Dobry remis z taką grą w obronie...
-
-
[20] CRACOVIA - Korona Kielce 2 : 2
Ktoś widział karnego dla nas? ja nie. Chodzi o nabitą rękę?
Moim zdaniem dobrze że sezon się kończy, widać że para zeszła, sil brakuje.
gduby Cetnar wykorzystal SAM NA SAM to bylby 2:1 dla Nas...a pozniej kazdy widzial jak to wygladalo...
mam nadzieje ze pozbedziemy sie zjawinskiego i jendriska ktorzy nic nie wnoszą do gry
W której minucie?Jeśli chodzi o sytuację w pierwszej połowie-to nie było ręki,a przynajmniej prawidłowo sędzia nie odgwizdał.
Po tym meczu powinny być, dwie flaszki. Jedna od Budzika, dla Pana Kwiatkowskiego. Druga od Rymana dla Grześka.
Jak nie można wygrać, to trzeba spróbować zremisować - i to nam się po prostu UDAŁO.
Wielkie aj waj nagle... Ten ch.....owy, ten do zwolnienia.
Goście grali ponad stan i zdarzył sie słabszy mecz po sześciu wygranych z rzędu u siebie. Coz.... Zycie..
Mi tez się marzy podbój Europy ;)
Zejdźmy na ziemie. Wdech - Wydech..
Schody sie zaczną na wiosnę, kiedy wszyscy będą się na nas spinać (na poważnie).
Szkoda straconych punktów. Ale jak nie można meczu wygrać, to cza zremisować.
Wzmocnienia Panie (Filipiak), Wzmocnienia..............
Dzięki remisowi, Korona wykopała GTS o jedno miejsce
Remis? Przed meczem wyśmialbym....ale po to dzięki Bogu....;) Obrona to wiadomo co....i druga linia dzisiaj podziurawiona,,,,,po naszej bramce mieliśmy furę szczęścia!!! I tak jesteśmy ponad stan!!! pierwsza Óśemka prawie ,że pewna! To chcieliśmy mieć i myślę ,że osiągniemy! By walczyć o pudło to niestety musimy pozegnac obronę i ustawić NOWĄ!!! Rymaniak i Deleu to przypadek- mina nie wiadomo kiedy eksploduje! Rymaniak powinien dużą flaszkę postawić Sandomierskiemu....Generalnie to Kapustki flaszka za ocalenie z Frantica ;)
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ktoś widział karnego dla nas? ja nie. Chodzi o
> nabitą rękę?
Nie bylo reki bo trzymal przy ciele ale za to ewidentna czerwona dla Budzika zamiast zoltej.
Statystyki drużynowe i indywidualne
http://www.ekstraklasa.org/data/stories/files/RAPORT%20CRACOVIA%20%E2%80%93%20KORONA%20KIELCE.PDF
Ten mecz niech otworzy oczy tym wszystkim którzy wciąż tu bajdurzą o priorytecie transferowym - napastniku.
Obrona, obrona raz jeszcze obrona. To jest ta nasza cienka linia, która oddziela nas w tej chwili od tego by stać się naprawdę dominującą siłą tej ligi. Z obecnej kadry poziom ekstraklasowy prezentuje jedynie Wołąkiewicz i z zastrzeżeniami Polczak i Wójcicki. Absolutny priorytet to stoper, a jako drugi lewy obrońca. (wymiana 1:1 za Deleu i Rymaniaka)
Mecz zagraliśmy słabszy i faktycznie sporo błędów popełnialiśmy w śroku i obronie. Rymaniak dzisiaj chyba jeden z najsłabszych. Byłem blisko tej akcji z rzutem karnym i jak tylko zobaczyłem co się dzieje to od razu miałem myśl "Tylko go nie skoś"... i jednak :D
Powiedzcie mi tylko bo z sektora I nie widziałem - jak wychodziliśmy z kontrą co Zjawiński tam biegł prawą stroną. No aż się prosiło żeby dograł ładnie po ziemi wzdłuż i nagle widzę, że... no właśnie - strzelał czy podawał jak trafił w obrońcę?
No i cóż - środkowy obrońca NA WCZORAJ!
Słabszy mecz, zdarza się. I tak mają super serię.
Ps. Och gdybyście widzieli Pasy jak mój syn płakał gdy był podyktowany karny i zaczął nagle krzyczeć CRACOVIA, CRACOVIA (powaga sam od siebie). I jego śmiech jak Sandomierski obronił,ehh. PrzePas mi rośnie :).
Pierwsza sprawa gdyby ktoś mnie zapytał jak sądzisz które miejsce ma zespół w którym obrona jest taka: Jaroszyński, Polczak, Rymaniak, Deleu, odpowiedziałbym 12-16, a my mamy 3. Nie wiem jak to możliwe (atak). Deleu zawsze był słaby, bardzo elektryczny i przesłaby w obronie (wolny). Przypatrzcie się naszym golą z Ruchem, Lechem, dziś i pewnie w innych meczach których nie pamiętam. Po prostu identyko: Deleu nie podchodzi do gościa z piłką ten wrzuca i takie brameczki z główki to codzienność. Dalej Polczak wg rankingu błędów obrońców z połowy listopada plasował się na pierwszym miejscu wraz z pięcioma kolegami z innych klubów. Bardzo słaby przy wrzutkach z akcji. Dużo goli straconych z wrzutek z boku przy jego asyście obok rywala. Rymaniak nawet nie będe pisał. Jaroszyński, jest niemiłosiernie wożony przez różnych skrzydłowych, mało zwrotny, do przodu dobrze. I tym sposobem okazuje się że wszyscy są słabi. To prawda. Natomiast na dzień dzisiejszy grałbym z Wójcickim i Wołąkiewiczem (bez kontuzji). Punkt trzeba szanować.
Sporo racji w tym co napisałeś,ale...rozumiem,że pozostali obrońcy mają zakaz krycia napastników? ::o Każda bramka jest kłębkiem zdarzeń...począwszy od pasywnej gry w przodzie-po brak asekuracji drugiej linii.Tego rozumiem się nie widzi? :) Potem błąd Deleu i...TYLKO JEGO BŁĄD! :) Gratuluję wszystkim napierdalaczom podejścia do tematu :)
Deleu mial slaby dzien ale za cholere bym sie go nie pozbywal! Jaro tez slaby dzis - ale z niego bedzie dobry obronca.
Rymaniak out i to z mocnym butem w posladki - i na to miejsce musimy cos wytransferowac ,tak jak z dwoch obroncow!
Mecz ktory zremisowalismy nalezy odfajkowac i skupic sie na Jadze. Remis tez biore w ciemno.
Po bramce Rakelsa w 3 minucie zlekceważylismy Koronę. Gra obronna zespołu przestała istnieć, a ta zaczyna się od napastników. Rakels odpuszczał, nie wracał się... Mniejsza z tym, zagraliśmy słabszy mecz, co każdej ekipie się zdarza, cieszmy się z tego punktu. Co 5-6 mecz zdarza nam sie słabiej zagrać - przed sezonem brałbym to w ciemno. W Białymstoku trzeba coś ugrać żeby zimować na podium, nie chcę liczyć na to, że sąsiadka coś ugra z Pogonią...
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Deleu mial slaby dzien ale za cholere bym sie go
> nie pozbywal! Jaro tez slaby dzis - ale z niego
> bedzie dobry obronca.
> Rymaniak out i to z mocnym butem w posladki - i na
> to miejsce musimy cos wytransferowac ,tak jak z
> dwoch obroncow!
> Mecz ktory zremisowalismy nalezy odfajkowac i
> skupic sie na Jadze. Remis tez biore w ciemno.
Jaro słaby? Dla mnie jeden z lepszych + asysta do Rakelsa MIÓD.
Obrona słaba, ale to wiedzieliśmy zawsze, ale ja odnosiłem wrażenie, że mecz przegraliśmy (bo remis z Koroną traktuję jak porażkę) małą aktywnością środkowych pomocników. Tylu przegranych główek Miro nie zaliczył chyba w całym sezonie, Dąbrowski, po pierwszych 10 minutach kiedy grał super nagle zaczął grać pytę. Cetnarski nieswój, chyba tylko Budzik się starał. Mało ruchu, mało zaangażowania. Żenada i powtórka z Łęcznej. Mam nadzieję, że będą się chcieli zrewanżować w Białymstoku, a jest szansa, bo Jagę czeka teraz maraton i jest prawdopodobieństwo, że spuchną.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)