Bez urazy ja mam teraz 2 na dzień dobry.TO mnie tłumaczy że jak Wy na meczu z Pogonią się cieszyliście wszystkim to ja szedłem do pracy na noc.Sorry co złego to nie ja.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Młodzi piłkarze są podatni na różne pokusy ;) A tak wracając do kwestii wypożyczeń, to jak pożyczymy przykładowo Szewczyka do 1 ligowej Sandecji i on sobie tam sam wywalczy miejsce w składzie, bez jakiejkolwiek pomocy w zapisach umowy, to wróci do nas nie tylko lepszy piłkarsko, ale i silniejszy mentalnie.
Jak prawdą jest że działacze rozmawiają z Sylwestrzakiem to nic tylko pochwalić ten ruch i życzyć powodzenia .Bo to kawał dobrego piłkarza i do tego równie dobrze gra na stoperze i lewej obronie .Mało który obrońca sezon w sezon ma wartość dodaną +10 w klasyfikacji kanadyjskiej czyli gole i asysty .A Sylwestrzak to ma i do tego szybki kreatywny z kapitalną lewą nogą i świetnie grający głową .
Co jest jeszcze mega ważne szalenie ambitny i charakterny -profesjonalista pełną gębą .
Jak piszą że jeden blokuje to pewnie Jakubek .Szanowny panie Jakubie długo było dobrze nikt cię nie atakował .Efekt =puchary ..Jesteś lepiej postrzegany ,ba nie jeden zaczyna mówić że lepiej pracujesz NIE PSUJ TEGO .Nie warto zadzierać z kibicami bo taka walka jest z góry skazana na klęskę .
Co do wypożyczeń -to absolutna konieczność by młodzi tacy jak Szewczyk ,Pyrdek ,Adamczyk regularnie grali .Trzeba ich koniecznie wypożyczyć na rok do 1 ligi .Podobnie zrobił bym z Stępniowskim .Mamy świetnego bramkarza ale i on potrzebuje wartościowego konkurenta .Nie możemy powiedzieć że takiego ma .Przy kartkach ,kontuzji czy obniżce formy wchodzi gość nie ograny i mający znacznie mniejsze umiejętności .Jeśli jest prawdą to co Filipiak mówi że mamy na stałe grać o puchary musimy mieć 2 bramkarzy dużej klasy .Zubas to by był konkurent.
Chcąc liczyć się w grze o puchary potrzeba 22 zawodników czyli po 2 równorzędnych na pozycje .W tej chwili mamy ok 15 -(Sandomierski ,Jaroszyński ,Deleu ,Bejan ,Wołąkiewicz ,Wójcicki,Kapustka,Budziński,Covilo,Dąbrowski ,Jędrisek,Cetnarski ,Vestenicky ,Wdowiak i ten 15 to Polczak ale w formie z jesieni..Jak łatwo policzyć 7 potrzeba .Jak prawdą jest że węgier jest to zostaje 6 .
Idealnie pasowała by nam 3 z Kielc ,Szczepaniak .Zostało by miejsce na bramkarza i ewentualnie jeszcze kogoś .
Musimy się jeszcze cały czas liczyć z odejściem Bartka a to dalej daje siedmiu .
Adamczyk jest juniorem, a wiec niech się uczy u nas. Pyrdek jest dobry na III ligę i niech zostanie tam gdzie jego umiejętności (wyżej już nie podskoczy) Szewczyk do kadry I zespołu, gdyż tylu piłkarzy NA PEWNO NIE SPROWADZIMY.
Sylwestrzak - zdecydowanie na TAK :) wzmocnienie kadry pewne. Natomiast zupełnie się z Toba Potterze nie zgadzam w kwestii wypożyczenia młodych zawodników rezerw. Oglądaliśmy wczoraj wspólnie mecz z Hutnikiem, więc widziałeś ich możliwości. Piszesz, że mają grać. Akurat w meczach na poziomie trzeciej ligi mają taką możliwość, a po reformie, ta liga będzie cholernie mocna. Dlatego nie ma co szaleć z wypożyczeniami, bo w I lidze ci zawodnicy będą siedzieć na ławkach rezerwowych, grać ogony, a nie kopać w pierwszych jedenastkach. Szewczyk ? Owszem, strzelił wczoraj trzy gole ale....miał też sporo strat, nieudanych zagrań, dobrze mu wychodziła gra pod faul ;) Czasem mam wrażenie, że ktoś przeczyta coś z informacji o strzelonych golach i już chce takiego zawodnika do I drużyny. Jednak nie jest to wszystko tak oczywiste. Hutnik wczoraj był cieniem Hutnika z poprzedniej naszej rywalizacji. Dlatego trzeba wzmocnić pierwszą drużynę ale też i nie osłabiać drużyny rezerw, bo będą gracze nasi kopać po boiskach pastwiskowych. Powtarzam, gra w rezerwach w silnej trzeciej lidze, to dbanie o prawidłowy rozwój zawodników na dorobku. Na dzisiaj Pyrdek, ani Adamczyk nie spełniają warunków, by ciągnąć drużyny w I lidze.
Ian bardzo rozsądny post.
Niektórym się wydaje, że jak zawodnik gra w III lidze, to bez problemu poradzi sobie także w I, a to inny poziom.
moim zdaniem przede wszystkim trzeba nam solidnych obrońców - bez Bejana, który się wykartkował znowu wszystko wróciło do "normy" czyli kilka bramek w plecy. Nie zawsze uda się strzelić 3, 4 bramki żeby wygrać mecz, czasami uda się strzelić 1 i mieć odpowiednią obronę. Takiej na dzisiaj nie mamy. Jest to tym bardziej ważne, że będziemy grać w eliminacjach LE, gdzie bramki strzelone na naszym terenie będą się liczyły przeciwnikowi podwójnie. Może być tak, że strat nie uda się odrobić...
Trzeba stawiać na jakość:
Sylwestrzak - dopinać transfer
lub / i np.:
Celeban
Danch
Modelski
T. Kędziora
Maloca
Bereszyński
Fojut
Oleksy
ew. Kokoszka (chłop unurzał się w rzece, ale zaczynał w Beskidzie Andrychów, zaliczył też kilka sezonów w Polonii W-wa)
Wybory są subiektywne - pewnie nie wszyscy się ze mną zgodzą. Natomiast kasa jest - profesor sam to powiedział :)
Maolca to raczej średnio realna opcja, Fojut raczej też
Ian nie mówimy tu o anonimowych zawodnikach tylko o Adamczyku (reprezentant Polski juniorów )Szewczyku wielu uważa że powinien dostać szansę 1 drużynie czy o Pyrdku .Myślę że nie ma obaw o to czy dadzą sobie rady w 1 lidze .Myślę że tak .Ta liga to taka szkoła średnia przed studiami czyli ekstraklasą .Gdzie jak nie w 1 lidze ma się Szewczyk uczyć gry pod faul ?.Jak tak będziemy go rozwijać jak proponujesz to maturę zda albo i nie w wieku 30 lat.
Nawet ta łączona liga da im nie wiele .Będą inni obrońcy liga nie jest tak fizyczna jak ta pierwsza .
Kiedyś podobna sytuacja była z Chrapkiem z gts .Po sezonie w Stróżach był to zupełnie inny piłkarz.Ta liga weryfikuje ,albo się przebijesz albo już na stałe ugrzęźniesz w maraźmie. Myślę że w Sandecji cała 3 miała by duże szansę na grę i wielu innych klubach .To już pora na szkołę średnią i maturę Ianie -nie są to 16 latki .
Hank -fakt licząc że Kapustka odchodzi to jest 14 czyli 7 minimum potrzeba .Biorąc całą 3 z Kielc odpada nam aklimatyzacja czy nie pewność czy się nada czy nie (tak jak to się ma z Bułgarem -odpali albo nie a kontrakt płacić trzeba ).Sylwestrzak ,Jovanovic ,Cabrera to pewna marka czyli mamy pewność że dostajemy świetnych zawodników na już .Ryzyko żadne -cała 3 z kartami na ręce od lipca.
Sylwestrzak jest zawodnikiem lewonożnym a na tej pozycji to deficyt .Cieżko trafić dobrego zawodnika żeby miał takie parametry .Mamy Jaroszyńskiego wielki talent ale sezon długi kartki ,kontuzje gra na kilku frontach mogą zrobić swoje .A jak jest jeszcze równie dobry na stoperze to trzeba brać .Z jego ciągiem na bramkę ,strzałem czy dośrodkowaniem może i na lewej pomocy grać.
Pasywpasy -jak prawdą jest to co pisał Focus że Węgier jest nasz to wzięcie do tego Sylwestrzaka załatwia nam definitywnie problem obrony .
Węgier ,Bejan ,Wołąkiewicz ,Polczak ,Deleu ,Wójcicki,Jaroszyński.,Sylwestrzak
Michael1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Maolca to raczej średnio realna opcja, Fojut
> raczej też
lechia i pogoń nie zagrają w pucharach - może się uda; dobry sposób negocjacji, na pewno znany Jakubkowi: "krakowskim targiem"
w każdym razie, jak się nie spróbuje to na pewno się nie uda :)
Zgadzam się z potterem. Jak Szewczyk, Adamczyk czy Pyrdek mają się rozwijać, to muszą się ogrywać w lidze wyższej od III. Kto wie, może taka Korona Kielce by któregoś z nich wypożyczyła.
>
> Pasywpasy -jak prawdą jest to co pisał Focus że
> Węgier jest nasz to wzięcie do tego Sylwestrzaka
> załatwia nam definitywnie problem obrony .
> Węgier ,Bejan ,Wołąkiewicz ,Polczak ,Deleu
> ,Wójcicki,Jaroszyński.,Sylwestrzak
Może mi umknęło - czy wiadomo (przynajmniej nieoficjalnie) cóż to za Węgier?
taaak, będą się rozwijać siedząc na ławkach rezerwowych. Widziałem ich w wielu meczach, i ich postawa mnie nie przekonuje do gry w wyższych ligach. Tutaj mają prawidłowy rozwój, mecz co tydzień, treningi z pierwszą drużyną itd. Czas pokaże co trenerzy zdecydują.
Skoro nie rokują i w tym wieku nie dadzą sobie rady w wyższej lidze, to lepiej byłoby sie ich pozbyć. Niech kontynuują kariery gdzie indziej. To młodzieżowcy, ale nie mają po 16 lat.
KruszynaKSC Napisał(a):
> KamilloLce Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jarosław Kowal na TT:
> > "Chodzą słuchy, że @MKSCracoviaSSA do środy
> > będzie miała dwóch nowych piłkarzy"
>
> Wczoraj zapytalem Siemiona czy bedzie "dzis pite"
> powiedzial ze nie bo jutro czyli dzis jedzie po
> nowych pilkarzy......
Albo Siemion Kruszynę wprowadził w maliny, albo Kruszyna nas;)
mcz_
... i rezerwy rozwiązać:D
Kruszyna zostal w malinach...
szuwarek Napisał(a):
> mcz_
>
> ... i rezerwy rozwiązać:D
Czemu? Co roku jakieś roczniki kończą wiek juniora i tam jest ich miejsce na 1, góra 2 sezony.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)