Gdzies ktos juz kiedys pisal ze budzet jest podawany razem z hokejem...
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Nie pierwszy raz Kmita wydaje przedwczesne sądy o Cracovii.
I pewnie znowu nie odszczeka, jak jednak okienko będzie udane.
Oczywiście "dziennikarze" nigdy nie podają blednych informacji. Ja szukając na necie 5min znalazłem dane z sezonu 2011/2012 gdzie podano ze maja 70mln ichnich czyli na nasze około 6mln zl rozumiem ze po 4 latach ich budżet zwiększył sie 10krotnie. Choc oczywiście nie jest to niemożliwe.
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gdzies ktos juz kiedys pisal ze budzet jest
> podawany razem z hokejem...
OK. Niech będzie z hokejem.
A tu ciekawostka odnośnie rzekomo (?) dwukrotnie większego budżetu Skendiji:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,trener-skendiji-bruno-akrapovic-po-wyeliminowaniu-cracovii,artykul,699886,1,1059.html
Fragment wywiadu z trenerem Skendiji:
[i]Wyeliminowanie Polaków to dla was duża sprawa?
- Oczywiście. [b]Wystarczy porównać budżety, nasz wynosi około 2 mln euro (budżet Cracovii to około 5 mln - przyp. red.)[/b]. [b]Popatrzmy na takiego Jendriska, przecież my nie bylibyśmy w stanie namówić go, by przeniósł się do Macedonii.[/b] Przed nami dużo pracy, ale teraz cieszymy się z pierwszego awansu w historii naszego klubu. To wielka rzecz dla zespołu, miasta, całego kraju. To też najlepszy dzień w mojej dotychczasowej pracy w roli trenera. Coś niesamowitego![/i]
Wg trenera 2 mln euro to cały budżet, a według polskich dziennikarzy z PS, Ibraimi i Hasani zarabiają 250 tys. euro rocznie.. Coś tu nie gra :)
Jak to na Wschodzie - na papierze 2 mln, a to co w rzeczywistosci to 10.
Gdzieś czytałem, że rzekomo zainwestowano w ten klub 10 mln euro w ciągu ostatnich kilku lat (nie wiem dokładnie ilu, bo może w ciągu dwóch, a może w ciągu dziewięciu :)). Może ktoś to pomylił z budżetem rocznym, podzielił przez nasz (niech będzie 5 mln euro) no i wyszło że Albańczycy mają budżet dwa razy większy.
Z drugiej strony faktycznie jeśli dwaj ww. zawodnicy zarabiają po ćwierć miliona euro rocznie, to byłaby to równowartość 1/4 całego budżetu :) Chyba, że wcale nie zarabiają tyle.
Sporo wykluczających się mniej lub bardziej informacji...
Być może w Skendiji mają inną politykę, w której istnieją "kominy płacowe".
Nie wiem, czy dobrze rozumuję, ale może być też sytuacja, że np. 90% wynagrodzenia tych dwóch zawodników pokrywa jakiś sponsor/sponsorzy. Wtedy i oni mogą zarabiać 250 tys. rocznie i budżet klubu może mieć 2 mln. Ale to tylko moje przypuszczenia ;)
Sergey Krivets po fiasku rozmów z Zagłębiem negocjuje z jednym z klubów Ekstraklasy.
Kriwiec wolny, Stilić wolny... Jacek obu zna i kiedyś upychał w jednej linii pomocy ;)
Tworzymy samopuszczające się pierdy, haha :D
dangorka Napisał(a):
> Sergey Krivets po fiasku rozmów z Zagłębiem
> negocjuje z jednym z klubów Ekstraklasy.
Pewnie z betonami albo płockiem.
Rafi Napisał(a):
> Kriwiec wolny, Stilić wolny... Jacek obu zna i
> kiedyś upychał w jednej linii pomocy ;)
>
> Tworzymy samopuszczające się pierdy, haha :D
Obydwaj spoza Euro-Sojuza
Testujemy od kilku dni Patryka Serafina
A miał być na obozie Miedzi Legnica http://www.90minut.pl/news/267/news2676306-Kadra-Miedzi-na-oboz-w-Szamotulach.html
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,trudny-czas-jakuba-koseckiego-w-legii-warszawa,artykul,700777,1,721.html
na skrzydło , wypożyczenie z opcją pierwokupu . Nie przepadam za jego stylem bycia , ale umiejętności ma na pewno .
wystraszyłem się, na szczęście ... ofert brak :)
morata Napisał(a):
> http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstrak
> lasa,trudny-czas-jakuba-koseckiego-w-legii-warszaw
> a,artykul,700777,1,721.html
>
> na skrzydło , wypożyczenie z opcją pierwokupu .
> Nie przepadam za jego stylem bycia , ale
> umiejętności ma na pewno .
Według mnie takie rozwiązanie całkiem dobre, można negocjować nad niską kwotą wykupu. Natomiast pytanie brzmi czy kolega Kosecki nie "rozwali" szatni :).
hehe już to widzę jak chłoptaś rozwala szatnie z takimi twardzielami jak Miro czy Cetnar, co najwyzej by w ucho zarobił.
ps: zdecydowanie na NIE ale wątpię by kiedykolwiek taki temat wogóle był.
Może i racja, mogliby go ustawić do pionu. Też nie mówię abyśmy się zabijali o Jakubka ale na bezrybiu i rak ryba :) Kogoś by wypadało sprowadzić, chyba że dyspozycja z meczu eliminacyjnego była chwilowa i nagle zaczniemy grać na przyzwoitym poziomie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)