[quote='Mentny' pid='1244806' dateline='1495568327']
Śpieszmy się czytać wątki, tak szybko znikają... :(
[/quote]
Czyżby mnie jakiś wątek ominął?
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Ano był wątek o tych którzy zrezygnowali z występu w Opolu i trochę dyskusji o tym i owym jak to tutaj. Generalnie nic złego, żadnych wyzwisk itp. Jednak chyba nie wolno było o tym pisać.... :@
Człowiek, który przez rok nie kiwnął palcem by ukarać winnych teraz atakuje opozycję.
"Składałem kondolencje ojcu Igora Stachowiaka rok temu, składam je raz jeszcze. A wam z PO powiem tak: Prowadzicie wojnę totalną na grobie Igora Stachowiaka. I to jest hańba! - zakończył"
Hańbą panie płaszczak, to jest to, że przez rok chronił pan bandytów, a jak sprawa się rypła, zamiast strzelić sobie honorowo w łeb czyni pan pozory działania i ujada pan na opozycję.
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-smierc-igora-stachowiaka-debata-w-sejmie,nId,2397389#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
[img]https://pbs.twimg.com/media/DAmAJhEW0AAGcja.jpg[/img]
chcę w to wierzyć, że właśnie się to dzieje.
w grudniu 2015r Christian Bommarius w Niemczech napisał słowa : „Ze strony Węgier i Polski Europie zagraża większe niebepieczeństwo niż mordercze oddziały Państwa Islamskiego”
http://www.berliner-zeitung.de/kommentar-zu-ungarn-und-polen-europaeische-werte-werden-zu-grabe-getragen-23307192
ciekawi mnie, czy autor tych słów teraz by podtrzymał słowa .
- Edytowany
Śpieszmy się czytać wątki tak szybko znikają :(
Komu przeszkadzał ten temat???
Fajnie gdyby "cenzorek" wytłumaczył zniknięcie wątku "opolskiego" :(
Coś w temacie opolskiej afery:
Nie będzie Opola w Płocku!
[color=#000000][size=x-large][font=Oswald, Arial, sans-serif][size=small]"Odmówiłem radnym PiS. To, co dzieje się wokół Krajowego Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu, to nic innego jak polityczny skandal wywołany przez polityków, którzy chcieli cenzurować artystów. A skala tego skandalu przerosła tych, którzy go wywołali. Nie chcę, by Płock brał udział w tej politycznej szopce. Przewodnicząca Kulpa pisze, że byłaby to promocja, że to się opłaci. Ale solidarności i wolności artystycznej nie da się zamienić na pieniądze. Wolę kierować się słowami Władysława Bartoszewskiego, że warto być przyzwoitym, niż Jacka Kurskiego, że >ciemny lud wszystko kupi<"[/size][/font][/size][/color]
[i]"Marek Magierowski ma już nową posadę. Były rzecznik Dudy zostanie zastępcą Waszczykowskiego"[/i]
Jak to mówił w monologu 36 lat temu (i już zapomniał) Towarzysz Jan Wyklęty P.?
"Czereśniak z paksu do szmaksu za Maliniaka, a Maliniak w Maliny"
Towarzysz pisbolszewik z nomenklatury nie ma prawa być bezrobotny. Bo on jest NASZ
czysty bolszewizm
No nie Ian, to już było u niejakiego Mickiewicza wieszcza - Polska Chrystusem narodów....
Może nie do końca o to samo chodziło w Dziadach, ale wymowa takaż sama. Polska odrodzi świat, no a przynajmniej Europę....
No jednak proponowałbym się nie nieco mniej unosić, bo to nic z tego nie będzie. Na szczęście zresztą...
ale o co Ci chodzi Mentny. Wkleiłem obrazek, bo jak pokazała historia, już Europie dupę uratowaliśmy, za co ta Europa na nas się poźniej wypięła. Wkleiłem jako ciekawostkę, z nadzieją, że mądrości naszemu narodowi nie braknie - przynajmniej większej decydującej części. Jesteśmy w chwili obecnej na takiej sytuacji, ze możemy ze spokojem Europie pokazywać, dlaczego u nas puszcza się np. dzieci do kina, nie martwiąc się że wylecą w powietrze. Mam nadzieję, że w końcu ci którym kibicujesz, też pewne wnioski wyciągną i nie będą się jarać 27:1, bo jak widać, może to być różnica np. w ilości zamachów, gdzie mam nadzieję, ze u nas nawet będzie zero.
A teraz parę wieści z "kreatywnej" księgowości :
deficyt po IV 0,9 z 10,46 mld wg planu
'12 - 24,8 mld
'13 - 31,75 mld
'14 - 21,3 mld
'15 - 16,7 mld
'16 - 11,1 mld
'17 - 0,9 mld - toż to szok ;)
dochody podatkowe +21% r/r (tj. 17,9 mld)
dochody budżetu +11,6 mld r/r
stopień zaawansowania dochodów - najlepiej od 17 lat
deficyt najniższy od 9 lat
Plan inwestycyjny samorządów na ten rok urósł o 44% r/r (50 mld zł). Więcej założono tylko w 2010 r. (52,7 mld zł)
Polska po raz pierwszy od 9 lat w TOP5 europejskich kierunków dla bezpośrednich inwestycji zagranicznych (FDI).
[img]https://pbs.twimg.com/media/DAk0-VHWAAAGiCD.jpg[/img]
Magierowski został wiceministrem spraw zagranicznych. Byłem bardzo rozczarowany, gdy odszedł od Dudy, bo bardzo ceniłem jego opinie jako polityka. Dlatego z zadowoleniem przyjmuję wykorzystanie jego umiejętności, będzie wzmocnieniem tego ministerstwa. Pewnych ludzi po prostu nie można tracić.
Amber Gold - dzisiaj męczenia ciąg dalszy. Z ciekawostki ;)
Świadek dowiedział się dzisiaj od Komisji, że Marcin P. był prezesem spółki OLT. Świadek to były dyrektor zarządzający OLT Express Jarosław Frankowski.
O takich rzeczach drobnych, świadek przyznaje, że ani Urząd Skarbowy ani inna instytucja nie pytała go o 10 mln zł od których nie zapłacił podatku :D
jednym słowem - państwo istniało teoretycznie ;)
[b]dzień dobry[/b]
Wskaźnik zaufania polskich konsumentów do gospodarki ustanowił w maju kolejny rekord. Po raz pierwszy w historii znalazł się też na dodatnim poziomie.
To oznacza, że w maju po raz pierwszy w historii tego wskaźnika, sięgającej 1997 r., więcej konsumentów ocenia stan gospodarki i swoich finansów pozytywnie, niż negatywnie.
Bieżący wskaźnik ufności konsumenckiej, obliczany przez GUS na podstawie ankiety wśród konsumentów dotyczącej ich sytuacji finansowej i ważnych wydatków oraz sytuacji gospodarczej kraju, znalazł się w maju na poziomie 3,1 pkt. W kwietniu wynosił -0,8 pkt.
Skok tego wskaźnika z miesiąca na miesiąc o 3,9 pkt. też należy do rekordowych.
Powyżej zera, także po raz pierwszy w historii, znalazł się wyprzedzający wskaźnik ufności konsumenckiej, odzwierciedlający oczekiwania dotyczące sytuacji finansowej gospodarstw domowych, ich oszczędności, a także sytuacji gospodarczej kraju i stopy bezrobocia. Wyniósł w maju 0,6 pkt, w porównaniu do -3,1 pkt w kwietniu.
[b]dobranoc[/b]
"Mądrości naszemu narodowi nie braknie, przynajmniej większej decydującej części". Najwięksi mądrale w Europie, kazdy sie z "wami" liczy haha
- Edytowany
ale z czego się śmiejesz ? Jak widać, żarty z Polaków się zmieniają w Europie ....
[img]https://pbs.twimg.com/media/DAnYwVaXsAMf3hG.jpg[/img]
Muzułmanie: "Jeśli wejdziemy do waszego kraju, zabijemy ludzi, zgwałcimy kobiety i zniewolimy wasze dzieci!"
Polacy: "Jeśli".
O tym jak TVPiS produkuje propagande sukcesu.
http://film.interia.pl/wiadomosci/news-dwie-korony-na-festiwalu-w-cannes-sztuczny-sukces-rozdmuchan,nId,2397802
Swoja drogą miałem wczoraj wątpliwą przyjemność słyszeć przez ścianę Panoramę i resztki włosów mi się na głowie zjeżyły jak słyszałem jak tendencyjnie relacjonują bieżące sprawy. Nie oglądam od ponad roku TVPiS i nie miałem pojęcia, że są aż tak tendencyjni. Zgroza.
- Edytowany
[img]http://bi.gazeta.pl/im/2e/d9/14/z21860654IH,Opole-2017-Memy.jpg[/img]
[img]http://bi.gazeta.pl/im/33/d9/14/z21860659IH,Opole-2017-Memy.jpg[/img]
[quote='ian thorpe' pid='1245035' dateline='1495654405']
ale o co Ci chodzi Mentny....
[/quote]
Naprawdę ja też jestem dumny z bycia Polakiem, życzę temu krajowi jak najlepiej, cieszę się gdy coś dzieje się dobrze niezależnie od tego kto akurat jest u władzy, ale że naród polski zrealizuje prawdziwe cele ludzkości, od niego będzie zależał los Europy i zacznie się u nas odrodzenie świata oraz, że wierzysz (czy chcesz wierzyć), że to się właśnie dzieje, no to po stokroć mnie przerosło.... Aż takiego mniemania o Polsce to nigdy nie miałem, a teraz to raczej widzę marginalizację Polski i rosnącą niechęć jako kraju i narodu. Skojarzenie z Dziadami - Polska Chrystusem narodów natomiast nasuwa się samo... Nie no, nie wiem co o tym napisać nawet....
Leszeczku - szanuj nerwy swoje. Ja kiedyś załapałem się na kawałek Dziennika ptfuuu Wiadomości.... Teraz jak potrzebuję sprawdzić coś w telegazecie, przejrzeć program, to najpierw wyciszam głos, a później dopiero przełączam na dany kanał jeśli jest niebezpieczna pora, że jakiś propagandowy program akurat puszczają. Jest masakra po prostu.
- Edytowany
Źle się dzieje ;/
[quote]
Zysk 863 mln z niedochodowej za rządów PO-PSL spółki węglowej mógłby pokryć w całości obecny deficyt budżetu państwa
[quote]Jastrzębska Spółka Węglowa:
▪️zysk w I kw. 2017 r. 863 mln, wobec straty 59,5 mln roku temu
▪️w ciągu roku kurs akcji +392% (!!!) [/quote][/quote]
https://twitter.com/WasikMaciej/status/867653873355309057
[quote='leszeczek' pid='1245153' dateline='1495710403']
O tym jak TVPiS produkuje propagande sukcesu.
http://film.interia.pl/wiadomosci/news-dwie-korony-na-festiwalu-w-cannes-sztuczny-sukces-rozdmuchan,nId,2397802
Swoja drogą miałem wczoraj wątpliwą przyjemność słyszeć przez ścianę Panoramę i resztki włosów mi się na głowie zjeżyły jak słyszałem jak tendencyjnie relacjonują bieżące sprawy. Nie oglądam od ponad roku TVPiS i nie miałem pojęcia, że są aż tak tendencyjni. Zgroza.
[/quote]
Raz za czas wlacze Wiadomosci, chcac posluchac co tam w trawie piszczy, ale zawsze po kilku minutach rezygnuje. Propaganda sukcesu pelna geba, wszystko jest cudownie, kraina mlekiem i miodem plynaca, i niemal w kazdym materialw wrzutka na PO. Nawet Wildsain ostatnio napisal, ze Info nie da sie juz ogladac,(material z budowy nawych osiedli, wywiady z robotnikami etc.) mimo ze wplywowe stanowisko ma tam jego syn. Myslal ze to jakas akcja KODu, zeby skompromitowac TVPis, ale nie, to po prostu tak tam wyglada.
- Edytowany
[color=#000000][size=large][font=Lato, Arial, sans-serif][b]Zbankrutował kolejny SKOK- Twoja SKOK.[/b][/font][/size][/color]
[color=#000000][size=large][font=Lato, Arial, sans-serif][b] [/b][/font][/size][/color]
[color=#000000][size=large][font=Lato, Arial, sans-serif][b]Od początku istnienia SKOK-ów BFG wypłacił już klientom zlikwidowanych kas prawie 4,5 mld zł, które są naszymi pieniędzmi. PiS zajmuje się aferą Amber Gold, w której wyparowało 850 mln zł, ale tą sprawą zająć się nie chce. - Jeśli macie czyste sumienie, zróbmy komisję i wyjaśnijmy wszystko - apeluje poseł Piotr Misiło.[/b][/font][/size][/color]
[color=#1d2129][size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Zbankrutował kolejny SKOK o nazwie Twoja SKOK.[/font][/size][/color]
[color=#1d2129][size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Łączne straty w układzie SKOK sięgają 5 mld złotych. [/font][/size][/color]
[color=#1d2129][size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif] To zdecydowanie największa afera finansowa po 1989 roku. Twórca tego układu G. Bierecki jest senatorem z PiS, a były główny ekonomista SKOK Janusz Szewczak jest posłem z PiS. Kadry Prawa i Sprawiedliwości. Oraz moralność inaczej - L.Balcerowicz[/font][/size][/color]
- Edytowany
[quote='MułaOma' pid='1245174' dateline='1495716739']
Źle się dzieje ;/
[quote]
Zysk 863 mln z niedochodowej za rządów PO-PSL spółki węglowej mógłby pokryć w całości obecny deficyt budżetu państwa
[quote]
Jastrzębska Spółka Węglowa:
▪️zysk w I kw. 2017 r. 863 mln, wobec straty 59,5 mln roku temu
▪️w ciągu roku kurs akcji +392% (!!!)
[/quote]
[/quote]
https://twitter.com/WasikMaciej/status/867653873355309057
[/quote]
[color=#000000][size=large][font=Lato, Arial, sans-serif][size=x-small][size=small]"[b]Wystarczyło pozbyć się nierentownej kopalni[/b]. [b]Decydujące były jednak dużo wyższe ceny węgla i koksu[/b]."[/size][/size][/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Lato, Arial, sans-serif][size=x-small][size=small]"Istotny wpływ na osiągnięte wyniki grupy miały działania optymalizacyjne związane z przekazaniem części aktywów produkcyjnych do Spółki Restrukturyzacji Kopalń w Bytomiu", podała spółka w raporcie. Kopalnia KWK Krupiński została przekazana nieodpłatnie do SRK, bo była trwale nierentowna. To był zresztą jeden z warunków porozumienia z obligatariuszami spółki."[/size][/size][/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Lato, Arial, sans-serif][size=x-small][size=small]więcej :[/size][/size][/font][/size][/color][color=#000000][size=small][font=Lato, Arial, sans-serif]http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jsw-kopalnie-krupinski-wyniki-kwartalne-srk,228,0,2325220.html[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Lato, Arial, sans-serif]A teraz przypomnij sobie co się działo, jak PO chciało zamykać kopalnie.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Lato, Arial, sans-serif]Ceny węgla i koksu to też Tuska wina.[/font][/size][/color]
Leszek Balcerowicz, wybitny, światowej klasy ekonomista, wielokrotny laureat nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii, człowiek, który uratował polską gospodarkę przed Polakami, a który z niewiadomych powodów nie uratował ukraińskiej gospodarki przed Ukraińcami, wielki autorytet moralny, przedstawił dowody na to, że WSI były finansowane z funduszu partyjnego Prawa i Sprawiedliwości, Antoni Macierewicz podnajmował w Rzymie willę za 100 tys. euro rocznie, w której przeprowadzano eksperymenty z użyciem parówek. Parówki zostały zakupione z pieniędzy zdefraudowanych ze SKOK Wołomin.
Fotografujący się na jednym zdjęciu koledzy z WSI z byłym prezydentem Komorowskim, to agenci Ziobry i Biereckiego, którzy mieli za zadanie skompromitować wielkiego prezydenta.
PiS nakradło z pomocą Biereckiego tyle pieniędzy, że nie starczyło na program 500+ który miała wprowadzić już premier Ewa Kopacz.
PiS niszczy całe sektory gospodarki, np. branżę fakturowo - karuzelową, tysiące zdolnych biznesmenów pójdą na bruk, a może nawet załapią się na program Cela+.
Nasza pozycja na arenie międzynarodowej jest najsłabsza od stuleci, dupek Trump nie zauważa nadskakującego mu Słońca Peru, a Macierewicz jest tak izolowany, że rozmawiają z nim w kwaterze NATO jedynie na korytarzu.
Na szczęście nie wszystko jeszcze stracone. Spółdzielczość mieszkaniowa w [s]Pols[/s] w państwie PiS trzyma się mocno. Stamtąd wyjdzie iskra, która uratuje ten kraj przed faszystowskim reżimem.
A tu o drugim autorytecie moralnym
http://www.prawdaobiektywna.pl/polska/posel-nowoczesnej-wywolal-salwy-smiechu-w-studiu-tvp-info-1370.html
Sterby,najgorsze jest to,że suweren będzie miał najważniejszy głos przy następnych wyborach...Obawiam się,że znów większość okaże się "głupia" ;)
PS.Prawdopodobnie znów nie pójdę głosować,ale jak jeszcze kilka razy szmaciarze z PO będą się tak ośmieszali jak do tej pory,to choćby kurwom zrobić na złość-pójdę,i zagłosuję na PiS.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)