Wydaje mi się, że rozmowa o Lewandowskim wynika z BRAKU LAKU. U nas nie ma lewych obrońców grających na DOBRYM poziomie. Stąd też ból w naszej reprezentacji. Jeśli już szukamy jakichkolwiek alternatyw dla Jaroszyńskiego to stawiałbym na doświadczenie i ogranie w lidze. W związku z tym od Lewandowskiego lepszy jest Piotr Tomasik z Białegostoku. Dość dobry w obronie, potrafi sporo zdziałać z przodu (3 bramki w ostatnim sezonie), wychowanek Hutnika, 2 sezony w Arce :) Chociaż, jak wspomniałem, wszystko z braku laku...
Wydaje się jednak, że lepszy by był zaciąg zagraniczny... :)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja nigdzie nie pisałem że to zły piłkarz.
potter Napisał(a):
> Lewandowski najsłabsze ogniwo. Zwykła zapchajdziura typowa sztuka nie
> warta funta kłaków .
No pewnie napisałeś o nim w samych superlatywach.
> .Przypominam kolegom (szczególnie quentinowi)że
> garbata dola poszła precz a my mamy świetnego
> trenera i jasny cel sportowy -miejsce 1-3 .
Biorę to na karb Twojej nieobecności (oczywiście chodzi mi o ten nawias) forumowej.
> To niejako wymusza szukanie lepszych piłkarzy od
> Lewandowskiego z Pogoni.
Pełna zgoda. Ja nigdzie nie napisałem że go chce. Zwróciłem uwagę (po raz drugi) że statystyki zejścia z murawy mają się nijak do tego czy ktoś jest dobry, a to był Twój koronny argument. Koniec tematu jakiegoś grajka ze Szczecina.
Quentin -pisałem to w odniesieniu do nas . Lewandowski z Pogoni dla nas byłby typową sztuką i zapchajdziurą .
Przypominam -poprzeczka jest wyżej podniesiona a cel sportowy 1-3 a nie pykanie .To wymusza konkretne wzmocnienia a nie przeciętniaków.
Lewandowski z Pogoni jest za słabym piłkarzem na Cracovię, która ma walczyć o medale i podbić Europę
Ciągle czekam na Sylwestrzaka/Mazka/Furmana
ewentualnie jakiegoś obcokrajowca na papierach UE z mocnym CV
Dokładnie kolega z NH to sprecyzował -Lewandowski z Pogonii to piłkarz na pykanie i garbatą dolę .
Na wyższe cele sportowe już nie .
http://www.90minut.pl/news/266/news2667067-Adam-Marciniak-odchodzi-z-AEK-u-Larnaka.html Co sądzicie o takim powrocie? :D btw. wczoraj Adaś szlifował formę w fitness platinium w Plazie, także się nie obija chłopak na urlopie :P
Do wzięcia jest Sławomir Nowak bramkarz Termaliki
Sławomir Nowak to raczej w branży zegarmistrzowskiej robi.
Yid_Army Napisał(a):
> http://www.90minut.pl/news/266/news2667067-Adam-Ma
> rciniak-odchodzi-z-AEK-u-Larnaka.html Co sądzicie
> o takim powrocie? :D btw. wczoraj Adaś szlifował
> formę w fitness platinium w Plazie, także się
> nie obija chłopak na urlopie :P
Będzie miał więcej czasu na twittera.
W sumie trochę dziwne bo dość regularnie występował w pierwszym składzie o ile za kartki nie pauzował.
Brać tym bardziej! Potrzebujemy kogoś, kto w razie czego nastawi Budzik.
Yid_Army Napisał(a):
niech wraca do Zabrza
Jako zmiennik i konkurencja Sandomierskiego -Nowak z Termaliki to odpowiedni kandydat.
Focus dał tu dobrego i konkretnego bramkarza z kartą na ręce .Dodatkowo plus to bramka jaką strzelił głową ścierwom gadzim .
Od Marciniaka wolę Sylwestrzaka .
Zadnych Marciniaków czy Nowaków. Bądzmy poważni. Stępniowski już jest lepszy od tego Nowaka. Co do lewych obrońców to nie ma tragedii. Za Jaro zawsze może zagrać Hubert, Litauszki podobno także może tam grać. Ważniejszy stoper i skrzydłowy. Mamy co prawda czterech w środku ale nie przekonują mnie Polczak z Hubertem jako stoperzy. Mazek/ Reca na skrzydło i git. Napastnik też przydałby się. Mam nadzieje,że na tych czterech/trzech pozycjach będą klasowe wzmocnienia.
Nowak to ten co prawie się zabił na słupku i w pewnym momencie sezonu zaczął przegrywać rywalizację z Pilarzem? :D :D :D
podziękuję, zmiennika dla Sandomierskiego trzeba szukać w 1-lidze, kilku ciekawych zawodników, nagrania wszystkich 8 meczów danej kolejki są dostępne na WyScoucie (bramkarz to akurat taka pozycja gdzie nie trzeba wysyłać skauta na stadion), przy odrobinie chęci można sciagnac rzetelną konkurencję dla Sandomierskiego
Yid_Army Napisał(a):
Chyba chcesz, żebym padł rażony atakiem apopleksji albo innego udaru mózgu się nabawił.
Pyciak -Węgier jest stoperem i ma być szefem obrony .Na stoperze zagra Litauszki i Bejan .
Na pozycji stopera mamy 4 .Brak lewego obrońcy po Wołąkiewicz na tej pozycji słaby .
Stępniowski lepszy od Nowaka .Zapytam bywasz na rezerwach ?Gdybyś bywał to byś takich głupot nie pisał .Nie mamy 2 bramkarza .
dangorka Napisał(a):
> Nowak to ten co prawie się zabił na słupku i w
> pewnym momencie sezonu zaczął przegrywać
> rywalizację z Pilarzem? :D :D :D
>
> podziękuję, zmiennika dla Sandomierskiego trzeba
> szukać w 1-lidze, kilku ciekawych zawodników,
> nagrania wszystkich 8 meczów danej kolejki są
> dostępne na WyScoucie (bramkarz to akurat taka
> pozycja gdzie nie trzeba wysyłać skauta na
> stadion), przy odrobinie chęci można sciagnac
> rzetelną konkurencję dla Sandomierskiego
Nie, na słupku to Witan prawie się zabił mocno obijając swoje cojones ;)
Cracovia zaproponował Płockowi 1.5 ml zł i Racy intratną ofertę - wszystko o d... rozpić:D
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,arkadiusz-reca-nie-przejdzie-do-cracovii,artykul,690187,1,1059.html
Potter , może i nie mamy drugiego bramkarza ale wyskakując z pomysłem Nowaka wówczas automatycznie powracasz do czasów " garbatej doli" i walki o utrzymanie.
2-gi bramkarz ma walczyć z Sandomierskim, co ma podnosić poziom i umiejętności Grześka i 2-go bramkarza.
A ty chyba nie ogladasz ekstraklasy skoro proponujesz Nowaka :) Nie wiem jaki miałoby to sens. Oddajemy Termalice Pilarza i bierzemy gościa, który z nim przegrywa rywalizację i co najważniejsze dużo słabszy. Pewnie będzie grała dwójka Bejan Litauszki a na lewej Jaro. W razie kartek lub kontuzji za Pawła wchodzi Hubert. Ewentualnie Litauszki. Polczak na stoperze. Mnóstwo kombinacji. Jeśli miałbym wybierać między klasowym stoperem lub lewym obrońcą to wybrałbym stopera. Chociaż nie powiem. Sylwestrzaka chętnie zobaczyłbym u nas. Zobaczymy co wymyślą u góry.
Mam nadzieję że Adaś nie wróci do nas...
Pyciak Napisał(a):
> A ty chyba nie ogladasz ekstraklasy skoro
> proponujesz Nowaka :) Nie wiem jaki miałoby to
> sens. Oddajemy Termalice Pilarza i bierzemy
> gościa, który z nim przegrywa rywalizację i co
> najważniejsze dużo słabszy. Pewnie będzie
> grała dwójka Bejan Litauszki a na lewej Jaro. W
> razie kartek lub kontuzji za Pawła wchodzi
> Hubert. Ewentualnie Litauszki. Polczak na
> stoperze. Mnóstwo kombinacji. Jeśli miałbym
> wybierać między klasowym stoperem lub lewym
> obrońcą to wybrałbym stopera. Chociaż nie
> powiem. Sylwestrzaka chętnie zobaczyłbym u nas.
> Zobaczymy co wymyślą u góry.
kto nie oglada ekstraklasy lub proponuje ? bo pod moim postem ten post
Podobno Legia cienko piszczy finansowo - jak poinformował agent Czerczesowa, chcieli obniżyć kontrakty sztabowi szkoleniowemu i ograniczyć znacząco wydatki na transfery. Stąd ich rozstanie/
Może być to dla nas dobry znak w kontekście walki o Mazka
200 tys. euro "Koralik" musi położyć do końca czerwca na stół w Chorzowie w przeciwnym razie, to MY go wykupimy
Zobaczymy
potter Napisał(a):
> My mamy się wzmacniać a nie dalej ,,dola garbata
> ''.Jak czytam to sporo ludzi dalej nie pozbyło
> się tego syndromu .
potter Napisał(a):
> Przypominam kolegom (szczególnie quentinowi)że
> garbata dola poszła precz a my mamy świetnego
> trenera i jasny cel sportowy -miejsce 1-3 .
potter Napisał(a):
> Jako zmiennik i [b][u]konkurencja[/u][/b] Sandomierskiego -Nowak
> z Termaliki to odpowiedni kandydat.
Acha ... nie mam więcej pytań.
quentin pozamiatales teraz :) :) :D:D
Jest ciemno ale widac ze jest jasno :) :) B)-
CRACOVIAzNH Napisał(a):
> Może być to dla nas dobry znak w kontekście
> walki o Mazka
Jeśli faktycznie chcą ograniczyć wydatki, to ściągnięcie Mazka zamiast drogiego obcokrajowca może być właśnie taką oszczędnością.
Quentin po pierwsze była to propozycja focusa .Tu już naginasz fakty i atakujesz mnie w myśl a masz za ,,Lewandowskiego '.'
.Nowak w jesieni był jednym z najlepszych bramkarzy w naszej lidze .Potem złamanie szczęki długa rehabilitacja i wejście w sezon opóźnione .Stąd forma w kratkę .Czy Pilarz jest lepszy od niego ?To że bronił w kilku meczach o tym nie świadczy .Przypomnij sobie jak ,,bronił ''z gts.
U nas tenże Nowak bronił świetnie jak wygrali z nami 3-2 w Krakowie -nie popisał się za to Pilarz.Pamięć widać masz wybiórczą .
Pamiętasz to co co pasuje i podobnie interpretujesz fakty .
W jesieni Nowaka obciąża 1 stracony gol z Łęczną w Mielcu za to w wielu meczach im pomógł .Jak twierdzisz że Stępniowski jest lepszy to zapytam po raz kolejny bywasz na rezerwach ?Widzisz jaki to bramkarz?.
Mamy spory problem bo jak brakło by Sandomierskiego to gramy bez bramkarza.Trzeba go koniecznie znaleźć i musi być na odpowiednim poziomie.
Bramkarz, który zagwarantuje rywalizację z Sandomierskim byłby mile widziany, ale zdecydowanie kimś takim Nowak nie jest. Ciekawe jakie zdanie o Stępniowskim ma sztab szkoleniowy?
Potter a czy bramkarzem Cracovii jest Pilarz że postanowiłeś się tak o nim rozpisać? Nie atakuje Cie, tylko przypominam byś słabych piłkarsko zawodników do Cracovii nie proponował bo z dolą garbatą zrywamy.
Jak to swoim zwyczaju stosujesz tzw półprawdy.Wygodne dla ciebie rzeczy uwypuklasz a o innych wolisz przemilczeć .A już szczytem wszystkiego było porównanie ściągania z boiska Cetnarskiego ,Kapustki do Lewandowskiego z Pogoni .To był szczyt absurdu i demagogii.
Ja pamięć mam dobrą i nie wybiórczą .Nowak przez wiele lat był o klase lepszy od Pilarza .W meczu u nas Pilarza 2 gole ,druga bramka dla Termaliki wręcz kuriozalna.Najważniejsza kwestia nie mamy 2 bramkarza .
KamilloLce co sądzi sztab o Stępniowskim to jedna sprawa a druga czy ten zawodnik jest gotowy grać w ekstraklasie na dobrym poziomie to druga ..Widziałem w rezerwach w kilku meczach Stępniowskiego i bronił słabiutko .To nie jest jeden mecz który mu nie wyszedł i akurat trafiłem na taki .
Nie jest żadnym konkurentem dla Sandomierskiego jest od niego wyraźnie słabszy.Można śmiało powiedzieć to ,,nie ta para butów ''
Pamięć możesz mieć dobrą, ale widocznie ze zrozumieniem gorzej. :)
No tak jestem orędownikiem garbatej doli, a teraz jeszcze okazało się że mam w zwyczaju stosowanie półprawd, ale miło że wskoczyłem na szczyt demagogii. Zawsze to jakiś szczyt.
Cieszę się zatem że przy rozważaniu wzmocnień do Cracovii uznałeś za stosowne zasugerować że Nowak jest "za darmo" i kiedyś był lepszy od Pilarza. To faktycznie wyjaśnia wiele w kwestii szukania drugiego bramkarza do Cracovii w celu podnoszeniu jakości drużyny.
potter Napisał(a):
> Ja pamięć mam dobrą i nie wybiórczą .[b]Nowak
> przez wiele lat był o klase lepszy od Pilarza[/b]
Potter, co jest, bania w środku tygodnia? :D
Chyba u ciebie .Pilarz bez przedpola i dobrze o tym wiesz.Przypomnij sobie nasz mecz na 2-3 z Termaliką .
Ale ok czekam na wasze propozycje na 2 bramkarza .Tylko piszcie te realne ,a nie mrzonki..
Pojedynczy mecz sprzed roku ma świadczyć, że Nowak _przez lata_ był _o klasę_ lepszy od Pilarza? :D
A co do propozycji, nie mam żadnych, nie pracuję w naszym pionie sportowym i słabo znam się na piłce. Ale nie znowu aż tak słabo by nie uznać za poroniony pomysł sprowadzenia na konkurenta dla Grześka nieomal 35-letniego bramkarza, który całą karierę był w najlepszym wypadku ligowym przeciętniakiem.
Jan Mucha albo Dusan Pernis - doświadczeni, nieźli, grali reprezentacji Słowacji :)
potter Napisał(a):
> Ale ok czekam na wasze propozycje na 2 bramkarza
> .Tylko piszcie te realne ,a nie mrzonki..
Krzysztof Baran.
Wątpię żebyśmy sprowadzili bramkarza. Jeśli mamy bawić się w typowanie to z polskiej ligi niewielu bramkarzy jest ciekawych. Zubas jest rozchwytywany i nie dziwię się. Wiele razy uratował Podbeskidzie od blamażu. Niedługo wolny będzie zapewne Załuska z Darmstadu. Też ciekawa opcja na numer dwa. Piast kupił rok temu Rustova i to za kilkaset tysiecy euro jesli dobrze pamietam. Podobno talent. Może warto go na przyklad wypożyczyć. Mają jeszcze Szmatułę i Leszczyńskiego, więc nie potrzeba im trzech bramkarzy.
Aston1906 Napisał(a):
> potter Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Ja pamięć mam dobrą i nie wybiórczą .Nowak
> > przez wiele lat był o klase lepszy od Pilarza
>
> Potter, co jest, bania w środku tygodnia? :D
Od Nowaka to już pewnie Łukasz Sapela byłby lepszy - a wiek podobny ;)
potter Napisał(a):
>
> KamilloLce co sądzi sztab o Stępniowskim to
> jedna sprawa a druga czy ten zawodnik jest gotowy
> grać w ekstraklasie na dobrym poziomie to druga
> ..Widziałem w rezerwach w kilku meczach
> Stępniowskiego i bronił słabiutko
Wszystko jedno co sądzi sztab szkoleniowy, ważne co sądzi potter :D
Nie zapominajcie że Cabaj jeszcze broni.... także. .. także. .. ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)