Witaj ponownie i nie przejmuj się manipulantami.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Brakowało Cię, transfer zdecydowanie na plus. :)
Mam wielką nadzieję że nikomu w klubie nie przyjdzie do głowy ściągać Przybeckiego do nas (dzisiaj rozwiązał kontrakt z paprykarzami)
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do Kamińskiego to jest to ktoś pokroju
> Kosanovica. Z taką zwrotnością nie ma prawa
> grać na stoperze i tego raczej nigdy nie
> przeskoczy
>
> edit: Zubas to nie bramkarz
Kamiński jedzie mocno na nazwisku. Wieczny talent, mocno przereklamowany. Z tego co wiem to nastawia się na wyjazd ale wróci szybciutko. Zachodnia liga zweryfikuje jego umiejętności. Co do Kosanovicia to jest szanowany w takiej lidze jak Belgijska, Standard Liege zapłacili za niego 2,5 mln euro. W lidze, w której nie poradzili sobie Wolski i Stażyński. Nie widze podobieństwa. Miał chłopak pecha,że za partnera miał nieudacznika w postaci m.in Żytki. Co do Zubasa to jest on uznawany za jednego z lepszych goalkeeperów w ekstraklasie. Miał parę wpadek ale kto ich nie miał? Gdyby nie on to Podbeskidzie spadłoby pewnie już przed play offami. Wcześniej zapewnił utrzymanie GKS Bełchatów ( kilka lat temu). A już na pewno lepszy od każdego z trójki Szumski, Kudła, Trela, których ostatnio zaproponowałeś.
potter Napisał(a):
> Cieszy mnie wasze powitanie .
> Kamiński to wątek czysto teoretyczny -po co
> chłop miałby do nas iść .Nie płacimy więcej
> jak Lech .A on tab był jeden z lepiej
> zarabiających .
>
> Ale wracając do niego uważany był za wielki
> talent ,ba wielu mówiło to stoper dla kadry na
> lata i że trafi do dobrego zachodniego klubu .
> Jak popatrzymy na jego rozwój to nic się nie
> posunął do przodu a wręcz odwrotnie
> ,Pooglądajcie sobie jak on w tym roku grał
> -makabra .Z nami to jak by koszulki pomylił 12
> zawodnik Cracovii .
>
> Co do Mójty bardzo dobry lewy obrońca ale nie
> uniwersalny .Licząc bramki plus asysty ponad 10
> pkt ma .Kapitalne dośrodkowania lewą nogą i
> strzał ,szybki dynamiczny .Taka wersja Deleu
> tylko lewa strona .Nie jest uniwersalny i to minus
> bo na stoperze go nie postawisz w razie czego a
> musimy patrzeć na to by Jaroszyński się
> rozwijał .
>
> Dlatego wolał bym Sylwestrzaka .Ma podobne walory
> plus gra głową na plus i UNIWERSALNOŚĆ .GRA
> RÓWNIE DOBRZE na lewej obronie i stoperze.W jego
> przypadku jeszcze dochodzą centymetry czyli
> wzrost.
>
> Szczepaniak rok temu 12 goli w pierwszej lidze
> teraz 10 w ekstraklasie .Rozwija się prawidłowo
> wręcz modelowo .Te 10 goli w Podbeskidziu to
> niezły wyczyn bo drużyna nie najmocniejsza i
> nie kreująca wielu sytuacji podbramkowych .U nas
> myślę że mógłby ( zdrowy i dobrze
> przygotowany te 15 goli zdobyć) .
>
> Jovanovic ma 31 lat ale to sprawdzona marka
> -gość od wielu lat jeden z najlepszych jak nie
> najlepszy w Koronie .Spokojnie te 3 lata na dobrym
> poziomie pogra .Jak jest za darmo -brać .Jeden z
> lepszych defensywnych pomocników w lidze z dobrą
> grą do przodu.
>
> Cabrera -dobrego napastnika poznać po tym jak
> potrafi się ustawiać ,jak go piłka szuka
> ,wreszcie jaki ma strzał obiema nogami i głową
> plus jak gra 1 na 1 .Dla mnie to napastnik
> kompletny.
Ja Cie Potter nie witam dla odmiany :D
Wróciłeś na zasadzie transferu definitywnego czy to tylko wypożyczenie do końca sezonu?
Jeżeli zostaną Dąbrowski i Miro to Jovanović sobie raczej u Nas nie pogra. Wydaje mi się, że jest solidny, ale raczej na tyle...
Cabrera jest ciekawy, ale tak mi się coś wydaje, że jak się zatnie to na amen. I jest opcja to, że już była runda jego życia.
Przypomniał mi się też, taki kopacz jak Arek Piech - do Legii powrotu raczej nie ma, a nie wiem czy Cypryjczycy go wykupią? Jak bierzemy pod uwagę Furmana czy Bereszyńskiego (teraz to raczej Furmanka...) to czemu nie jego? Na Cyprze "ładował" całkiem regularnie.
Gdzie te transfery ja się pytam :)
tak co do Kamińskiego jeżeli ten temat w ogóle istnieje w kontekście Cracovii ...
to czy jego przypadkiem do składu Lecha nie wprowadzał Zieliński?
bo jeśli tak to treneiro bardzo dobrze go zna i wie czy nam ( czytaj pasuje do koncepcji trenera) się przyda czy nie ...
Szczepaniak dla mnie bardzo ciekawym zawodnikiem jest i jeżeli obie strony są za to będę się cieszył ...
obu zagranicznych chłopaków z Korony tez bym widział u nas ...
wszak za Dąbrowskiego możemy zimą dostać ofertę nie do odrzucenia i wtedy Jovanovic będzie jak znalazł ...
Cabrera w naszym systemie gry czułby się jak ryba w wodzie ...
heh ...
bardzo wysoko zawiesiliśmy sobie poprzeczkę minionym sezonem tak sportowo jak i organizacyjnie ...
i to w obu sekcjach ...
aż się boję czy w klubie mamy odpowiednia ilość i jakość pracowników coby to wszystko ogarnąć ...
Jak można pisać że sytuacja Lecha to wypadkowa paru centymetrów w tą czy w tamtą. Rozumiem po jednym, dwóch meczach, ale nie po 37. Są tam gdzie zaprowadziła ich forma i jakość poszczególnych piłkarzy. Kamiński za chwile okarze się takim wiecznym talentem. 24lata stukły i nadal słysze młody i zdolny, gdzie ja to słyszałem? Niech wyjeżdza i się bierze za robotę inaczej powrót za rok, dwa lata i dogorywanie w polskiej lidze.
Cebula wg mnie to nie ten poziom. Przypominam mamy w planach grać w pucharach ... europejskich.
Jovanovic i jego paszport komplikują sprawę. Mamy Covilo, jeszcze Dialibę i Deleu. Ten drugi byc może odejdzie, ten trzeci dostanie obywatelstwo, ale na dziś dzień branie 4 do brydza, jak tylko 2 może występować to błąd. Już nie mówiąc o tym że zablokowalibyśmy sobie kompletnie miejsce dla gracza z poza ue a przecież liczymy na lepszej jakości transfery. Nie każdy musi być Węgrem czy Słowakiem ;).
Może, Pablo Osvaldo? Do wzięcia za darmo.
jedno nazwisko: Mossack Fonseca - o tym Panamczyku może być jeszcze głośno. uniwersalny, finansowo w zasięgu Filipiaka. zdecydowanie bym się przyjrzał, może zoptymalizować naszą grę obronną.
Jeżeli planujemy fazę grupową LE to możemy kontraktować grajków z poza UE - w tych rozgrywkach nie ma limitów :D Przy okazji to z tym limitem obcokrajowców z poza unii to uważam za poroniony pomysł. W miejsce Serbów, Afrykanów trafią do naszych klubów niekoniecznie Polacy, ale Słowacy, Czesi, Węgrzy itp
a może Bruno Moreira ? ;)
Marcin Kamiński prawdopodobnie trafi do niemieckiego Eintrachtu Brunszwik.
Aldo Napisał(a):
> Marcin Kamiński prawdopodobnie trafi do
> niemieckiego Eintrachtu Brunszwik.
uff..
Choooj z transferami!!!! Potterek znowu jest z nami!!!!!
Maj got nius dnia :) :)
Witaj byku z powrotem!!!
"Do środy powinny się pojawić nazwiska dwóch nowych zawodników." - J.Filipiak - może chodziło mu o przyszłą środę :S
Widze ,ze Aston po krotkim resecie wrocil a zaraz za nim Potter :)
Witaj Potter!
przegorzalik Napisał(a):
> "Do środy powinny się pojawić nazwiska dwóch
> nowych zawodników." - J.Filipiak - może
> chodziło mu o przyszłą środę :S
A ile tych baniek na transfery mamy?
Zaczyna się... :D :D :D
rozrabiaka Napisał(a):
> przegorzalik Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > "Do środy powinny się pojawić nazwiska
> dwóch
> > nowych zawodników." - J.Filipiak - może
> > chodziło mu o przyszłą środę :S
>
> A ile tych baniek na transfery mamy?
>
> Zaczyna się... :D :D :D
Panowie, przecież obecnie jesteśmy klubem pierwszego wyboru :D
Spokojnie, dostałem informacje, że informacje o transferach będą trochę później bo narazie im internet wysiadł.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)