Wójcicki, który w tym sezonie grając w kratkę (przez kontuzje) zrobił 8 asyst, jest uzupełnieniem składu? Bzdura.
Ten Piast, który niby naściągał dobrych Czechów i Słowaków, ma na wiosnę problem, żeby wygrać mecz z największymi ogórkami ligi.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Jakoś Pogoń zaklepała sobie transfer z Zawiszy (drużyny, która z trudem walczyłaby obecnie o utrzymanie, a do miejsca dającego awans traci 5 punktów) - Drygasa
Legia kupiła bramkarza z drużyny rozpaczliwie walczącej o utrzymanie - Cierzniaka
Taki Danch to regularnie grałby w każdej drużynie w naszej lidze.
Zgodzę się z WojtiPASY tylko w 1 punkcie. Piast ściągnął dobrych Czechów i Słowaków - i my powinniśmy tam szukać.
Ba, Legia z tego samego co Wójcicki Zawiszy kupiła za ciężką gotówkę Masłowskiego.
Toz to WSZYSTKO SZROTY ZE SPADOW!!!! Same dna i 3metry mulu....
Hahahah niezly przekroj znawcow kopanej
O ile sie nie myle, to Glik poszedł do Włoch z spadającej Polonii Bytom.
Glik nie grał w Polonii. Grał w Piaście, który wtedy spadł. :)
I tak jest spadem nie wazne czy z Gliwic czy z Bytomia .... do wora go!!!!!!
dobra chłop zaorany całkowicie już. dajcie mu spokój, aż mi się żal zrobiło
Spokojnie, to jest tylko moje zdanie. Weź trochę przyhamuj, bo Ci żyła pęknie. Jak coś jest nie po Twojej myśli to od razu atakujesz. Ja tylko stwierdzam, że obecnie nie mamy drużyny na TOP 3, bo może i te "spady" są w miarę przyzwoite, ale nie na wykręcanie wyniku na TOP 3 każdego roku. Skąd tyle nienawiści, chyba od tego jest to forum, żeby sie wymieniać spostrzeżeniami, a nie robić z niego prywatny folwark i obrażać, co ??
A kolega Santo, to chłop może sobie mówić do kolegów z osiedla.
I jeszcze jedno, niech ktoś mi w takim razie wytłumaczy, czemu Zawisza spadł skoro był naszpikowany tyloma zayebistymi zawodnikami ?? Hmmm?? Czemu KGHM spadło, skoro mieli w składzie Bartosza Rymaniaka, albo w końcu czemu Mateusz Żytko spadł z 4 swoimi klubami z Ekstraklasy do I ligi ?? My potrzebujemy realnych wzmocnień, a nie szukania zawodników w spadkowiczach.
Cytujac klasyka Janusz Filipiak: Są różne modele sponsorowania i różne motywy.
Większość osób sponsoruje, bo chce mieć sukces, wygrywać, wejść do Ligi Mistrzów i to nie jest nasz model.
No chyba ze Janusz zone wku.rwi, ale widocznie zgode maja juz od paru lat ,tylko jakis chlop z Sieprawia
ferment sieje ;):)-D
chmmm a może by tak jakiegoś czarnoksiężnika zatrudnić by nad profesorem jakimś wahadełkiem pomachał i wkręcił mu ze chce do LM :D
aaaaaa zapomniałem mamy w już w klubie takiego czarnoksiężnika ale z profesja zaklinania słupków :D
Pewnie uznał, że w tym roku nie zdobedziemy majstra bo ten jest przyznany odgórnie lampucerze , więc po co wydatki , teraz oszczędzimy i zostanie więcej na lato .:D
Latem odłożymy na zimę(td)
Chwostek Napisał(a):
> Latem odłożymy na zimę(td)
No właśnie i tak w koło Macieju a interes się kręci .:D
A ja proponuję by na tym forum dano już spokój Tabiszowi.
Jak był lament, by ściągać gwiazdy to naściągaliśmy: Saidich, Suartów itp. gdzie chyba żaden nie gra w poważnej lidze.
Jak zaczęliśmy przeprowadzać spokojniejsze transfery to mamy:
- reprezentanta Słowacji z Romy - mamy nawet możliwość transferu definitywnego za niską kwotę (Vestenicky)
- dwóch zawodników ze spadkowicza ligowego, którzy podnieśli jakość naszej drużyny (Wójcicki i Sadnomierski)
- młodzieżowego reprezentanta Rumunii, z którego w przyszłości będzie pociecha (Florin)
- pomocnika z Chelsea o którego walczyli Lech z Legią - mistrz i wicemistrz Polski (Adamczyk)
- defensywnego pomocnika, który wygrywa 90% główek (Covilo)
- niedocenianego napadziora, który okazuje się być takim walczakiem jak Rakels (Jendrisek)
To tylko pierwsze z brzegu przykłady. Wolę zdecydowanie, gdy zgadzają się słupki niż prowadzenie polityki sprzed kilku laty lub obecnie podobnej do gts-u, którzy już toną i tylko czekać, aż w końcu w "Ekstraklasie" znormalnieją i wyrzucą ich za długi do 4 czy 5 ligi.
Dzieki Gargamel !
.
Podswawa sukcesu jest podstawa egzystencji.
Gdyby Jakob Tabisz przyjechal do Toronto uzdrowic Toronto Maple Leafs to wital bym
go z 50 cio osobowa orkiesta . Nie kazde okienko transferowe wyjdzie tak jak bysmy chcieli...
ale trenerzy zawsze dostaja talent. Taki bog jak Zielinski jest w stanie to poukladac . Na niego licze !
Lepszego sezonu i lepszej zabawy nie pamietam !
gargamel od dłuższego czasu mam wrażenie, że żyjesz w jakimś zupełnie innym świecie.
-Vestenicky to młodzieżowy reprezentant Słowacji,
-Florin to były, również młodzieżowy, reprezentant swojego kraju,
-pomocnik z Chelsea to melodia przyszłości - na prawdę nie chodzi o to, że przychodzi gość z Anglii, czy z Rzeszowa - ważne żeby podniósł poziom drużyny na teraz a na to, delikatnie mówiąc, się nie zanosi.
-Covilo przyszedł do nas rok temu i co by nie mówić, rzeczywiście główkuje, ale gdy chodzi o grę nogami jest już zdecydowanie gorzej - niemniej jednak bardzo ważny element zespołu.
-Jendrisek nigdy nie był, nie jest i nie będzie takim walczakiem jak Rakels - albo ja inne mecze oglądałem, przecież to zupełnie inny profil zawodnika.
Piszesz jakieś herezje. Daleko mi do narzekania, bo jest na prawdę dobrze, ale Ty poprostu zakłamujesz rzeczywistość.
Oczywiście Covilo, Jendrisek, Wójcicki, Sandomierski to nasi bardzo ważni zawodnicy, Florin i Vestenicky mogą takimi być, a Adamczyk to już melodia przyszłości. Nie wmawiaj tylko, że Jendrisek jest walczakiem, a Adamczyk i Vestenicky to jakieś super prze ch*je, bo przyszli z Chelsea i z Romy, a ten pierwszy to już zupełnie, bo chcieli go w Lechu i Legii.
Dla rozjaśnienia: Podoba mi się aktualna strategia klubu, bo za kilka lat 4-5 sezonów może być na prawdę dobrze - jak to oczywiście wypali. Chociaż prawie 10 lat temu było podobnie: Kostrubała, Kurowski, Tatara, Jeleń, Uszalewski, Karcz, Baliga (a pewnie o kilku jeszcze zapomniałem) - dlatego podchodzę do tego z dużym dystansem. Nie podoba mi się niewykorzystanie aktualnego okienka transferowego, bo przy dwóch wzmocnieniach "z górnej półki" mogliśmy mieć więcej punktów.
mlody3xL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> gargamel od dłuższego czasu mam wrażenie, że
> żyjesz w jakimś zupełnie innym świecie.
>
> -Vestenicky to młodzieżowy reprezentant
> Słowacji,
> -Florin to były, również młodzieżowy,
> reprezentant swojego kraju,
> -pomocnik z Chelsea to melodia przyszłości - na
> prawdę nie chodzi o to, że przychodzi gość z
> Anglii, czy z Rzeszowa - ważne żeby podniósł
> poziom drużyny na teraz a na to, delikatnie
> mówiąc, się nie zanosi.
> -Covilo przyszedł do nas rok temu i co by nie
> mówić, rzeczywiście główkuje, ale gdy chodzi
> o grę nogami jest już zdecydowanie gorzej -
> niemniej jednak bardzo ważny element zespołu.
> -Jendrisek nigdy nie był, nie jest i nie będzie
> takim walczakiem jak Rakels - albo ja inne mecze
> oglądałem, przecież to zupełnie inny profil
> zawodnika.
>
> Piszesz jakieś herezje. Daleko mi do narzekania,
> bo jest na prawdę dobrze, ale Ty poprostu
> zakłamujesz rzeczywistość.
> Oczywiście Covilo, Jendrisek, Wójcicki,
> Sandomierski to nasi bardzo ważni zawodnicy,
> Florin i Vestenicky mogą takimi być, a Adamczyk
> to już melodia przyszłości. Nie wmawiaj tylko,
> że Jendrisek jest walczakiem, a Adamczyk i
> Vestenicky to jakieś super prze ch*je, bo
> przyszli z Chelsea i z Romy, a ten pierwszy to
> już zupełnie, bo chcieli go w Lechu i Legii.
Ale ta polityka zaczęła być prowadzona właściwie od zeszłego sezonu (liczmy 1,5 roku temu - od momentu, gdy Podoliński zaczął być trenerem - wtedy już było widać zmianę kierunku polityki klubu)
Tak naprawdę nie zgodziłeś się ze mną w jednej kwestii - Jendriska.
Erik jest walczakiem i nie tylko ja to zauważyłem. Poczytaj sobie wątki meczowe/oceny zawodników. Wielu forumowiczów w tej rundzie wysoko ocenia tego zawodnika, właśnie za walkę. Fakt, nie jest on jeszcze takim walczakiem jak Denis, ale Łotysz był już wówczas ulubieńcem trybun. Przyznaję bez bicia..Również uważałem, że jest po prostu słaby, ale runda wiosenna otworzyła mi oczy.
Vestenicky jest akurat typem napadziora którego potrzebowaliśmy. Brak takiego napastnika był aż nadto widoczny w meczach z Zagłębiem Sosnowiec w PP, Zagłębiem Lubin, Niecieczą w lidze.
gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak był lament, by ściągać gwiazdy to
> naściągaliśmy: Saidich, Suartów itp. gdzie
> chyba żaden nie gra w poważnej lidze.
Klub Saidiego 7 meczy przed końcem ligi jest we Francji na 6 pozycji i ma ledwie 3 punkty straty do strefy pucharowej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)