszło i czy AS Roma zachowała prawo odkupu po najbliższym sezonie
Ogólnie mam przeczucie, że jeśli nie będzie żadnych kontuzji to Vestelnicky może odpalić jak Rakels
On przypomina mi "Super Pippo"
Ma coś w sobie z gry Inzaghiego
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)