[quote='hank' pid='1235365' dateline='1492605940']
Macierewicz: stołeczny garnizon ma obowiązek strzec popiersia L. Kaczyńskiego
Na żołnierzy stołecznego garnizonu spada wielki obowiązek strzeżenia popiersia prezydenta Lecha Kaczyńskiego, który[b] poległ [/b]w obronie Rzeczpospolitej - powiedział podczas obchodów święta Dowództwa Garnizonu Warszawa szef MON Antoni Macierewicz.
więcej w http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/macierewicz-sto%C5%82eczny-garnizon-ma-obowi%C4%85zek-strzec-popiersia-l-kaczy%C5%84skiego/ar-BBA1Zsh?li=AA4WWV&ocid=spartandhp
Zawsze mi się wydawało, że armia ma służyć do obrony granic, obrony niepodległości i niezależności państwa ale od ochrony pomników .Oj chyba już panu Antoniemu całkiem odbiło .A gdzie jest ta tak wysoko opłacana jego gwardia pretorianów - ŻW ?
[/quote]
mnie natomiast ciekawi gdzie są partyzanty z tzw. OTK (ziemia łopata ziemia). na ten badziew wydano już ponad 4 mld zł a tu ani widu ani slychu
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
- Edytowany
del
Brawo!
http://www.parkiet.com/artykul/1512727-Wzrost-plac-nabiera-rozmachu.html
Jan Olszewski
[img]https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18051613_1512292248842053_522019838_n.jpg?oh=c516589f3f6a5b2ea98a3706bcb72f59&oe=58F95B09[/img]
taka ciekawostka, jeżeli chodzi o obronność kraju, wiem, że to IRBIS ;)
[img]https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/18049747_1512294928841785_1623013380_o.jpg?oh=767b90489b9781ad4023f5403d92eb98&oe=58F96EB7[/img]
Ciekawy jestem ile jeszcze pokoleń musi minąć, aby zatarły się granice II RP
[quote='Sekda' pid='1235343' dateline='1492601412']
Eeeee tam wg. powyższego Gadowskiego Macierewicz to (uwaga!) "rozsądny, wyważony i spokojny człowiek"....
[/quote]
Bo w przeciwieństwie do internetowych harcowników zna Macierewicza osobiście.
[quote='sterby' pid='1235389' dateline='1492617450']
Eeeee tam wg. powyższego Gadowskiego Macierewicz to (uwaga!) "rozsądny, wyważony i spokojny człowiek"....
[/quote]
[/quote]
pewnie go spotykał tylko na jednym biegunie.
Choroba dwubiegunowa zwana inaczej chorobą afektywną tak ma. Objawy nasilają się znacznie w ostatnich 2-3 latach przed śmiercią chorego. Osobniki dotknięte tą przypadłością rzadko przekraczają 70-tkę.
Ciekawe jak teraz będzie z wsłuchiwaniem się w głos społeczeństwa.
"W zbiórkę zaangażowali się obywatele i obywatelki. W bardzo krótkim czasie - w ciągu dwóch zimowych miesięcy - zebraliśmy ponad 900 tysięcy podpisów pod wnioskiem o przeprowadzenie referendum szkolnego. Dokładnie: 910 558"
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raporty/raport-reforma-edukacji/aktualnosci/news-ponad-910-5-tys-podpisow-po-wnioskiem-o-referendum-ws-reform,nId,2384578#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Długość kadencji I prezesa Sądu Najwyższego jest określona w konstytucji, która nie przewiduje jej skrócenia. Odwołanie zatem I prezes będzie sprzeczne z ustawą zasadniczą – mówił w środowym programie #RZECZoPRAWIE Ewy Usowicz Michał Laskowski – sędzia Sądu Najwyższego.
http://www.rp.pl/RZECZoPRAWIE/170419017-Michal-Laskowski---PiS-planuje-zmiany-w-sadach.html
To tak gwoli przypomnienia zwolennikom "reformy" sądownictwa.
Przestań jątrzyć. Mamy postkomunistyczną konstytucję i nie po to przejmowaliśmy TK żeby się tym świstkiem papieru przejmować.
Konstytucji (tak, tak, tej postkomunistycznej) będziemy bronić jak niepodległości, gdy elementy antypolskie będą chciały odkręcić wprowadzone przez nas zmiany.
(tak w skrócie będzie brzmiała odpowiedź "prawdziwych Polaków")
- Edytowany
Turboosły zasiadające w Sejmie ślubowały w trybie 104 ust. 2 Konstytucji. Wtedy mogli odmawiać, skoro jest "postkomunistyczna", tylko to by takiego turboosła pozbawiało mandatu.
Gardzę wszystkimi obalającymi zasadę trójpodziału władz i popierającymi "reformę" sądownictwa. Takie kurwy są u mnie na jednej półce z gtsem.
Spoko, spoko. Ślubowali ale trzymali skrzyżowane palce. Oni się brzydzili ta konstytucją na którą ślubowali, ale to była jedna z cen za uwalenie 32tys. UBeków. Podobnie jak zatrudnienie Piotrowiczów, Kryżych, Jasińskich i innych reliktów komuny, których tylko po to zatrudnili, bo jako umoczeni najlepiej znają ten wstrętny układ, który należy rozwalać.
"Śledztwo ma się zakończyć w czerwcu" - czytamy na stronie radia. "Nawet jadąc w kolumnie na sygnale kierowca zobowiązany jest do zachowania szczególnej ostrożności" - powiedziała dziennikarzowi radia osoba, która zna sprawę.
[font=Arial Black]"Już wiadomo, że kierowca BOR jechał za szybko, przeciął podwójną ciągłą i nie stosował odpowiednich odstępów pomiędzy pojazdami w kolumnie. [/font]Problematycznym dla samego kierowcy, ale także jego przełożonych, ma być też czas pracy. Według ustaleń, zaczął on służbę bardzo wcześnie i nie powinien w ogóle siadać za kierownicą" - podaje Radio Zet.
- Edytowany
[quote='DiegoKSC' pid='1235509' dateline='1492685784']
Gardzę wszystkimi obalającymi zasadę trójpodziału władz i popierającymi "reformę" sądownictwa. Takie kurwy są u mnie na jednej półce z gtsem.
[/quote]
jak udowodnisz ze resortowi prezesi (gts-u czy cwks-u )wspierają władzę obecną która im zabrała dodatki ,to PRZYZNAM CI RACJE.
Ja Ci udowodnię ze ubiegłej władzy bliżej znacznie do SB-cji !!
SB-cji dobrze sie powodziło za ubiegłej władzy była chroniona i miało dużo przywieli ustalonych po okrągłym stole !!!
co wierzysz ze byli prezesi resortowi wpierają władzę dziś ,która im dodatki zabrała i z dobrych posadek n,p. w armii Maciarewicz wywalił??
Nie widziałeś ze jak nawet był strajk studentów przeciw obecnej wladzy ,to głownie o swoje dodatki walczyli stare UB-ki!!jako studenty
a co Wałęsa dla jaj wpiera opozycję ,czy nie miał powiązań z SB?
[color=#333333][size=large][b]To może być jeden z największych skandali na styku Sejmu i służb specjalnych. Od 2016 r. trwa w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie śledztwo dotyczące możliwości przekroczenia uprawnień przez funkcjonariuszy SKW w sprawie interpelacji poselskich dla posłów obecnej opozycji. Jeśli śledztwo potwierdzi tezy ujawnione już wcześniej przez Antoniego Macierewicza i nowe szefostwo SKW, to będzie to oznaczało, że ważni politycy opozycji mogli korzystać z niejawnych informacji służb specjalnych. Dla wielu komentatorów jest to przykład szokującej praktyki, z której wynika, że politycy mogli chodzić „na smyczy” służb specjalnych i zawiązali z oficerami SKW polityczny sojusz w celu osłabienia obecnej władzy.[/b][/size][/color]
http://wpolityce.pl/polityka/336360-wojskowa-bezpieka-pisala-interpelacje-poslom-brejzie-i-biernackiemu-jest-sledztwo-w-prokuraturze
O jakich prezesach Ty mówisz? Chodzi mi o każdego zapchlonego gtsowca, małego czy starego, których nienawidzę i będę nienawidziłl do końca zycia.
Nie interesuje mnie sbecja, Macierewicz, śledztwo prokuratury "na styku Sejmu i służb specjalnych". To wszystko jest nieważne.Nieważne przynajmniej w tej sytuacji. Nawet 64 tysiące sbków to nic w porównaniu z kurestwem pisu. Interesuje mnie przestrzeganie aktualnie obowiązującego prawa. A prawo to, jasno mówi, że nie można wygasić mandatu I Prezesa i dokonywać zmian, jakie biedny Zbysio chce dokonać w sądownictwie.
Wasze (tzw. pisowskie) pierdolenie o SB-kach ma tylko przykryć fakt, że rząd nie ma ŻADNYCH praw do zmian naruszających porządek konstytucyjny w Polsce. Wygrajcie wybory, tak żeby mieć większość konstytucyjną, sami, czy z Waszym podnóżkiem, alkoholikiem - degeneratem i sobie zmieniajcie. A na razie WARA!
Bajerki o wałkach rodem z "W polityce", to sobie możecie na klubach Gazety Wolskiej opowiadać. Tam łykają wszystko, co spływa z prawilnych mediów, przynajmniej narazie, bo już się zaczyna wojenka Karnowskich z Sakiewiczem o Antka, więc wkrótce gdy "przekaz będzie wewnętrznie sprzeczny", to sobie sami będziecie skakać do gardeł.
- Edytowany
Na 10 prezesów Gwardyjskiego Towarzystwa Sportowego
- pięciu to funkcjonariusze UB/SB,
- czterech pracowało "tylko" w MO (jednak jako komendantom wojewódzkim MO podlegały im lokalne struktury Służby Bezpieczeństwa),
- o jednym brak danych.
Z 10 prezesów Wisły, poza Jaskółką o którym nic nie wiadomo i Jabłońskim wszyscy czyli ośmiu pracowało w resorcie bezpieczeństwa w czasach stalinowskich. Cześć bezpośrednio w UB, cześć w MO - w latach 50-tych MO byłą częścią resortu bezpieczeństwa i podlegało pod Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego czyli centralę UB.
o nich mowę!!!!czy myślisz ze popierają rząd czy wspierają opozycje BO JA NA PEWNO JESTEM ICH PRZECIWNIKIEM!!
AKTUALNE PRAWO JEST PRAWEM WŁASNIE CHRONIĄCYM LUDZI TYCH (i im podobnym)KTÓRYCH WCZEŚNIEJ WYMIENIŁEM dzięki umowie okrągłostołowej ,ktorej tak bronisz !NIE JEST CI GŁUPIO STAĆ PO ICH STRONIE ?
DLA MNIE WAŻNE CO UB-ckie jestem zawsze przeciw!!
[quote='sterby' pid='1235389' dateline='1492617450']
[/quote]
[/quote]
Ja znam jednego, co z więźnia wyszedł za głowę. Także uważam, że to rozsądny, wyważony i spokojny człowiek. Uwierzysz?
[quote='DiegoKSC' pid='1235527' dateline='1492694685']
O jakich prezesach Ty mówisz? Chodzi mi o każdego zapchlonego gtsowca, małego czy starego, których nienawidzę i będę nienawidziłl do końca zycia.
Nie interesuje mnie sbecja, Macierewicz, śledztwo prokuratury "na styku Sejmu i służb specjalnych". To wszystko jest nieważne.Nieważne przynajmniej w tej sytuacji. Nawet 64 tysiące sbków to nic w porównaniu z kurestwem pisu. Interesuje mnie przestrzeganie aktualnie obowiązującego prawa. A prawo to, jasno mówi, że nie można wygasić mandatu I Prezesa i dokonywać zmian, jakie biedny Zbysio chce dokonać w sądownictwie.
Wasze (tzw. pisowskie) pierdolenie o SB-kach ma tylko przykryć fakt, że rząd nie ma ŻADNYCH praw do zmian naruszających porządek konstytucyjny w Polsce. Wygrajcie wybory, tak żeby mieć większość konstytucyjną, sami, czy z Waszym podnóżkiem, alkoholikiem - degeneratem i sobie zmieniajcie. A na razie WARA!
Bajerki o wałkach rodem z "W polityce", to sobie możecie na klubach Gazety Wolskiej opowiadać. Tam łykają wszystko, co spływa z prawilnych mediów, przynajmniej narazie, bo już się zaczyna wojenka Karnowskich z Sakiewiczem o Antka, więc wkrótce gdy "przekaz będzie wewnętrznie sprzeczny", to sobie sami będziecie skakać do gardeł.
[/quote]
DiegoKSC jak ludzie, min. przedsiębiorcy, będą czekać na wyroki sądowe kilka miesięcy a nie kilka lat, jak do pierdla będą wsadzać lepszych cwaniaczków i innych "byznesmenów" a nie babcie za batonik po 5 złotych, jak sądownictwo zacznie funkcjonować dla obywateli a nie dla siebie, to Twoje marudzenie będzie ludzi obchodzić tyle, co dzisiaj obchodzi Ich TK.
[quote='DiegoKSC' pid='1235527' dateline='1492694685']
[/quote]
i nie pisz do mnie jak do polityka ,bo nim nie jestem !! jak Ty
a jedynie czego nie TOLERUJE to SB-cji (tak zostałem wychowany )i każdy kto uderza w SBcje ma u mnie poparcie !!
- Edytowany
Misiekm - dla jednych, tych którym marzy się wszechwładza, to marudzenie, ale dla innych walka o ostatnią ostoję normalności. Istota trójpodziału władz i niezależności władzy sądowniczej, jest pomyślana jako swoisty hamulec na cwaniaczków w stylu dzisiejszych rządzących. Dlatego ich to tak bardzo boli.
Świat to widzi, dlatego Kaczyński trafia na takie rysunki
[img]https://pbs.twimg.com/media/C9x2yqGXsAA2GdI.jpg[/img]
https://twitter.com/FreedomHouseDC/status/854688644438913025/photo/1
Co prawda w kontekście mediów, ale towarzystwo "doborowe".
Reve dla Ciebie każdy kto uderza w ubecje ma poparcie. Dla mnie każdy, kto broni trójpodziału władz. Są sprawy ważne i wążniejsze. Walka z ubecją to jedno a obalanie konstytucyjnego ustroju RP to inna bajka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)